Azt nem tudja valaki, hogy mennyi a műszer megengedett hibája? Meg hogy olyan elven működik-e, mint a vízóra?
Én otthon szórakoztam a vízóránkkal, nagyon idiótán nyomulva (fullra kinyitva, aztán nagyon gyorsan elzárva és így játszadozva) sikerült 1 liter helyett 3!!! decit nyomni a mérőedénybe...
Ha a kutas tudja, hogy a legpontatlanabb a mérés, akkor ő is tudhat ilyen trükköket a kúttal. Bár gondolom, azért csak bonyolultabb egy vízóránál az a mérő... Legalábbis remélem :(
A tegnap az egyik Hungária körúti OMV kútnál tankoltam. Biz'isten ilyen erőszakos kutast még nem láttam. Kijött, és mindenképpen ő akart tankolni. Mondom, kösz, de én szeretnék tankolni, mire a fickó értetlenül néz rám. Aztán megint elmondom, mire "Azért vagyunk, hogy segítsünk!". Na erre már eléggé felkaptam a vizet, és még egyszer elmondtam, hogy éna akarok tankolni. A fickó még akkor sem hagyott ott, végigkérdezte, hogy akarok-e ablakmosást, akarok-e olajszintellenőrzést, akarok-e keréknyomás-ellenőrzést. Mindegyikre azt válaszoltam, nem, csak tankolni szeretnék. Nagy későre feladta, bennem meg már forrt a káposztalé. Aztán félrevonult két kollégájával és hangosan, gesztikulálva magyarázott. Valószínűleg engem küldött el melegebb helyekre...
Hajtsd el ôket, amikor tankolni akarnak (ez különben is hasznos), és ne is adj nekik borravalaót. Akkor sértôdötten elvonulnak és nem akarják lemosni az ablakot.
Nálam bevált (ugyanis utálom, ha az autó körül sertepertélnek).
Én egy kellemetlen tapasztalatomat szeretném leírni. A Shell-nél is és a MOL-nál is ha kedve van a kutasnak lemossa (lefossa) a szélvédőt. Nekem úgy lemosta, hogy összekarcolta és azóta 4-5 kisebb karcolás van benne amit szerencsére csak akkor lehet látni ha nappal szemben megyek. Seat Cordobám van fél éves , aminek új a szélvédője ezért vettem észre. Figyeljetek majd erre ti is, mert a vizet elég ritkán cserélik ki, és ezért én azóta nem is kérem, hogy lemossák. A multkor is rá kellett szólnom a kutasra amikor közeledett a vödörrel a kocsi felé, hogy "kösz inkább nem".
Sziasztok,
Nem hiszitek el, mi történt ma.
Újra bementem a ugyanabba a benzinkútba (üdítő + pogi rulez), kedvenc csajszi ismét, aki megszólított, hogy múltkor átnézte, és nem stimmelt a számla!
Visszajár nekem a cigi ára, amit véletlenül bepötyögött nekem.
Komolyan nem hittem el, amit hallok, visszajött a 3 kiló. Szal ilyen is van, és még nem futottam össze a dohányzóban a 'főnökökkel', tehát minden rendben. :-)))
Haliho emberkék :-))))
Nekem is volna egy észrevételem a benzinről vagyis inkább a magyar benzin minőségéről .
A céget nem nevezem meg DE ha valaki figyelmesen nézi a reklámokat akkor tuti rá fog jőnni melyik is :O))))))).
Most a csigával reklámozzák magukat :O(/szegény csiga/ .
De miért is ne nemvezzem meg OMV a bizonyos cég
Szóval !!!
Tőbszőr is előfordult már,hogy a határrol kellet viszahozni benzinmintákat a kermibe mert a Szlovákok visszadobták az egész rakományt mivel nem felelt meg a szabványnak.Vagyis a 98-as benzin oktánszáma még a régmult 92-est sem érte el .És ez nem egyszer fordult már elő.
Tehát szerintem teljessen mindegy hogy hol tankol a magyar autós társadalom mivel mindenhol átverik :O((((((
Hát ennyit az egészről de mivel én is naponta tankolok ezért kénytelen vagyok ezt a xart venni :O(((((((((((((((8
Ja, és nem tettem hozzá, hogy legtöbbször ugyanannál a kútnál tankolok, ahol ismernek, de ha nem, akkor is csak a MOL -nál. Lehet, hogy nem ők adják a legjobb benzint, de viszonylag egyenletes a minősége. (Bár a Trabinak szinte mindegy)
Ennek úgy kellene működnie, hogy a cső nem tágul, nem zsugorodik, nem ereszt és nem születik benne benzin, tehát ha a cső elején bement 1 egész 00000 tized liter benya, akkor a végén ki kell jönnie 1 egész 00000 tized liter benyának. Van persze valami pontatlansága a dolognak, ami miatt nem szabad két liternél kevesebbet kiadni. Azért a te 7l-es tankolásod mégis nagyon durva. Kifizettették a "hozott" benzint is? Akkor azonnal vásárlók könyve és kegyetlenül beleírni mindent! Szerintem inkább az egészet elengedték volna, minthogy ügy legyen belőle.
Na, tegnap este az M3 kivezetojen az elso kutnal velem is beprobalkozott valamelyik gecilada, de a visszaadok-eloszor-csak-tizenotig-aztan-majd-meglatjuk ezuttal nem jott be. Legkozelebb, ha nem egyedul megyek, megint felcsavarom 10e fole a szamlat oszt' figyelunk.
HI all !
Én a Szfvár 62. sz. főúton lévő Agip kútnál a következőképpen jártam:
Beálltam a kúthoz egy Simson Schwalbe smkp-val. Ülés felnyit, tanksapka lecsavar, látom, még lötyög benne 1,5-2 l. Az össztérfogata a tanknak 6 l. erre tankolás után 7 l-t jelez a kútfej órája. Bemegyek a shopba, mondom, gond van, sokat mutat a kút. Nem hitték el, én meg mondtam, hogy ezt nem fizetem ki. Jött a főnök, leengedtük a benzint egy mérőedénybe, 6,1 l lett. a 9 decit elengedték, de az előzőleg bent lévő 1,5 l-t mégegyszer ki kellett fizetni :-((
Máig sem értem hogy lehet ez. Lehet, hogy aa pisztoly visszaakasztásakor a csőben lévő benzint visszaszívja a kút? Azt mondjuk már megfigyeltem, hogy előbb kezd el morogni a szivattyú, mint amikor folyni kezd a benzin, de lehet, hogy hülyeség.
Örülök, hogy felmerült ez a típusú hozzáütögetős téma is. Miután csak a napokban találtam rá a benzinkutakkal foglalkozó topikokra, és átolvastam, nem csak óvatos maradtam, hanem kíváncsivá is váltam. (Eddig sem engedtem egy kutasnak sem, hogy tankoljon.)
Nos, ma kifizettem az előttem csak egy doboz cigit vásárolt emberke cigijét is.
Mivel kártyával fizettem, a bizonylaton nincs rajta. Mivel számlát is kértem, ott külön jön a benzin, és külön az apróság, amit vettem. Kutas leányzó (aki egyébként a leximpibb az egész kútnál, ahová fél éve járok) hanyag mozdulattal összegyűrte, amikor elkértem, meg is jegyezte, hogy hát ezt nem szokták...
Ugyanis rajta volt az előző muksó cigis tétele.
(A vicces az egészben, hogy a kút az olajtársaság központjának épületében van. Adalék, hogy én is ott dolgozom, és a társaság vezetőivel együtt szoktuk szívni a blázt, a számlát is oda kértem. Arra biztos nem gondolt, hogy meglesz a holnapi téma a cigiszünetben. :-))
Vagy pl. dízeleknél is hajlamos felhabzani a gázolaj, az enyém is olyan 4 literrel hamarabb kattan.
Ráadásul a gázolajba valami habzásgátlót is raknak. Milyen lenne anélkül???
>Miert toltenek a kutasok kattanas utan is a kocsiba???
Igaz, a mai autók 99%-ánál ha kattan, akkor tele van. És ezt a kutasok is pontosan tudják. De egy időben jártam egy régebbi Zsigulival, annál ha kattant, még belement 14 liter.
Igazán a körmükre nézhetnének már, gondolom politikusok is olvasták a cikket. Szankció-szankció-szankció. Nem kellen sajnálni az embert ellenőrzésekre. A Gepárd csoport a kutakanak is a körmére nézhetne néha. Szerintem havi egy két kút ellenőrzése hatásos lenne. A sajtó, tv segítségével kellene terjeszteni a hírt, hogy hallja minden kedves kutas. Szemét banda, a JGA-t.