A puffer jó dolog. Ha lenne, akkor egyenletes, illetve pontosan szabályozható hőmérsékletet tudnál tartani a házban, mivel termosztáttal tudsz szabályozni. A 40-s kazán mellé meg pont jó méret a 2m3-s puffer. Ha van rá helyed és anyagi lehetőséged, akkor érdemes megcsinálni.
Sziasztok, Engem is érdekel ez a puffertartály, igazábol már több ismerösömnek is van, de nekik újépitésü házaik vannak, és nemkem csak egy 25 éves 105 nm-es két szintes van. Van egy 40 kw os vegyes kazánom illetve egy 40kw carbom is. Nagyrészben a vegyessel fütünk csak azért reggere leesik a hömérséklet 3-4 fokot. És azt szeretném mekérdezni h segitene egy 2000 L es puffer,ugy hogy csak este tudunk felfüteni ?
Nálam a függőleges beépítésű rugós visszacsapót megszabadítottam a rugójától, így is funkcionál. Sőt még képes rajta felgravitálni a melegvíz, bár ez a funkciója csak teljesen nyitott torlóknál, és az emeleten működik.
Onnan lehet tudni, hogy a rugós ellenében autoadaptban is műkszik az A2, hogy ha kinyitod az összes radiátort és akkor változik a mutatott teljesítmény.
Ha nem változik ahhoz képest hogy 1 vagy 10 radiátor van nyitva, akkor nem megy autoadaptban (ha van utána rugós vcs).
Most a hagyományos szivattyúmmal nincs is gond csak le akarom cserélni,és ha már szétszedem akkor egyszerre megcserélném a visszacsapót, vagy gyengíteném!Ha kell!
Fűtéskörbe van nálam rugós visszacsapó,gondot okozhat az alpha2-nek?Most a szivattyu után van a nyomó oldalon!Mintha vki írta volna,hogy autoadapt módba zavarta a szivattyút!Rakjam a szivattyú elé,vagy gyengítsek a rugón?Nem szeretném kétszer szétszdedni a rendszert.
Köszi! Igen ez lehet a helyzet. Most megvettem bele az Interspár legdrágább elemeit (1600/2) azt meglátom. Ha más nem lesz tényleg valahogy 220-ra buherálom.
Mai nap 2-től holnap 2-ig gázzal nyomjuk, kandallót sem raktam meg. Ha lesz fogyasztási adat, kiváncsi vagyok, mekkora puffert javasoltok. Nekem már van egy tapasztalati méret, ami kellene, meglátjuk a számítás mit mutat.
Már nagyon rég jártam itt. Azóta elkészült a rendszerem. Egy 35kw-os lemezkazánnal tolom a 4 m3-es puffert , az első felfűtés 35-40 órámba telt 75 fokra. így át hidalja amíg nem vagyunk otthon+éjszaka. Fűtésidő napi 4-5 óra. Folyamattokról teszek fel képeket. Ha kérdésetek van csak írjatok.