A Szentendrei-Czetz sarkán az OMV kutat én is gyakran látogatom és szintén csupa jó tapasztalatom van velük! Ha segítséget kérek a kutastól akkor segít, ha látja, hogy boldogulok egyedül is, akkor viszont nem ugrál körbe a jattért. A visszajáró pontos és udvariasak is.
Van egy OMV kút a Nagytétényi úttal párhuzamosan a dunaparton ez az út vissz az M0-hoz (sajna nem tudom a nevét). Elöttem a faszi vett egy cigit 250 Forint volt, a pénztáros baby rezenéstelen arccal adott vissza egy ezressel kevesebbt emberünk figyelt és szólt is. A csaj csöndbe maradt újra megszámolta a pénzt majd kidobott egy ezrest az asztalra és egy alig hallható bocst röfögött oda. Paraszt veszély figyeljetek a pénzetekre nagyon.
Befejeztem a shellnél való pénzköltést, az utóbbi időben 6-7 alkalommal tankoltam a Bp III. Cetz János utc és Szentendrei sarkon lévő OMV-nél.
tökéletes a kiszolgálás.
Kiprobáltam a visszaadást, pontos volt mindíg, utána adtam jattot nagyon megköszönték.
Nem ugráltak körülöttem a szokásos hülyeségekkel, olajat is vásároltam akkor viszont megkérdezték beöntsék-e, szakszerüen sikerült is nekik.
És nem találkoztam műmacával a shopban,(hozzá teszem mindíg reggel 5-6 között tankoltam lehet, hogy nappal vannak).40-50 közötti normális személyzet van.Melegen ajánlom az erre járó Tasztaltársaknak. üdv a bivaly
Shell nekem se tecc, tobb okbol se, de ezt most nem akarom reszletezni, ellenben a monori mol kutrol annyit, h en eddig akarhanyszor mentem oda eccer se kezeltek vevokent aki sulyos ezreket hagy ott, hanem felvallrol odaboktek, "namikene". Raadasul 3 tankolas utan erezhetoen gyengebb lett a kocsi! Inkabb OMV kutat keresek, nekem azok jottek be. (jo volt az aral is, de azoknal a kutaknal elegge kellemetlen illatu benyat arulnak:/ )
Én is a MOL nál szoktam tankolni, a Shellhez már elvből nem járok. Ajánlom mindenkinek a monori MOL kutat, meg sem próbáltak még átbaszni, meg a benyájuk is jó.
Valaki említette, hogy nem tud Castrol hálózatról Magyarországon. Én a Kerepesi útin kívül 2-t tudok (6-os út, 52-es út), de ott normál árakon vannak, nem olcsóbbak, mint pl. a Mol. Egyébként itt a Kerepesin volt az a nagy akciója a Sláger Rádióval együtt, amikor 100.3 Ft-ért adták literjét 3 órán keresztül. Én tényleg nem félek tankolni ott, mert semmi különbség nem volt a fogyasztás között sem, a kocsim sem ment rosszabbul, és a kutasok is normálisak.
Legutóbb, mikor tankoltam, a kutas megtölti, aztán elköszön. Tudtam, hogy olcsóbb ott a benzin, de hogy ennyire? :) Szóltam neki, hogy még nem is fizettem... :) Kicsit szórakozott volt.
Szóval kíváncsi vagyok a többiek véleményére a kútról, akik ott tnakolnak!
Üdv!
kb:két hete érdeklödtem a Castrol kut minöségéről, akkor senki sem válaszolt, azt hittem rajtam kivül más nem tankol ott. Most viszont teljesen megn vagyok nyugodva.
Igy sem fogyaszt többet a kocsi. Most a 95-ös 242.9 literje. Egyébként nem mernék tankolni, ha nem ajánlották volna többen is az ismerőseim közül, akik már régen ott tankolnak. Szerencsére pont arra is lakom, így útba is esik. És mindenféle kocsi megfordul ott, nem mondhatni, hogy csak keleti kocsik tankolnának ott (én egy 3 éves Puntoval tankolok ott), megfordul ott a legújabb Saab-tól kezde az A6-ig minden. Hát éppen a jó ára miatt egy kicsit mindig kell várni hosszú a sor...
Általában a kútoszlopon van pár gomb. Pl. 1000, 2000 és 5000Ft. Ha megnyomod, ennyiért ad benzint. Mielőtt eléri a kért összeget, a töltés lelassul és szépen megáll pontosan a baírt számnál.
De láttam már kis tasztatúrán teljesen szabadon beállíthatót is.
Nem mindegyik Shellen van.... És sok más kútnál is van. (A kútfejeket a többség ugyanonnan szerzi be, csak a burkolatot változtatják)
Ezt az Aral vezette be, sok-sok évvel ezelőtt, ilyen volt a Budafoki úti kútjuk, az Üllői-Ecseri sarkán lévő meg asszem az M7 kivezető szakaszán lévő is... Ezekre biztosan emlékszem.
De mintha már megszűnt volna... Lagalábbis nem tűnt fel az utóbi időben. Mindig tele szoktam tankolni, nem használtam a szolgáltatást soha.
Fehérváron a Tesco után (a kivezető úton) van egy Total kút. Itt -10 forint. (a 95-ös 239,9 huf/liter) A héten 2x is tankoltam ott, semmi gond nincs a benzinnel. Kár, hogy nem vagyok Fehérvári. :(((
Mindegyik Shell kútnál? Ugyanis egyes MOL kutaknál is be lehet állítani az összeget, 500 Ft-os lépésközzel. Pl. a herceghalmi MOL kútnál. Beállítod 5000-re, bedugod a tankbeömlőbe, meghúzod a ravaszt, hátralököd a kis kallantyút, aztán kereken 5000 forintnál kikattan.
Na és mit szóltok a Kerepesi úti Castrol kúthoz? Ott 7-8 Ft-tal mindig olcsóbb a benzin. Általában gyanus az ilyen. Én két hónapja tankolok ott, de semmi gondom vele, nem megy rosszabbul a kocsi, mint amikor Mol-nál tankoltam.
a shell kutnál belehet állítani az összeget hogy mennyiért adjon üzemanyagot, és akkor nincs ez a kec-mec hogy tulszaladt vagy előtte álltam meg 2 ft-al. igy mindig egész pénzt kap vissza az ember, csak arra kell figyelni hogy vissza is adják!!!
Velem neha elöfordul, hogy tulcsorog egy kicsit, de altalaban en is mindig kerek összeget tankolok. Ha 1-2-3 Ft-al tulmegy, mindig odaadom az adott összeget, es mondom, hogy aprom nincs, nem baj, csak nagyot tudok adni. Soha, ismetlem soha nem kertek el tölem azt a par forintot. Ez nem az en sohersagom, mert ha van nalam apro, akkor odaadom mindig, es ha szo nelkül lemossa az ablakot, akkor is kapnak lovet. De en soha semmilyen plusz szolgaltatast nem kerek a kutaknal. Meg csak ne is tankoljanak meg nekem!
Arra lennék kíváncsi,hogy miért kell 5 percet várni arra,hogy visszakapjam azt ami visszajár.
Az lenne a normális,hogy leteszi a pultra azt a pár ft-ot ami visszajár és ha otthagyom akkor elteheti.Vagy nem?
Mint korábban írtam,mindíg kerek összegért tankolok.Ált 1-2 forinttal megállok előtte.Soha,de soha nem adták még vissza egyetlen kútnál se azt az 1-2 ft-ot.Miért?(az igazsághoz tartozik,hogy nem is kérem,mert úgy gondolom,hogy köteles lenne kitenni,de ha erre nem képes akkor az a véleményem,hogy bunkó és nem állok vele szóba).Egyszer túlszaladt és 5002 lett a vége.5000-el fizettem.Erre a leányzó megkérdezt,hogy:És a 2 ft?Majd ha Ti is visszaadjátok nekem az ekkora összeget akkor odaadom.(a zsebemben persze volt apró,de megpróbáltam)Nem kérte,csak hallgatott,Én pedig távoztam.
Szerintem az a baj Mo-n, hogy előbb akarják a borravalót, és ha kapnak, csak akkor szolgálnak ki. Szerintem fordítva kellene működnie. Előbb a kiszolgálás, aztán a jatt. Étteremben is megjátszottam már, hogy lóf@sz a pincér popsijába, mert olyan tuskó volt. Ellenben ahol tényleg tisztességesen kiszolgálnak, ott nem szoktam sajnálni a jattot. A benzinkutak többsége meg igenis önkiszolgáló. És az ott lébecoló kutas meg esetleg cserélhetné a szélvédőmosó vödörben a lét. Nem csak reggel kell egyszer tiszta vízzel feltölteni. Meg esetleg a levegőt sem kellene sajnálni... És a WC tisztaságára is oda kell figyelni!
Szóval nem értem, hogy miért default a borravaló. Az egy JUTALOM, NEM KÖTELEZŐ!!!
Mar megbocsass, de szamoljunk mar 1 kicsit.
Havonta kb 4-5szor tankolok 50+ litert.
Mennyi is az ? 50-60K HUF .
Nomost ha en valahol elkoltok annyit amennyit nem keres egy pedagogus, akkor ugorjanak mar oda oszt boffenjen ki a szajukon 1 jonapot kivanok, miben segithetek. Esetleg mossak le a szelvedot.