Keresés

Részletes keresés

Abaddon Creative Commons License 2003.09.12 0 0 739
Azt még kifelejtettem, hogy mindenáron az EREDETI építési engedélyre és az azt jogerőre emelő határozatra fájt interface foga. Mondom neki: azt nem adom. Azt mondja: de kell. Készíttettem mindkettőről közjegyzővel hitelesített másolatot. Azt mondja: hát meg lehet próbálni, de ha a bank nem fogadja el, akkor az eredetit kell leadni. A közjegyzőt direkt megkérdeztem erről. Azt mondta: az eredetit semmiképp se adjam ki a kezemből, a hitelesített másolatot eredetiként kell elfogadniuk. Vajon mit akarhattak az én eredeti irataimtól?
Előzmény: Abaddon (738)
Abaddon Creative Commons License 2003.09.12 0 0 738
Hidd el, amit a magyar népmesék a rókáról mondanak.

Okulásul elmondanék egy történetet, hogyan nem szabad építési kölcsönt intézni.
Történt egyszer, hogy nekiálltunk otthont teremteni kicsiny családom részére. Mivel csak hitellel oldható meg a dolog, körbenéztünk lehetőség-fronton. Ismerősön keresztül eljutott hozzánk a rókás társaság egyik képviselője. Náluk úgy néz ki a hitelkonstrukció, hogy belépési díj a lakástakarékjukba ELŐRE, legalább az első befizetés meglegyen, utána juthatsz tovább. Sikerült a továbbjutás a hitelt majdan nyújtó bank és az ügyfelek között lévő utolsó interface (még mindig róka) elé. Interface a harmadik találka után még mindig tudott új nyomtatványt adni, hogy töltsem ki. (Az egyensúly kedvéért: nálam is volt még tanúkkal alá nem íratott, de a szükséges papírokat nem csepegtetni szokták az ügyfelek részére) Ezen kívül azt akarta, hogy a költségvetést olyan nevetséges szintre tornázzam le, amire a majdani értékbecslő (jelen esetben egy kiszállás 25000.- jómagyarforint) valszeg annyit mondott volna, hogy mit szórakozunk vele. Készítsünk egy normálisat, majd akkor kijön újra. (Egyébként az az ismerősünk, aki ajánlotta őket, így járt. Már ők sem róka-ügyfelek) Ráadásul interface említette, hogy az egyik ismerősének van egy cserép és társai boltja nem messze az építkezésünktől. Hogy nézzek be oda. Következő szeánszon kérdezi: na, benéztem? Mondom nem. Szabályosan nekem támadt, hogy mért nem néztem be, ott van a közelünkben, ugyan menjek má' be! Ja még annyi, hogy közben a hitelelbírálás idejét kettőről három hónapra emelték. Szóval nálam ezek után elfogyott a cérna, letiltattam az átutalást, elküldtem ajánlottan a szerződés azonnali felmondását és körbenéztem másfelé is bankfronton. Kiderült, hogy a legnagyobb lakossági banknál szintén létezik hasonló konstrukció csak jóval kedvezőbb feltételek mellett. Nem kell előre belépni a lakástakarékjukba, csak a szerződéskötéskor, elbírálás ideje két hónap, de igyekeznek, fizetési feltételek jobbak, stb. Amikor kb. hét hónapja körbejártam a témát és a bankokat, a rókáé elég jónak tűnt. Most már nem annyira. A belépési díj és két havi befizetés (kb 130000.- jómagyarforint) bánja a hülyeségemet, hogy bíztam a rókában. Talán visszautalják egy részét.
Szóval ennyi.

GCS Creative Commons License 2003.09.12 0 0 737
Mi tőlük veszünk fel hitelt, eddig egy rossz szót nem tudok rájuk mondani. Semmi kavarás nem volt a beadott papírokkal (még mondták is, hogy túl sokmindent vittem:), a kitöltéssel, a kért hitelösszeget is megkaptuk.
Remélem ez így lesz végig, még kb. 3-4 hónap, amíg teljesen befejezzük a lakást.

De gondolom ez fióktól is függhet!

Előzmény: nemigaz66 (735)
Elm Creative Commons License 2003.09.12 0 0 736
Nekem ez.
Előzmény: nemigaz66 (735)
nemigaz66 Creative Commons License 2003.09.12 0 0 735
Mi a véleményetek az MKB-ról?
RatKid Creative Commons License 2003.09.12 0 0 734
:)

nálunk amúgy az a fő probléma, hogy barátnőm szülei nem akarják eladni a bp-i lakásukat, amit kiadnak havi 60-ért. ebből vennénk a telket, ami után 4-ünknek kellne fizetni ezt a 60-at az anyósjelöltnek. tehát nem is esnének a el a pénztől. és mégsem akarják eladni.

ma reggel volt egy parázs vitám a barátnőmmel, mert nem szeretem azt, amikor vmit megbeszélünk szüleivel, aztán eltelik pár nap és teljesen megváltozik a véleményük. és hát ugye, amikor én ezt szóváteszem barátnőmnek, akkor persze jön ez a :"hogyanmersztebeleszólni?" és stb. klisé duma...

ráadásul a másik pár meg abszolút nem hajtja az ügyet, pedig tulajdonképpen nekik először "csak" a havi 30-at (60-nak a fele ugye, mert a másik 30-at barátnőmmel mi fizetnénk az anyósj-nek) kellene fizetni a telek után addig, amíg úgy nem érzik, hogy be merik vállani a hitelt a házra.

nem érzik, hogy ez most egy tök jó lehetőség, de
majd 2-3 év múlva, amikor ez már nem lesz, tudni fogják, nagyot hibáztak. csak ez engem rohadtul nem vígasztal.

de tudjátok eleve ad egy rossz szájízt számomra az, hogy nekem kell erőltetni ezt, ők nem érzik még annyira fontosnak, ha mondjuk a későbbiekben lesz vmi gáz, akkor mindenki engem fog ba...ni, hogy "látod, minek erőltetted?"

na bocs a hosszú, magánjellegű post-ért, de ki kellett adnom magamból, mert nagyon el vagyok keseredve.

Előzmény: GCS (733)
GCS Creative Commons License 2003.09.11 0 0 733
:)

ez így világos, az kavart be engem, hogy Te a 721-re írtad, hogy "ez így nem jó :)", ami a szocpolos megjegyzésem volt, azt gondoltam, azzal sántít valami

Előzmény: RatKid (732)
RatKid Creative Commons License 2003.09.11 0 0 732
írtad, hogy:
"Viszont ha kettéosztjátok, akkor a hitel alapja is változik, hiszen már csak 5M(telek)+10M(lakás) lesz, így 15M*0.8*0.7= 8.4M hitel lehetséges"

tehát ez azért nem jó így, mert ha kettéosztjuk, akkor nem lesz elég a 10M hitelhez a 8.4M, amit a bank megállapít ugye, és hát a szocpolos 2M-t nem tehetjük csak úgy hozzá, mert arra is kellene ingatlanfedezet nekünk is, és még a másik párnak is.

de szerintem nem is fogjuk tudni kettéosztani, tehát az marad, hogy mi a telek egészét meg az épülő házunkat leterheljük, a másik párnak meg keresünk vmi ingatlant még fedezetnek.

Előzmény: GCS (728)
Tofi Creative Commons License 2003.09.11 0 0 731
Na ezt a kört anno én is megjártam.
Aztán fordítva is: azt hittem a CIB a nyerő bank (nincs értékbecslés, stb...), de kiderült, hogy az építtető másal szerződött le...

Tudom, hogy milyen érzés...

Előzmény: ipsi (730)
ipsi Creative Commons License 2003.09.11 0 0 730
Hat ez eleg szemet dolog a bankok reszerol, mar amelyik nem szamolja be onreszkent. Nem igazan ertem, hogy ha 70% hitel ugyis felveheto, akkor az onresz miert nem csokkentheto pl a cib-nel a szocpol osszegevel, hisz ezt a lovet allambacsi ugyis kifizeti a banknak. Ennyit igazan kedvezhetnenek, ha mar ilyen q. magas az onresz.
Ha meg nem szuletik meg az 1-2 gyerek, akkor a bank ugyis leveri az osszeget kamatos kamattal a hitelfelvevon.
Azt hittem, hogy van valami egyseges szabalyozas erre.

Az igazi szivas az, hogy hiaba akarok en xy takarekszovetkezettol/banktol hitelt felvenni (aki beszamolna az onreszbe), ha az adott lakasepito cegnek szerzodese van a cib-bel v. otp-vel. Ehh, szar ugy. :(

Előzmény: Tofi (727)
bencsné Creative Commons License 2003.09.11 0 0 729
Sziasztok!

Mi tegnap voltunk (ismételten) az OTP-ben, és olyan lazák voltak, hogy meglepődtünk.

Szitu: fiatal házasok, építkeznénk, szocpol-t előre kérjük

Szocpol: önerőből levonható, de kell rá ingatlanfedezet. Vagyis az értékbecslő a telket is figyelembe veszi az eddig felépült valami és a ház várható értékének meghatározásakor. Vagyis elvileg nem reménytelen a dolog, bár azért kíváncsi vagyok, hogy "élesben" is így működne-e.

Más #1: az építkezés ktg-einél a nevünkre szóló számlák mennyisége, értéke tényleg banktól, ill. fióktól függ. Minimum 3.4 m Ft kell, mert csak akkor jár az áfa-visszatérítés. De nekünk azt mondták, hogy ennyi tkp. elég... Túl szép, hogy igaz legyen. Lényeg, hogy az önrész (ez ugye a pincénél kezdődik) meglétét nem kell számlákkal igazolni, majd az értékbecslő felméri a kócerájt.

Más #2: a lakhatási engedélyig a hitel 5%-át tartják vissza. Utána tényleg van még egy szemle, de a visszatartott részt folyósítják, amennyiben a készültségi fok 80% feletti, és az épület elegendő fedezetet nyújt a hitelre. Vagyis remélhetőleg a falak külső színezésétől eltekintenek...

Ennyi, majd beszámolok, hogy tényleg ilyen "jófejek" voltak-e.

Előzmény: Tofi (727)
GCS Creative Commons License 2003.09.11 0 0 728
éspedig? :)
Előzmény: RatKid (725)
Tofi Creative Commons License 2003.09.11 0 0 727
Szia ipsi!

Hasonló kérdés foglalkoztatott engem is nagyon, a CIBnél pedig én is hasonló választ kaptam.
Nekem a Postabanknál mondták 3x, mindannyiszor személyesen, hogy a szocpol önerőként vehető fel, tehát ott állítólag működik az általad elképzeld szituáció. Legalábbis nagyon ajánlom, különben nagy gáz lesz nálunk...

Előzmény: ipsi (720)
Elm Creative Commons License 2003.09.11 0 0 726
Igaz, jogos, de azoknal nem is adnak hitelt addig, amig nincs meg az albetetesites. Viszont itt Ratkid felveszi a hitelt a telekre - ugy, hogy epulet meg egyaltalan nincs -, majd megcsinalja a hazat. Ekkor jonne a masik par es venne meg fel hitelt de nincs mire: ugyanis itt az ingatlan (telek+haz) mar le lenne jelzalogozva, de meg nincs MIT albetetesiteni, mivel az ikerhaz masik fele meg nincs sehol. Tarsashazaknal egyutt epul a sok lakas, es mind1ik kesz van mar X szazalekig az albetetesiteskor...
De lehet, hogy tevedek.
Előzmény: Johnny B. (723)
RatKid Creative Commons License 2003.09.11 0 0 725
ez így nem jó :)
Előzmény: GCS (722)
sere Creative Commons License 2003.09.11 0 0 724
Banktól függ.

Próbálj meg egy helyi takszövnél érdeklődni, a kolléganőméknek a Siklós és Vidéke önerőként számolja a szocpolt + az Áfa visszatérítést. (a többi helyen nekik is azt mondták, amit neked)

Előzmény: ipsi (720)
Johnny B. Creative Commons License 2003.09.11 0 0 723
Elm!

A társasházak (sőt az ikerházak) is egy helyrajzi számon vannak, de az albetéteket a földhivetal külön tartja nyilván (hrsz/1, hrsz/2, stb). Ebből következik szerintem, hogy nem helyrajzi számra terhelik a jelzálogot, mert úgy 1 lakó kapna csak hitelt. :-) Vagy rosszul gondolom?

GCS Creative Commons License 2003.09.11 0 0 722
A szocpolra is kell ingatlanfedezet attól függetlenül, hogy önerőnek számít!!!
Előzmény: RatKid (721)
RatKid Creative Commons License 2003.09.11 0 0 721
először is köszi a jókívánságokat!

erre én is gondoltam, de mi tulajdonképpen csak 8M-t akarunk felvenni, mert arra jön még ugye a 2M szocpol, így lesz 10M.
tehát akkor, ha kettéosztanánk a 8.4-nek elégnek kellene lenni, nem?

Előzmény: GCS (718)
ipsi Creative Commons License 2003.09.11 0 0 720
Sziasztok!

Lenne egy kerdesem szocpollal kapcsolatban.
Tehat csokkentheto-e a minimum 30% onresz a szocpol osszegevel?
Vagyis pl 10 millios uj lakas eseten a max 70%-ot azaz 7 milliot felvennem hitelkent, a maradek 30% azaz 3 millio onreszbol pedig csak 1,4 milliot fizetnek kp, a maradek 1,6m menne a szocpolbol.
Lehet ilyet?

Par hete felhivtam a cib bankot es ott azt mondtak, hogy 30% onresszel _mindenkepp_ rendelkezni kell, tkp a szocpol csak a hitel osszeget csokkentheti.
Na most tenyleg igy van? Vagy az ugyintezo ertett felre vmit? Vagy banktol fugg??

Koszi.
Ipsi

Elm Creative Commons License 2003.09.11 0 0 719
Igen, ez igaz, a telek kisebb erteku lenne, es ez nyilvan befolyasolja a hitelt is...
Előzmény: GCS (718)
GCS Creative Commons License 2003.09.11 0 0 718
Viszont ha kettéosztjátok, akkor a hitel alapja is változik, hiszen már csak 5M(telek)+10M(lakás) lesz, így 15M*0.8*0.7= 8.4M hitel lehetséges, amennyiben eddig is igazat állítottak. Mondjuk nekem is túl szépnek tűnik hogy igaz legyen, de annyira nem értek hozzá, sikerüljön nektek, azt kívánom!
Előzmény: RatKid (717)
RatKid Creative Commons License 2003.09.11 0 0 717
köszi a segítséget, megkérdezem azokbana topicokban.

amit a hitelről írtál: igen, mi is azt erőltetjük, hogy ugyanettől a banktól vegye fel a hitelt majd a másik pár is. ha máshogy nem megy, bevonunk/bevonnak még egy ingatlant. (a két lány testvér/az egyikük nyilván az én párom/, az ő szüleinek van még 1 lakása itt pesten, amire elvileg lehet majd ingatlanfedezet)
bár azért furcsa, hogy erről az ügyintéző nem szólt. majd, ha lesz időm, megkérdezem tőlük.

a kettéosztásról: az nagyon jó lenne, ha ezt lehetne, de akkor felvetődik pl., hogy kapásból két közmű kell-e, mert ott egy kerül 1.2-1.5 millió ft-ba. szóval ez nem olyan kis összeg. lehet, hogy amúgy is (,ha egy hsz-on maradunk) két közmű kell, vagy maradhat csak egy? esetleg úgy, hogy ezt bent kettéosztjuk?

bár szerintem ez az egész tök esélytelen, hallottál már olyanról, hogy kettéosztják? a barátnőm mamája pont ott dolgozik az önkormányzatnál, és sajnos mindig csak azt hangsúlyozta, hogy nem megoszható. azért majd utánajárok ennek, hátha.

sajnos annyi probléma van még ezek mellett is, hogy kisebb csoda lenne, ha ez összejönne, de én nem adhatom fel! úgyhogy köszi a bíztatást, elkel! :)

Előzmény: Elm (716)
Elm Creative Commons License 2003.09.11 0 0 716
Kerdezd meg az "epitkezes-felujitas 2.0" topikban, vagy van keszhazas topik is, olvass vissza par honapot. Biztos szerepelt ilyen, az elobbi topikban is volt szo pont ilyesmirol (szabvanyok, engedelyek, mennyire jo, stb)
Van par olvtars, aki eskuszik a keszhazra - en nem, de ez izles kerdese, kerdezd oket, nekik mar tapasztalatuk is van. Persze, en nem is ertek hozza...

A hitelhez: egy biztos: ha 1 azaz EGY telket vesztek (1 helyrajzi szamon), es azt terhelitek meg, akkor biztos, hogy gond lesz a tobbi hitelfelvetellel. Mert a jelzalogbejegyzes nem a tulajdoni hanyadodhoz kotodik, hanem a telek helyrajzi szamahoz. Vagyis MAS bank tuti nem fog adni mar hitelt ezutan (pontosan a jelzalog sorrendisege miatt), a masik par ugyanettol a banktol vehet fel hitelt, vagy mas ingatlanfedezet bevonasaval egyszeruen, vagy csak annyit, amennyit ennek az ingatlannak a hitelbiztositeki erteke meg elbir. (Tehat 10M a telek, ti 10M-es lakast huztok ra, mondjuk 10M hitelllel. Ekkor, feltetelezve, hogy a masik/iker/hazfel is 10M erteku, akkor az egesz erteke 30M lesz, amire a max. hitel 15M lehet, de 10 mar van ,tehat ok eleve max. 5M hitelrol indulnak... persze ez egy durva szamitas, csak az elv valami effele.)

Esetleg miutan megvettetek, meg lehetne probalni ketteosztatni, tehat ket kulon helyrajzi szammal, es az nektek is jo (sajat telek, sok kesobbi /esetleges/ problemat megeloznetek ezzel), hitel szempontjabol meg a legjobb. Persze, nem tudom burokraciaban, idoben, papirban, utanajarasban mennyi (valszeg sok penz/ido/izzadsag/oszhajszal), de utanaerdeklodni talan erdemes, hatha...

De en a magam reszerol meg mindig nem hiszem, hogy a telekre adnanak hitelt, szkeptikus lennek, de azert nyomjad csak, es ha uj info bukkan fel, mindenkepp ird meg, okulasunkra...

Hajra! :-)

Előzmény: RatKid (715)
RatKid Creative Commons License 2003.09.10 0 0 715
ha egy cég az ÉVOSZ és azon belül a MAKÉSZ /Magyar Készházgyártók Szövetsége/ tagja, akkor az már jelent vmi biztosítékot a minőségre?

azt mondták, hogy elbírálás allat van az EME engedélyük.

megfelel a szigorú német DIN szabványoknak...

és hogy cégünk kész bemutatni már több éve lakott és kivitelezés alatt áló mintaházait is...

segítsetek.

én megnéztem a falat(metszet), amit gyártanak, el is magyarázták, hogy milyen, de mivel nem értek hozzá, nem tudok érdemlegeset mondani róla. lajikusként csak annyit, hogy szimpi volt a 30cm-es falvastagság.

1. Külső teherhordó falak
ˇ1,5mm BAUPUTZ, CAPAROL vagy UNIKVARC nemesvakolat
ˇNIKECELL homlokzati hőszigetelő rendszer 7cm
ˇRIGUDUR 12,5mm vtg gipszrost lemez
ˇ5/15cm fenyőfa vázkeret közte 14cm bazaltgyapot szigetelés
ˇSOLFLEX Párazáró fólia
ˇOSB-3 8mm vtg faháncs lemez
ˇ45mm fenyő szerelő lécváz
ˇRIGIDUR 15mm gipszrost lap
ˇBECKERS diszperziós falfesték 2rtg.

Össz. Falvastagság: 30,00cm

na szerintetek milyen? szerintem qrva jó! :)

RatKid Creative Commons License 2003.09.10 0 0 714
sajnálom, hogy nektek nem adták meg, de még én is messze vagyok attól, hogy boldog legyek...

az első meleg dolog a telek megvétele, az egy külön sztori...lehet, hogy ebből amúgy könyvet fogok írni :) eszméletlen hány szálon fut/ott eddig ez a sztori :) és még tulképpen el sem kezdődött :)

"Akkor, ha jól értem, a másik pár telekrésze már eleve meg lesz terhelve, amikor majd hitelt akarnak felvenni rá? "

hát én annyit tudok, hogy csomószor elmondtam a nőnek, hogy nem csak ketten vagyunk, a másik pár is hitelből szeretné később...és ő erre föl mondta, amit mondott. attól félek, neked lesz igazad, gond lesz ebből még.

van még egy lakás, amit, ha nem lesz más, fedezetként felhasználhatja a másik pár, de jobb lenne, ha nem kellene.

ahogy van vmi újdonság, leírom nektek.

Előzmény: sere (713)
sere Creative Commons License 2003.09.10 0 0 713
Akkor, ha jól értem, a másik pár telekrésze már eleve meg lesz terhelve, amikor majd hitelt akarnak felvenni rá? szvsz bajos lesz, majd jön a vita arról, hogy mi legyen a sorrend a jelzálogot bejegyzők között, mert ugye mindenki első akar lenni :)))

Azt már értem, hogy miért kapjátok meg önrész nélkül a hitelt. Mákotok van, nekünk a telket nem akarták önerőként elismerni, ezért nem is vettük meg :(((

Előzmény: RatKid (712)
RatKid Creative Commons License 2003.09.10 0 0 712
voltam bent az otp-nél, tehát akkor:

elmondtam az ügyintézőnek megint előlről az egészet, hogy 4-en vagyunk, két pár, közös telek, társasház épülne, először a mi részünk, később a másik páré, ők is hitelből...vehetünk-e fel a párommal úgy hitelt, hogy a bank egyből utalja azt a kivitelező felé, ellentétben a gyakorlatban hallottakkal, mire ő elmondta, hogy igen, lehet üres telekre is már, kell, hogy ne széljegyen legyen a telek, hanem a tulajdoni lapon...

na itt jött egy kis zökkenő, amikor asszondja, hogy de önrésszel rendelkeznünk kell. :)
a sztorinak nincs még vége!
látta rajtam, hogy a qrva életbe már, azért kérdezem 20x is ezt az egészet, hogy kiderüljön végre, utalnak-e a bankok vagy nem önrész nélkül! úgyhogy asszodja, hogy várjak, mindjárt jön, kiszámol/nak vmit.

aztán visszajött egy papírral, amin kiszámolta/ták, hogy ugye ott lenne a telek 10 + a ráépülő házunk 10, tehát az 20, aminek csak a 80%-át kell venni, azaz 16-ot, ill. ennek a 70%-át, ami vmi kb. 11,5 milla volt, akkor asszondja: ÍGY ÖNRÉSZ SEM KELL!

még1x közösen összefoglaltuk tehát:), hogy ha összeházasodtam a párommal, megvan a tulajdoni lap, a ház terve, az építési engedély, a költségvetés, a földhivataltól mittomén már mi:), akkor ők utalni fogják ÖNRÉSZ NÉLKÜL a kivitelezőnek azt a kb. 30-40%-ot, amit azok megkövetelnek, utána értékbecslőkkel mindig felméreti a bank, hogy hol tartunk, és úgy utalja tovább a pénzt a kivivtelezőknek.

ne haragudjatok, ha hosszú voltam, de nem véletlenül tettem ezt! azt szerettem volna, ha ti a hallottak alapján válaszolnátok egy kérdésemre, ami hazafelé merült fel bennem ismét:) :
vajon a másik pár is felveheti majd így a hitelt, ha a közös telek egész összege már nálunk egyszer fedezetül szolgált?
20x elmondtam ezt a nőnek is, tehát nem hiszem, hogy nem így ötlötték ki azt, amit kiötöttek, de mégis félek, hogy ebből a későbbiekben gondok lehetnek. viszont az a tény nyugtat, hogy legalább a mi házunknak egyre nagyobb az esélye, hogy felépül :))))
aztán max beköltöznek hozzánk...úgyis teccik a leendőbeli sógorasszony :)

RatKid Creative Commons License 2003.09.09 0 0 711
még nem tudom, hogy mi a válasz, de miért nem elég a banknak fedezetül a telek és az épülő ház együtt? ez mondjuk kb. 10+10, azaz 20millió!

mondjuk, hogy oké nekik...viszont számunkra akkor az lesz a gond, hogy ugye mi 4-en(két külön pár) építkeznénk egy telekre(a másik pár később építené meg a kétlakásos ház másik felét), tehát ha mi most "kihasználjuk" fedezetnek az egész telek árát (lehetséges, hogy eleve csak a felét lehet), akkor a későbbiekben a másik pár mit fog tudni felajánlani fedezetül, ha szükséges?

szóval elég öszetett, bonyolult a helyzet, de szerintem tuti megoldható, csak nagyon le kell vajazni a dolgokat előre, hogy később semmi ilyen probléma ne merülhessen fel.

Előzmény: sere (709)
RatKid Creative Commons License 2003.09.09 0 0 710
természetesen megírom.
ma sajnos nem volt időm bemenni, de holnap bemegyek.
Előzmény: Elm (708)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!