Keresés

Részletes keresés

pOtrOhOs Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22482
jaja! szerintem is néha sokkal többet ér a "józan paraszti" ész, mint az "ittas értelmiségi"! bár, ha visszagondolok én is félrészegen nyelvvizsgáztam, és meglett... nade mi köze ennek a Mode-hoz??? bOcsesz!
Előzmény: Mike Bungle (22478)
Fineas Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22481
Sziasztok!
DM Angel: Ha én vagyok a Csabi, márpedig tuttoma úgy HIVnak akkor majd köldök, csak külön legeset akarok csinálni. Mível én sem vagyok hétköznapi. Ja de. Csütörtökön születtem, Akkor az vagyok.
Ms Bigyo: Üdvözüllek. Ez az értelmiségi Modeos sirály szó nagyon teccik. Én biztos nem akarnék oda tartozni, mégha értelmes is lennék. Viszont elárulom Neked azt, hogy vannak olyanok itt akik főiskolán dolgoznak. Na jó én csak mint technikus, de ezt nem kell terjeszteni. ;-)
Mégegyszer köszi. Nagyon tetszett ez a szó. :-)))
Artifex: "Örülök a találkozásnak én egy gazdag és tisztes úr vagyok aki csapdát állít embereknek, akik megértenék mi az a játszma amit játszok mielőtt meghalnának. Örülök a találkozásnak, remélem kitalálod a nevemet, ha egy kicsit szimpatikus vagyok, akkor nevezz Lucifernek" azt hiszem így van. Van még riportom velük, ha jó leszel azt is felveszem. :-)
Skywalker. Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22480
Na igen a klub és a klip egy "b" és egy "p"! Már sokadszor és még mindig! :-)

Ezt az "értelmiségi" dolgot én viccnek szántam, ott is vannak a smiley-k! Szerintem Ms. Bigyó is, szóval ne flame-eljünk már emiatt...
Kierekesztésről meg végképp szó sem volt!

Előzmény: Gruppo Atletico (22479)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22479
+egy ertelmisegi pliiiz irja a 'klub' szot egy b-vel. tenksz.
Előzmény: Mike Bungle (22478)
Mike Bungle Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22478
Skywalker: Mar lejatszott dolog , hogy nem megyek, pedig most egesz kedvet csinaltal. Egy baratommal mentem volna, aki munka utan hullan jonne es ez a 22 ora most ezert is
gaz. De jo multba revedest nektek :-)

Ms Bigyo: Szerintem nem kene itt `ertelmisegi` mode-osozni. Orulj neki, hogy egyetemre jarsz, es ha `ertelmiseginek` gondolod magad ne legyel ilyen kicsit kirekeszto feelingu. Vannak evfolyamtarsaim, akik frankon szakmunkaskepzobe jartak es
ontodeben is dolgozott az egyik. Attol meg olvashat meg lehet
joval ertelmesebb, mint egy-ket elkenyeztetett hobby egyetemista. Nalunk az angol bolcseszen van egy ket tok
seggfej diplomatacsemete, `de ertelmisegi vagyok` fazon.
Nem beszolni akartam...

Kontar Ur

Dr Alan Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22477
disp: nekem megvan a New Order (Get Ready),ha jossz holnap akkor megbeszelhetjuk..a szinpad elott vhol kozeptajon a szokasos "helyunkon" megtalalsz
udv. Dr Alan
Előzmény: disp (22448)
artifex Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22476
aeolus2000:
remelem sikerul a soft cell, arra biztos mennek. legalabb a laibach utan masodszor is leszek a pecsaban... arrol volt szo hogy ez a turne a regi idokrol szol, tehat a 80-as evekbeli szamaikat fogjak jatszani. hogy atdolgozva vagy sem, azt nem tudom. remelem az eredeti verziokban mennek majd...

fineas:
a laibachrol jutott az eszembe, hogy azt sajnalom hogy koncert video nincs, de a film az nagyon jo.

udv mindenkinek

Előzmény: Aeolus2000 (22472)
Kucced Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22475
Gruppo, Aelous: KÖSZI! Nem, nem hiszem, hogy valaha is játszottam volna ilyet. Még csak nem is rémlik...

Na, akkor ennek ismeretében miként hoznátok össze ezt a négy sort?

    Brothers and sister
    Playing chinese whispers
    If things aren’t suited
    Then they’ll get diluted

dilute - hígítani
suit – illik vmi vkihez, ínyére van, megfelel

K.

Ms.Bigyó Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22474
Hi!
Ezt az oromot!Koszonom, hogy megcafoltatok, hogy megis vannak "ertelmisegi" Mode-sok! Ha ez igy megy tovabb, megalakul az "Ertelmisegi DM Klubb", bar kivancsi lennek hany tagja lenne. Ne ertsetek felre, en nem nezem le a munkasokat, de mas korokben forgok, igy hat nyilvanvalo hogy a fosulisokat/egyetemistakat keresem.
Meg egyet aruljon el valaki: hol van itt Pesten olyan jo kocsma, ahova mondjuk klubb elott beulnek az emberkek? Vagy ha ez nem is all ra nezve, de hol van olyan jo kocsma, ahova fiatalok jarnak es meg is lehet fizetni? Es persze ne legyen sznob hely!

Mas: szerintem is jo lesz a penteki buli, S&S ellenere! Talan leadnak egy szamot, amit meg sosem hallottam, a Mouldy Old Dough (? lehet, hogy rosszul irtam, mar ha letezik ilyen)
Allitolag, aki a `80-as evek stilusaban beoltozve megy, nyerhet vmi DM cuccost...

Kucced Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22473
Oké, akkor mondom:

Gondolom, az And do those feet in modern times nem okoz gondot. Rengeteg változat lehetséges: Lépjünk be az újkorba, Lépjük át a modern idők küszöbét stb. A Walk upon the flowers sem olyan bonyolált, lépjünk rá a virágokra, tapossuk le őket. Ez a virágos hasonlat érdekes: Lépjük át a modern idők küszöbét, éljünk modernül, tehát felejtsük el a jólneveltséget, a régi beidegződéseket, vagy a virág ebben az esetben a „boldog békeidők” jelképe, amikor még minden olyan szép csendben, nyugalmasan zajlott. Pont az olasz futuristák istenítették a sebbeséget, a veszélyt, és tulajdonképpen ezáltal a rombolást, a pusztítást. Ez csak egy közbevetett gondolat, lehet, hogy abszolút nem illik ide.

While the heads are busy lying low Fordítás közben lepődtem meg nagyon, mert én hands-re és now-ra emlékeztem, és kissé értelmetlen volt az egész, de helyesen persze semmi gondom nem volt vele.
Trying to keep the cover... oh! Ez is egyszerű, a „fejek”, a fejesek keményen megdolgoznak a látszatért, ám hiába.
Something went wrong along the way, everybody’s waiting for the judgement day Valami félresiklott, rosszul sült el menet közben... Azonban úgy éreztem, hogy a dal agresszivitása miatt jobban illik ide a „Valamit nagyon elcsesztünk menet közben...” megfogalmazás. Az eredeti szöveg szerintem tompítani akarja az emberiség felelősségét a dolgok rosszabbodásáért, ezért a Something went wrong-mefogalmazás, én találóbbnak éreztem, ha nem hárítjuk el a felelősséget...)))
They can go, told you so Mehetnek, ideje lenne már lelépniük, és átadni a helyüket. Szintén a felelősség miatt lett az előző kettő helyett a durvább „A szemétdombra mindegyikükkel...”

Bring me my gun of itching desire, bring me my bullets and I will fire Ez az első sor remek példa az angol nyelv találékonyságára. Pongyolán fordítva Add a kezembe a sürgető vágy fegyverét... Igen, angolul határozottan jobban tetszik, ezért is lett belőle a „nem bírok magammal”.
Sights set higher than the tall church spire Pont most jutott eszembe, hogy a sights alanyként értelmezve talán őrszemet is jelenthet, olyat, aki az eget kémleli. Ha ez igaz, akkor ezt is jelentheti: Az őrszemek magasan kémlelik az eget... Nos, rákerestem, és főnévként azt jelenti: látnivaló, látás, nevezetesség, nézet, szempont, tekintet. Tehát ebben is lehet valami, nem biztos, hogy az irányzékok, célkeresztek beállításáról van szó...

Van még homályos pont? (a Chinese Whispert leszámítva... hogy ez mi a fene lehet?)

K.

Előzmény: Kucced (22464)
Aeolus2000 Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22472
Na igen, persze!

Ja, azért úgy felhívnám mindenki figyelmét, hogy ne halassza el a lehetôséget a múlt felidézésére. Volt már olyan, hogy a DM kijelentette, hogy ne kerüljenek dalok játszásra bizonyos múltbeli idôponttól korábban. Lehet, hogy ha végig érünk ezen a re-visited idôszakon bekövetkezik vmi hasonló......

Más! Már régen akartam írni, hogy a Soft Cell dolog is alakulóban van. Lajos tárgyalgat. Kissé sok azon a héten már a fellépés, de csak eljönnek. Van azonban egy nagy dilemmánk L-sal. Vajon most mit játszik a Soft Cell??? Van vkinek vmi elképzelése?

Előzmény: Skywalker. (22470)
Aeolus2000 Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22471
Kucced
A Chinese Whisper valóban egy játék neve. Szerintem te is játszottad vmikot hátulgombolós korod után röviddel. Ha jól emlékszem ez az amikor sok-sok ember sorban suttog egymásnak egy szót. A poén az, hogy mi mindenné alakulhat a szó az elejétôl a végéig jutva. :)
Előzmény: Kucced (22464)
Skywalker. Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22470
Mike Bungle:
Hülyeség azt gondolni, hogy klubban most csak és kizárólag S&S dalok lesznek! Emiatt nem lejönni meg mégnagyobb hülyeség.
Valszeg több szám lesz ebből a korszakból mint ahogy már megszoktuk, nekem sem kedvenceim ezek a dalok, de az biztos, hogy érdekes lesz ha vetítenek néhány ősrégi korabeli felvételt, ritkaságot. Topictalin is sikere volt ezeknek a dolgoknak, jókat röhögtünk! Ez az időszak egyébként is elég különleges és ködbevesző már, szóval szerintem nem szórakoznál rosszul! Én egyébként is szeretem ezeket a múltidéző dolgokat.
A nagy dM himnuszokat meg úgysem fogja tudni kitúrni a S&S era! Ugyanúgy lemennek majd a kötelező közönségkedvenc slágerek is mint eddig...

Ugye?
:-)

Előzmény: Mike Bungle (22466)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22469
Kucced:
mar jo regen volt szo errol a 'chinese whispers'-rol. Ez az a jatek, amit en 'Csendpostas' neven ismerek, es ugy zajlik, hogy minel tobb ember korbeul, az egyikuk kitalal egy mondatot es a mellette ulo fulebe sugja. Az is tovabbadja, es igy tovabb. Mire visszaer a feladohoz, altalaban igen nagymerteku valtozason megy at, es ez kacagasra ingerli a jatek resztvevoit. :-)
Mi a pragai koncert elotti esten jatszottuk a hostelben, es hat szem nem maradt szarazon a rohogestol. Minenkinek ajanlom! :-)
Előzmény: Kucced (22464)
Aeolus2000 Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22468
Valószínüleg olvashatja vki a topikunkat. :)
Még nem olvastam végig az ott lévô cikket (mert ott is van egy ha erdekel vkit), de egy nagyon jót találtam:
EN: How is your current relationship with Dave, Martin, and Andy?
Alan - With Dave and Martin it is friendly enough although we only see each other occasionally. I don't really know about Fletch because I haven't seen or spoken with him for about 5 years.

Ez mindenképpen sokmindent elárul arról amit amúgy is tudunk. :)

Előzmény: Törölt nick (22453)
Aeolus2000 Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22467
Szigi
Szerinted ki tudja rá a választ??? :))))))

Minden lesz vegyesen. Koncert gondolom ami lehet videon a képi élmény miatt. Bár gondolom mondanom sem kell, hogy a minôség nem mindíg lesz DVD digital.

Nemtom, honnan jött az ötlet, hogy csak live lesz játszva. Mindenesetre butuska ötlet. A konrét programot Lajos rakja össze, tehát részleteket nem tudok. Valószín?leg maxik is mennek majd.

Shape ügyben MarK az illetékes. A mi részünkrôl lehetne Shape, de ôk állítólag nincsenek kész rá. Majd MarK megmondja mi lesz.

Előzmény: Szigi101 (22461)
Mike Bungle Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22466
Engem sajnos eltantorit ez az elso korszak dolog... Tokre keszultem, hogy akkor most jol lemegyek masodszorra is, de
ez elvette a kedvem. na majd legkozelebb ;-), pedig
mar megneznem, hogy kikkel szoktam itt virtualisan osszeakadni . Ugy altalaban nincs bajom a regi korszakokkal, csak a Mode-nal. A Cure-nal nekem az hibatlan. :-) voltam vagy 2 eves az elso lemeznel, persze nem hallgattam meg akkoriban.

Egyebkent a fosulin vagy az egyetemen szerintem mar
pl ritkabban mozognak egyutteses poloban az emberek, es
amugyis manapsag nem olyan szigoru ez a `feketeben jarunk` dolog, nem? En is elegge feketeben nyomtam a gimit, de
mindegy. Szoval sok a `latens` mode-os, nem? Monduk en sem ismerek tul sok embert az a egyetemen aki szeretne, de
speciel ahova gimibe jartam ott sem volt meno. Kulonben is akkor a grunge meg a Metallica porgette az embereket ;-). (Tenyleg, van koztetek volt Madach-os alias VOMA?)

Azert mindenkinek nagyon jo bulizast, aki megy a Pecsaba!!!!!
Ugrabugraljatok helyettem is ;-)

Mike

Szigi101 Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22465
Kucced: Pont tegnap este gondolkodtam a Halo-n... De majd a hétvégén osztom meg csak, ha nem baj... :-))))

Köszi a Told You So-t! Igazából nem erre lettem volna kiváncsi, hanem hogy az adott angol mondatokat hogy fordítottad magyarra, milyen meggondolások alapján? (bocs, ha értetlenül fogalmazok, de megint nagyon fáradt vagyok).

Előzmény: Kucced (22464)
Kucced Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22464
Igen, magamban úgy gondoltam, hogy a nálad megtalálható angol nyelvű anyagokon kívül... ))) Azokra már szemet vetettem...)))

Jó, de akkor a Told you so-ért cserébe gondolkodj egy kicsit a Halon!

TOLD YOU SO

Ahogy nagyon jól megfogalmaztad, a CTA a társdalaommal, a társadalom bűneinek elítélésével és az erre adható válaszokkal (is) foglalkozik.
Az első három sor talán az ember-ember és az ember-természet közötti egyensúly megbomlására utalhat:

    Lépjünk át a modern idők küszöbét,
    És a virágok? Tapossunk rá mindegyikre!
    S ugyanígy ne legyünk tekintettel a testvéreikre

A következők pedig arra, hogy bár a mindenkori hatalom megpróbálja elkendőzni, ez a modernkori civilizició zsákutca, embertelenség. Mivel a dal hangszerelése, Dave éneke talán a legvadabb Mode-számnak tekinthető, igyekeztem ennek megfelelően fogalmazni. Első lépésként a vezetőktől kell megszabadulni:

    Amíg a fejek jó mélyen meghajolnak,
    A látszat fenntartásáért keményen megdolgoznak... de óh!
    Valamit nagyon elcsesztünk
    Menet közben,
    Most mindenkinek
    Csak az ítéletnap jár a fejében...
    A szemétdombra mindegyikükkel!
    Ahogy mondtam is már egyszer...

Aztán jönnek az egyén és a társadalom erőszakos megnyilvánulásai:

    Add ide a fegyverem, mert nem bírok magammal,
    Lövöldözni akarok, hadd töltsem tele golyókkal
    Gyerünk, a templom tornya fölé az irányzékokkal!
    Valamit nagyon elcsesztünk
    Menet közben,
    Most mindenkinek
    Csak az ítéletnap jár a fejében...
    A szemétdombra mindegyikükkel!
    Ahogy mondtam is már egyszer...

A következő sorok arra utalhatnak, hogy ne reménykedjünk a gondviselésben, hogy majd minden magától jóra fordul, minden jól végződik. Cselekedni kell, és nem a meglévő állapotok toldozgatásával-foltozgatásával jobbítani a körülményeinken:

    Beállunk a sorba,
    Vak vezeti azt is, kinek elveszett a szeme világa
    Egyre csak várunk és várunk
    Egy rég megkésett jel felbukkanására

A következő négy sorral viszont bajban vagyok. Nem tudom, mi az a „Chinese Whispers”. Talán egy korabeli divatos játék, film, fogalmam sincs. Így elég bajos kibogozni az értelmet...

    A testvérek
    A "Kínai Suttogásokkal" évődnek
    S ha a dolgok alakulása nincs ínyükre,
    Megérinti őket a bomlás szele...

Az utolsó három sor pedig a „forradalmárok” tipikus sorsát festheti le:

    Ismét találtunk egy fejlövéses, kihűlt testet,
    Jobban tette volna, ha nem mondja el mindezeket,
    Elhullajtott véréért hányan, de hányan ejtettek könnyeket

Az áldozat azért nem hiábavaló, ha muszáj, feláldozzuk, akit kell a cél érdekében – főleg olyankor, amikor ilyen viszonyok közepette élünk...

    Valamit nagyon elcsesztünk
    Menet közben,
    Most mindenkinek
    Csak az ítéletnap jár a fejében...
    A szemétdombra mindegyikükkel!
    Ahogy mondtam is már egyszer...

Szóval szerintem „semmi különös”, csak egy nagyon agresszíven, kicsit ködösítve megfogalmazott programbeszéd. A düh csillapodtával majd kicsit elgondolkozunk, és And then let all the boys and the girls shape it in their hands...

K.

Előzmény: Szigi101 (22458)
Szigi101 Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22463
Innen letölthető egy Paul Van Dyk és egy Nine Inch Nails videoklip.
Előzmény: Szigi101 (22462)
Szigi101 Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22462
Fellép a Shape a februári klubban???
Előzmény: Szigi101 (22461)
Szigi101 Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22461
Tegnap gondolkodtunk egy barátommal, hogy milyen is lesz a klubban a Speak And Spell-party. Feltette nekem a kérdést, hogy vajon az albumról fognak lemenni a számok, vagy live-ok is lesznek? Egy pillanatig meghökkentem a kérdésen, majd azt mondtam: "gondolom főleg live-ok lesznek". Aztán ezen nagyon kiakadt: "Eszerint pl. a SOFAD-partyn a SOFAD live fog lemenni??? A gyönyörű Walking In My Shoes-nak az a béna live-ja fog megint menni, mint mindig??? Stripped megint live lesz, soha nem lesz album verzió???"

Meg kell vallani, ez egy jó kérdés! Tud rá valaki valamilyen választ?

Előzmény: Szigi101 (22458)
Skywalker. Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22460
Ms. Bigyó:
DM vs. fősuli: Ismerek főiskolás dM rajongókat. Pl. nekem is már csak fél évem van hátra a főiskolából, található nálunk néhány rajongó rajtam kívül is. Sőt Pecsa dM klub egykori alapítója is ide jár…
A többi rajongó haverom is lassan végez más sulikban, szóval lassacskán az „értelmiségiek" zenéje lesz ez. Az elitkultúra része!!!! :-)

Angel:
Estee-ről csomó képet találhatsz a hp-ján.

Calt:
Nagyon szimpatikus amit a LOTR-ről írtál. Bevallom anno én is ódzkodtam a témától, egy barátom nyaggatott azzal, hogy ezt mindenképpen el kell olvasnom. A fantasy egyéb megnyilvánulási formáit sosem szerettem, ez a könyv elolvasása után sem változott meg nálam. Amúgy MarKot már nem kell győzködni, beavatódott a dologba, igaz a könyvet még nem olvasta. Annál inkább viszont Szigit! Aki már egy renegát topicban sem volt rest kifejteni bűnös gondolatait!!!! :-))))))))

Stereo MC`s: Néhány számuk igen zsiiir, invitáltak is, de valahogy kihagytam. Úgy látom kár volt…
Engem isten mentsen a néger női reinkarnációtól!!!! Sőt speciel pölö a Naomi Campbell féle nőktől kimondottan a hányinger kerülget. :-))))

Prodigy MFTJG albuma nekem nagyon bejön, nekem ez az albumuk a kedvencem. Szeretem hallgatni, ilyenkor mindig visszarepülök 94-be. Hmmm érettségi, nyári élmények de rég volt… aztán 95-ben tombolás az első sorban a Pecsa kültéri színpadán Prodigy koncerten, 96-ban gyengeprodigyaszigeten, de rögtön utána Popular, és hasonló finomságok……
Ja és a Voodoo People az eddig készült legjobb Prodigy szám! :-)

Useless:
Klassz élménybeszámoló. A Martin élményed elég lelombozó, lehet hogy a folytatásban minden jóra fordul majd???

Előzmény: Gruppo Atletico (22459)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22459
calt:
OFF
ha epp olyanod van, tudnal nekem kuldeni Graffity-demokat az adataimban talalhato mailcimre? THX.
Előzmény: calt (22440)
Szigi101 Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22458
Goodnight Lovers: nagy csalódás, hogy a kislemezverziót hallhatjuk. Ez a szám így Top50 sem lesz. Persze jó a dal, mert
az albumverzió is jó (szvsz).
A klip szép, kellemes hangulatú. De ez lesz az utóbbi 13 év legvisszhangtalanabb kislemeze.

Kucced: Az én holnapomon van jónéhány angol nyelvű DM-interjú.

G---&Kucced: A Dangerous-t szerintem direkt mondja Dave úgy, hogy ne lehessen eldönteni, hogy "I will", vagy "I won´t come
to harm". (érdekes, egy-egy Martin-interjúban ilyesmit miért nem kérdeznek?).

Kucced: én a fordításaid közül a Dangerous mellett a Told You So-t találom a legfurcsábbnak. Olyannyira, hogy meg is
kérlek, hogy elemezd egy kicsit ki nekem, hogy honnan is jöttek a gondolataid... :-)

VIVA+: :-))))))))))))))

Előzmény: Nancy boy (22457)
Nancy boy Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22457
liqued,
ez a kép nagyon édes.:)
NB
liquid Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22456

Csak úgy. :))

liquid Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22455



Forrás: dmhotwire.de

liquid Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22454
Useless: Jó a sztori. (Gondolom 2001.11.13 helyett 2001.09.13-at akartál irni...) :))

Viva+: Nahát ezek a műsorvezetők...

worker: :D

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.24 0 0 22453
Hát gyerekek, egyre híresebbek leszünk...!

A SIDE-LINE-t nézzétek meg, a Fabe által készült Alan interjú kapcsán megemlítik a 'Hungarian DM forum'-ot. Ezek mi vagyunk! (arra vagyok kíváncsi, innen ment-e ki az infó a belgákhoz, vagy lehet, hogy olvassák a fórumot ;o))) )

worker

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!