Keresés

Részletes keresés

lokcomotiv53 Creative Commons License 2009.10.09 0 0 126
De vigyázzatok,15 nap a fellebbezési határidő,az átvételtől számitva,utána a másodfoku határozat jogerőre emelkedik!
Előzmény: MissStefani (125)
MissStefani Creative Commons License 2009.10.09 0 0 125
Bözse64, dmke! Köszönöm, most már van fogalmunk legalább, hogy merre induljunk. Köszi!
dmke Creative Commons License 2009.10.08 0 0 124
Munkaügyi bírósághoz tud édesapád fordulni, de csak ha már megvan a II. fokú bizottság szakvéleménye alapján a nyugdíjbiztosító határozata. A munkaügyi bíróság igazságügyi orvosszakértő  véleménye alapján dönt.
Előzmény: MissStefani (122)
bözse64 Creative Commons License 2009.10.08 0 0 123
Szia! Ez csak egy vélemény amit most irok.Forduljatok szerintem munkaügyi biróságra.Itt a fórumozók között biztos van olyan aki többet tud a dologról.De azért ez döbbenetes amit leirtál.Nem sül le a pofájukról a bőr?Egy ilyen sulyos beteggel ezt csinálni.Komolyan mondom felháborit a dolog.Ha esetleg tudok többet a dologról ,hogy mi a pontos menete,majd jelentkezem.
Előzmény: MissStefani (122)
MissStefani Creative Commons License 2009.10.08 0 0 122

Kedves Fórumozók!

Szeretném a segítségeteket kérni, vagyis inkább véleményeteket a problémánkkal kapcsolatban. Édesapámnál kb. 2 éve derült ki, hogy CLL leukémiája van, és rá egy évre fél éves kemoterápiás kezelést kapott. Ezen kívül szívkatéterezése volt, erős gyógyszert is szed szívre. Pár hónapja kiderült, hogy végbéldaganata van, amit sikeresen megműtöttek, de most derült ki, hogy sugárkezelésre lett volna szüksége a műtét után, amit "elfelejtettek", tehát még ez is vár rá így utólag. El kellett indítani a leszázalékolását, amit elsőre kapásból elutasítottak, arra hivatkozva, hogy jelenleg tünetmentes, menjen vissza dolgozni, és a "tenyere is erős, munkaképes". A háziorvos és az üzemorvos is munkaképtelennek állapította meg. Beadtuk másodszor is a leszázalékolási kérelmet, mert a betegsége gyógyíthatatlan és ki tudja meddig stagnál. Másodszorra 40%-ot kapott, de ugyanaz a szöveg állt a papíron pl. a tenyérről.... Az 1 éves táppénze lejárt, jelenleg a munkahelyén megmaradt szabadságát tölti még a hónap végéig, mert nem tud dolgozni, gyenge, fáradékony, a végbélműtét óta erős alhasi fájdalmai vannak. Amúgy a munkája során, emberek életéért felelős, ahol szükség van koncentrációra, állóképességre, ami neki már nincs...ráadásul folyamatos fertőzésveszélynek van kitéve a leukémia miatt (neki egy influenza végzetes is lehet). Most a napokban fellebbezünk a 40% ellen, mert amit arra kapna az a gyógyszerekre sem lenne elég. Szeretném még hozzátenni, hogy 42 év folyamatos munkaviszonya van, de még nem érte el a nyugdíjkorhatárt.

Mire számíthatunk harmadszor? Esetleg, ha valakinek van véleménye, tanácsa, annak örülnék. Köszönöm!

Megállni Tilos! Creative Commons License 2009.09.30 0 0 121

 

Többek közt "Nem differenciálható szkizofréniával" 45 %.

Az meg milyen dolog?

bözse64 Creative Commons License 2009.09.29 0 0 120
SZIA!megnézem a videot,csak annyit irnák,hogy ma kaptam meg a levelet a munkaügyről,bekerültem a tanfolyamra,amiről irtam.200-ból 15 ember.Csütörtökön mennem kell orvosi vizsgára.Ha többet tudok jelentkezem.Egyébként meg én idáig minden hónapban megkaptam a pénzem.Mi lenne ebben átverés?Ez unios forrásból megy,és nekem az ügyintéző mondta.
Előzmény: sziporka66 (119)
sziporka66 Creative Commons License 2009.09.29 0 0 119
Köszönöm választ!

Van egy videóm erről a témáról, majd nézd meg!

Amikor összehívtak bennünket, valaki azt mondta: Nekem ez a rehab járadék túl szép, hogy igaz legyen, kell, hogy valami bibi legyen a dologba.:-))) 

 

Itt a videó:

http://atv.hu/videotar/090917_nem_igaz__hogy_tomegevel_rokkantosittatnak_magukat_az_emberek.html

 

Előzmény: bözse64 (118)
bözse64 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 118
Szia! Nincs mit köszönnöd,ha tudok segitek.Nálunk most indul okt.-ben egy tanfolyam dajka képző,de csak 15 embert vesznek fel,és volt 200 aki teszt irásra bevolt hivva.Azért ilyen kevesett,mert ez unios pénzből van finanszirozva.Az egézségügyi vizsga igaz,de eleve ahol ilyen vizsgára szükség van én kiesek ,mert daganatos beteg vagyok,és az orvos nem adja ki az igazolást.Ugy tudom legközelebb már csak jövőre indul ujjabb tanfolyam,nekem legalábbis ezt mondták.A Fellebezés is igaz,de hülyeségnek tartom,mert ez a járadék még több mint a nyugdij.3 évig meg bizottság elé se kell menned.Ha van még kérdésed nyugodtan kérdezz,és válaszolok.
Előzmény: sziporka66 (117)
sziporka66 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 117
Nagyon, nagyon köszönöm a válaszod!

Én is érdeklődtem, és aki már benne van a rehab programba jót mondott róla.

A kérdésem még az lenne, hogy indult e tanfolyam nálatok, mert itt létszám hiány miatt januártól még semmi nem indult?

 

Nálatok indul tanfolyam?

 

Azt mondták: Esetleg ha egy szakmára meglesz a megfelelő létszám, csak akkor indítanak.

Az tudom, hogy mindenkinek a tanfolyam előtt orvosi alkalmassági vizsgálaton kell részt venni és csak utána, ha az orvos engedélyezi, akkor mehet a kijelölt tanfolyamra.

Később gondolom majd egyre több személyt, érint, hisz még a legelején van ez a dolog.

Az nem vehet részt, akinek az egy betegsége meghaladja a 67% -ot.

Akinek több kis betegsége adja ki a 67% -ot ami jelenleg 50% -nak felel, meg azok részt vehetnek a programban.

Itt is volt olyan személy, aki szeretet volna rehabra menni, de emiatt kiesett.

 

A negatívomról csak, az, hogy akinek özvegyi és rokkant nyugdíja, járadéka van, annak ez a Rehab Járadék nem jó, mert ha igénybe veszi, akkor megszűnik az özvegyi és a rokkant járadék.

Az egyik ismerősöm most így járt és így sokkal, sokkal kevesebbet kap mind az előtte.

Sajnos a „rehabilitációs mentor”, ezt nem közölte vele.

 

Ja és még ugy tudom, hogy a rehabilitációs járadék ellen fel lehet, lebbeni és kérni a rokkant járadékot.

Azt nem tudom ennek vannek e következményei, mert nincs az ismeretségi körömbe, aki ezt megtette volna.

Ha tudtok ilyent, írjátok meg!

 

Természetes, ha valamit tévesen tudok nyugodtan, javítson ki, aki ért hozzá hisz én is csak most tapogatózom, szerzem be az infókat, és az lehetnek persze, hogy ezek tévesek.

Előre is bocsánat érte!

Szerintem, majd egyre több embert érint ez a téma.

Bárki, aki tud még infót a témával kapcsolatban, kérem dobja majd fel!

Köszönöm mindenkinek!

Előzmény: bözse64 (110)
bözse64 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 116
Nekem a rokkant nyugdijjam,42000 -volt,azért irtam,hogy pár ezerrel több a rehab járadék.Engem a fiam segit,mert nem tudnák megélni belőle.Ez csak a rezsire és a lakás fenntartásra elég.Nem akarlak elijeszteni. De vannak akik rokkant nyugdijjat még kevesebbet kapnak.
Előzmény: the66 (112)
lokcomotiv53 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 115
Változó az idő.Kifognak jelölni egy igazságügyi szakértőt,Ő beütemezi,véleményezi,visszaküldi az irományt,a biróság megint beütemezi s végre egyszer lesz itélet.Mi már junius közepe óta birósági szakaszban vagyunk,de csak szept. végére sikerült az orvosi vizsgálatig eljutni.Most már a célegyenesbe fordultunk,várjuk az itélet megszületését.Isten malmai,hisz tudod.Egyébként mi beleestünk a nyári itélkezési szünetbe,ez talán nálatok már nem áll fenn.
Előzmény: apuka56 (114)
apuka56 Creative Commons License 2009.09.27 0 0 114
Édesapámról van szó az előző hsz-ben, csak lemaradt az első mondat!
apuka56 Creative Commons License 2009.09.27 0 0 113
10éve 50%os rokkant. Járadékot kapott gerinc és mozgásszervi problémákkal. Júniusban pszichiátriára került, ahol paranoid skizofréniát állapítottak meg. A kezelőorvos tanácsára állapotrosszabodást kért. júniusban 45%-ot kapott véglegesen. Fellebbezett, de közben újra korházba került, mert állapota rosszabbodott. A kórházból kijövetel után másodfokon volt, ahol 38%-ra vették vissza, ami azt jelenti, hogy minden ellátást megszüntetnek, TB-biztosítás sem jár, dolgozni nem tud, még magát ellátni sem nagyon. További gyógyellátások nagyon fontosak lennének.
Bírósághoz fordul, de hogy mi lesz a vége és mikor, nem tudni. Mit tehetünk még? Mennyi idő telhet el a bíróság döntéséig?
the66 Creative Commons License 2009.09.27 0 0 112

"... Nem tudom,ki hogy van vele,az én járadékom 47000 ft"

 

És ez több pár ezer forinttal, mint a rokkant nyugdíj? Jól megijesztesz, én most megyek bizottság elé, de akkor nem tudom, miből fogunk élni...

Előzmény: bözse64 (110)
bözse64 Creative Commons License 2009.09.27 0 0 111
Egyenlőre nincs rossz tapasztalatom,velem kedvesek és rendesek voltak a munka ügyön is.Azt viszont még nem irtam,hogy a nyugdij folyositó fizeti a járadékot.
Előzmény: sziporka66 (108)
bözse64 Creative Commons License 2009.09.27 0 0 110
Szia! Én rehabilitácios járadékot kapok. Az egy pár ezer forinttal több mint a rokkant nyugdij.Ennek az a kitétele,hogy a munkaügyel együtt kell,hogy müködj.Ha megkapod a határozatot,akkor 8 napon belül le kell jelentkezni a munka ügynél.Ezt 3 évig kaphatod,de ha felajánlanak neked valamit,gondolok itt tanfolyam,átképzés,el kell fogadnod.3 évig nem kell bizottság elé menned.Én ezt most májustól kapom.Ha esetleg van még kérdésed ,akkor nyugodtan kérdezz.
Előzmény: sziporka66 (108)
lokcomotiv53 Creative Commons License 2009.09.26 0 0 109
Tudom hogy területi leterheltségtől is függ,de meg szeretném Tőled kérdezni:mennyi idő telt el az ig.ügyi orvosszakértői vizsgálat és a bíróság ítélete között a Te esetedben.Egyébként nagyon kellemes modorú,kedves,segítőkész orvosnővel találkozott a feleségem.Nem akarok előre semmit sem elkiabálni,de az I. és II. foku bizottságok megalázó módszerei után pozitív meglepetésben volt részünk.
Előzmény: Szera1 (94)
sziporka66 Creative Commons License 2009.09.26 0 0 108
Sziasztok!

 

Meg szeretném kérdezni kinek milyen tapasztalata, van a Rehabilitációs Járadékról?

A negatív és a pozitív véleményekre is kíváncsi lennék.

Föleg annak a tapasztalata érdekelne, aki már benne van ebben a programba.

A válaszokat előre is köszönöm.

 

 

 

bözse64 Creative Commons License 2009.09.24 0 0 107
Szia! Nem tudom,ki hogy van vele,az én járadékom 47000 ft.Egy fillért nem adtam,mert én ugy gondolom,ha a betegségemmel nem százalékolnak le,akkor ne is tegyék.Én fizessek még azért mert lebetegedtem?Ennyi pénzből nem nagyon lehet adakozni.Persze ezzel nem azt akarom mondani,hogy te se adjál.Amikről én hallottam összegek 100-res nagyságrend.Ki-ki hogy engedheti meg magának.Én se hogy.De mondom ezt mindenki maga tudja.
Előzmény: Böbemama (105)
Böbemama Creative Commons License 2009.09.23 0 0 106
Bocsi    46 ezer forint!!!
Böbemama Creative Commons License 2009.09.23 0 0 105

Sziasztok!!!

Érdeklődnék mennyi pénzt vigyek a leszázalékolásra hogy ne vegyék el a 460000 .- ft -omat.És ne kelljen tovább mennem. Köszönöm a válaszokat!!

dmke Creative Commons License 2009.09.22 0 0 104

Azt hiszem, inkább így korrekt a válaszom, az az  utolsó mondat nem kell oda:

 

Ez a bizottság,amiről írtam,  nem a bíróság utáni fokozat, hanem a bírósági eljárás közben lehet kérni, ha nem értesz egyet az iü. orvosszakértői véleménnyel.

Előzmény: bözse64 (103)
bözse64 Creative Commons License 2009.09.22 0 0 103
Nem azért irtam mert nem hiszem el.Csak még nem hallottam róla.Nem mondtam,hogy nincs igazad.
Előzmény: dmke (102)
dmke Creative Commons License 2009.09.22 0 0 102

Ez a bizottság,amiről írtam,  nem a bíróság utáni fokozat, hanem a bírósági eljárás közben lehet kérni, ha nem értesz egyet az iü. orvosszakértői véleménnyel.

Ha nem akarod, nem kell elhinni.

Előzmény: bözse64 (101)
bözse64 Creative Commons License 2009.09.22 0 0 101
Bocs,hogy beleszólok,de szerintem a munkaügyi biróság a legutolsó fokozat.Erről a bizottságról még nem is halottam,de lehet,hogy csak én nem tudok róla. Ez nem azt jelenti,hogy nem létezik,annyira nem jártas az ember ilyen dolgokba.
Előzmény: lokcomotiv53 (98)
lokcomotiv53 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 100
Köszi,nem gond,az a fő hogy valaki tájékoztatott!
Előzmény: dmke (99)
dmke Creative Commons License 2009.09.21 0 0 99
Bocs,hogy én válaszolok a megszólított helyett, de még a bírósági eljárás során, ha az igazságügyi orvosszakértő véleményével nem ért valaki egyet, kérheti az ETT-IB, azaz az  Egészségügyi Tudományos Tanács Igazságügyi Bizottsága (mostmár nem igy hívják, nem tudom pontosan,hogy hogyan, de hasonlóképpen ) vizsgálatát, itt egy háromtagú orvosi bizottság készít szakvéleményt és akkor a bíróság ez alapján dönt.
Előzmény: lokcomotiv53 (98)
lokcomotiv53 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 98
Lenne hozzád 1 kérdésem: a munkaügyi biróság után már nincs tovább,az végleges itélet?/megfellebbezhetetlen?/
Előzmény: Szera1 (94)
bözse64 Creative Commons License 2009.09.20 0 0 97
SZIA! Én már nem csodálkozom semmin. Én daganatos beteg vagyok,ezért rehabilitácios járadékot kapok. Ennek az a feltétele,hogy a munkaügyel eggyütt kell müködni. 1 hónap alatt 6 -szor rángatott be. Ha felajánl valamit,és nem fogadod el,nem kapsz járadékot.De azt tudni kell a dologhoz,hogy minden hónapban mennem kell korházba. Kérdem én akkor hol itt az igazság?Akinek kutya baja sincs,le van véglegesitve.
Előzmény: Szera1 (94)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!