Nem hiszem, az enyém csak LX Plus tehát nincs benne gyári riasztó és a bal oldali érzékelő tökéletesen mozdíthatatlan. Igaz, hogy manuális klímám van, de a jobb oldalon a mégis be van vezetékezve mégsem tartja. Amint korábban is írtam van egy műanyag lába, aminek bele kellene kapaszkodnia a borításba, de olyan nagy a hézag, hogy nem tud. Nem hiszem, hogy a vezetéknek kellene megtartani.
Gombák: a jobb oldaliban a digitklíma érzékelője van, a bal oldaliban a gyári riasztó visszajelzője. Van egy olyan tippem, hogy amelyik kocsi felszereltségében benne van a digitklíma és a gyári riasztó, ott nincs gond a gombákkal, mert egyszerűen a kábelek a helyükön tartják...
Természetesen én sem megyek a Dunának ez miatt, én is próbáltam visszapattintani, mert nincs letörve a lába, csak nincs mibe megkapaszkodjon,mert valszeg egy kicsit balra húz az egész cucc. De azért elviszem szervízbe, mert mégiscsak egy 2 hetes kocsiról van szó és otthon nem sikerült orvosolnom a hibát. Egyébként aki kocsiátvétel előtt van könnyen megtalálja a jobb felső sarokban a légbefúvó nyilás jobb oldalán.
Nekem nincs gondom ezzel az érzékelővel. Egyszer recsegett még 1000 km környékén, de sikerült visszapattintani, azóta hallgat. Ugyanígy a középkonzol is recsegett egyszer, kicsit megnyomogattam, azóta kussol. A jobb első ajtóban lévő hagnszóróval is ez volt, adtam neki zúzós zenét sok bass-al, megjavult. Most "csak" a bal első ajtó zizeg rosszabb úton, de remélem ez is múlandó lesz.
Ez két kis érzékelő gomba elöl a szélvédő tövénél a műszerfalon található. Különböző funkciókat vezérel. Ha jól tudom nem minden felszereltségnél van funkciója, ergo nincs bekötve, de ott van, és ciripel!
Igaz, de legalább el tudod dönteni elegem van és nem tovább! Mint már irtam ausztriában kötelező az 1000km es olajcsere! Apropó ,tud valaki gyári szolajszürőt szerezni?Megoldanám az 5000.res olajcserét!!!
Mivel nekem 11 ezernél minimumnívón volt az olaj lecseréltettem, mert nem akartam rátölteni az ismeretlen olajra. Így olajcsere nem lesz, mert 9 ezer km futás után nem folyatom ki a gépből a Mobil 1-et!Szóval a 20 ezres rutin oroszlánrészét kitevő olajcserét most megúszom. Nem fog problémát jelenteni 31 ezernél elvinni.
Tehát:
Átvizsgálás díja: kb. 10.000 Ft. (+/- párszáz) Levegőszűrő: 4700 Ft Pollenszűrő: 6600 Ft És a mindenáron erőltetett üzemanyagszűrő:10700 Ft.
Ennyi a tarifa. Egyébként könyv szerint 1,6 órát írnak a 20 ezres munkaórájának, amiből 0,6 óra az olajcsere.
Egyébként ez valóban érdekes. Az ember azt hinné, hogy nagyáruháznál nincs olcsóbb sehol sem. Erre a gumisnál van. Az is igaz, hogy az Auchan ár tartalmazza a szerelést, de még ezzel együtt is inkább megéri a gumisnál.
Szia! Akkor itt vannak a fotók az érzékelőről! Mint látható, könnyedén kiemelhető az érzékelő gomba. Később ez zöröghet. Ez sajnos elég gyatra megoldás. Ma a Roosevelt tértől a Kossuth térig minden autóba benéztem és sokkal korrektebb megoldásokat láttam ennek az érzékelőnek az elhelyezésére. De hát minden nem lehet tökéletes.