Szerintem nem csak + bevételi forrás, mert érdemes vigyázni az autóra, de ez megint egy olyan meddő vita lenne, mint, hogy kell bejáratás (kímélés), vagy nem. Ott is megoszlanak a szerviizesek véleményei mint tudjuk
Mennyi volt igy a komplett szervized? HA lehet részletezve írd légyszi,és akkor előbb-utóbb kiderül hol mi olcsóbb.Már múltkor is volt valami 1000FT eltérés egy gyári olajszűrő esetében szervizenként!!
Korábban írtam már, hogy 20 ezres kötelezőre viszem a kocsit.(1,6 Crdi)
Ami azonban meglepő volt a szakszervíz (Autó-Óbuda) üzeamanyag szűrőt is cserélni akar 20 ezernél(!!), amikor a könyv egyértelműen 30 ezres periódust írt és csak rossz minőségű, bizonyos szabványnak nem megfelelő dieselolaj esetén javasolja a korábbi cserét.Ma ismét megkérdeztem a szervízt mert mondtam, hogy 20 ezer km után kihagynám a 10 ezer Ft-os szűrőcserét, erre azt mondta a szervízvezető, hogy neki a tanfolyamon azt tanították, hogy 20 ezernél kell cserélni, de egyébként az én autóm, azt csinálok amit akarok.
Tudjátok mi volt még az érve?Azért kell 20 ezernél cserélni az egyébként 30 ezernél cserélendő szűrőt, mert ÚGY IS 20 EZERENKÉNT VISZED AZ AUTÓT KÖTELEZŐRE! Jó mi?
Így gyakoraltilag (állapottól függetlenül) 100 ezer km futásteljesítmény alatt 50 ezer Ft-ot csak a szűrőre fixen számolhatunk?
Akkor ebben a konstrukcióban tényleg elég "drága" ez a 7 év garancia, ha már most periódusonként 10 ezerről indul egy kötelező szervíz alkatrészdíja.
Ma érdeklődtem személyesen a KIA kereskedésben : Nincs előírt olajcsere 15.000 alatt !!!!! Tehát az 1000 v. 2500 Km-es kötelező, vagy erősen ajánlott olajcsere csak + bevélteli forrás.Sajnos, azt mondták, hogy a szept. közepén megrendelt SW-met nov. vége, dec. eleje elött ne nagyon várjam ! Nem semmi megrendelésük lehet, ha heti 1000 db SW mellett, több mint két hónap a várakozási idő !
Kösz, jó 5let. Már vettem egy pár M. Alpint, volt egy pár Hankook W400-as 7mm. Már leadtam a gumisnak szerelni. Holnap megyek, kicseréli.
Jövőre veszek még egy pár újat,és el van intézve. Ebben az évben már költöttem eleget, ezért nem veszek 4 újat. 1 pár a régiből (W400) jó még. Egy telet ment csak.
A múltkor West írta, hogy 10w-40-es olajjal jön ki a gyárból a benzines Cee'd! Meg tudnád ezt erősíteni, vagy cáfolni!? Mert ő sem volt 100%-ig biztos benne!
"Egyébként meg milyen hülyeség az, hogy alku nincs?"
Ha a dolgozói kedvezményt veszem igénybe, akkor listaár alapján a cégnél számolják a fizetendő dolgokat, majd elküldenek egy (a cégünkkel) szerződött partnerhez aki bonyolítja az autó rendelést. De mivel jutalék nélkül teszi, ő már nem adhat semmit sem...
Bocs, hogy belevau, de ezt a gumit ebben a méretben 14500-15000 körül meg lehet kapni gumisnál. Nézzen át a gumikérdés-felnikérdés topic-ba, akit érdekel, folyamatosan vannak fent árak lekérésre. Pont 1-2 napja adott valaki ajánlatot rá.
Ez azt jelenti, hogy egy KP-s autón nincs kedvezmény??? Hülyeség. Max. nem annyi! De hogy azért, mert a kereskedés nem keres a hitelen, nem ad egy fillér kedvezményt sem? Inkább azt tudom elképzelni, hogy lenyúlja a Bank! :) Brian! A bank mit köt ki? A kereskedést? Árat? Miért érdeke ezeket kikötésként megszabni?
Már kezdtem úgy érezni, hogy én vagyok süket: idáig mindenki a fórumon azt irtam, hogy milyen csöndes (kivéve egy totalcar teszt) nagy sebességnél is, bár e nyilván fültől is függ. A motor az tényleg csendes és a szélzaj is kevés, de SZVSZ a gumik gördülési zaja nagyon zavaró 90 fölött. És ez még csak anyári gumi, bele se merekgondolni, hogy milyen lesz a télivel? Én személy szerint jobban örültem volna, ha inkább a motor lenne hangosabb és a gördülési zaj kevesebb, mert városban ha halkan is hallgatom a rádiót állandóan azt kell néznem, hogy nem fulladtam e le, mert annyira nem hallani a motort.