Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

toporgo bivaly Creative Commons License 2001.05.26 0 0 310
Befejeztem a shellnél való pénzköltést, az utóbbi időben 6-7 alkalommal tankoltam a Bp III. Cetz János utc és Szentendrei sarkon lévő OMV-nél.
tökéletes a kiszolgálás.
Kiprobáltam a visszaadást, pontos volt mindíg, utána adtam jattot nagyon megköszönték.
Nem ugráltak körülöttem a szokásos hülyeségekkel, olajat is vásároltam akkor viszont megkérdezték beöntsék-e, szakszerüen sikerült is nekik.
És nem találkoztam műmacával a shopban,(hozzá teszem mindíg reggel 5-6 között tankoltam lehet, hogy nappal vannak).40-50 közötti normális személyzet van.Melegen ajánlom az erre járó Tasztaltársaknak. üdv a bivaly
rooby Creative Commons License 2001.05.25 0 0 309
Shell nekem se tecc, tobb okbol se, de ezt most nem akarom reszletezni, ellenben a monori mol kutrol annyit, h en eddig akarhanyszor mentem oda eccer se kezeltek vevokent aki sulyos ezreket hagy ott, hanem felvallrol odaboktek, "namikene". Raadasul 3 tankolas utan erezhetoen gyengebb lett a kocsi! Inkabb OMV kutat keresek, nekem azok jottek be. (jo volt az aral is, de azoknal a kutaknal elegge kellemetlen illatu benyat arulnak:/ )
Előzmény: Infomaker (308)
Infomaker Creative Commons License 2001.05.25 0 0 308
Sziasztok

Én is a MOL nál szoktam tankolni, a Shellhez már elvből nem járok. Ajánlom mindenkinek a monori MOL kutat, meg sem próbáltak még átbaszni, meg a benyájuk is jó.

Csáó!

fernando Creative Commons License 2001.05.25 0 0 307

Valaki említette, hogy nem tud Castrol hálózatról Magyarországon. Én a Kerepesi útin kívül 2-t tudok (6-os út, 52-es út), de ott normál árakon vannak, nem olcsóbbak, mint pl. a Mol. Egyébként itt a Kerepesin volt az a nagy akciója a Sláger Rádióval együtt, amikor 100.3 Ft-ért adták literjét 3 órán keresztül. Én tényleg nem félek tankolni ott, mert semmi különbség nem volt a fogyasztás között sem, a kocsim sem ment rosszabbul, és a kutasok is normálisak.
Legutóbb, mikor tankoltam, a kutas megtölti, aztán elköszön. Tudtam, hogy olcsóbb ott a benzin, de hogy ennyire? :) Szóltam neki, hogy még nem is fizettem... :) Kicsit szórakozott volt.
Szóval kíváncsi vagyok a többiek véleményére a kútról, akik ott tnakolnak!
Előzmény: norb666 (306)
norb666 Creative Commons License 2001.05.24 0 0 306
Üdv!
kb:két hete érdeklödtem a Castrol kut minöségéről, akkor senki sem válaszolt, azt hittem rajtam kivül más nem tankol ott. Most viszont teljesen megn vagyok nyugodva.
Előzmény: fernando (304)
fernando Creative Commons License 2001.05.24 0 0 304

Igy sem fogyaszt többet a kocsi. Most a 95-ös 242.9 literje. Egyébként nem mernék tankolni, ha nem ajánlották volna többen is az ismerőseim közül, akik már régen ott tankolnak. Szerencsére pont arra is lakom, így útba is esik. És mindenféle kocsi megfordul ott, nem mondhatni, hogy csak keleti kocsik tankolnának ott (én egy 3 éves Puntoval tankolok ott), megfordul ott a legújabb Saab-tól kezde az A6-ig minden. Hát éppen a jó ára miatt egy kicsit mindig kell várni hosszú a sor...
Előzmény: Aszpirin (296)
Hawaii Creative Commons License 2001.05.24 0 0 303
Kösz, bár én is leginkább csurig töltöm...
Előzmény: Macimedve (301)
LADA Creative Commons License 2001.05.24 0 0 302
van 100-as gomb is, és a lényeg hogy mielőtt kiemelnéd a pisztolyt az előtt kell programozni!!!

bár nekem azt mondta a kutas hogy nem mindig áll meg!
nekem még mindig pontos volt!

Előzmény: Macimedve (301)
Macimedve Creative Commons License 2001.05.24 0 0 301
Általában a kútoszlopon van pár gomb. Pl. 1000, 2000 és 5000Ft. Ha megnyomod, ennyiért ad benzint. Mielőtt eléri a kért összeget, a töltés lelassul és szépen megáll pontosan a baírt számnál.
De láttam már kis tasztatúrán teljesen szabadon beállíthatót is.
Előzmény: Hawaii (299)
Macimedve Creative Commons License 2001.05.24 0 0 300
Nem mindegyik Shellen van.... És sok más kútnál is van. (A kútfejeket a többség ugyanonnan szerzi be, csak a burkolatot változtatják)
Ezt az Aral vezette be, sok-sok évvel ezelőtt, ilyen volt a Budafoki úti kútjuk, az Üllői-Ecseri sarkán lévő meg asszem az M7 kivezető szakaszán lévő is... Ezekre biztosan emlékszem.
De mintha már megszűnt volna... Lagalábbis nem tűnt fel az utóbi időben. Mindig tele szoktam tankolni, nem használtam a szolgáltatást soha.
Előzmény: Aszpirin (297)
Hawaii Creative Commons License 2001.05.24 0 0 299
Ez a beállítósdi nekem új. Hogyan is kell "beállítani" mondjuk 5000-re?
Előzmény: Aszpirin (297)
TechRun Creative Commons License 2001.05.24 0 0 298
Fehérváron a Tesco után (a kivezető úton) van egy Total kút. Itt -10 forint. (a 95-ös 239,9 huf/liter) A héten 2x is tankoltam ott, semmi gond nincs a benzinnel. Kár, hogy nem vagyok Fehérvári. :(((
Aszpirin Creative Commons License 2001.05.23 0 0 297
Mindegyik Shell kútnál? Ugyanis egyes MOL kutaknál is be lehet állítani az összeget, 500 Ft-os lépésközzel. Pl. a herceghalmi MOL kútnál. Beállítod 5000-re, bedugod a tankbeömlőbe, meghúzod a ravaszt, hátralököd a kis kallantyút, aztán kereken 5000 forintnál kikattan.
Előzmény: LADA (293)
Aszpirin Creative Commons License 2001.05.23 0 0 296
És nem is fogyaszt többet?
Előzmény: fernando (294)
Gotfroa Creative Commons License 2001.05.23 0 0 295
Ha ragaszkodunk, ahhoz, hogy mindenütt trükköznek, akkor itt nagyon ügyesek, még én sem jöttem rá, mi lehet az oka ennek a nagy 'olcsóságnak'...
Előzmény: fernando (294)
fernando Creative Commons License 2001.05.23 0 0 294

Na és mit szóltok a Kerepesi úti Castrol kúthoz? Ott 7-8 Ft-tal mindig olcsóbb a benzin. Általában gyanus az ilyen. Én két hónapja tankolok ott, de semmi gondom vele, nem megy rosszabbul a kocsi, mint amikor Mol-nál tankoltam.
LADA Creative Commons License 2001.05.23 0 0 293
a shell kutnál belehet állítani az összeget hogy mennyiért adjon üzemanyagot, és akkor nincs ez a kec-mec hogy tulszaladt vagy előtte álltam meg 2 ft-al. igy mindig egész pénzt kap vissza az ember, csak arra kell figyelni hogy vissza is adják!!!
Herbie_ Creative Commons License 2001.05.23 0 0 292
Velem is csak eccer esett meg a dolog.
Előzmény: Georg (291)
Georg Creative Commons License 2001.05.22 0 0 291
Velem neha elöfordul, hogy tulcsorog egy kicsit, de altalaban en is mindig kerek összeget tankolok. Ha 1-2-3 Ft-al tulmegy, mindig odaadom az adott összeget, es mondom, hogy aprom nincs, nem baj, csak nagyot tudok adni. Soha, ismetlem soha nem kertek el tölem azt a par forintot. Ez nem az en sohersagom, mert ha van nalam apro, akkor odaadom mindig, es ha szo nelkül lemossa az ablakot, akkor is kapnak lovet. De en soha semmilyen plusz szolgaltatast nem kerek a kutaknal. Meg csak ne is tankoljanak meg nekem!
Előzmény: Herbie_ (290)
Herbie_ Creative Commons License 2001.05.22 0 0 290
Arra lennék kíváncsi,hogy miért kell 5 percet várni arra,hogy visszakapjam azt ami visszajár.
Az lenne a normális,hogy leteszi a pultra azt a pár ft-ot ami visszajár és ha otthagyom akkor elteheti.Vagy nem?
Mint korábban írtam,mindíg kerek összegért tankolok.Ált 1-2 forinttal megállok előtte.Soha,de soha nem adták még vissza egyetlen kútnál se azt az 1-2 ft-ot.Miért?(az igazsághoz tartozik,hogy nem is kérem,mert úgy gondolom,hogy köteles lenne kitenni,de ha erre nem képes akkor az a véleményem,hogy bunkó és nem állok vele szóba).Egyszer túlszaladt és 5002 lett a vége.5000-el fizettem.Erre a leányzó megkérdezt,hogy:És a 2 ft?Majd ha Ti is visszaadjátok nekem az ekkora összeget akkor odaadom.(a zsebemben persze volt apró,de megpróbáltam)Nem kérte,csak hallgatott,Én pedig távoztam.

Herbie

Előzmény: MuldR (282)
Herr X Creative Commons License 2001.05.22 0 0 289
Szerintem az a baj Mo-n, hogy előbb akarják a borravalót, és ha kapnak, csak akkor szolgálnak ki. Szerintem fordítva kellene működnie. Előbb a kiszolgálás, aztán a jatt. Étteremben is megjátszottam már, hogy lóf@sz a pincér popsijába, mert olyan tuskó volt. Ellenben ahol tényleg tisztességesen kiszolgálnak, ott nem szoktam sajnálni a jattot. A benzinkutak többsége meg igenis önkiszolgáló. És az ott lébecoló kutas meg esetleg cserélhetné a szélvédőmosó vödörben a lét. Nem csak reggel kell egyszer tiszta vízzel feltölteni. Meg esetleg a levegőt sem kellene sajnálni... És a WC tisztaságára is oda kell figyelni!

Szóval nem értem, hogy miért default a borravaló. Az egy JUTALOM, NEM KÖTELEZŐ!!!

Előzmény: tjman (288)
tjman Creative Commons License 2001.05.22 0 0 288
Mar megbocsass, de szamoljunk mar 1 kicsit.
Havonta kb 4-5szor tankolok 50+ litert.

Mennyi is az ? 50-60K HUF .

Nomost ha en valahol elkoltok annyit amennyit nem keres egy pedagogus, akkor ugorjanak mar oda oszt boffenjen ki a szajukon 1 jonapot kivanok, miben segithetek. Esetleg mossak le a szelvedot.

Előzmény: Aszpirin (285)
Koltai Péter Creative Commons License 2001.05.22 0 0 287
Bocsika, az elobb elszurtam...

Remelem, igy mar jobb...

Koltai Péter Creative Commons License 2001.05.22 0 0 286
Hi!

Aszpirin Creative Commons License 2001.05.21 0 0 285
Benzinkutas ismerősöm mesélte, hogy ők nagyon figyelnek a Trabisokra. Azok ugyanis 99%-ban adnak borravalót- igaz keveset, átlagban 40-50 forintot, de azt szinte mindig. És a nagy BMW-k meg Mercedesek tulajai elvárják az ablakmosást, kultúr kiszolgálást, de általában borravalót nem adnak.
barnabocs Creative Commons License 2001.05.21 0 0 284
nézd ,ha ilyen benzinárak mellett valaki borravalót ad azért mert sajátmagának megtankol ,begyalogol a shopba fizetni ,és ha akarja lemossa magának a szélvédöt akkor az meg is érdemli ,ha meg a kutast hagyja tankolni az a történet másik fele.
ibizásrác Creative Commons License 2001.05.21 0 0 283
Egy sztori tanulságként. Aki a keleti országrészben tankol lehet, hogy bakui "finomítottal" jár. Benzikutas haveromat 90-es évek közepén kirúgják a 35-ös főút (keleti tranzitvonal az ukrán és román kamionoknak)melletti Total kúttól. Az ok: a főnöke cirka egy év után jöt rá, hogy a srácai a kúton belül egy maszek mini kutat vezetnek. Az alapanyag az ukrán kamionosoktól bizniszelt testvéri nafta. Ezt adták tovább Totál termékként, leltárhiány nem volt csak a forgalom eset vissza látszólag a napi "hivatalos" bevételen. A trükknek a számítógépes számlázás és mérés öszekapcsolása vetett véget.
MuldR Creative Commons License 2001.05.21 0 0 282
Ja, kutas haver mondta, hogy borravalot a suttyo batár nyugati hajókkal járók nem adnak. 1 Ft-t képesek megvárni, még ha 5 percig ott is kell szobrozniuk a sorba. A nagyobb borravalókat a keleti gépekkel járkálók, főleg ladások adják.
Ez azert érdekes.
dEvil Snail Creative Commons License 2001.05.18 0 0 281
Akkor már csak annyit szeretnék kérdezni, hogy 5 Ft az szerintetek borravaló? Függetenül attól, hogy egyébként tényleg nem érdemlik meg a kutasok a borravalót - legalábbis nagyon sok helyen.

Sumo!

Köszi a tanácsot, kiprószálom.

Gonosz Csiga

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!