Keresés

Részletes keresés

wagnerviki Creative Commons License 2008.12.26 0 0 51
Sziasztok!Engem az érdekelne hogy az52%ra rendszeres szociális járadékot kapok egyébbként naszóval hogy nyugdijas bérletemet meghosszabithatom e52%ra?..
zuglo_14 Creative Commons License 2008.12.20 0 0 50
TB ügyben szakjogászt keresnék,

nicknév eleje, pont, háromszor 1 és egyszer 4 kukac meg a google levelező
sophros Creative Commons License 2008.10.26 0 0 49

 

 

                                                      Szia avandia!

 

   Ez jó kérdés,hogy miért csak 40%-ra vagyok nem tudom.Most voltam nov-ban a bizotság elött pedig elötte megint rosszúl lettem ez abban nyilvánúl meg,hogy elindúletm dolgozni és nem tudtam bemenni és elkodoroktam három napra.

De,hogy pontosan merre voltam azt nem tudom megint köröztek is ez miatt.

Pestmegyében lakom 35-km és most jelenleg takaríttok egy korházban ott szeretnek is nincs is semmi baj csak már nam bírom.

most is ithon vagyok beteg álományban mert be kell majd feküdnöm egy honapra megint.

Eredetileg amúgy csak 50%-ra voltam eddig de most lecsökentették.

Én úgy veszem észre,hogy az iylen betegekel nem is törődnek annyit amennyit kellen-e.

Jó volna ha lenne oylan munkahely ahol csak iylen betegek vagy hasonlók dolgoznak.

Igaz ezt nem akarom othagyni de sose tudom,hogy mikor milyen napom lesz és csak éredklödöm ez felől.

 

    Előre is köszönöm  a segítséget!!

avandia Creative Commons License 2008.10.26 0 0 48
Szia!

Először is tudni kellene, hogy merre élsz, hogy tudjunk segíteni, vagy ötletet adni!
Nem értem, hogy miért csak 40%-ra vagy leszázalékolva!?
Jelenleg mit dolgozol?

Üdv:
avandia
Előzmény: sophros (47)
sophros Creative Commons License 2008.10.25 0 0 47

 

                                                           Sziasztok!

 

 

 

  Én le vagyok százalékolva 40%-ra Paranoid szkizofréniával.

Van munkahelyem is csak már egyre nehezebben bírom.Azt szeretném kérdezni,hogy tud-e valaki olyan helyet ahol csak ilyen vagy hasonló emberek dolgoznak.

 

     Előre is köszönöm!!

sziporka66 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 46
sziporka66 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 45

 

http://www.onyf.hu/

 

 

 

 

Itt egy társ fórum lap.

http://lapforum.lap.hu/topic.php?id=14610978

 

Jó olvasást.

dmke Creative Commons License 2008.10.02 0 0 44

Semmi okod bocsánatkérésre, nem volt semmi baj azzal,amit írtál! :-))) Én csak igyekszem pontosítani azokat a fogalmakat,amiket ismerek :)

 

Előzmény: Creatív (43)
Creatív Creative Commons License 2008.10.02 0 0 43

Bocs' dmke!

Kimaradt,hogy én úgy tudom.....(Most hogy visszaolvastam mit írtam,látom elég kioktatósra sikeredett.) Nem ez volt a szándékom. Köszönöm,hogy kijavítottál.

Előzmény: dmke (41)
Creatív Creative Commons License 2008.10.02 0 0 42

Ha van bajom,akkor sem panaszkodom,inkább összeszorított fogakkal teszem a dolgom. (Nagyon nem szeretem,ha sajnálnak.) Lehet,hogy engem ezért nem vesznek komolyan?

 

Természetesen kételkedhet az orvos is,de ha van MR,CT,SPECT,Csont izotóp,labor,és egyéb,ami "enyhén szólva" nem negatív,akkor talán elvárható,hogy  ezt figyelembe is vegye.

Ezek a vizsgálatok nem hisztiznek,szimulálnak,vagy színészkednek.

 

 

Egy ebédet nem tudok úgy megfőzni,hogy közben le ne feküdnék kb: 5-10 percre.

Utána tudom folytatni.Tehát nem szorulok segítségre.(Nem tudok hosszabb ideig sem állni,sem ülni.)Napi tevékenység:Pl bevásárlás :ha gyalog kéne mennem,akkor segítségre szorulnék.Nem érnék el a boltig. Kb 200 méter.(Útközben nincs ágy.)Kocsival megyek,tehát nem szorulok segítségre.

 

Egyre kevesebb a fűzős cipőm.Nem tom m'ér'.  :))  (Ami van azt még én kötözöm.)

Előzmény: ezmarsokk (39)
dmke Creative Commons License 2008.10.02 0 0 41

A szoc.segély nem egészségfüggő.A szoc.járadékos azért az ami,mert nincs olyan munkahely,ahol foglalkoztatható lenne.

 

Ne keverjük a fogalmakat :

Rendszeres szociális segély - ez az önkormányzattól kapható, önkormányzata válogatja, hogy ad-e csak úgy, vagy egészségkárosodához és milyen mértékűhöz  köti.

 

Rendszeres szociális járadék - ezt a nyugdíjfolyósító folyósítja, bizonyos feltételekkel.

 

Előzmény: Creatív (38)
ezmarsokk Creative Commons License 2008.10.02 0 0 40
Az trombocita problémához még annyit, hog állandóan tele voltam kék foltokkal, amikről nem tudtam hogy hogyan szereztem. A párom mindíg azt mondta, hogy az isten se mossa le róla a gyanút miszerint ver. Pedig nem:)))
ezmarsokk Creative Commons License 2008.10.02 0 0 39

Teljesen megértelek. Részben azért mert nekem is van ilyen időjárás függő problémám, ami miatt tavaly a bal térdem miatt szinte alig tudtam járni, egy öt perces út 25-ig tartott. Elküldtek röntgen, térdsebészet stb.., míg végül kaptam egy fizikoterápiás kezelést. Idén a jobb térdem, és vállam a soros., főleg ilyen változékony időben. Na mindegy, lényeg az, hogy a leszázalékolásom előtti évben már panaszkodtam a körzeti orvosomnak bizonyos problémákról, de azt mondta nincs nekem semmi bajom (megjegyzem akkor már évek óta kezeltek krónikus pajzsmirigy gyulladás, ezzel összefüggő alultermelés, magasvérnyomás betegségekkel). Innentől fogva tudnia kellett volna hogy ennek később lesznek kísérő "társai" is. Éppen ezért a rokkantosítási folyamatot nélküle indítottam el, és már csak akkor szóltam neki amikor jött az előzetes felhívás bizonyos vizsgálatok (labor, EGK, de ezeket tudod) elvégzésére. Na itt jött a "slusszpoén", hogy a laborvizsgálatoknál kiderült ITP-m is van. Ez az immuntrombocitopénia, és nagyon alacson trombocita számot takar (14e min 140e helyett), azaz nehezen alvad a vérem. Mivel nem tudták kideríteni hogy mitől van (nem sikerült a csontvelő vétel kétszer sem), ezért szteroidos (Medrol lóadag) kezelést kaptam, amitől úgy futottam mint a nyúl, de mikor elvonták, szabályosan elvonási tüneteim voltak, rögtön bedurrant az összes izületem, még a kisujjpercem is.

 

Na azóta komolyan vesz az orvosom, bár ritkán járok hozzá, és ha nincs baj nem panaszkodom.

 

Befejezve a szóáradatot a lényeg, hogy biztosan sok szimuláns van, de talán egy-két orvosnak sem kellene átesni a ló túloldalára, miszerint mindenki az.

 

Az ember sok mindent kibír fizikailag ha nagyon muszály, de a lelketlenséget, nemtörődömséget sokkal nehezebben viseli.

 

Azt még szerettem volna megkérdezni hogy kérdőívet nem kellett kitöltened, vagy valami hasonló, mert az ORSZI weboldalán, a mozgásszervi problémáknál (meg talán a mentálisnál) van ilyesmi. Ennek az lenne a lényege, hogy mennyire vagy önellátó, és a napi tevékenységeidben mennyire szorulsz segítségre. Bocs hogy ezt mondom, de ugye van aki a cipőfűzőjét sem tudja egyedül bekötni, és nem azért mert hülye, hanem mert fizikailag képtelen rá.

Előzmény: Creatív (37)
Creatív Creative Commons License 2008.10.02 0 0 38

Inkább a nyugdíj járulék miatt több. Vagy nem? -Végül is mindegy.A lényeg,hogy normálisan bántak vele,és tényleg nem megvetendő,hogy munkaviszonynak számít.

 

 

Fogalmam nincs ,hogy mit és hol kelett volna először bevezetni.Szerintem ez az egész" új redszer" túl szép ahhoz,hogy igaz legyen.

 

A szoc.segély nem egészségfüggő.A szoc.járadékos azért az ami,mert nincs olyan munkahely,ahol foglalkoztatható lenne. Vagyis dolgozni nem tud ,mert nincs az állapotának megfelelő munkahely.( Nem rehabilitálható.) Rokkantnak meg nem rokkant,mert ahhoz egészséges,hiszen max40 %-os.Ez itt a csapda.

 

Az esetleges munkahelyekről Te is hallottál.........

 

Az igazi gond az,hogy nagyon sok ma a rokkant.Mindegyikőnk ismer néhányat,aki rögtön jobban lett,ahogy leszázalékolták.Dolgozni már tud,stb stb.Ami a probléma,hogy ők véglegesítve lettek.Valakin meg kell spórolni az ő járandóságukat. Eddig o.k,de m'éééér mindííííg én???  ;)

 

 

Előzmény: dmke (32)
Creatív Creative Commons License 2008.10.02 0 0 37

Amikor én elsőfokon voltam,akkor éppen nagyon fájt mindenem .( Nagyon időjárás függő a fájdalom mértéke nálam) . Azt mondta a" kedves felülvizsáló orvos",hogy színészkedem.Ez úgy az első 2-3 mondatában benne volt. -Tehát vizsgálat előtt már döntött .- Majd ' megfulladtam olyan ideges lettem. Teljesen" megsemmisültem".Nem tudtam rá nézni sem. Azóta azt kívánom neki nagyon őszintén,hogy színészkedjen annyit mint én.(Semmivel nem többet,csak annyit!!!)

Azt hiszem érthető,hogy én ezek után már nem akrtam kommunikálni vele.Egyet szerettem volna:minél hamarabb minél messzebbre menni onnan.

 

Előzmény: avandia (31)
ezmarsokk Creative Commons License 2008.10.01 0 0 36

Köszi a választ. Még tényleg fiatal vagy, és tanulni amúgy sincs soha késő. Én is felnőtt fejjel tanultam pár dolgot, jártam egy-két tanfolyamra, de nem határolódom el semmitől ha úgy alakul.

 

Mi Szolnok megyeiek vagyunk, gazdaságilag majdhogynem sereghajtók a többiek közt:((( Itt tényleg sok a leszázalékolt. Nem is csoda hogy csúszásban vannak.

Előzmény: avandia (34)
dmke Creative Commons License 2008.10.01 0 0 35

Egyébként a sógornőm aki szintén 67%-on van két éve, április óta várta hogy hívják felülvizsgálatra. Ma kapott egy levelet, miszerint jövő októberben menjen, és most 54%-ot írtak a papírjára.

 

Valószínűleg a sógornőd  egy olyan igazgatósághoz tartozik, ahol nagy a lemaradás a vizsgálatokkal ezért akit lehet, az anyaga áttekintése után csak később fognak személyesen behívni.

Előzmény: ezmarsokk (33)
avandia Creative Commons License 2008.10.01 0 0 34
Szia!

38 éves vagyok és 21 év szolgálati időm van. Azt mondták, hogy a rehabbal járok egyenlőre jobban, és tanfolyamokat is végezhetek így ingyen, hátha valami olyan jön össze, amit az én állapotomban is csinálhatok.
Így nekem is jobb, mert nem érzem úgy, hogy leírtak és már nincs más lehetőségem. Ha nem sikerül átképzéssel megfelelő munkát találni, akkor jön szóba a rokkant nyugdíj.
Egyenlőre ennyi információm van.
üdv:
avandia
Előzmény: ezmarsokk (33)
ezmarsokk Creative Commons License 2008.10.01 0 0 33

Örülök én is hogy jól jöttél ki a dologból. Annyit szeretnék csak kérdezni, hogy ez a túl fiatal kor konkrétan mit takar. Nem fontos megírnod hogy pontosan hány éves vagy, hanem hogy a korodhoz képest a szolgálati időd megvolt-e. Csak azért érdekel, mert az 52% az már III típusúnak számít, és ha megvan az időd akkor rokkantnyugdíjat kapnál, illetve ennek a 120%-a lesz most  a rehab. járadékod. Most akkor ezek szerint úgy ítélték meg a betegségeid alapján hogy még rehabilitálható vagy valamilyen szinten?

 

Egyébként a sógornőm aki szintén 67%-on van két éve, április óta várta hogy hívják felülvizsgálatra. Ma kapott egy levelet, miszerint jövő októberben menjen, és most 54%-ot írtak a papírjára.

Majd megkérdezem hogy változott-e a pénze, mert erről még nincs bővebb információnk.

 

 

Előzmény: avandia (28)
dmke Creative Commons License 2008.10.01 0 0 32

Úgy tudom,azért több 20%-kal az összeg a rehab.járadéknál,mert adóköteles, viszont tényleg munkaviszonynak számít és ez szerintem nem megvetendő.

 

 

Véleményem szerint  ezt a rehab.járadékos rendszert először nem a rokkantaknál kellett volna bevezetni, hanem a rendszeres szoc. járadékosoknál valamint az önkormányzattól segélyben részesülőknél. 

 

Rehab. munkahelyekről  én is hallottam  néhány felháborító dolgot.......  Nagyon kevés olyan lehet,ami ténylegesen betölti a funkcióját. 

 

 

Avandia : én is örülök,hogy nem lett rossz tapasztalatod, véleményed.

Előzmény: Creatív (30)
avandia Creative Commons License 2008.10.01 0 0 31
Szia!

Természetesen nem titok!:-) Bács-Kiskun megye Kiskunhalas.
Gondolom a juttatás összegét a határozatban fogják feltüntetni.
Mindent elmagyaráztak, kérdeseket tehettem fel, amiket legjobb tudásuk szerint meg is válaszoltak. Eleinte nagyon szorongtam, de feloldották a szorongásomat az empátiájukkal. Jó lenne, ha másoktól is ezt a hozzáállást lehetne hallani. Nagyon sajnálom azokat, akiknek rossz tapasztalataik voltak.
Üdvözlettel:
avandia
Előzmény: Creatív (30)
Creatív Creative Commons License 2008.10.01 0 0 30

Szia!

 

Örülök,hogy Neked semmi negatívum! Tényleg így jársz jobban,mert ez még munkaviszony is lesz,sőt úgy tudom az összeg is több,talán 20%-al mint a rokkantnyugd.esetében.Megkérdezhetem melyik megyében voltál?

Előzmény: avandia (28)
Creatív Creative Commons License 2008.10.01 0 0 29
Ezek bizony elég durva dolgok.Én is hallottam már egy két érdekességet.Pl :valakit kosárfonásra vettek fel,és ténylegesen házat bontottak,téglát hordtak.(Megváltozott munkaképességű emberek)
Előzmény: ezmarsokk (27)
avandia Creative Commons License 2008.10.01 0 0 28
Sziasztok!

Megjöttem, túl vagyok rajta!
Annyit tudok, hogy rehab járadékos leszek, mert bár szerintük is beteg vagyok, és sokszor operáltak, dehát fiatal vagyok és így nem jogosult a rokkantnyugdíjra.
Elmondták, hogy így járok sokkal jobban és még ingysen át is képezhetem magam. Lehetek akár virágkötő is:-))
Emberileg nem mondhatok semmi negítívat, ha volt is véleményük megtartották maguknak.
Annyit már most közölt a hölgy, hogy 52%-ra ítéltetett a betegségem. Nem értek hozzá, majd kiderül.
Most ennyit, nagyon elfáradtam.
Üdv mindenkinek:
avandia
ezmarsokk Creative Commons License 2008.10.01 0 0 27
Én is szívesen dolgoznék, de egy alföldi kisvárosban élek, ahol a munkanélküliség az egeket veri, azonkívül az a pár ajánlat ami van, szinte csak férfiaknak szól, vagy pedig kemény fizikai munkára, ami sajnos nálam nem jöhet szóba. A megyeszékhelytől nem messze lakom, itt is próbálkoztam már nem egyszer, de nagyon nehéz "vidékről" bejutni, mivel ott is válogathatnak a munkaerőben. A rehabilitációs munkahelyekről csak annyit, hogy keményen megy a kizsákmányolás, elég durva történeteket hallottam ismerősöktől. Próbálkoztam egy helyen, de csak egy hónapig bírtam mert bedolgozói munka volt, és fillérekért dolgoztattak, miközben ők felvették az államtól a rengeteg támogatást. Alá kellett írni egy papírt hogy megkapod a minimálbért, közben meg zsebből teljesítménybér, amit ha megszakadtál sem tudtál feltornázni a minimálbérre, mert akkor 24 órát kellett volna dolgoznod. No és akkor még arról nem is beszéltem hogy úgy beszéltek az emberrel mint egy darab ronggyal, mintha tök hülye lenne, és nem fogná fel mi történik körülötte. Kb. úgy másfél évig próbálkoztam, aztán a párom azt mondta hogy hagyjam a francba, majd megoldjuk valahogy a helyzetet, végül is ő dolgozik, nekem van valamennyi nyugdíjam.
Előzmény: Creatív (26)
Creatív Creative Commons License 2008.10.01 0 0 26

Az én fordításomban ez azt jelentette,hogy itt egy öregedő,hisztis tyúk,akinek ez a

szórakozása,hogy Őt a munkaidejében zaklatja.(Nem azért amit mondott,hanem maga a hangnem,ahogy mondta...háááát ezt sajna nem bíííírom bemutatni)

 

Én úgy gondolom,aki oda megy a biz.elé,az nem szórakozásból teszi.

 

 Az én szórakozásom a munkám volt. Szerencsés voltam,mert azt csinálhattam:,amit szerettem. Ha tudnám,akkor most is csinálnám. (A vélemény szerint is:"szakmai munkaképességét elvesztette")

 

Nagyon szívesen dolgoznék,ha lenne olyan munka amit el tudok látni.

Én sok mindent megértek.Tudom,hogy szigorítani kellett az eddigi minősítéseken.

Az is igaz,hogy több embert kelle "visszavezetni"a munkahelyekre. (HOVA?????)

Egészséges,fiatal embereknek kevés a lehetőség......

 

 -Elszomorító. - Remélem másnak nem ilyen tapasztalati lesznek.

 

Előzmény: ezmarsokk (25)
ezmarsokk Creative Commons License 2008.09.30 0 0 25

Akkor a leírtak alapján úgy gondolom tényleg nem volt valami empatikus veled az orvos, mivel egy dolog hogy véleménye van, és másik hogy feltétlenül szükségét érezte közölni veled. Megtarthatta volna magának.

 

A nickemnek ehhez a témához semmi köze, már régebbi keletű. Az igaz azonban hogy egyszer tényleg besokalltam (besokkoltam), és azóta használgatom itt-ott.

Előzmény: Creatív (23)
Creatív Creative Commons License 2008.09.30 0 0 24
Avandia!

Sajnálom,hogy így megijesztettelek! Szerintem ott is, mint minden munkahelyen vannak nem igazán odaillő emberek.
Vannak normális alapos szakértők is. Szorítok,hogy az utóbbihoz kerülj holap!
Előzmény: avandia (18)
Creatív Creative Commons License 2008.09.30 0 0 23
Szia!

Igen meg volt minden papírom. - Sőt több mint szerette volna a felülvizsgáló orvos.
"Ide hoz nekem egy csomó papírt!- Nem mondom,hogy nincs baja, van baja bőven,de egyik sem halálos!" - "Tudomásul kell venni,hogy ebben az életkorban már hol itt,hol ott fáj."
Ha most így belegondolok,ez is elég lényegre törő volt :))
A depresszióm??? Mindig nagyon pozitív ember voltam.( VOLTAM) Most kezdek lassan beleőrülni a tehetetlenségbe,a kilátástalanságba stb. Még egyenlőre kimerészkedek az utcára ..:)) - Lehet,hogy ez a baj velem?
Kezelés: néha egy kis Calcium kúra.Folyamatos dilibogyó,ha már nagyon megrogyok,kórház. Röviden ennyi.
Most kérdezhetek én is?
Mit takar a nick-ed? Itt ebben a fórumban beszédesnek tűnik.
Előzmény: ezmarsokk (17)
Creatív Creative Commons License 2008.09.30 0 0 22
Nem is kell,hogy megértsd! Ahhoz ezt végig kellett volna élned . Ezt nem kívánom senkinek. Természetes,hogy bizottság elé kell menni. Gyanítom,Te egy egy másik bizottságban dolgozol,ahol nincs megalázás,és egyéb randa dolog.
(Ilyen is létezik.Voltam már vizsgálaton ilyen biz.előtt is.)
Lépnem nem kellene,mert már léptem. -Tudod azért betegen ez sem olyan egyszerű.:((

Előzmény: dmke (16)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!