Keresés

Részletes keresés

Monccssii1985 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16599
Köszönöm:)
Előzmény: Köki (16592)
Köki Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16598

Igazad van, s nekem is tervem, hogy bevezetem a kutyával való járkálást! Szoktunk egy pizzériában is enni, elég sokszor (van kajajegy), oda is be akarom szoktatni. Mert teljesen igazad van, s ha nem engedik, állunk tovább. Fel voltam készülve lelkileg.

Én - ha igazságtalanság ér - igen is veszekedős vagyok, megmondom a magamét, mint te:).

Valamelyik nap, egy turiból azért jöttem ki nagy szájjal, hogy én ide nem teszem be a lábam többé, mert azt mondják, úgy hagyjam ott összehajtogatva! a cuccot, ahogy találtam. Mondom én vagyok a vevő, ide többet nem... hajtogassa ő össze, pedig vigyáztam rá, úgy fordítgattam a cuccokat. Anyukáját.. egyébként lehet turis cuccot szamócával, szőlővel árulni? Mert evvel a pasival már meggyűlt egyszer a bajunk, a szőlőjét nem kóstolhattuk meg! Mikor az üzletből kifordultam, hogy nem teszem be ide többet a lábam, azt mondta, jó. Na most a házunkban fogyasztóvédelem is van... vagy titkos mobilfelvétel? Mint az Rtl-en vagy melyiken szokott lenni, tervezem... Kérdem én, miből él ő meg??? (nem csak velem volt ilyen, egy másik párral is)     

Előzmény: trevisana (16589)
Monccssii1985 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16597

Ezt szerintem én sem vállalnám el:( 1 év rengeteg idő ahhoz hogy megszeressünk egy állatot, 1 hét is elég ahhoz hogy soha többet ne vállj meg egy kutyától.

Albino boxerről rakott be Gusztigazdi egy képet ha jól emlékszem ahogy Gusztival játszottak:)

Előzmény: trevisana (16591)
zsuzsa Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16596

A Raktár utcában a Zieglernél az Acana bárányos valami 7 vagy 800 ft-ra jön ki a 15 kg-os kiszerelésben  ( 12.200-at  fizetek ha jól emlékszem )

Ha valamelyikőtöknek ez segitség, szivesne veszek közösen  egy zacseszt, a 15 kg nekem is egy kicist sok, 2 nagy fémdobozom van de abba is csak kb 7 kg fér, ugyhogy a maradékot hatfele rakom beföttesüvegekbe, hogy légmentesne legyen és ez a 15 kg 3 kutyára vagy 1,5 hónapig elég. nem szoktam számolni a napokat de mindne 2. hónapban veszek, szóval alapvetően kisfogyasztású kutyáim vannak.

Többezer ft-ot lehet spórolni a nagyobb kiszerelésen és olcsóbb bolton.

Előzmény: Kriszti1977 (16561)
berci_ulm Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16595
Köki, tünderi Soma, nekem az utolso kep jön be, ahol vigyorog:-))
Előzmény: Köki (16581)
Monccssii1985 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16594

Szívemből szóltál, mindenben egyetértek.

Én a biatorbágyi outlet centerben csalódtam nagyon kellemesen. Egyszer elmentünk oda vásárolni, kutyaitató tálkák voltak kirakva, és láttam ott egy kisebb méretű kutyust meg egy németjuhászt, bent a boltokban!

Előzmény: trevisana (16589)
trevisana Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16593

Nagyon édes! Vegyél egy keresztbepántos kistáskát, kutyasétáltatónak, nekem is van, meg szerintem mindenkinek van valami hasonló. Belefér a cigi, a kulcs, a fényképező, a pénztárca, akármi, és a két kezed szabad. Akármilyen ócccsó kínai megfelel a célnak, legalább nem sajnálod. Viszont nagyon praktikus :-)

Köki Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16592

:))))

Hú, majd szorítunk azon a szóbelin is:)

Soma már csak a friss szamócát (a legszebbet választom ki), meg a paprikát eszi. Nem tudom, cseresznyét lehet-e. A téli gyümölcsöket már nem.. van esze.. 

Előzmény: Monccssii1985 (16583)
trevisana Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16591
Világosban tudta volna, csak nem kapcsolt villanyt, meg fáradt volt, nem tudom :-))) Nagyon édes kutya volt, és hát ebben pont az a lényeg, hogy vinni kellett mindenhová, egyetemtől színházig, hogy mindent szokjon, úgy összenőttek egy év alatt... Úgyhogy a következőt nem vállalta, viszont lett nekik egy albino bokszerük, nem semmi egy látvány volt :-) Sajnos, már ő sincs.
Előzmény: Monccssii1985 (16585)
Monccssii1985 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16590

Gyönyörűséges ez a kiskutya:) Látom a melegtől rá is rájött a vigyorgás:D

Hát lehet tényleg csak én vagyok ilyen bolond hogy megkóstolom a tápot, és mindig rájövök hogy nem értem miért eszi meg ezt a kutya:) Már ha megeszi konzerv nélkül ugyebár. Kíváncsi vagyok Ropi mikor kezdi el a fogváltást, ő holnap lesz 4 hónapos. Eddig nem mozog egyik foga sem, megnéztem.

trevisana Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16589

Minálunk se volt ez divat itt a környéken, hát én divatbahozom :-))) Ha tőlem elvárják a póráz-szájkosár-csendrendelet-kakiszedés stb. dolgokat, akkor én is elvárom, hogy a kezemben bevihessem. Ha nem, megyek máshová. Ez van.

Egyszer (nagyon-nagyon nem szeretem az ilyesmit egyébként, én soha semmivel nem dicsekszem, meg nem mondom az árát) közöltem egy eladóval (maszek illatszer), hogy ez a kutya többe került (egyébként még csak nem is igaz, de mit tudja azt ő :-)), mint a parfümös polcának a tartalma, úgyhogy vagy bejöhetek kezemben vele, vagy viszlát. Hát leesett az álla :-)) Van másik maszek, aki viszont beengedi, sőt melegben mondja, hogy tegyem le nyugodtan a kőre, hadd hűsöljön :-) Szerinted melyikbe járok? :-))

Zsuzsa írta, hogy gyógyszertárba nem vinné, én láttam az olaszoknál (esőben!) retrievert becaplatni a gazdájával gyógyszertárba, senkinek a szeme se rebbent.

Kis hazánkban akkora igénytelenség, kosz, rendetlenség honol, hogy hihetetlen, de szemét senkit se zavar, csak a kutyától (akinek a samponja drágább, mint az enyém!!) teszünk úgy, mintha maga lenne a fertő ... Nem ebolavírust akarok bevinni fiolában, csak egy tiszta és jólnevelt kutyát, akit ráadásul a karomban tartok, és feltűnően vigyázok arra, hogy a feje ne legyen senki közelében (mert még orvul megnyalja az illetőt, az meg hirtelen meghal, vagy mittomén :-)

Off és előrebocsátom, hogy semmi bajom a gyerekekkel!!! Az miért normális, hogy a kisgyerekek beleállhatnak-ülhetnek utcai cipővel a bevásárlókosarakba, ahová én a kajámat teszem? Az miért elfogadott, hogy gyereket utcán vécéztetnek, és otthagyják a terméket? Az miért van rendben, hogy a gyerek feláll, felmászik a pultra a közértben? Higiéniailag ez mind oké??? Csak kutya ne kerüljön a boltba, mert bezárja az ANTSZ ...

Előzmény: Köki (16565)
Köki Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16588

:))) ez jó, a konzerv. Egyébként szerintem tök jól néznek ki a reklámokban!

Köszi Trevisana! Aranyos vagy!

Előzmény: trevisana (16580)
Monccssii1985 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16587

:) Igen hasonlítanak, csak az arcszőrben nem, bár érdekes, mert a szeme körül Ropinak 4 hetesen mikor kiválasztottuk totál fekete volt a szőr, most meg majdnemhogy fehér, ilyen nagyon-nagyon halvány szürke. Meg az a különbség köztük hogy Ropinak kicsit bongyor a szőre:)

Köszönöm a gratulációt, még 3 vizsga van hátra, köztük egy nagyon nehéz szóbeli, nagyon sokan buktak már rajta... Én az utolsó előtti időpontra hagytam, szeretem a ilyeneket sokáig húzni:(

Előzmény: berci_ulm (16584)
Monccssii1985 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16586
Teljesen igazad van, minden jó ami nem egyes (jobb esetlebn kettes se legyen), de 3-4-5 bármikor jöhet:D
Előzmény: trevisana (16582)
Monccssii1985 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16585

Húha:D Na a konzerv az amit sosem kóstolnék meg, még ha finom illata van akkor sem. Blehh:D És a nagybácsi ezek szerint nem tudta hogy az kutyakonzerv? Hihi:)

Hát az el is hiszem hogy összetörtek mikor elvitték tőlük a kutyust... Borzalmas lehetett:(

Előzmény: trevisana (16580)
berci_ulm Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16584
Nagyon aranyos Ropi ezen a kepen:-) Meg hasonlitanak is egy kicsit, csak Ropi arcan a ször feher, mig Bercinek több benne a fekete.
Gratula a vizsgadhoz Moncsi... tök jo jegy az!:-)
Mennyi vizsgad van meg hatra?
Előzmény: Monccssii1985 (16573)
Monccssii1985 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16583
Tyűű majd jó sűrűn kell levinned dinnyézés után:) Ropi (amíg nem volt diétán) minden egyes gyümölcsöt megkóstolt ami a kezemben volt cseresznyétől kezdve a körtéig. Valamelyik nap olajos halat ettem, és a citromot nézte a kezemben. Először odatartottam Zokninak, ő megszagalta, elfordul, utánna Ropinak, ő pedig elkezdte a félbevágott citromot nyalogatni:) Na azt a fejet látnotok kellett volna. Szabályosan fintorgott, de azért csak tovább nyalogatta. Szünet-fintorgás, majd megint nyalás. Hihetetlen komikus eb:D
Előzmény: trevisana (16577)
trevisana Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16582
Off: gratula, ha nem "vörös diplomára" hajtasz, akkor minden jó, ami nem egyenes teljesen :-)
Előzmény: Monccssii1985 (16576)
Köki Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16581

Tényleg:)

Moncsi, mennyire egyforma tényleg a beállítás:) Tündériek mind a ketten.

Moncsi:))) én nem kóstoltam még meg a kutya kajáját, mert elég büdös:) Viszont Zsófiét mindig előre kóstoltam, a gyógyszereit is, hogy tudjam, mit nem akar majd megenni:)

Gratulálok a 3-ashoz, jó az, közepesen:)

Hoztam én is életképeket, Soma (gumis:)) először a kanapén és az asztalon:)

(maga ugrott fel) (11-én lesz 5 hónapos!) Most vettem észre, kinti képek nincsenek, de oda kell vinni a zacskót, cigit, a fényképezőgép nem fér a zsebembe már:( :)

Az egyik képen látszik, hogy fogat vált, kicsit piros az ínye, nő a foga.

Lányommal ketten a kanapén (ami igazándiból kerti bútor, de én a rattant imádom bent is)

Este, jóllakottan, a rókája után:))

Előzmény: berci_ulm (16571)
trevisana Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16580

Jézusom :-)) Fúj! Nekem elég, ha a kutyának ízlik :-))

Nagybátyám egyszer a kutyakonzervet ette meg a hűtőből (akkoriban az unokahúgom vakvezető kutyát szocializált, az elsőt meg az utolsót, mert majdnem belehaltak, mikor elvitték tőlük egy évesen ...), szóval éjjel hazajött apu, kinyitotta a hűtőt, talált egy konzervet, megmelegítette, megette. Akkor zöldült el a feje, mikor másnap keresték a kutya kajáját, és rájött, hogy ő azt ette meg :-))

Köki, ne aggódj, egy kóstolóküldésbe nem megyek tönkre, ha zsákot kell küldenem rendszeresen, akkor meg majd megdumáljuk a költségét :-)

Előzmény: Monccssii1985 (16576)
Gusztigazdi Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16579
Na, van ám ízlése:)) Fúú, asszem szólok Apának, hogy hozzon nekünk is:)
Előzmény: trevisana (16577)
Monccssii1985 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16578
Hát ez a kiskutya fantaszikusan szép még mindig:) És ha minden igaz a bográcspartyn a gyönyörű yorkidat is látom majd, de jó lesz:)))
Előzmény: pippoka (16527)
trevisana Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16577

Az én különös ízlésű kutyám tegnap este kinézte a számból a görögdinnyét, ez eddig nem újdonság, mert mindent kinéz a számból, ha olyanja van, de a dinnyét meg is ette :-)) És nem egyet! Általában elkéri a gyümölcsöt, nyaldossa egy kicsit, aztán otthagyja, ez ízlett neki. Majd együtt dinnyézünk :-) Bár egészben már régóta kedvenc, mert olyan, mint a labda, szokta próbálgatni arrébbgurítani, mint a pöttyöst, nem sok sikerrel :-))

Na, itt nem süt a nap, meg nem is fog, ahogy elnézem... Jó kaka idő van, igazi kutyaáztató...

Előzmény: berci_ulm (16564)
Monccssii1985 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16576

Lehet hülye vagyok, de én minden száraztápot megkóstolok amit eddig vettünk  a kutyáknak:D De igazából egyik sem ízlett, tehát nem fogom előlük megenni:D A halat imádom, de lehet kutyakajában nem fájna rá a fogam:)

Off: 3as lett a tegnapi vizsgám, jó az nekem:)

Előzmény: trevisana (16542)
trevisana Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16575

A Zanniban a 6halas Orijen 2,5 kg 4050 Ft (1620 Ft/kg), az Orijen oldalán a kiskereskedelmi ár 2,5 kg 4000 Ft (1600 Ft/kg). A tenyésztői árlistájuk szerint 13,5 kg zsáknál 1 zsák esetén 1104 Ft/kg, 3 zsák 1030 Ft/kg, 4-5 zsák 993 Ft/kg.

Mivel tenyésztői árlistában csak a 13,5 kg-s van, a zanni csupáncsak 50 Ft-ot tesz rá egy 2,5 kg-s-ra, illetve ha nekik nagyker áron adják, akkor plusz valamennyit (az 50 Ft azért nem túl nagy nyereség lenne :-))

Szóval mindezek alapján megállapítható, hogy a Fresnapf igenis pofátlanul drága, másrészt, hogy a Zanniban jó árban van az Orijen :-))) Az acanáról nem végeztem elemzést, mert azt még nem vettem :-)

Előzmény: Gusztigazdi (16562)
Monccssii1985 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16574
De jó fej:D
Előzmény: Gusztigazdi (16545)
Monccssii1985 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16573
Jajj de édeeees:) Nagyon jó ez a kép! És nekem is tetszik nagyon Berci szőrhossza. Bár őszintén megmondom nekem mostmár minden szőrhossz a kedvencem ha minumum 4-5 centis:) Ropinak is van egy majdnem ugyanilyen képe, már betettem egyszer, de beteszem még egyszer összehasonlítás képpen. Itt ő is (majdnem) 4 hónapos, és ugyanígy fekszik:)
Előzmény: berci_ulm (16571)
trevisana Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16572

Ma mindenki korán kelt (és későn feküdt :-))))  Hát Pistiék havanesei nem is nagyon hasonlítanak havanese-re, mindig kopaszok, de aranyosak. Mostanában lett a harmadik (télen), szerintem valamelyiknek a gyereke :-)) (Elárulom, Pisti itt a nagy szívtipró az utcában, a felesége meg olllyaaan féltékeny rá, hogy már volt itt csaj, akit megtépett az utcán :-)) Mondjuk állítólag volt is rá oka :-))) Off: akkor lehet, hogy a pasit is ismerted, aki takarított a piacon a húsosoknál, volt egy nagyon helyes kis zoknis tacsikeverék kutyája, mindig egy méterrel a pali mögött ballagott. Nagyon édes volt, sajnos emiatt a jó szokásuk miatt elütötte egy autó :-((( Most van a pasinak egy tenyérnyi tacsija (pórázon!), a múltkor láttam, csókolgatta az utcán. Remélem, sose fogja póráz nélkül mászkáltatni ...

Előzmény: Kriszti1977 (16560)
berci_ulm Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16571
Itt 4 honapos volt. Most kb. akkora a haja, mint akkor. Teljesen aranyos kölykös lett:-)
Előzmény: Köki (16569)
trevisana Creative Commons License 2008.06.05 0 0 16570

Pöszméte volt lennt pisilni apával, aztán visszamászott az ágyunkba (reggel szabad :-) és ott szúnyókált, míg el nem kaptam és meg nem fésültem. Most szokásos helyén (a bejárati ajtóban, orral a rés felé) várja, hogy hazajöjjön apa :-) Ha én megyek el, és apa marad, akkor is ezt csinálja. Akkor jön el az ajtóból, ha mind a ketten itthon vagyunk :-))

Előzmény: Gusztigazdi (16559)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!