Vagy gyári repsávost veszel, ami nem olcsó, vagy csinálsz, csináltatsz. A legprimitívebb egy 60 cm-es acél pálca beforrasztása egy BNC dugóba. Csak ezt asztalon kényelmes használni. Viszont fillérekbe kerül és nagyon jól vesz.
A gyári antennák kb. 25 cm hosszúak és 7-9 ezer forint körül járnak. De csak rendelésre hoznak. Az ICOM régebbi típusai BNC-sek.
Veszek egy használt sepsávos scannert, de hiányzik róla a gyári antenna. Az lenne a kérdésem milyen paraméterekre kell figyelni antenna vásárlásnál, hogy megfeleljen a repsáv vételére? Azt tudom hogy BNC foglalatos.
Az lehetséges, hogy régebbi ICA20 rádiót nem lehet 3 vezetékes headsettel összekötni? Ha a hallgató és a mik-ptt vonal külön árnyékolással megy , akkor működik, ha közös az árnyékolás, akkor adásra kapcsol.
Jól látod a kérdést. Nem véletlenül nyitottam a másik reprádiós, NAV/COM GPS topikot itt a Pilótában.
A keresők hamar kiadják ezt is, a fejlécet már kevesen olvassák el. Különösen a flood témára vagyok allergiás, mikor valaki eladná az akármilyét és minden olyan topikba benyomja, amiben " rádió" szó bármilyen variánsa előfordul. De kínáltak itt már nagyon-nagyon OFF dolgokat is.
Általában szoktam is javasolni olyan topikot, ahol sokkal több eséllyel találhat magának partnert.
Persze , hogy ismerem . Az összes "rádiós" fórumot olvasom ...
Xanti téged külön figyelmesen , mert okos dolgokat írsz , "jó munkásember" vagy .
Egyedül ez az egy fórum ahol nekem "furcsák" a hozzászólásaid :-)) A többihez képest blamálod magad .. kár ... Persze ez csak magánvéleményem .
Nyert ,igaz a Közlekedés alfórumban van , de akkor pse beírni a topikleírásba is...
Szerintem nem egyedül én hajoltam bele ... vettem a fáradtságot visszaolvastam egy csomót , illetve mivel a kedvenceim közé került ( a neve alapján ) , emiatt már évek óta olvasom ....
Az "URH rádió" topiknév talán ami rossz választás volt anno , hiszen a 108-136 megánál sokkal nagyobb témakört felölel ... persze "pulaizs" tényleg repülőrádiós topic-nak nyitotta .... én tudom .. hisz mint írtam , régóta olvasom a "ez pilóta topik ..." beírásokat :-))
Mégegyszer elnézést és bocsánat a belevauért , előbb járt el a kezem , mint az eszem , de már régóta spanoltam magam ..
Mégegyszer bocsánat: magam is repülgettem kicsit úgy PPL A kategóriában. Bár ezért pilótának csak koca vagyok, de a reprádiókhoz annál több közöm van.
De egy más témában érdeklődő itt nem igazán számíthat alapos válaszra. Vannak viszont pörgős rádiós topikok, az Adok-veszek-től a CB-n át az "alternatív" megoldások kedvelőinek.
Nem állítom, hogy hazugság, de azért utalnál rá, mire alapozod ezt a magvas megállapításodat? Csak magamból kiindulva 26 hozzászólásom volt ebben a topicban. Azért ilyen kevés, mert csak rádióügyben kérdezek/reagálok. Ja és repülök. Ha az idő engedi, holnap is több mint két órát...
Amúgy nem hiszem, hogy bárki haragudna, ha egy "kívülálló" megjelenik itt kérdéseivel. Csak próbáljon csatlakozni a "helyiek" témájához, és új belépőként ne OFF-olással kezdje. És főleg ne háborodjon fel, ha ezért neheztelést tapasztal.
Ez is fizetős felhasználók átjátszója. Ha szeretnél te is bérlő lenni, keresd meg valamelyik nagy fuvarozó céget, aki üzemelteti és elmondják milyen feltételekkel lehet hozzájuk LEGÁLISAN csatlakozni.
Tisztelettel jelzem mellesleg, hogy ez a Pilóta Fórum.
Legpontosabb infót attól a cégtől kapsz, akinek a csatornáját használni óhajtod. Ők adják ki a TAGJAIKNAK a használati engedélyt a saját bérelt frekijükre.
Elvileg a 60 centis pálca volna a legjobb. De esetleg lehet valami kondi vagy kis tekrenc a talpban, ami felülírja az elveket. Amíg nem tudsz kijutni a "külvilágba" csak az ilyen marad. De alá nagyon jó lenne egy ellensúly felület. Azért ha SWR-t nem tudsz is mérni ezen a frekin, egy Ohm mérővel nézd meg szakadásra/zárlatra úgy a belső eret, mint az árnyékolást.
Az ellensúly egy 50x50 centis bármilyen fémlemez lehet.