Abszolút egyetértek. Úgy akarják feltüntetni, mintha G.Á. hibája lenne az otthon szülés közbeni komplikáció. Pedig nem az. Sokkal inkább gáznak találom, hogy ha egyszer eltiltották 3 évre, miért csinálja még az illegálisabbnál is illegálisan tovább???
Nem szülnék otthon, mert kockázatosnak találom, ugyanakkor olyan nyugodt, háborítatlan környezetben szeretnék szülni kórházban, mintha otthon lennék. Mit értek ez alatt? Ne legyen annyi rutinbeavatkozás, hagyjanak békében. Se fájdalomcsillapító, se oxitocin, se kézzel tágítás, se ki-be mászkáló személyzet. Borotválás, beöntés rendben. Előbbit a legtöbben úgyis elintézték otthon, a másik meg kifejezetten használ a szülésnek...:-)
Engem nem a pillangós, habfürdős kád érdekel, csupán ez. Beavatkozás csak sürgető orvosilag indokolt esetben legyen.
A fiammal otthonszülőkhöz jártam szülésfelkészítésre, mert jobban tetszett, amit ott hallottam, tanultam, úgy, hogy eközben fel sem merült, hogy otthon szüljek. Nagyon jókedvű, kellemes, bensőséges kis csapatunk volt, nekem segített, hogy valóban kibeszélhettük és elengedhettük a félelmeinket, olyan technikákat mutattak, tanítottak, amelyek nagyon sokat segítettek.
Én is azért voksolok a kórház mellett, mert ha bármi történik, a legjobb helyen vagyok, ahol beavatkozhatnak, csak azt szeretném, ha a szülés normál, élettani szülés, akkor hagyjanak békében, saját tempóban, nyugiban. Ezt én egyelőre csak úgy látom elérhetőnek, ha olyan orvost választ (és fizet...) az ember, akinél ez nem probléma.
Geréb Ági meg a sajtó kedvenc feketeseggűje, a média sokszor tényfeltárás nélküli szenzációhajhász kampányait kár készpénznek venni :-) Ránézésre sem szülnék nála, de ez a cikkek nélkül is így lenne, nem szimpatikus, ennyi.
Én csak röviden: jelenleg M.O-n az otthonszülés élet-halál játék.
Más kérdés, hogy szabályozott, rendezett keretek között sem hinném, hogy valaha vállalkoznék rá. Főleg úgy, hogy Zita születése is nagyon rosszra fordulhatott volna, ha pl. nagyon-nagyon ragaszkodom a gátvédelemhez.
Ez így van, mindig a negatív hír a hír csak, és ha egy emberre rácuppannak, azt nem engedik, pedig sok más mellé még odatehetnének hasonló jelzőket.
Amúgy én is kórházpárti vagyok, annak ellenére, hogy gyűlölöm, és nem bírom elviselni a kiszolgáltatottságot, ami jellemez egy beteget bennfekvéskor, de a tudat, hogy ha kell valami, ott helyben segítség is van, megnyugtat és inkább azt vállalom.
Ha tennének itthon bármit az otthonszülés, meg egyáltalán a kórháztól való elszakadás segítségére, talán változna a helyzet, de így nem fog.
Nagyon jó képek, bezzeg lányaimról nem lehett egyszer sem ilyen sztárfotót csinálni, csak kergetni, hogy egyátalán bármilyen arckép készülhessen róluk :D
Sziasztok! Lejelentkeznék én is: Míra kb. 1380g és 40cm, pocakos, hosszúlábú manócska, minden rendben vele. Két mai kép (amint látszik is, az uh közben megfordult a tengelye körül:-)))
Én azért vagyok kórház/intézmény párti, mert az otthon szülés hazánkban el van lehetetlenítve. A sikertelen otthon szüléseket rémhírként terjesztik, a kórházi műhibákról meg nem ír a sajtó szinte soha. Geréb Ágit hírhedté tette a média, sajnos. Rajta kívül egy médiában is hírhedt szülész orvos van, pedig nem csak náluk haltak és halnak meg babák és mamák a szülés közben, vagy a szülés közvetlen szövődményeként.
szeritnem ha valaki otthon akar szülni az az ő döntése, én biztonságosabbnak tartom a kórházat - ott minden kéznél van, ha kell. De ezt a nőt azért távol tartnám ettől a hivatástól - persze biztosan levezetett már 100 és 100 problémamentes otthonszülést is... lehet hogy csak felkapták megint a "hír" értéke miatt. Én ettől függetlenül inkább kórház párti vagyok.
"Kórházba kellett vinni egy újszülöttet Solymáron, mert komplikációk léptek fel az otthonszülésnél. A rendőrség tájékoztatása szerint a szülést Geréb Ágnes vezette le." Engem kiráz a hideg ettől a nőtől és én soha nem szülnék otthon, de Ti mit gondoltok erről?
Tegnap én is frászba voltam, mert nem nagyon mozgott, illetve reggel valamit lightosan, aztán du szinrtén picit...ma reggel kezdett megint aktívabb lenni, de mondjuk most se nagyon viszi túlzásba legalábbis volt ő már sokkal sokkal aktívabb is.Hívtam a dokit, de ő azt mondta hogy nem sok a hely most már neki, és különben se mozoghat mindíg:))))))))
már beszélgettünk arról mi nem lesz a neve :)) még nem választottunk, de Párom nagyon szeretné ha Maja lenne (engem is így hívnak, de nem hivatalosan csak becenévként, de a vezetéknevéhez is jól passzolna, szóval lehet hogy kisMaja lesz) meg ezenkívül szerintem lesz még vagy 3-4 változat, aztán majd a szülőszobában úgy is én mondom ki a "végszót" :D
Tudtommal csak akkor lenne veszélyben a baba, ha most találkoznál először a vírussal, azaz bárányhimlős lennél. (Nekem a férjemnek volt nemrég övsömöre, mikor kb. 22 hetes voltam, akkor nekem is ezt mondta az orvos.) Ha tudsz angolul, nézd meg ezt: