Nem mellékesen a Fener a világ 19. legértékesebb egyesülete.(2008-as adat) Az egyetlen olyan csapat(a TOP 22-ból), amely nem tagja a "Big Five"-nak.(angol,spanyol,német,olasz, v. francia) forrás:Bloomberg online
Látod tudsz Te normálisan is gondolkozni. Maradj ennél, ki tudja, még talán meg is kedvel a topikközönsége.
Nézd. Nálam már Görögország is rezegteti a lécet, amikor játékostemetőre gondolok. Azon túl keletre/délre már csak jópénzért levezetni mennek a sztárok. Dzsudzsák attól még messze van. Kannibálnak tökéletesen igaza van, amikor a Benficát erőlteti vele kapcsolatban... egyébként? elkallódik, mint megannyi más tehetségnek széttrombitált hazánkfia.
Dzsudzsáknak nehéz olyan klubot mondani ami biztos jó lépés lenne. Mindegyiknek van buktatója, ha marad ha megy...
Amúgy igazad lehet a Fenerbahce nem olyan hülyeség, sőt !!! szakmailag nem lenne feltétlen visszalépés, könnyen belefuthat egy nagy sikerbe is
Lásd Kezman aki psv(120 meccs-105 gól) nem tudta megugrani a lépcsőt (chelsea-atletico )- és pont a fenerben jött megint formába és rehabilitálta magát most Zeniben nyomja, és Psg kölcsönzi nekik...
Tavaly a törökök Európa Kupa győztes edzővel, és csatárral próbálkoztak (az nem az ő hibájuk hogy Garami is többet tud mint Aragones) Következő 2-3 évben ott megúszhatna 3 év helybenjárást ráadásúl: idén is BL csoportkörös és most Daum ül kispadon aki korábban döntőbe vitte a Levekusent.
Még 2 évig marad, de van ott 5 válogatott ebből 2 VB-n lesz, plusz még 4-5 brazil 5-6 kettős állampolgár. Állandó BL-UEFA szereplést egy Fener tud 'garantálni' a bajnokság szvsz nem sokkal gyengébb ha gyengébb, ráadásul magyarként könnyen kedvenccé lehet. Idén pl a kétsébe esett Liverpool verte ki őket az uefából, ami bárkivel megeshet. Fener legjobb 8-ban volt 2008 a BL-ben.
Fener üzleti köre korrekt ManC veszi Anelkát 5m majd a Chelseanak adja vissza 12m nem vészes játékospiacon hogy eltünne. Spanyolba meg onnan is mehet később, olaszba meg pláne, németekhez meg viszi Daum ha bevágódik nála :)
Igen, Roberto Carlos hatalmas karriert futott be azóta. Ja, várjál, most látom, hogy inkább visszament Braziliába, hogy hátha bekerül valahogy a válogatott keretbe. Biztos csak kicsivel maradhatott le.
Szándékosan választottál olyan díjat, amit nem teljesítményre adnak és kizárólag veteránoknak (merthogy egyfajta életműdíj) vagy csak fingod nem volt róla, hogy mi az az Aranyláb?
Öszintén: nagy gratula Gera életmű dijához, ezt az Uefa ezüstöt annak érzem.
valójában szomorú vagyok hogy nem 4 évvel ezelőtt került egy Fulhamba mert akkor ebből arany is lehetett volna, de gratula hogy nem adta fel.
sajnos a dánok elleni botrányos elviharzásától nem tudok elvonatkoztatni, és szerintem ő sem, és ha nem csinál dacból egy vagy én - vagy ő kérdést belőle akkor szerencséje is lehetett volna.
ja rájöttem hogy neked specifikusan Fenerbache sikerek kellenek a játékostemető:
Golden Foot award Winners
Year Player Club 2003 Roberto Baggio Brescia 2004 Pavel Nedvěd Juventus 2005 Andriy Shevchenko Milan 2006 Ronaldo Real Madrid 2007 Alessandro Del Piero Juventus 2008 Roberto Carlos Fenerbahçe 2009 Ronaldinho Milan
"ott Cipruson még valaki is lehet belőle, és egy pár vesztes BL selejtezőn is résztvehet"
2009–10_UEFA_Champions_League 15 September 2009 Atlético Madrid 0 – 0 APOEL Vicente Calderón Stadium, Madrid 25 November 2009 APOEL 1 – 1 Atlético Madrid GSP Stadium, Nicosia 8 December 2009 Chelsea 2 – 2 APOEL Stamford Bridge, London
2009–10_UEFA_Europa_League: Atlético Madrid Atlético Madrid 2 – 1 Fulham
Round 3 Fulham Chelsea 0:2 23.08.2009 Round 20 Chelsea Fulham 2:1 28.12.2009
2000 UEFA Cup Final Galatasaray 4-1 Arsenal Date 17 May 2000 Venue Parken, Copenhagen
GALATASARAY: GK 1 Taffarel RB 35 Capone 72' CB 3 Bülent Korkmaz 18' CB 4 Gheorghe Popescu LB 67 Ergün Penbe RM 22 Ümit Davala CM 8 Suat Kaya 95' CM 10 Gheorghe Hagi 93' - European Cup: Top Scorer 1988, FIFA 100 LM 7 Okan Buruk 13' 84' CF 6 Arif Erdem 95' CF 9 Hakan Şükür - IFFHS Topscorer of the World: 1997 Adidas/ESM Bronze Shoe Award: 1997 European Golden Shoe Second Place (38 goals): 1997, Third Place (32 goals): 1998
Substitutes: GK 30 Kerem Inan DF 14 Fatih Akyel DF 33 Hakan Ünsal 84' MF 14 Mehmet Yozgatlı MF 16 Ahmet Yıldırım 95' MF 23 Hasan Şaş 95' Manager: Fatih Terim Man of the match: Cláudio Taffarel (Galatasaray)
Gratulálok Gera egész éves teljesítményéhez, és azt kívánom, ha ezután megkeresi egy jobb (a következő idényben is nemzetközi kupában induló) csapat, akkor merjen belevágni a kalandba, van még benne néhány jó év!
Eddig azt hittem eszes legény vagy Te, mégha flúgosnak is tűnsz olykor, de nem... a hűvös ez esetben árnyékot, az aranylabdásod esetében, fociárnyékot, jelent...
Esetemben vaktyúk voltál, és ráhibáztál: valóban öröknyár van itt, mondhatnám sivatag, ha fociról van szó...
a földrajzban nem nagyon vagy a toppon , hűvös Törökország csak a szomszédban van meleg Sziria,Irak, Irán.... mivel csábitottak Kanadába, az öröknyár országa ?
Azért valahol hihetetlenek vagyunk. Ha egy magyar játékost leigazol egy jó csapat, akkor rögtön rákezdünk a "jó persze, de nem alapember" dumára. Ha már egyértelműen alapember, akkor "jó, de a csapat középszerű, csak a kötelezőt hozzák", és ha nemzetközi kupadöntőbe kerülnek, akkor jön a "jó, de elbaszta a meccslabdát".
Ők így 3-an együtt már most nincsenek beválogatható állapotban. Rudolf még talán, de Szalairól mostanában derült ki, hogy van egy kis pauza valamelyik szalagjában ami álmoskönyvek szerint sok jót nem jelent, mindenki Sanyija pedig polgári engedetlenségi mozgalom hatására fog kimaradni vagy ő maga mondja le.
Az AEK legutóbbi rájátszásos meccsén Németh Krisztián is pályára lépett az utolsó kilenc percben. Szerintem az A-válogatottat illetően itt az idő: most kell meghívni, a németek ellen vagy soha!
A másik csatár, akinek gondolkodnék a meghívásán, Feczesin Róbert. Ahogy elnézem a Debrecen tavaszi meccseit, egyre biztosabb csapattagnak tűnik, és az utóbbi hetekben a góllövés is egyre jobban megy neki.
Ha Priskin Tamást is ideszámítjuk, akkor így máris van három támadónk (feltételezve, hogy a Rudolf-Szalai-Torghelle trió nincs beválogatható állapotban).
Könyörgöm, nem teljesen mindegy, hogyan játszott Gera? Az a lényeg, hogy pályán volt, és így 25 év szünet után újra láthattunk magyar játékost egy nemzetközi kupadöntőben!
A válogatottság az más kérdés. Ha például Koeman meghívná a németek ellen, és Gera nemet mondana, akkor magam javasolnám a segge szétrúgását, ám annak még nem jött el az ideje.
az, hogy nem játszott jól, egy felületes megfogalmazása annak, ami alatta van, a már említett szabálytalanságoknak és a meccslabdának. Egyébként félreértés ne essék, én lettem volna a legboldogabb, ha belövi a ziccert, és nyer a Fulham. amúgy meg teljesen mindegy, hogy mi mit vitatkozunk itten, a tények akkor is azok maradnak, hogy az Atletico Madrid lett 2010-ben az EL-győztes, a Fulham meg a másik döntős.
A "hülye" kifejezést tőled idéztem. Nem tudom jól emlékszel-e, én nem emlékszem, ezért hagyatkozom a tényekre. Sárga közeli? Az ilyesmivel nehéz vitatkozni... Amikor kivetődött a kapus és Gera látta, hogy nem érheti el a labdát, azonnal ugrott. Annyira minimálisan ért a fejéhez, hogy a szeme sem rebbent a srácnak. De azért egy cirkuszt érdemes volt belőle csinálni, hátha kiszórják vagy legalább kap egy lapot az ellenfél legveszélyesebb (=EL-ben legtöbb gólt szerző, pályán lévő) játékosa. De végülis ezt is lehet fejberúgásnak titulálni.
És eddig nem azt mondtad, hogy nem játszott valami jól, hanem azt, hogy semmit sem csinált csak rugdosódott ill. elkúrta a meccslabdát. Ezt meg már kifejtettem, hogy szerintem miért nem volt meccslabda, bár szerencsés esetben az lehetett volna.
holiskezdjem; najó először is most már nyugodtan fogok aludni. aztán az a 3 szabálytalanság ha jól emlékszem igencsak durva, és sárgaközeli volt (és ebben nincs benne az, amikor a kapus fejét megrúgta az elrontott ziccere után). a kihagyott helyzetnél pont ott pattan le mellette a labda, ettől ezt még meg kellett volna oldania, lehet, hogy ha frissebb, akkor le tudta volna venni, ezt már sosem tudjuk meg. Azt, hogy nem játszott valami jól, továbbra is fenntartom, de ilyet sehol, de sehol nem írtam, hogy rajta ment el a döntő, meg miatta nem nyertek, csak annyit, hogy volt egy meccslabdája. Miután ezt tisztáztam, kéretik levenni rólam a hízelgő "hülye","elmekórtani eset" jelzőket.
szerintem csak annyiról van szó, hogy ha a döntőben nem is játszott igazán jól, egy ilyen szinten teljesített sorozat után kultúrember max. gratulál neki, és nem baszogatja.
az meg, hogy gyakorlatilag a nyakába akarják varrni egyesek az elvesztett döntőt, elmekórtani eset.
mindettől függetlenül pl. a Koemannal kapcsolatos ügyben nem neki adok igazat, de az a téma szempontjából irreleváns.
Csak, hogy nehogy rossz álmaid legyenek: - A rugdosódással kapcsolatos tények: összesen 3-szor szabálytalankodott, ellene is 3-szor szabálytalankodtak. Sárgát nem kapott. - A labdaátvétel: biztosan át lehetett volna venni tökéletesen, van a bolygón egy pár ember aki meg tudta volna tenni. Viszont itt senki sem sorolja Gerát közéjük. De ez a labda messze nem volt teljesen pontos, ellenben cső vizes volt, ahogy a fű és Gera cipője is. Értelmezhetjük úgy is, hogy elrontotta meg úgy is, hogy nem tudott bravúrosat alakítani hirtelen.
Én nem mondom, hogy Gera valami zseniálisan játszott ezen a meccsen, szerintem az utolsó 3 kör meccsei közül talán most játszott a legkevesbé jól. De, hogy szar volt, alibizett meg elrontott egy átvételt és kvázi e miatt nem nyert a Fulham, ez enyhén szólva ökörség. Tehát szerintem azért vagy hülye mert ezt gondolod, nem azért mert egyetértesz az egyik régi mókamesterrel.
A Fener jó lesz neki... ott Európa balszélén, a hűvösben. Bár talán még az is tűl nagy kihívás lenne számára. Remélem levelezik Leoval... ott Cipruson még valaki is lehet belőle, és egy pár vesztes BL selejtezőn is résztvehet.