Sziasztok!
Nagy meglepetésemre a mai Népszabadságban találtam egy egész oldalas cikket a topic-ról!
Kb. 8-10 hozzászólást idéz a cikk írója szinte szó szerint!
Remélem a kutasok is olvssák a cikket és kicsit "észbekapnak"!
A cikk a 10-ik oldalon van (Magyar tükör).
Venom
En mar csak ezert sem engedem, h a kutas toltson. Az ulesek mogott all a tank, ezert eleg lapos szogben megy a bevezetocsove - melegben a legkisebb ratoltestol is kifolyik.
Hi!
Matiz: Szerintem azert folyik ki tankolaskor a benzin, mert felhabzik. Ahany kut, annyi fele adelek...
En sosem ertettem, miert toltenek a kutasok kattanas utan is a kocsiba???
Azert 30-40 forintert?
Foleg a mi terepjaronkba, ahol, az elso dombon kifolyik belole a negyede...
Majndem-OFF: Az utóbbi 3 tankolásnál az első kattanáskor kifolyt a benzin a kocsi oldalára. (Hatvan 30-as út MOL, Gyömrő MOL kút)... Mivel ilyen még nem tapasztaltam, ez a kút hibája lehet, arra gyanakszom. Szerintetek?
a tultoltessel vigyazz, ezeknek a gagyiknak muanyag tankjuk van, es ha a felso bufizteto csovuket is szinig megtoltod, a fogyassal parhuzamosan nem fog levego belejutni, hanem az elektromos szivattyu keltette vakum szepen behorpasztja a tankot.
akkor pedig 20 litert siman veszit az urtartalmabol.
tovabbiakat az opeles topikokban
Az árhoz annyit, hogy viktorka kijelentette az ő érdemük a csökkenés, én meg mondtam anyád, és a 150.-Ft/literes adótartalom kinek az érdeme?! Egyébként Esso kút nagyon szimpatikus, nagybetükkel minden kútra kivan írva hogy adótartalom 150.-Ft.... Ha így nézem adó nélkül 70.-Ft lenne majdnem a benya, egy normális adótartalommal max 140, most meg a 3x árat fizetjük érte, na mindegy ez már OFF...
Szia Akashi!
Hogy ityeg...?
Amit írtál tényleg előfordul,bár múltkor 4000 helyett 4008-ra sikeredett,10ezressel fizettem,a csaj nem strapálat magát,elengedte azt a nyóc forintot...
Lerágott csont, de ugy látszik ujból divat lett. Beálltam egy kúthoz (nem lényeg melyik) és szokásosan tankolok. Mindig 2000-ért szoktam tankolni, mert igy tudom nagyjából lemérni a fogyasztásomat és nincs cécó a fizetésnél.(Bankkártya, Mol kártya pontok, áfás számla stb...Ha ilyen alak tankol előttem és látom hogy a 2 pénztárból csak 1 müködik és a többi kutas csak olvasgat, felmegy bennem a pumpa. Legalább 5 perc 1 ember.)
Ha 1995 forintért tankolok a nő simán visszaad 3 ezret egy 5-ösből, de ma 1 forinttal átugrott az óra, és a nő rezzenéstelen szemmel kijelentette hogy kétezeregy forint. Gondolkodtam hogy adja e neki 10 ezrest és kiszámoltatom vele a visszajárót, de nem tettem. Kivettem 1 forintot és odadobtam a pultra. Azt sem értem hogy miért van az mikor pl. 1998 ért tankolok, és visszaakasztom a pisztolyt fizetésnél miért lesz belőle 2001 forint? Pedig a blokkot is elkértem már egyszer csak ugy megnézni, hogy nem más tankolását fizettetik e velem , de nem. Magától számlál a kut akkor is ha már vissza van akasztva a pisztoly???
Szóval nem az 1 forintom van a hangsúly hanem azon hogy általában CSAK felfelé kerekitenek. Én eladó vagyok, de nekem nem szokásom pár forint miatt szarakodni, ha a vevőmnek nincs egy 10-ese. Ugyis jön legközelebb és általában nem felejtik el.
Venom, én is észrevettem ezt a jelenséget, egy garantáltan 3 literes kannával. (Én mértem le otthon egy hivatalos mérőedénnyel)3 lityi helyett 3,4 liter jött ki. Eléggé durva.
Amugy is bazi drága a benzin (hiába csökkentik most és ajnározzák hogy megint olcsóbb lett, ugyis felemelik) Legalább ne verjék át a fejünket.
Sziasztok!
Egy érdekes dolog történt velem a múltkor a solymári Shell kútnál: bemegyek a kúthoz, hogy megtankoljam a kocsit és egy 5 literes fémkannát.
A kannával kezdtem. Nézem az órát a kúton és látom, hogy 5,86 l van benne és a kanna még nincs tele!! Mire kb. 95%-ig megtöltöttem több mint 6 liter ment bele! Ez csak azért volt furcsa, mert már többször is töltöttem a kannába és 5 liternél több sosem fért bele! Utána megtankoltam a kocsit is, így már nem tudtam reklamálni, de legközelebb már nem fogom kihagyni az alkalmat.
Szóval nem értem, hogy lehet ez. Csak azt tudom elképzelni, hogy az óra többet mutat, mint amit valóban kiad.
Várom az ötleteket, elöre is köszi
Venom.
egy csoppet off:
franky_t: nem kell nagyon megijedned hogy tobb ment bele a tankba mint ami hivatalosan belefer(tudom ez most mas eset es jogos a felhaborodasod). Nekem egy VW Polo-m van hivatalosan 45 literes tankja van. Altalaban akkor tankolok ha mar jol a piros aljan van a mutato mindig en tankolom meg es mindig mashol ahol eppen kedvem tartja. Eszrevetelem siman belemegy ugy az 50 liter hogy meg kb 2-3 liter van a tankban es mind1 hogy milyen kutnal tankolok lehet MOL SHELL TOTAL AGIP ARAL mindegyiknel tobb oszlopnal megjatszottam mar es mindenhol sikerult hivatalosan tultoltenem a tankot. Most vagy mindenhol csal a mero ami azert nagyon durva lenne vagy tenyleg ennyi fer a kocsi tankjaba. Egyebkent a blokkot mindig elkerem es sosem engedem meg hogy megtankoljak a kocsit, ja es mindig bezarom mikor fizetni megyek:)))
A szoftverük nem engedi meg, hogy előző tankolásokat húzzanak le, de a bankkártya bizonylaton nincsenek rajta a vásárolt tételek, így hozzá tud ütni valamit a tankolásodhoz, amit észre sem veszel, ha nem kéred el a nyugtát. Ebben az esetben kaptál egy autópálya matricát 1400 Ft-ért. Te észrevetted! De hányan nem ...?
"Na, ma sikerült megfigyelnem a legparasztabb benzinkutast akit valaha is láttam.
A helyszín egy régi Áfor-os időkből maradt banzinkút, a kutas egy idősebb fószer.
Éppen a "shop" mellett olvas(újságot), amikor egy srác odajön a bringájával a kút kompresszorához.
Kezdi fújni a kereket."
Valószínű hasonló megfontolásból a Vágány u-i MOL időnként (egyre gyakrabban) személyzettel végzi a kerékfújást. Két önkiszolgáló levegős oszlop van telepítve. Ezekről egyszerűen lakapják a tömlőt (megszünt létezni) és egy ficko méri 10m-el arrébb a levegőt. Gondolom így akar mellékeshez jutni, kénytelen v.mi jattot adni a kuncsaft. Ezzel csak annyi baj van, hogy az egyik legforgalmasabb kerékpárút megy el mellette és gyakran használnák a bringások. Drótszamárral meg csak nem állnak be az autók közé kivárni a sorukat. Az ötlet már azért is sikeres, hogy a két autó helyett így csak egyet lehet egyszererre kiszolgálni.
Egyébként mindíg ennél a kútnál tankolok 2 autóval is, így igencsak felzaklatna, ha v.ki beszólna, hogy tóljam már v.hová a bringámat, de az új szokásuk is elég jó kicseszés.
Sziasztok, hát én Monor felé, ahol van Shell is, MOL is már elvből a MOLhoz járok, mióta motorom, autóm van. Még olajat is ott vettem (lehet, hogy a MOL olajok szarabbak, de úgyis 7500 km után cserélem..) Ott nem nyúlnak le. A múltkor MOL nál tankoltam Hévízen, kártyával. Lehúzza a csávó, és kiírja a gép, hogy ilyen olyan error. Na, lehúzza még egyszer. Látta rajtam, hogy az ütő mindjárt megáll bennem, ekkor elmondta, hogy az elsőt nem vonta le a cardomról, de kérdezzem le az egyenlegem. Erre odatolt nekem egy madzagos telefont :) Lekérdeztem , minden ok, egyszer vonta le. Szóval MOL rulz, akármi is van.
Ez a történet az egri Shell kúton esett meg a sógorommal. (Egnem ismernek, velem nem mernék ezt megtenni.) Valahonnan vidékről érkezett haza egy vasárnap este úgy 23h tájt. Ilyenkor már itt elég kicsi a kutaknál a forgalom így a kutas kint beszélgetett valami haverjával a shop előtt. Ekkor állt be a sógorom a kútoszlop mellé. A kutas azonnal készségesen hozzáugrott és kérdezte, hogy mennyit szeretne tankolni. Ő mondta, hogy tele kéri és elindult be a shopba.
Ezzel egyidőben az az ember aki eddig a kutassal beszélgetett beállt az autójával ugyanannak a kútoszlopnak a másik oldalára, de ennek ekkor a sógorom nem tulajdonított jelentőséget. A shopban elbambizott majd mikor a pénztáros kiscsaj szólt, hogy kész a tankolás kifizette a betankolt (akkkor még azt hitte) 51 literért járó tizenxezer forintot és elindult haza. Mivel Golf III-a van, és abban elég lassan mászik fel az üza szintmutató nem tűnt fel neki azonnal, hogy nem mutat tele tankot a műszer. Csak miután kb. 15 perc múlva hazaért tudatosult benne, hogy ez a tank, ha a kutya a kovászba megy is csak 3/4-ig van. Mivel pénztártól való távozás után reklamációnak nincs helye ezért nem, ment vissza csak szívta a fogát, és másnap közösen rekonstruáltuk az eseményeket:
Mikor beállt a kúthoz és bement a shopba a kutas meg a spanja elérkezettnek látta az időt az aznapi demokocsikázás benzinfedezetének előteremtésére, így a span melléált és valszeg először az ő autója kapott úgy 10-15 liter nyálat. A kutas ezután elkezdte (természetesen töltőpisztoly visszatétele nélkül) az ő Golfját tankolni. Igenám, de a Golf tankja a hosszú vidéki út után eléggé minuszos volt. A jólképzett kutas viszont, miután tisztában volt a Golf III üzatankjának 55 literes űrtartalmával nem mert 51 liternél többet tankolni. Ezzel a mennyiséggel (a span autójába tankolt levonása után) azonban a csontüres tank nem lett, csak 3/4-ig. Így aztán a sógorom szépen csendben elbukta azt a 3-4 rugót.
Ja, ez a "bárány" azóta is ugyanennél a Shellnél tankol és rendes jattokat is ad.
Mar parszor olvastam rola, hogy nehany embert megprobaltak benzinkutnal
atverni ugy, hogy tobbet fizettettek ki veluk, mint amennyit tankoltak. Hat
ma velem is megprobaltak!
A melobol hazafele menet bementem a Ferihegy II-nel levo Shell kuthoz.
Nagyon keszseges volt a kutas ficko, hagytam hogy o tankoljon, en meg
bementem a shopba nezelodni (mar elo is keszitettem neki a borravalot).
Fizetesre kerult a sor, 12.622 Ft. Kicsit soknak tunt, de epp nagyon
kifogyasztottam a tankot, meg a fene se tudja, mikor emeltek utoljara a
benzin arat, ugyhogy szo nelkul odaadtam a bankkartyamat, lehuztak,
elfogadta, OK.
Shellnel ugyanazon a nyomtaton jon ki a blokk es a bankkartyas nyugta ket
peldanya. Az lett gyanus, hogy a csaj letepte a gepbol kijovo blokkot es
valahova felretette, a kartya nyugtajat meg (szokas szerint) odadugta az
orrom ala, hogy irjam ala. Alairtam, majd kertem a nyugtat is (mindig el
szoktam kerni... csak ugy...). Gyorsan adott egyet, de nem stimmelt rajta az
osszeg. Mondtam, hogy nem OK, kerem az enyemet! Elkezdett keresgelni, es
elnezest kert, amiert nem talaja, de felajanlotta, hogy ad rola szamlat. En
ragaszkodtam a nyugtamhoz (mert csak azon van rajta a tankolas idopontja).
Vegul azt mondta, hogy mindjart odaadja a penztargepbol a masolatot.
Kinyitotta a gepet, es kivagta a masolatbol csak a _vegosszeget_, es azt
adta oda! Kozben elovettem a szamologepemet, egy gyors osztas, es kiderult,
hogy 51,1 l benzint akarnak kifizettetni velem. Ami azert furcsa, mert 50
l-es a kocsim tankja, es legalabb 5 l-nek kellett meg benne lennie. Na ekkor
mondtam, hogy itt gaz van, szeretnek beszelni a kut vezetojevel.
A csaj kicsit ertetlenkedett, hogy miert, meg ilyenek, de aztan hivta a
fickot. Mondtam neki, hogy problema van, le akarnak nyulni. A kutvezeto
nagyon keszseges volt, behivott az irodajaba (itt egy kicsit betojtam,
amikor behajtotta az ajtot, mert volt vagy 150 kg az ember, de ebbol aztan
nem volt semmi gond).
Szerencsere nem akadekoskodott, a szemem lattara elokereste a szamitogepbol
az en tankolasomat, ami tenyleg kevesebb volt (11.222 Ft - 45,xx l), mint
amit kifizettem. A ficko elnezest kert a tevedesukert, a penztarbol kivett
1400 Ft-ot es odaadta. Majd elkezdte a meset, hogy ilyen tevedesek
elofordulhatnak, stb. En mondtam, hogy tevedes kizarva, szandekosan akartak
tobb, mint 10%-ot legombolni rolam, a felelost akarom!
Aztan a kutvezetonek csorgott a mobilja, felrevonult lerendezni, en addig
beszelgettem egy masik emberrel (menet kozben jott be), aki a teruleti
vezetonek nevezte magat (se igazolvany, se nevjegykartya, azt se tudom,
letezik-e ilyen beosztas naluk). Megigerte, hogy kivizsgalja az ugyet, es
mindenfelekepp ertesit. Elkerte a telefonszamomat, adtam neki egy
nevjegykartyat, eltettem az 1400 Ft-ot, aztan elhuztam a francba.
Veglis nem irtunk jegyzokonyvet, nem kertem el a panaszkonyvet, szoval semmi
nyoma nem maradt az esetnek. Ezek utan kivancsi leszek, hogy fognak-e hivni.
Mindenesetre ezentul jo messzire elkerulom a Ferihegy II-nel levo Shell
kutat.
Tanulsag? Nagyon figyeljetek, ha Shellnel tankoltok! Ugy latszik az o
szoftveruk megengedi, hogy egy korabban ki nem nyomtatott tankolast
szamlazzanak ki. Mindig kerjetek nyugtat, es nezzetek meg a tankolas
idopontjat is!
Ez a pofátlanság teteje. A JQA-t. Remélem ha az ilyen paraszt elmegy kerékpárral kirándulni akkor lerohad az összes kereke és a kutya se segít neki.
Emberségből elégtelen, a vizsgán megbukott, munkára alkalmatlan.
A kútüzemeltető bácsinak valahol be kell hajtani azt a lóvét amit nem kap meg az anyacégtől mint jutalék. Gondolom nem pár rongyos ezresről van szó akár csak havonta is. Mintha a szerencsétlen alkalmazott tehetne arról, hogy a magyar emberek nagyon nagy %-nak nincs pénze + 50 ft-ot fizetni egy lityi benyáért.
Visszatérve a vépóver vitához: Ismerős kutas srác az egyik hónapban azért nem kapta meg a megbeszélt fizetését, mert nem ment úgy a vépóver ahogy kútüzemeltető bácsi szerette volna. Ezek szerint elég hathatósan szeretnék elérni a 10%-ot. Úgyhogy nem véletlen amikor úgy rátok akarják beszélni a drága nyálat.
Na, ma sikerült megfigyelnem a legparasztabb benzinkutast akit valaha is láttam.
A helyszín egy régi Áfor-os időkből maradt banzinkút, a kutas egy idősebb fószer.
Éppen a "shop" mellett olvas(újságot), amikor egy srác odajön a bringájával a kút kompresszorához.
Kezdi fújni a kereket.
kutas: -Hallja hogy jár? Ez pénzbe kerül ám!!!
biciklis: -Már ne haragudjon, de ez egy ingyenes szolgáltatás...
kutas: -Igen ingyenes, azoknak akik itt tankolnak.
Bringás: - Nézze én már öt éve mindíg itt tankolok...
Na ekkor ment föl bennem a pumpa és a lelki egészségem érdekében otthagytam a vitatkozókat.
ma benéztem az omv kuthoz, minden pisztoly mellé fel van ragasztva a matrica hogy "energy extra" én meg azt hittem hogy ugy van mint a shell kutnál hogy külön pisztolyba csak azt adnak (tudom hogy nem feláras), de igy akár "sima mezei" 95-ös is lehet benne, nem?
Üdv!
Még régebben egyszer rábeszéltek a shell racingra: többe kerul de kevesebbet eszik belöle.
2.4-es citroen cx molbol akkor 18-at evett, racingbol "csak" 16-ot és a hangja is morgosabb lett, meg szerintem kicsit erősebb lett. meg aracing szaga is jobb a többi olommentesnél.
Mostanában OMV-t tankolok 98-ast és tényleg jobb tőle az oltcit jobban porog a motra, egyenletesebb stb. , a shell benzinje is jo csak az drágább.
Én részemről jobb szeretek önkiszolgálni, mer nem vagyok egy beszédes tipus.