nem tudom :) en most keszulok szabatni egyet, de eleve csak az uloreszre, azt foltozzak ossze allandoan. illetve ez egyelore csak a nagyobbra vonatkozik, de nem ketlem, hogy hamarosan duplan fognak koszolni :)
Nekem iker lányaim vannak, már lassan 11 évesek (meg egy 6 éves szintén lány), így a legtöbb ikres dupla szállítós dolgot átéltem, és hát, szívesen újra kezdeném, gyönyörű időszak volt.
Sok kitartást hozzájuk, az öröm magától fog jönni!
Amikor utazunk, úgy indulunk, hogy az alvásidejükre időzítjük az indulást (dél körül).
Így a kocsiban másfél-két órát elalszanak, és nem unatkoznak. Most lesznek 21 hónaposak, de így csináljuk már jó egy éve, és bevált.
Egyéb esetben, amikor csak átugrunk rokonokhoz, vagy hasonló, akkor meg nem alszanak be, csak ha későn indulunk esetleg haza, de akkor meg az a pár perc alvás nem borítja fel a bioritmusukat, azt vettük észre.
nem igazán szeretett kocsiban (sem) aludni... de ha már elaludt, biztos jólesett neki az a finom alapjárati duruzsolás. amúgy sose volt cél kocsiban altatni, nagy ellenzője vagyok ennek, de ha úgy jött ki... tényleg eszünk ágában sem volt kockáztatni. 14 hónaposan azért most már "nagy", könnyebb kiszámítani mindenét. nappal például csak egyszer alszik, de ha éppen úgy jön ki időben, ki kell találni mindent, hogy ne aludjon be a kocsiban, hanem bírja ki az ágyig, mert továbbra sem könnyen visszaaltatható fajta :) biztosan ő is megtartja ezt a jó szokását két és fél éves kora környékéig... de nekünk is van olyan ismerősünk, akik azt csináltak a hordozóban lévő babával, amit akartak, meg se nyikkant, csak szép csendben nézett ki a fejéből
Ilyenkor menni kell még pár kört, minél hangosabb motorral. Állítólag a gyerekek azért szeretnek kocsiban aludni, főleg, ha zajos, mert az anya méhben a szívverés nagyon hangosnak hallatszik, ezért otthonosan érzik magukat a gyerekülésben :)
bizonyára van ilyen gyerek is, a miénknek már arra kipattant a szeme, ha leállítottuk a motort, és már folytatta is az üvöltést... nem volt jó időszak, na :)
Amúgy szerintem csalóka az érzet. Ekkora különbség nincs 15-ös és 16-os kerék között, hogy a billegő érzet (aminek jó része a kaszni billegése) helyett atom stabil rezzenéstelen tank legyen a kocsiból. Amúgy a 16-os még egy olyan méret, ami viszonylag olcsó, viszont már nem olyan ballonos, e mellé nem is rázza szét a vesekövet.
ez még a babahordozós időszak volt, abból esélytelen kivenni úgy egy gyereket, hogy ne keltse fel vele az ember. és maradjunk annyiban, örültünk, hogy alszik és nem üvölt, eszünkben sem volt kitolni saját magunkkal... egy ideig a nagyobbat sem lehetett amúgy kivenni, ha elaludt a kocsiban, és kivettük, mindig felébredt, eszébe sem volt visszaaludni, és gajra ment az egész nap. kb. két és fél éves korától működött az, hogy kiszedés után az ágyában alva maradt, a (mi) kisbabá(ink)knál soha nem működött :)
Nem volt időm elvenni a gázt, mikor egy kamion az M3-mon Megindult a belső felé amiben érkeztem 130 km/h körül. Rántottam a kormányon (persze ésszel, de hirtelen) és úgy bebillegett az autó, hogy akkor elhatároztam, 16-os kerék lesz.
hazaérés előtt pont elaludt a kocsiban, úgyhogy valaki ücsöröghetett odakint a járó klímás kocsiban. fél-egy órákról is szó lehetett
Érdekes megoldás :), nekem ez soha eszembe nem jutott volna. Én ilyenkor mindig simán kivettem a gyereket, bevittem, és aludt tovább, ha meg nem, akkor nem is volt álmos.
Maradjunk annyiban, hogy az eberek 99%-a előbb veszi el a gázt, mintsem akár a 15-ös kerék miatt billegjen a kaszni veszélyesen :)
Sok múlik a futóművön is.
Egy jó futóművel rendelkező autó, normális tömeggel később fog megcsúszni nem peres gumikkal, mint egy gyengébb eresztésű autó peresebb papucsokkal.
Előző kocsimon 205/55R16 kerekek voltak (GTS H Astra), de talán egyszer mentem úgy kanyarban, hogy az már sok volt, de ott szerintem a 17-es kerék sem segített volna. Amikor meg a téli 195-ös kerekeken mentem vele, az a kocsi jobban viselkedett. Kevésbé "cibálta" a kormányt, mint a 205-ös kerekekkel.
Most az Octaviamon nekem is 225/45R17 van, de csak azért, mert így volt csomagban. Sz@rakodni meg nem akartam vele, hogy eladom, és veszek 16-ost helyette, de ha kell valakinek itt, lehet elcserélem érték arányosan :)
Mi volt a baja a kuplungodnak, megcsúszott, vagy új mint nálam, nem emelt ki? Mennyi km volt benne?
84.897 :)
A hiba nem okozott közvetlenül problémát, csak randa volt a hangja üresben. Én meg úgy tartom, hogy ahol hang is van, ott kopás is van és előbb-utóbb "igazi" gond is lesz. Mikor mondtam, már tudták, mi a helyzet - nem én voltam az első … olyannyira nem, hogy várni is kellett az alkatrészre, mert hiány volt belőle.
Igen, szerintem sem kellene, hogy ez problémát okozzon fél óra alapjáraton ketyegés. Nem történt ez alatt semmi extra, csak termelődött egy kevés veszélyes anyag :D
Az a baj, hogy ez a hiba kiveri a szerelők szemét, és nem is néznek tovább, erre lehet kenni mindent. Ez alapján nem is fognak hozzákezdeni mélyebb vizsgálathoz. Ha a hűtő cseréje nem oldja meg a problémát, akkor majd leverem rajtuk. Annyit megnéztek vákumozással, hogy a rendszer tömör. (úgy tudom, hogy az új gépek nem is engednek tölteni teszt nélkül, és sikertelen teszt esetén sem engedik feltölteni a klímát) Láttam a klímás gép papírján a lefejtett/feltöltött mennyiségeket meg, hogy a teszt rendben lezajlott.
Ami furcsa, hogy ez az örökké hajtós klíma miért nem tudja szabályozni magát, úgy, hogy ne állítson elő túl nagy nyomást.