Keresés

Részletes keresés

zsorsz Creative Commons License 2024.07.14 0 0 92468

A mozgás nagyon fontos lenne, de amit a kertben nagy kényelmesen teszek veszek, az kevés, de tornához, sétához, stb meg annyira nincs affinitásom, megunom. Próbáltam már többféle mozgást, de nincs kitartásom.

A kertben a locsoláson, szilva szüreten kívül mást most nemigen lehet csinálni. Az tuti hogy a kert, a saját termést azt nagyon nehéz feladni, ameddig lehet muszáj csinálni.

Előzmény: 55judit (92466)
piro para Creative Commons License 2024.07.14 0 0 92467

Nem tudom mi vár ránk, de, hogy nem pont pénztárcabarát ősznek-télnek nézünk elébe, az már borítékolható.

A jég viszi a terméseket, az aszály viszi a kukoricát, innentől borul a bili! A tojás, baromfi, disznó, marha ára az egekbe fog ismét szökni.

Tegnap tarját akartam venni,a coopba akciós volt a csont nélküli 2300-ért, de nagyon nem tetszős színe volt, így elmentem a közelben lévő henteshez,

ahol azt gondoltam átesek a fejemen amikor közölte az eladó, hogy 3300 felett a csont nélküli, és 2800 a csontos.

Oké, hogy grill szezon van, és általában a tarja a legkeresettebb ilyenkor, na de 2800-3300,-ft egy kiló tarjáért most,

akkor mennyibe fog kerülni ez ha az aszályos kukorica ár beköszönt?

De ha a másik végletet nézem, vegaként sem könnyű étkezni,

ha nem akciós a történet, 600 ft egy kiló s.répa, 1400 ft egy kiló karfiol.

A piacon tojást szerettem volna venni, közölte az eladó, hogy 100-110 ft tojása van, kérdeztem olcsóbbat nem árul?

Azt mondta nem, mert így is veszteséges!

Akkor mi lesz vele ha ősszel meg kell venni az egekbe emelt kukoricát, mert a pipik főként azt fogyasztanak.

Már többször megfordult a fejembe, hogy egy 4-5 db tyúknak való helyet kellene kialakítanom, mert bár mint ahogyan az eladó mondta, tudom, hogy pici mennyiség esetében nem éri meg vele foglalkozni, de mivel jó pár évig foglalkoztam baromfival, és tudom mi munka van vele, nem szeretem ha túláraznak egy terméket,

pláne amikor vegyes méretbe adnak egy tálca tojást a bolti ár másfélszereséért, csak mert azt mondja házi.

55judit Creative Commons License 2024.07.14 0 0 92466

Én is beszállhatok a derekas klubba. Nekem sem hajlik a derekam, mert csigolyák össze vannak meszesedve. Mire ellenszert találtam a bajaimra, ennél már késő volt. Ezért csípőből hajlok. Folyamatosan erősítem a comb, far és a gerinc melletti mélyizmokat hogy ez legalább menjen. A reggeleket tornával és csikunggal kezdem hogy szinten tartsam magamat.

Locsolok szakadatlan. Fontolgatom hogy befüvesítem a kertet, de szeretem csinálni, és fiam ma is megdicsérte a reggeli bundáskenyér melletti nagy adag salátát. Hát most hogy hagyjam abba?

Most vetettem dobozba céklát. Kint nem mertem elvetni, mert a másodvetés bab is megfőtt a földben. Hátha ez sikerül. :)

Előzmény: zsorsz (92465)
zsorsz Creative Commons License 2024.07.14 0 0 92465

Térdeplés?...akkor te még jól bírod. Amit egyenes derékkal lehet csinálni, azok mennek, a hajolást háromszor is meggondolom, úgyhogy ez a csipesz nagy segítség.,

Előzmény: eeddie (92463)
zsorsz Creative Commons License 2024.07.14 0 0 92464

Elég durvának mutatkozott ott a műhold felvételen, gondoltam is hogy nem egyszerű zuhi.

Előzmény: 55judit (92462)
eeddie Creative Commons License 2024.07.14 0 0 92463

Ilyennel szedem a hollott körtét, almát. Hasznos eszköz a lakásban is. A legtöbb kerti munkát térdeplőszékről végzem, a palántázást is. Könnyű felállni, nagyon jó kapaszkodója van. Amúgy ha simán a földre térdelve dolgoznék akkor mászhatnék négykézláb addig míg nem találok valamit amibe kappaszkodhatnék. 

Előzmény: zsorsz (92448)
55judit Creative Commons License 2024.07.14 0 0 92462

Utólag örülök hogy szétoszlott a felhő mire ide ért. Az a felhőtömb amiről jelezted hogy a Balaton nyugati részénén már esik, Becsehelyet előtte már szétverte. Ott pedig van egy fügeliget is, biztos tönkretette azt is.

https://acnews.hu/jegviharral-kisert-szupercella-verte-szet-zala-varmegyet/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=jegviharral-kisert-szupercella-verte-szet-zala-varmegyet

Előzmény: zsorsz (92451)
55judit Creative Commons License 2024.07.14 0 0 92461

Volt hogy nekem se sikerült, nem lett gyökeres a kacs. Most azon gondolkodom,  Ha lemegy a hőség légbujtást teszek egy csúcshajtásra.

Előzmény: bbfeco (92460)
bbfeco Creative Commons License 2024.07.13 0 0 92460

Paradicsom kacsot, a foliába gondoltam, mert ott az idén nem sikerül megtartani öszig.

Előzmény: CBNora (92456)
Balage-81 Creative Commons License 2024.07.13 0 0 92459

Megfigyeltem, hogy a nagy, 8-10 kilós, ovális görögdinnyék a finomak, édesek. A kisméretű kerekek még teljesen éretten is csak közepesek.

Jól gondolom?

Balage-81 Creative Commons License 2024.07.13 0 0 92458

A bazsalikomszárat akkor is lehet vízben gyökereztetni, amikor már elkezd barnulni, fásodni a szára?

Balage-81 Creative Commons License 2024.07.13 0 0 92457

16 órakor az ajtóm előtt. Asszem akkor még sütött a nap, de aztán elborult.

Előzmény: 55judit (92450)
CBNora Creative Commons License 2024.07.13 0 0 92456

Paradicsomot, vagy milyen kacsot?

Előzmény: bbfeco (92455)
bbfeco Creative Commons License 2024.07.13 0 0 92455

Nekem is elrohadt, a meleget nem birják. Ma raktam el kacsot homokos földbe gyökeresztetövel,sztem 20% az esély.

Előzmény: piro para (92452)
55judit Creative Commons License 2024.07.13 0 0 92454

Világos pedig csak egy felhőfoszlány éri el.

Előzmény: zsorsz (92451)
piro para Creative Commons License 2024.07.13 0 0 92453

Nekem is van hasonló, de csak a lakásban használom. Ültetésnél a kétbotos technika jött be:)

Előzmény: zsorsz (92448)
piro para Creative Commons License 2024.07.13 0 0 92452

Most nagyon sajnálom, hogy a "fotó-aparát" még mindig nem jó, mert a mai nap egy csoda:)

Reggel óta pont a duplájára nőt az uborka és a tök szára, holott délig a napon volt, utána került egy napernyő árnyéka alá,

és kapott vizet, majd most, hogy kimentem mintha nem is az Én általam otthagyott palánták lennének.

Ennyit tesz a meleg, és a víz:)

Ó uram arra kérlek tartsd meg nékem ezeket a növényeket, mert kíváncsi vagyok ha ez ebben az ütemben tudna nőni, mikor lehetne az első szüret?

Egyébként eszembe jutott, hogy rápillantsak a föld tetejére szórt (Balázs után szabadon:)  de villával enyhén "elgereblyézett" cserepes bazsalikomra,

amit talán szintén hétfőn ültettem, és meglepődve tapasztaltam, hogy mára már az is kb 1 centis.

Tehát ez a földre vetés nem rossz ötlet, köszi Balázs! :)

A vízbe való bazsalikom szár gyökereztetésnél, viszont még semmi sem látszik.

Apropó a héten kacsoltam, és pár erős kacsot vízbe tettem, valamiért rohadni kezdett pár szár, mi lehet ennek az oka?

Minden nap cserélni kellene alatta a vizet?

zsorsz Creative Commons License 2024.07.13 0 0 92451

A Balcsi ny-i végén már esik.

Előzmény: 55judit (92450)
55judit Creative Commons License 2024.07.13 0 0 92450

Árnyékban, vagy napon?

Nálunk most 18:30-kor 32 fok van, és felhős.

Előzmény: Balage-81 (92449)
Balage-81 Creative Commons License 2024.07.13 0 0 92449

46 fok van a kertben, igazán remek...

zsorsz Creative Commons License 2024.07.13 0 0 92448

Előzmény: piro para (92446)
zsorsz Creative Commons License 2024.07.13 0 0 92447

Én nyeles csipeszt használok pl szilva szedéshez.

Előzmény: piro para (92446)
piro para Creative Commons License 2024.07.13 0 0 92446

Én is mindig pohárba nevelem az elsőket, de csak akkor ültetem ki, amikor már bírja a "pofáraesést" írd-és mond szó szerint értsd, mert nem tudom a palántát gödörbe tenni, mivel a gerincem nem engedi a hajlást, így masszív gyökérnek kell lenni, hogy a landolást egybe túlélje:)

Amikor valaki először látja, hogy ültetek palántát, szó szerint elszörnyed, és megjegyzi ebből se lesz semmi, de az élet engem igazol, mivel eddig még egy növényem sem "halt meg" az ültetés technikám kapcsán!

Ami nem mellesleg szuper egyedi:) 

Visszatérve a tavaszi ültetésnél a fény-meleg viszonyok miatt megszoktam, hogy nyúlik, de most? A másodvetést, már a földbe szoktam abszolválni, ezért csodálkozom, de most nem mertem, mert tuti nem kelt volna ki. A hétfőn ültetett cukkinik is hasonló cipellőbe szögdelnek! Ők majdnem 2 nappal később keltek, de egy nap alatt szó szerint utolérték az ubikat! Ezért gondoltam a cserepes ültetésre, mert ha a cserép alját teljesen levágnám, és úgy landoltatnám valahogyan, akkor talán a friss még nem gyökeres föld is megmaradna?

Előzmény: 55judit (92445)
55judit Creative Commons License 2024.07.13 0 0 92445

Én mindig pohárban kezdem az ubi nevelését. Megnyúlik. A sziklevelek alatt lesz egy nagy szárrész. Mikor megjelenik az első pár lomblevél, ki lehet ültetni oly módon, hogy sziklevélig leteszed a földbe. Sziklevél a földön fekszik, alatta a szár gyökeret ereszt. Az eredeti gyökér beöntözött gödörbe jó mélyre kerül. Szuper életképes ubid lesz.

Előzmény: piro para (92444)
piro para Creative Commons License 2024.07.13 0 0 92444

Tanácstalan vagyok, segítséget szeretnék kérni!

Ültettem uborkát hétfőn cserépbe, szerda reggel ki volt kelve, de még ilyet nem tapasztaltam, hogy úgy elkezdett nyúlni a szára, holott a reggeli napot telibe kapta az üvegfal mögött. Csütörtökön kivittem a szabadba, de tovább nyúlik a szára.

Arra gondoltam, hogy ki kellene ültetnem, de mivel gyenge, mi lenne ha a cserép alját kivágnám, és úgy tenném a földbe, a gyökere úgy is lefele menne, vagy tévesen gondolkodom?

Valaki követett már el ilyen gaztettet?:))

vinik táltos Creative Commons License 2024.07.12 0 0 92443

Tegnap nem vettem észre, mert az öreg körtefa a kert másik oldalán van::

ebből is letörött egy nagyobb ág, pont a legfinomabb, a Hardy

Ez az a körte, amiben négy féle körte terem: korai Alexander (mi kormos körtének hívjuk), később érő Bosch kobak, Hardy vaj és pár éve ide is beoltottam a tóparton talált csodakörtét.

Előzmény: zsorsz (92439)
vinik táltos Creative Commons License 2024.07.12 0 0 92442

Szia Földim. 

Az aszpirines kezelés előtt ez a tő talán három uborkát adott összesen, pedig már  túl van a két méteren.

Sok vegyes virágot hozott, tolta a kis háromcentis ubikat, majd besárgult és lepotyogott. Az uborkák szörnyen tüskések, kesztyűben lehet leszedni. A korábbiak is, az a néhány ilye tüskés volt. Folyóvíz alatt dörzsi szivaccsal azonnal lejönnek az ubiról. Nem tudom a fajtáját, kedvenc öreg nénémtől vettem a piacon

négy tő paprikát és két uborkát. A másik ubi nem kapott aszpirint, az is túl van a két méteren, és összesen két ubi van rajta.

Tegnap vettem a Tecsóban  50 literes marhatrágyát, A szabadföldi Tolek és St. Pierr (6-6 tő) nem töri magát azok tövére akartam szórni, de közbejött a zivatar, mára maradt.

Az almám szeptember végi érésű, most még nem lehet cefrézni a letört és lehullott gyümiket.

Előzmény: 55judit (92441)
55judit Creative Commons License 2024.07.11 0 0 92441

Földim az uborkád szép, de azt nem tudtuk meg hogy mi történt vele az aszpirin kezelés után. Ha látsz rajta változást, az biztosan aszpirin hatására történt? Ahhoz képest szebb aszpirinnel, mint amilyen ugyanilyen körülmények között szokott lenni aszpirin nélkül?

Errefelé nem volt eső, itt hőguta van. Minden tönkremegy, megfőtt az árnyékolt babvetésem, 3 szem kelt ki.

Vettem Cylindra cékla magot, de hogy vessem el a forró földbe?

Előzmény: vinik táltos (92438)
bbfeco Creative Commons License 2024.07.11 0 0 92440

Jo lett volna egy elötte-utána kép az ubirol.

zsorsz Creative Commons License 2024.07.11 0 0 92439

A műholdon a hatvanit azt néztem, nem sok helyen volt, Kecskemét környékén volt még eső. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!