Eddig akárhol olvasgattam, mindíg kb. az jött ki, hogy egy dízel a benzineshez képest, mindent átlagosan bekalkulálva kb. 20-25 ezer km évi futásnál 4-5 év alatt hozza be a különbözetet.
De ahogy a Te számításod alakul, valahogy tényleg az jön ki, hogy miért ne? :-D
(Bár szerintem az önrész különbségét most sem kalkuláltad bele)
Ja, "szürke"üzemanyaggal szerintem ne nagyon foglalkozz, ha dízel lesz, és nem akarsz kiadós javításokat..
Fele ekkora futásteljesítménynél is meggondolandó egy diesel. Mivel ez a kérdés eldőlni látszik már csak az a dilemmám, hogy kombi legyen-e. Nem az a kérdés, hogy kihasználom-e vagy sem mert nem, de jó ha ott van az a kis hely és még csak sokkal többe sem kerül. De milyen az úton? Mivel szintszabályozás az nincs ezért keményebb a rugózás!? Kinek van és mi a tapsztalat? Üresen nem pattog nagyon, mint a Kangoo félék?
Nos, azt nem tudom, hogy mely felszereltséghez lehet tempomatot kérni, de csak 60e + az elektromos csomag plusz a sima elektromos csomaghoz képest, amit csak a diesel ex v. ex limitedhez kérhető. Az 1.4 exl + ecs nem metál 3.7m a 1.6d exl + ecsp nem metál pedig 4.338m. A fogyasztás számításánál évi 15e km-t azaz 1250km/hó-ot feltételeztem a jelenlegi futásom a alpján. (Valójában az 5éves átlagom 1583km/hó). 269/278ft 6/8l volt a feltételezett fogyasztás és nem számoltam az esetleges szürke :) üzemanyagot. 20175/27800ft havonta. Különbég 7600, törlesztés +6200. A törlesztést mind két esetben beépített cascoval számolták így benne van a törlesztésben. Azt nem tudom mennyivel több a kötelező szerviz, de ahogy alant láttam 60e ft-t nem haladja meg a diesel. Javítsatok ki ha tévedek. a benzinest nem tudom, de max havi 2000 ft-mínusszal számolok éves szinten. Még így sem rossz.
Ja és ez a különbség az 1.4-hez képest van ami még kisebb ha a 1.6 benzinessel számolunk. Ha valaki vacilál, gondolja meg én azt hiszem a drágábbat veszem mert havonta ugyanott vagyok a szerény számítások alapján is. Már ha jól számoltam.
Az önrész viszont a dieselnél magasabb, azt se kell elfelejteni, és a valamivel költségesebb szervízt sem. Ha jól értem, a számításodat az 1.6-os dízelnek a havija több 6200-al, a kalkulált üzemanyagfogyasztás kb átlag 7000 ft-al kevesebb?
Ez évi 10ezer ft megtakarítás lenne, nem számolva a fentebb említett kiadásokkal.
Igen, az áremelésnek csak részben (20e) volt oka a gari bővítés. Egyébként a Carens esetében plusz befizetéssel a régebbi tulajok is megvehették az 5 év km korlát nélküli garanciát. Itt erről sajnos nem hallottam :(
Végeztem egy egyszerű és elég visszafogott számítást és arra köv-re jutottam, hogy havonta kb kb 5-8000 ezer forinttal tankolnék többet (inkább 8), mint a 1.6 dizellel, viszont a havi törlesztő részlet 6200ft-tal több. Asszem mindenképpen a dízelt kell vennem. Ja és ez aza ajánlat még tartalmaz egy tempomatot is amai a 1.4-eshez nincs.
Nekem nem jött be speciel a zöld szín 5 ajtósban és ezt meg is írtam. Az hogy fikáztam volna, elég erős túlzás... Maradjunk a tényeknél ha lehet. Köszi
Ott , ahol a 170 lovas automata vasam visszatette eggyel a sebességet, 140 nél úgy gyorsul ötödikben emelkedőn, az M3on (a gödöllőin például), hogy lenyűgöző. (el se tudom képzelni milyen lehet a diesel, ha ez ennyire rugalmas..:-))
140 nél még egyáltalán nem hangos a motor, szélzaj csak akkor van, ha viharos szembe-vagy oldalszél van.
én maximálisan és azon is túl megvagyok elégedve az erejével, és a kultúráltságával.
Nekem az 5+2, meg a év egy kutya, de szerintem ez felhasználás kérdése...
ne feledjük el ugyanis, hogy az első 3 évben van csak km-korlátozás nélküli, utána már 150000km-ben limitált... ergó ha a futásteljesítményem ilyen marad, akkor a 150e km-et cca 3-4 éves kora közt érem el... innentől pedig érthető, miért is mondtam a fentieket... ;)
Meg tenné valaki, hogy beírja ide a az 1.4-es valós, tapasztalati fogyasztási adatait. Leginkább a tiszta autópálya 130-160km/h között illetva a túlnyomóan budapesti városi használatban alakuló értékek érdekelnének, mivel azt szeretném eldönteni, hogy megéri-e nem dízelt venni. Esetleg jöhet az 1.6-os is ha valaki nem rest és beírja. Előre is köszi
Szia ! Segítséget szeretnék tőled kérni ablakemelő ügyben. Lx-m van és a kereskedő beválalta, hogy a riasztóval együtt megoldják az ablak felhúzást is. De,a beépitő nem volt hajlandó megfúrni az ajtón lévő gyári csatlakozot. Kérdésem az lenne, hogy ezt megfúrás nélkül meglehet-e oldani. Válaszodat előre is köszi.
Az 1000km azért túlzás, de általában az akksira csak 1 év, klímára talán 2. És megnézném azt az embert, aki a fényszóróizzókra érvényesíteni tudja a 7 év garanciát.
Ma voltam a gödöllői szalonban, ahova délután érkezett egy SW 1.6 benyás LX+ metál sötétzöld és szegénynek egyelőre nincs gazdája! Azonnal elvihető! Megnéztem az udvaron és SW-ben szerintem nagyon jó szín ez (nem tudom de valaki fikázta itt a fórumon, bár az nem SW volt), pláne az ezüst tetősínekkel.
Aki gyorsan szeretne autóhoz jutni, szerintem csapjon le rá.
Sajna az enyém még nem érkezett meg, de remélem a jövő héten az is megjön a szalonba!
Én 5 ajtós CRDi LX ből ültem át CRDi SW EX Sport ba. Nekem 10% a bukta de nincs kedvezmény az újból valamint jó 3.95% hitel. Ott áll csorban kocsija mellett 6000 km-rel 3.800.000 ért. Még a szine is stimmel.
Már rég hozzá akartam szólni az 5+2 vs 7 év gari témához. Szerintem, nem lehet lényeges különbség a kettő között. Biztos le van bontva évekre, hogy mire mennyi garancia van. Az "S" betűs márkánál is csak marketing a 3 év garancia, ott is van olyan alkatrész, ami 1000km-ig vagy csak 1 évig garanciális.
Ne értsd félre, de valahol jogos hogy visszamenőleg nem érvényesítették a garanciát. Nem véletlen emelkedett 50.000 Ft-ot a Ceed ára. Igazságtalan lett volna hogy megemelik 50.000 Ft-tal az árát és azok akik az emelés előtt vették ugyanúgy megkapják automatikusan, mint akik már a megemelt áron veszik. Az persze megint más kérdés, hogy miért nem lehet megvenni mondjuk pont 50.000 Ft-ért a garanciakitejesztést, ami az 5+2-ről 7-re bővíti...
ha van a yen alapu konstrukciobol változo futamideju, fix havi reszletu akkor nem biztos hogy rossz dolog. valtozo havi torlesztesre biztos nem kellene. amugy autohitelre is van ilyen vagy csak ingatlanra?
Ezen, ne csodálkozz, elvégre ha valaki bemegy a szalonba az EX limited árából kb 200e-et le tud alkudni igy még kell engedni pár százezret, ha valaki a féléves kocsiját el akarja tudni adni és ne a zsir újat vegyék meg helyette. Ráadásul az 5+2 év garis tulajokkal (igy velemi is) eladás szempontját nézve jól kitolt a KIA azzal, hogy a 7 év teljes körű garit visszamenőleg nem adta meg, ez ugye méginkább a 7 év teljes garis kocsik felé dönti el a mérleg nyelvét sajnos.
Korábban már volt róla szó, hogy amint kihozod a szalonból egyből kb. minusz 300e a kocsi értéke, de ez minden új autónál igy van.
2006-ban pl. hogy lett első a Clio, amikor a 3-as BMW, 5-ös Mazda volt az ellenfele? Esetleg a 2004-es Fiat Panda jobb, mint a Mazda3, a Golf, Avensis, vagy a Nissan Micra? Azt meg végképp nem hiszem el, hogy 2003-ban a Megane jobb volt, mint egy Mazda6-os, csak akkor sokaknak tetszett az az idétlen forma, ami miatt én végképp kizártam a lehetséges következő autók közül a Megane-t. Satöbbi, satöbbi, satöbbi.
Az év autója nem a legjobb autóról szól, sokkal jobban díjazzák az extravagáns idétlen formákat, vagy bizbasz csicsa kiegészítőket, mint a praktikumot. Egyébként meg nem elég, ha mit tudjuk, melyik a legjobb autó ? ;)
Az automata klima tényleg pontosan tartja a beállított hőfokot, én is nagyon elégedett vagyok vele. A CRDI meg annyi idő alatt meleget fúj, mint a korábbi benzines Puntóm. Igaz ez a kieg. fűtés miatt van, mert a motor később éri el az üzemi hőfokot.
Off, de hát nekem pont szakmai, ezért megválaszolom: -Jó a Yen hitel, ha van tartalék fizetőképesség. -Mégjobb, ha befektetés jelleggel veszi fel a pénzt, nem elkölteni ( van sok ilyen ügyfelem:) -Óvatosan a bankkal, ez a cég tipikusan szereti megemelni a külömböző költségeit, mikor már egy bizonyos hitelfajtát tömegesen eladott. (tapasztalat) Aztán építenek plázákat, terjeszkednek Európában a TE pénzeden. A legdrágáb bank.
Most halottam a rádióban, hogy a 2007 év autója versenyben a Ceed az 5. a Nissan Kaskáj (bocs a fonetikusért) 4. eddig. Eredmény novemberben lesz.
Tartok tőle, hogy a divatirányzat - új 500-as Fiat - illetve a Kiánál sokkal hatalmasabb autógyártók óriási tőke és lobbiereje leszorítja modellünket, bár dobogós helyben azért reménykedek. Csak az gond ezzel, hogy a futottak még kategóriára, illetve a második helyezettre általában senki sem emlékszik. Morbid is lenne mondjuk úgy reklámozni egy autót, hogy a 2007-es év év autója választás 2., 3., vagy 4. helyezettje.
Ettől függetlenül nagyon szép eredmény lenne a hazánkban méltánytalanul lesajnállt Kiától ez a teljesítmény, illetve az hogy a Ceed mér egyáltalán eddig is el tudott jutni a versenyben!
Erről a technológiáról anno először (a Kia esetében) az új Riónál halottam.
Akkor a Rió 2005-ös debütálása kápcsán volt egy teszt, talán az M1 TV-n, amiben először írtak a diesel Rió esetében egy olyan kiegészítő fűtésről, amely 5 celsius fok alatti külső, vagy 70 celsius fok alatti hűtővíz hőmérséklet esetén automatikusan kapcsol be, így ez egyfajta rásegítés a motor melegedéséhez, mivel ahogy fórumtársunk alább írta a modern dieselek csekély hulladékhőt bocsátanak ki ezért nagyon lassan melegednek fel. Ezért szokta mondogatni kollégám - aki néhány km-t tesz csak meg a munkahelye és a lakás között kocsival naponta - hogy a diesel Tháliájában télen tényleg jégkorszak van.
Ez a rendszer persze nem versenyezhet a kifejezetten erre a célra fejlesztett un.: állófűtéssel, mint pl. ha jól tudom a Mazdánál borsos felárért választható Webastoval ,de nagyon hasznos hogy a Ceed-be is beletettek egy ilyen hasonlót.
Egyébként a korábbi érzékelő-gombás polémiához még annyit, hogy nekem is LX van, ráadásul első szériás "fapad" és ennek ellenére én azt vettem észre igenis műkszik a hőmérsékletérzékelés fűtés és hűtés esetén is. Egy hagyományos fűtési rendszerű autóban mindig azt veszem észre télen pl., hogy "állandóan" tekergeti az ember a fűtéscsapot, mert ha pl. kisüt a nap, akkor melegebb lesz az utastérben. A Ceedemben ezzel szemben sosem éreztem egy adott hőmérséklet-állásra tekerve a szabályozót, hogy túlfűteném az utasteret.
Igen, azért fúj meleget 50 °C alatt, mert kieg. fűtés van benne. Hogy mi vezérli? Autója válogatja. Az én OFF autómon manuális klímánál a MAX. MELEG állásra kapcsol be, digit klímánál automatikusan.
Én még azt is megkockáztatom hogy annyi idő alatt bemelegszik mint a father benyás fukosza (egy kis túlzással) :))))))))
Szóval nagyon hamar! Beindítás után kb 1 percet jár(kapu nyit-kiáll-kapu zár) rödtön indulás finoman! Nekem sík terepen kb 3-4 km és cca. 70-80 fokos a víz! A vízhőmérő óra skálázása 50 foktól kezdődik, még nem mozdul ki a mutató de már meleget fúj(nem forrót, kellemes meleget)
Amúgy úgy vettem észre, javítsatok ki aki próbálta, hogy ha rögtön nyomatom a fűtést mintha hamarabb melegedne a motor, pedig ennek fordítva kellene lennie!
Lehet hogy tök hülyeséget beszélek, de nekem mintha így lenne!
Amúgy ezeket a fűtőszálakat mi vezérli,kapcsolja??? Nem lehet hogy éppen a fűtés???
Gyakorlatilag mindegy, mert az átvizsgálás időtartama könyv szeint 1,6 óra ez szervízdíjtól függően 10 és 15 ezer Ft munkadíj. A levegő pollen és olajszűrő max összesen 15 000 HUF.
Ha nem hisztiznek a hozott olaj miatt 30-35 ezer HUF-ból meg kell hogy úszd, természetesen + költésg az általad vett olaj ami milyen is?
Remélem nem fritőzolajat vettél megint?? :)))))))))))
Szia igen a modern dizelekbe van 2-3 db fűtőszál.Ez pont olyan mint(vagy szerintem az is) egy izzítógyetya. Nekem ma reggel is 3-4 perc alatt kezdte leolvasztani az első szélvédőt. Meleg levegőt csak elindulás után fúj kb 5-10 percel.hidegtől és terheléstől függően.De azt ki merem jelenteni,h eddigi dizel autoim közül(3db volt) ez melegszik be a leghamarabb!!!!
Köszi az infót (fülest), amit itt a fórumon kaptam tőletek! Előző hét vége felé tényleg jöttek be SW-k készletre, főleg CRDi. Tudtam változtatni a rendelésen (ami egy 1.6-os benyás SW volt decemberi szállítással) és készletről beneveztem egy dízelre, amelyet 3 - 4 hétre ígértek. Én még most sem értem mi tart ennyi ideig, hisz az autó már a Lagermax-nál dekkol! De mindegy, hamorosan meglesz!
A dízellel kapcsolatban eszembe jutott egy kérdés. Valohol a neten már olvastam, hogy állítólag van egy elektromos fűtőszál a szíd dízelmotorjában, így a motor hamarabb eléri az üzemi hőfokot - mert ugye a modern tubódízelek a jó hatásfok miatt nagyon lassan melegszenek föl. Tudom hogy köztetek sokaknak van CRDi. A kérdésem az lenne, hogy mennyi idő alatt melegszik üzemi hőfokra a motor, ill. mikortól fúj meleg levegőt a fűtés? Ez számomra elég fontos, mert sokszor megyek rövid távokat. Köszi a válaszokat!
gombás légbefúvó téma. már nyáron írtam vmikor, h nekem ez kiugrott és zörgött ezért elvittem szervízbe (Óbuda - nagyon korrektek). próbálták helyre rakni, nem sikerült, így hát cserélték. 1 hét alatt megjött az alkatrész, ez alatt még 3 ceednél tapasztalták ezt a problémát. most pöpec, csak itt-ott nyiszorog, amit próbálok szivaccsal megoldani, eddig eredménytelenül.
szóval a javaslat: márkaszervíz és cseréltetni, pár hónapos autó ne gyüjjön széjjel és főleg ne nyikorogjon. egyéb bosszantó zajjal nekem nincs bajom, úgyhogy szerencsésnek mondhatom magam, ahogy olvasom a hozzászólásokat.
Ha megnézed az első képet azon sem áll ki annyira, a másodikon kifeszítettem egy kicsit a láthatóság kedvéért. Mint írtam nem olyan vészes (pár mm), de attól tartok, hogy a későbbiekben - mivel műanyagról van szó - zizeghet, hiszen ha hozzáérek már zizeg, mivel a műszerfal borításba van beépítve. Nem akarom misztifikálni ezt a dolgot, de ez rendeltetésszerűen benne kellene hogy üljőn a kerettel együtt abban a csatornában ami a borításon van. Ezért van rajta a rögzíő láb vagy fül.
Nekem van digit klima is meg riszto is és mégis ki van ugorva a láb. De nem ennyire mint ,ami a múltkori képeken látszik hanem nekem el is áll a műszerfaltól kb 1,5-2 cm-t fölfele.
Nem hiszem, az enyém csak LX Plus tehát nincs benne gyári riasztó és a bal oldali érzékelő tökéletesen mozdíthatatlan. Igaz, hogy manuális klímám van, de a jobb oldalon a mégis be van vezetékezve mégsem tartja. Amint korábban is írtam van egy műanyag lába, aminek bele kellene kapaszkodnia a borításba, de olyan nagy a hézag, hogy nem tud. Nem hiszem, hogy a vezetéknek kellene megtartani.
Gombák: a jobb oldaliban a digitklíma érzékelője van, a bal oldaliban a gyári riasztó visszajelzője. Van egy olyan tippem, hogy amelyik kocsi felszereltségében benne van a digitklíma és a gyári riasztó, ott nincs gond a gombákkal, mert egyszerűen a kábelek a helyükön tartják...
Természetesen én sem megyek a Dunának ez miatt, én is próbáltam visszapattintani, mert nincs letörve a lába, csak nincs mibe megkapaszkodjon,mert valszeg egy kicsit balra húz az egész cucc. De azért elviszem szervízbe, mert mégiscsak egy 2 hetes kocsiról van szó és otthon nem sikerült orvosolnom a hibát. Egyébként aki kocsiátvétel előtt van könnyen megtalálja a jobb felső sarokban a légbefúvó nyilás jobb oldalán.
Nekem nincs gondom ezzel az érzékelővel. Egyszer recsegett még 1000 km környékén, de sikerült visszapattintani, azóta hallgat. Ugyanígy a középkonzol is recsegett egyszer, kicsit megnyomogattam, azóta kussol. A jobb első ajtóban lévő hagnszóróval is ez volt, adtam neki zúzós zenét sok bass-al, megjavult. Most "csak" a bal első ajtó zizeg rosszabb úton, de remélem ez is múlandó lesz.
Ez két kis érzékelő gomba elöl a szélvédő tövénél a műszerfalon található. Különböző funkciókat vezérel. Ha jól tudom nem minden felszereltségnél van funkciója, ergo nincs bekötve, de ott van, és ciripel!
Igaz, de legalább el tudod dönteni elegem van és nem tovább! Mint már irtam ausztriában kötelező az 1000km es olajcsere! Apropó ,tud valaki gyári szolajszürőt szerezni?Megoldanám az 5000.res olajcserét!!!
Mivel nekem 11 ezernél minimumnívón volt az olaj lecseréltettem, mert nem akartam rátölteni az ismeretlen olajra. Így olajcsere nem lesz, mert 9 ezer km futás után nem folyatom ki a gépből a Mobil 1-et!Szóval a 20 ezres rutin oroszlánrészét kitevő olajcserét most megúszom. Nem fog problémát jelenteni 31 ezernél elvinni.
Tehát:
Átvizsgálás díja: kb. 10.000 Ft. (+/- párszáz) Levegőszűrő: 4700 Ft Pollenszűrő: 6600 Ft És a mindenáron erőltetett üzemanyagszűrő:10700 Ft.
Ennyi a tarifa. Egyébként könyv szerint 1,6 órát írnak a 20 ezres munkaórájának, amiből 0,6 óra az olajcsere.
Egyébként ez valóban érdekes. Az ember azt hinné, hogy nagyáruháznál nincs olcsóbb sehol sem. Erre a gumisnál van. Az is igaz, hogy az Auchan ár tartalmazza a szerelést, de még ezzel együtt is inkább megéri a gumisnál.
Szia! Akkor itt vannak a fotók az érzékelőről! Mint látható, könnyedén kiemelhető az érzékelő gomba. Később ez zöröghet. Ez sajnos elég gyatra megoldás. Ma a Roosevelt tértől a Kossuth térig minden autóba benéztem és sokkal korrektebb megoldásokat láttam ennek az érzékelőnek az elhelyezésére. De hát minden nem lehet tökéletes.
Szerintem nem csak + bevételi forrás, mert érdemes vigyázni az autóra, de ez megint egy olyan meddő vita lenne, mint, hogy kell bejáratás (kímélés), vagy nem. Ott is megoszlanak a szerviizesek véleményei mint tudjuk
Mennyi volt igy a komplett szervized? HA lehet részletezve írd légyszi,és akkor előbb-utóbb kiderül hol mi olcsóbb.Már múltkor is volt valami 1000FT eltérés egy gyári olajszűrő esetében szervizenként!!
Korábban írtam már, hogy 20 ezres kötelezőre viszem a kocsit.(1,6 Crdi)
Ami azonban meglepő volt a szakszervíz (Autó-Óbuda) üzeamanyag szűrőt is cserélni akar 20 ezernél(!!), amikor a könyv egyértelműen 30 ezres periódust írt és csak rossz minőségű, bizonyos szabványnak nem megfelelő dieselolaj esetén javasolja a korábbi cserét.Ma ismét megkérdeztem a szervízt mert mondtam, hogy 20 ezer km után kihagynám a 10 ezer Ft-os szűrőcserét, erre azt mondta a szervízvezető, hogy neki a tanfolyamon azt tanították, hogy 20 ezernél kell cserélni, de egyébként az én autóm, azt csinálok amit akarok.
Tudjátok mi volt még az érve?Azért kell 20 ezernél cserélni az egyébként 30 ezernél cserélendő szűrőt, mert ÚGY IS 20 EZERENKÉNT VISZED AZ AUTÓT KÖTELEZŐRE! Jó mi?
Így gyakoraltilag (állapottól függetlenül) 100 ezer km futásteljesítmény alatt 50 ezer Ft-ot csak a szűrőre fixen számolhatunk?
Akkor ebben a konstrukcióban tényleg elég "drága" ez a 7 év garancia, ha már most periódusonként 10 ezerről indul egy kötelező szervíz alkatrészdíja.
Ma érdeklődtem személyesen a KIA kereskedésben : Nincs előírt olajcsere 15.000 alatt !!!!! Tehát az 1000 v. 2500 Km-es kötelező, vagy erősen ajánlott olajcsere csak + bevélteli forrás.Sajnos, azt mondták, hogy a szept. közepén megrendelt SW-met nov. vége, dec. eleje elött ne nagyon várjam ! Nem semmi megrendelésük lehet, ha heti 1000 db SW mellett, több mint két hónap a várakozási idő !
Kösz, jó 5let. Már vettem egy pár M. Alpint, volt egy pár Hankook W400-as 7mm. Már leadtam a gumisnak szerelni. Holnap megyek, kicseréli.
Jövőre veszek még egy pár újat,és el van intézve. Ebben az évben már költöttem eleget, ezért nem veszek 4 újat. 1 pár a régiből (W400) jó még. Egy telet ment csak.
A múltkor West írta, hogy 10w-40-es olajjal jön ki a gyárból a benzines Cee'd! Meg tudnád ezt erősíteni, vagy cáfolni!? Mert ő sem volt 100%-ig biztos benne!
"Egyébként meg milyen hülyeség az, hogy alku nincs?"
Ha a dolgozói kedvezményt veszem igénybe, akkor listaár alapján a cégnél számolják a fizetendő dolgokat, majd elküldenek egy (a cégünkkel) szerződött partnerhez aki bonyolítja az autó rendelést. De mivel jutalék nélkül teszi, ő már nem adhat semmit sem...
Bocs, hogy belevau, de ezt a gumit ebben a méretben 14500-15000 körül meg lehet kapni gumisnál. Nézzen át a gumikérdés-felnikérdés topic-ba, akit érdekel, folyamatosan vannak fent árak lekérésre. Pont 1-2 napja adott valaki ajánlatot rá.
Ez azt jelenti, hogy egy KP-s autón nincs kedvezmény??? Hülyeség. Max. nem annyi! De hogy azért, mert a kereskedés nem keres a hitelen, nem ad egy fillér kedvezményt sem? Inkább azt tudom elképzelni, hogy lenyúlja a Bank! :) Brian! A bank mit köt ki? A kereskedést? Árat? Miért érdeke ezeket kikötésként megszabni?
Már kezdtem úgy érezni, hogy én vagyok süket: idáig mindenki a fórumon azt irtam, hogy milyen csöndes (kivéve egy totalcar teszt) nagy sebességnél is, bár e nyilván fültől is függ. A motor az tényleg csendes és a szélzaj is kevés, de SZVSZ a gumik gördülési zaja nagyon zavaró 90 fölött. És ez még csak anyári gumi, bele se merekgondolni, hogy milyen lesz a télivel? Én személy szerint jobban örültem volna, ha inkább a motor lenne hangosabb és a gördülési zaj kevesebb, mert városban ha halkan is hallgatom a rádiót állandóan azt kell néznem, hogy nem fulladtam e le, mert annyira nem hallani a motort.
Szerintetek ez a fúrásnélkül feltehető tolatóradar mennyire lehet hatékony? A marketing ugye azt irja hogy jobb mint a hagyományos 4 pontos érzékelősök. Használt már ilyet valaki: Taurus T123 http://www.carparkingsensordirect.com/
Pedig ez egyszerű, számoltass havidíjat és hasonlítsd össze. Mennyivel fizetsz többet, megtérül-e a 200 ezer extra ajándék. Egyébként meg milyen hülyeség az, hogy alku nincs? :)
Autófinanszírozással foglalkozó cégnél dolgozom. Mivel marhára nem értek a matekhoz, kérdezem hogyan járnék jobban egy 4,7M 1,6CRDI + elektromos csomag + metálfénynél 5 évre 1M befizetéssel
1. Dolgozói kedvezménnyel listaár 3% THM, alku nincs.
2. Bemegyek kereskedőhöz, azonnal "adta" a metálfényt és elektromos csomagot a két szép szememért, a THM mennyi? kérdésre mellébeszélt....
nem látom át, hogy az alacsony dolgozói THM ellensúlyozza-e az alkudható dolgokat.
Ja, a kocsit: Azt próbáltam de a városban nem tudtam 80-nál többel menni. Ennél a tempónál meg minde jóvolt talán a futómű zaj akicsit sok volt. Olyat kérdeznék aki ment már 130-160-nnal vele.
Igen, természetesen én is hívom holnap a szervízt és bejelentem a garis igényemet a javításra, kérek időpontot, és nem hagyom annyiban a dolgot. Eddig igazából azért nem foglalkoztam vele, mert nem zörgött, de most, hogy más jelezte, megnéztem (megpiszkáltam) és láttam, hogy nem normális a dolog, ergo lépnem kell. Természetesen fotót is tudok csinálni, csak most a negyedikről nem igazán van kedvem leugrani a garázsba. Gyűjtök egy kis elszántságot.....aztán megyek.
pontosan így van,de szerintem annyi szerviz van...ha itt nem tetszik a hozzáállás elmegy a kedves ügyfél máshova.. Nekik is érdekük lenne intézdeni,és nem elutasítani.(általánosságban!!) De ezt gondolom minden szerviz tudja. A másik: ismerem hogy működik ez a garanciális ügyintézés. Mindenki megkapj a pénzt a javításra és az alkatrészre is,csak előtte neki bele kell fektetni pár hétre,és gondolom ezt nem szivesn teszik. Nekünk is a cégnél pár millio log a levegőbe és majd megkapjuk,de a garanciális ügyintézés ezzel jár. Egyelőre kivárom a holnapot és csak utána török pálcát bármi felett.
Szerintem meg abszolut garanciás probléma! Sőt még bizonyos törések is lehetnek azok, nem beszélve erről a légbefúvóról.
Alapvető , hogy nem kérdezni kell a szervízt, hanem határozottan bejelenteni a hibát, munkalapot, jegyzőkönyvet felvetetni, stb..
ha eleve úgy megyek oda, hogy esetleg, nem lehetne-e, akkor tuti, hogy sajnos nem..
Az ember azért vesz új autót, hogy pont az ilyen meghibásodásokat anyagi ráfordítás nélkül tudja megoldani. A garancia az első években minden elemre vonatkozik, és itt még a helytelen használat sem lehet "kibúvó".
Meg olyan nevetséges "kimagyarázások" sem, hogy ha cserélik még jobban fog zörögni..
Igen, én is így jártam, amikor vittem hazafelé akkor vettem észre, hogy a jobb oldalon így kiáll. Ott nem vettem észre, hiszen akkor az ember annyi minden mással el van foglalva, ez nem igazán tünt fel. Hát akkor én is csak próbálkozok valamit ügyezni.
csak a jobb oldali. de már a hazafele vezető úton 20km es korában előjött. Az első szerviznél szoltam is,de nem tudták visszarakni és annyiba marad. Azt igérték holnap hívnak.
Hagy kérdezzem meg, hogy neked minkét érzékelő "lóg", vagy csak az egyik, és ha igen akkor melyik? Egyébként kiváncsi vagyok a gari kérdésre, mert ez egyértelműen hibás jószág, vagy hibás rögzítés. A többieknek korrekten passzol?
Tegnap voltam érden az M6 ba és megkérdeztem,h ezt a légbefúvó problémát nem e tudjuk megoldani garanciába? Azt monták nem biztos,h menni fog,mert a kia nem ad garanciát a kopásokra és törésekre,és ez lehet hogy ez a kategoria. Igaz semmi kopás és törés nincs rajta,megvan a füle,csak éppen nem marad bent a helyén. Nagyon kiváncsi vagyok,h menni fog-e gariba? HA nem akkor azt hiszem teljesen fölösleges az 5+2 éves garanciát hangoztatni,mert ugyse csinálják meg.... HA adagolo probléma lesz akkor a rossz minőségű gázolaj a hibás,és nem garancia, ezt bárki boritékolhatja nekem! De ez majdnem mindenhol igy van. Mindenesetre a rángatásom nem szünt meg az STP től:( Ugyhogy vihetem bosch szervizbe tisztíttani (saját költségre)! De egylőre még nem zavaró annyira.
Köszi a fáradságot, hogy lefotoztad a sport belsöt. Nagyon tetszik, azt hiszem fogok rendelni az autóhoz. Én csak a Kia oldalán néztem az árlistát, azon nem volt sportcsomag jelölve. Elárulnád mi a felára? Külföldi oldalon 500 eurot láttam.
A régi, 1-es generációs Rióba mennyiért lehet utólag beszereltetni klimát? Nem kell hogy szakszerviz csinálja, jó nekem otthon fusiba is. :) A fene akar százezreket költeni ilyenre utólag. Ha már a gazdája anno klima nélkül vette... mi szeretnénk utólag klimát bele. Válasz jöhet emailben is ha itt "ciki" .
700 km-es úton jártam Erdélyben, jó és kevésbé jó utakon, az 1,4 EX-el. 7000 km van a kocsiban, vegyes fogyasztása (országúti + településeken keresztül) 50-130 km/ órás sebesség határok közt, 6, 1 liternek jött ki.
Nagyon robbanékonynak találom, de ehhez bátran kell visszaváltani, akár 2 fokozatot is, egy gyors előzéshez.
Rossz úton valami a jobb ajtó felől ciripelget néha, de nagyon nem érdekel.
Leirom de lehet rosszul tudom a részleteket mivel én szerelő vagyok:)
ha minden igaz befizeted az önrészt egy évig fizeti a szalon a részletet amikor eltelt az 1 év választhatsz megtartod a kocsit és fizeted tovább vagy újra cseréled de akkor megint be kell fizetned az önrészt és csak drágább felszereltségű autót vehetsz szóval ha újra cseréled megint befizetsz 4-5 kilót és új autód van .sztem lámaság :) azt hiszem igy van
Nekem is a jobb oldali érzékelő gomba "lóg" ki a levegőbe a légbefúvó nyílásnál. Ezek szerint ez konstrukciós probléma. Megpróbáltam finoman felfele feszíteni, és láthatóvá vált egy műanyag bepattintható pöcök az alján. Ez viszont nem tud alatta semmibe bepattani, túl nagy a hézag az alatta lévő műanyag borítástól. Mindenhol máshol tökéletesen passzol a légbefúvó keret és a bal oldali érzékelő gomba is. Így arra a következtetésre jutottam, hogy vagy rövid ez a keret az érzékelőkkel, vagy alatta van probléma, azaz a borítással lehet gond. Kiváncsi vagyok másnak van-e gondja és meg tudta-e csináltatni. Másik lehetőség egy iszonyú erő ragasztó használata, de nem akarok még belébarmolni. Jelenleg még nem zörög, csak akkor, ha piszkálom. A ködlámpával kapcsolatos infót köszönöm!
A magyar árlistában szerepel a sport csomag. Ha megnézed itt a fórumon a 9002 sz hozzászólásomat akkor a képek nagyithatóak is. A kárpitról meg própálok csinálni egy képet.
Az átkúrás az, hogy állításuk szerint a kocsit egy év után egy az egybe a tartozásért cserébe visszaveszik és kapsz egy újat. Csak a tíz év hitelt te veszed fel. A bank nem is tud a visszavásárlásról. A szerődésben szó sincs a visszavásárlás konkrétumairól ( ár , hitel megszüntetés....stb) Sima logika és matematika alapján egy értelmű, hogy nem működik.
Lehet hogy én tudom rosszul !! :-)) Egyszer szóltam a szalonba, hogy a Pólón csak az egyik tolatólámpám világít. Azt mondták, hogy tökéletesen működik, mert csak az egyik tolatólámpám világíthat, mivel nincs elől ködlámpám. És ha jól emlékszek azt is mondta, hogy ha van elől ködlámpám akkor világíthat háltul mindkét tolató- és ködzárófény lámpa. De az is lehet hogy 1. rosszul tudta a pasi, 2. én emlékszek rosszul. :-) Kerestem a neten az idevonatkozó szabályt, de még nem találtam utalást arra vonatkozólag, hogy hátul hány ködzárófény lámpa világíthat.
A konstrukció úgy néz ki, hogy - megveszed az autót saját névre, 10 éves hitelre - a bank nem is tud a visszavásárlás lehetőségéről, sem az előre fizetett összegről - a kereskedő a jutalékából fizeti az önrészt - a kereskedőhöz be kell vinned a csekket havonta, és ő fizeti be a postán
Ebből persze nem derül ki, hogy átverés-e, de én nem kockáztattam meg, hogy esetleg a nyakamon maradjon egy 10 éves hitel...
Pedig ha tuti ajánlat lenne, én is belevágtam volna, mert ez a hülyének is megéri. A kereskedőnek viszont kizárt :)
Ez így önmagában még nem is átkúrás, hiszen bármelyik kereskedő könnyű szívvel, kockázat nélkül mondhatja, hogy "egyév két év, akármikor visszaveszem és újat adok.." csak fizesd meg!
Az ahhoz kapcsolódó feltételek az érdekesek,például valós piaci áron veszi-e vissza a korábbit, van e hitellezárási díj vagy átvállalja, stb...
Tényleg, mi teszi érdekessé azt a bizonyos ajánlatot? Mert ha azt vállalják, hogy "egyazegybe" cserélnek, én is rászánom magam!
Sziasztok! Van valakinek sport csomagos ceed-je (magyar árlistában nincs benne, de állítólag rendelhetö)? Kiváncsi lennék a részletekre. pl. Milyen a guminyomású kárpit, a sötétített lámpaburák, a könnyüfémfelni stb.
Ez az egy év múlva újra cseréljük, enyhén szólva átkúrás. Többször kértem tőlük a szerződéseket illetve azt a részt ahol leírják, hogy visszaveszik. Ez talán az újabb reklámautós biznisz!!!. Talán West tudja.
Van rá szabály csak meg kéne keresni :) Úgy rémlik hogy akkor ég 1 hátsó ködlámpa, ha elől nincs ködlámpa. Ha elől van ködlámpa, akkor pedig mindkét ködlámpa világít hátul. De erre rá fogok keresni a kresz-ben, mert nem emlékszek rá pontosan, és butaságot nem akarok irni.
"amiknek mindkét hátsó ködlámpája világít, na, azt se itthon vizsgáztatták le "
Ez már idejét múlta. Régebben a magyar szabályozás valóban nem tette lehetővé a jobb oldali ködlámpa meglétét. Már jó ideje teljesen szabályos mindkét megoldás. Tehát csak baloldali és kétoldali is lehet. Mellesleg a mai autók többségénél mindkét oldalon van már ködzárófény.
Nagyon tetszik a Cee'd és szeretnék venni egyet. Kérdezném azonban, hoy van e valakinek tapasztalata a Kia Lurdyval és a szervizével kapcsolatban, illetve az egy év múlva újra cserélheti akciójukkal kapcsolatban? 1.6 diesel SW érdekelne de sajna nincs szintszabályozás hátul semmilyen formában. Üresen pattog-e megrakva mennyire ül le? 5.-ben mennyire rugalmas? Most egy 96-os isuzu diesel astrám van 82 lovas és 5.-ben 2000 felett ha odalépek gyorsul rendesen illetve emelkedőkön sem torpan meg. Megnézve a Kia áttételezését, mintha 1-esben nagyon rövid lenne 5-ösben meg mintha túl hosszú. Érzetre milyen? Melyik szerviz korrekt illetve mennyi a kötelező szervizek költsége.
Mennyire zörög macskakövön? Azt olvastam, hogy a moci halk de mekkora szélzaj és a futómű zaj?
Valóban, nekem is bent van jobb oldalt az izzó (Mégane II). Van azért néhány autó a forgalomban, amiknek mindkét hátsó ködlámpája világít, na, azt se itthon vizsgáztatták le :))). Bár ki tudja....
Mondok jobbat! Szüleim kocsijában (Megane II.), még az izzó is benne van a jobb hátsó ködlámpában! Csak bekötve nincs és az is természetes, mert rákérdeztünk. Ha Angliába ment volna pl, akkor a bal nem világítana... :D
V. fokozathoz: ültetek olyan autóban, aminek a fokozatai túl hosszúak?-mert az a borzalom, nem megy, állandóan vissza kell váltani és 1 határon túl nem igaz hogy kevesebbet eszik, mert erőlködik, (pl ha 1 nyomatékszegény gép 4xxx-nél adja a nyomatékmaximumot, mi pedíg mondjuk 3000-nél 130-at megyünk, gurulni még tudna tán, de gyorsulni-mint 2107 Lada 5-men a pill fogyimérő-vákuummérő csak úgy ugrott a pirosba...még ott nem is volt eltúlozva).
Ha kis gázzal, erőlködés nélkül pörög kicsit, nem baj. Így lesz jó a fogyi és a motorélettartam, ha érdekel ez még valakit, mert előbb eladjuk mint fel kéne újítani a mocit (ezért is kell túl sűrűn az olajcsere).
Meg a bejáratós túl kis fordulat: az égés mindenképpen a felső holtpont előtt kezdődik és ha túl kicsi a furdulat (főleg ha negy gáz miatt anyag is sok), több idő alatt több anyag ég el és visszafelé lökné először a dugót...
Ma szinte minden átlagos szívó benzines motorú gép (1,3-1,4-1,6-1,8) fokozatai így vannak elosztva: 3000 fordulaton 1-5 ig a sebességek: 20-40-60-80-100 jó közelítéssel.
Turbós benzinesek és a mai turbós dízelek természetesen más, Cee'd 1,6 D 3000 kb 150, itt kicsit hosszabb 6. simán elmenne, amit 90-nél nem kéne mindenáron bekapcsolni.
Először ültem sokfokváltós bringán, mi nekem a 3-7 és kész. Éjjel megőrültem a lábfájás miatt. Ott sem megyünk mindíg legfelső fokozatban.
Én 2 hete vettem át a kocsit és nagyon örülök ennek a fórumnak, mert elég sok kérdésre kaptam okos válszokat általatok. Egy aprócska kérdésem lenne. A hátsó ködlámpák közül nekem a jobb oldaliban nincs izzó, ez szándékos vagy nem?
A rövid 5. fokozat a benzineseknél nekem is feltünt, ez nem túl jó hír mert megnöveli a fogyasztást nagyobb tempónál, de nyilván úgy számolták ki az áttételt, hogy a legnagyobb teljesítményhez tartozó fordulatszámnál érje el a végsebességet.
Nekem viszont 1000-es átvizsgálást nem mondtak, és nincs is benne a "haszut mellé mafor"-ban. :) Viszont annyira értek az autókhoz, hogy tudjam, minél gyakrabban cserélsz olajat, annál jobb. Az olaj is elhasználódik. 15k km vagy 12 hónap a szervízintervallum, és mivel nem valószínű, hogy 15 ezret megyek egy évben, ezért évente fogok olajat cseréltetni. Ugyanis hosszú ideig szeretném használni a kocsit, mind a 122 lóerővel. 15ezres olajcsere periódussal simán kihúzza a kocsi a garancia végéig, és ha eladod a kocsit 5 évesen, te még semmit se veszel észre, legfeljebb az új tulaj fog szívni 200ezer km környékén a kopásból eredő olajfogyással és teljesítménycsökkenéssel.
Ez alapján, mivel az 5. fokozat ugyanolyan, csak a végáttétel a különbség. Ebből pedig kiszámolható, hogy ahol az 1.4-es 4000-et forog, ott az 1.6-os egész pontosan 3893-at. Szóval pontos volt az a 100-as becslés. Az 1.6-os dízel viszont 2817-et forog ugyanekkor. Az 1.6-os automatában nagyon hosszú a 4., csak 3567-et forog akkor, amikor az 1.4-es 5. fokozatban 4000-et. Ez persze azt is jelenti, hogy előzéssel gondok lehetnek, mert nem biztos, hogy visszarakja az automata 3-asba.
A Xsara pont az a kivétel, ami egy 4 ajtósnak álcázott 5 ajtós, mint az Octavia, Mondeo, megmégnéhány. És még tetszik is. De a C4-től már visítva menekülök.
Nem jól tudod, nem csak levehető horgot lehet felszereltetni! Csak az első műszaki vizsgát kell Magyarországon csináltatni, utána bárhol használható. Gondolod, hogy hirdetné a felszereltségi lista a fix fejest, ha nem lehetne használni?
Persze kérheted az átvétel előtt is, csak úgy elkérnek érte legalább 70-80 ezer forintot, de lehet, hogy keveset is mondtam! Ha utólag szerelteted kb. a fele, csak neked kell intézned. Én ezt választottam.
Valószínű nem jól fogalmaztam, nem kötelező az 1000-es, csak amikor rákérdeztem, hogy az elején tényleg kell-e, akkor mondták, hogy az 1000-es átvizsgálásnál nagyon javasolják.
Igazából nembánom, mert amúgy is szerettem volna az elején cserélni.
A két kisebb benzines motorhoz kínált váltóban a 3., 4. és 5. fokozat valamint a hátramenet áttételezése ugyanaz. Az első két fokozat némileg hosszabb az 1,6 literesben és a végáttétel is különböző, itt szintén az 1,4 literesé rövidebb. Korábban talán már belinkeltem a Központi Közlekedési Felügyelet által a Kia ED-re kiadott általános forgalomba helyezési engedélyt, abban szerepelnek a pontos adatok.
Ez nem lehet kérdéses: A 4 ajtósok praktikumban, használhatóságban messzemenően alulmaradnak az 5 ajtósokkal, vagy egyterűekkel szemben.
Nem csupán arról van szó, hogy korlátozottabb módon bővíthető a csomagtartója a 4 ajtósnak, hanem arról is, hogy az általában nagyon szűk csomagtartó nyíláson csak kis méretű tárgyak pakolhatók be.
Persze ízlés dolga, van aki azt mondja, ha valami nagyobb tárgyat kell elszállítanom, akkor inkább tehergépkocsit fogadok. Ez egyéni dolog. Nekem mindenesetre csak 5 ajtós kell.
hehe. ja. a xsaraval 2 bala uveggyapot (~1 m3) melle meg hungarocell-lapbol siman elfert fel m3, igaz, szetszedegetve (es persze ulesek nelkul). Csoka mellettem a zopelasztraklasszikba csak nezegette, hova tegye a masodik balat...:) Mikor az 1.6m hosszu uvegasztalt is siman bevagtam a xsaraba hatra, ott is volt nezes, pedig azok pakoloemberek, sokminent lattak mar, de nem gondoltak h befer. :) 1000x bizonyitott mar (nekem) h az 5ajtos praktikusabb. De hat a tradicio nagy ur...:) telleg, van adat vhol h a ceed hatso ules nelkul milyen hosszban tamadhato?
Igazad van, hiszen az ötajtósnak egyébként is kalaptartóig mérik a köbtartalmát, azt kivéve nagyobb csomag is elfér, nem beszélve arról, ha éppen bővíteni kell, egy kisebb csomagterű ötajtós lehajtot hátsó üléstámlával 1,6-1,8 köbméter is tud lenni.
Egy négyajtós háttámlája mögött pedig nagyon sokszor csak egy szűk kis kivágás van, ami a bővítés alapvető gátja..
De ízlés és praktikum(használat) dolga ki melyiket választja.
Valahol láttam egy táblázatot, ahol rendesen le voltak írva az egyes fokozatok áttételei, meg persze a végáttétel is. Ebből ki lehetne számolni, hogy ha az 1.4-es 140-nél 4000-et pörög, akkor ugyanahoz a sebességhez az 1.6-os áttételeivel mekkora fordulatszám szükséges. De nagy eltérés nem lehet, mert a vége fordulatszám mindkettőnél ugyanúgy 6200, és az 1.6-os végsebességre nem sokkal több. Ha nagyobb lenne az áttételkülönbség, akkor végsebességre többet kellene mennie, már persze, ha 5-ben el bír forogni odáig a motor
Nekem volt 4 ajtós Meganom, pont az általad említett ok miatt nem akartam négyajtóst venni, a kombi méreteit meg úgyse használnám ki. Persze ha lenne lé, akkor 5 ajtós Mondeo lett volna, de így csak egy Ceed.
Attól tartok nem lesz jó... de előbb nézd meg a katalógust, és érdeklődj a gumisoknál. Néztem egy-két felnipróbáló weboldalt, és az alábbi méreteket látom:
185/65R15, 195/60R15, 195/65R15 - 6.5x15" , ET38...ET40 , 5x114.3x??? 195/55R16, 205/55R16 , 205/60R16 - 7x16" , ET40 , 5x114.3x??? kérdőjel jelentése = a csavar hosszát még a weboldal sem ismeri :(
Szóval ha a gyári ET40-es, oda az ET49-est nem fogod tudni feltenni, ergó felnit kell cserélni.
Egyébkén csak az elmaradottabb régiókban van sedan láz. Kelet európa, törökország. Nyugateurópában eladhatatlan az alsóközepes sedan. Nem is értem mire jó? Nagyobb a csomagtér de nem használható.
Nincs olajcsere 1000 km-nél !!!!! Csak 20.000 nél ha dízel a kicsike. Azt mondhatják, hogy ajánlott hiszen mindig ajánlott bevinni 10-20 ezret a szervizbe, ha szerviz szemszögéből nézem.
Az imént nézegettem az új sedan sx4-et. Az 1.6-os benzines alapára 4 milla. Kérdés, hogy ebből engednek-e vagy sem. SX4 SEDAN 1.6 GLX+ 4 090 000 Ft. 515 literes csomagtér. Végre egy autó (Baleno után) aminek van csomagtere, és a sedánok közül ez néz ki a legjobban eddig. A szedánok formatervezése nem áll a helyzet magaslatán a suzukinál :-) Kiváncsi vagyok, mennyire lesz kelendő a sedan sx4. (egy hasolnó felszereltségű 1.5-ös sx4 = 3,5 milla, 1.6-osból majd 4,5 milla)
Tényleg, ki vesz 4 milla felett suzukit? Hisz a Buzuki mindig is azért fogyott jól, mert olcsó, kis autókat árult.
A régi, 1-es generációs Rióba mennyiért lehet utólag beszereltetni klimát? Nem kell hogy szakszerviz csinálja, jó nekem otthon fusiba is. :) A fene akar százezreket költeni ilyenre utólag. Ha már a gazdája anno klima nélkül vette... mi szeretnénk utólag klimát bele. Válasz jöhet emailben is ha itt "ciki" .
Szia!Gratulálok!Nekem is 1.6-os benzines-em van,de nekem azt mondták a szalonban,hogy 2500-3500km.körül vigyem az első olaj cserére.2700km-nél lecseréltettem.A szomszédom egy hónapja vette a Riót ,neki is 3000-nél kell vinni.
A dízelben elektronikus gázpedál van, abba 95e, a benzinesbe más, szervomotoros szabályzással 75e a tempomat áfásan (érzékelő-vezérlő szerkezet és kezelő-szabályzó elem, beszerelés, tanítás - hangolás.)
Az eurotax persze egy dolog, a piac ettől számos esetben másképp mozgatja a számokat. A garancia nagy ütőkártya lehet, ilyen még nem volt, így nehéz becsülni:
Egy 4-5 éves cee'det 2-3 év garanciával kínálhatunk.
Minden termék magasabb használt piaci árat képvisel ha garis. Legyen autó, kőrfűrész vagy mobiltelefon.
Hallottam ezt-azt a két modell összehasonlításáról kivülállóktól. Valakinek az i30 tetszik jobban, másnak a ceed. Ez egy dolog, ha vkinek a külső ennyire számit, vegye a neki jobban tetszőt. Mást a beltér hoz lázba, ők egyértelműen az i30-at választanák, mert annak a minőségibb a beltere. Aztán van egy harmadik alternatíva is, a kényelem. Az a kényelmesebb rugózás miatt választana i30-ast, holott szerintem csak tesztekben halott róla, hogy mi a kettő közt akülönbség. A tesztek sajnos sokszor előítéleteket szülnek az emberekben. Holott még csak nem is vezettek se i30-at, se ceedet, de a vélemény az már megvan. Én vezettem ceed-et, tökéletesen meg voltam elégedve a komfortjával. Soha ennél rosszabbat! Az i30-ba még nem ültem, sajnos. Aztán hallottam negeydik véleményt is az i30 mellett, a rövidebb garancia idő miatt inkább azt vennék, mert nem akarják, hogy 7 éven át lehúzzák a szakszervizben.
Nekem egyetlen fájó pont az i30-ceed külsejével annyi, hogy sajnos nem lesz sedan, vagy Fastback kivitel (mint amilyen a shuma, vagy OFF octavia. Mindig keverem a Hatchback-Fastback elnevezéseket) tehát ablakkal egybenyíló 5ajtós). Ha a csomagtartó még 10 centivel hosszabb lenne, szerintem kategórián felüli lenne minden téren a helykínálat. Mondjuk van kombi, tehát akinek a nagyobb csomagtér kell, annak ott a kombi. Nekem a sedan és a fastback az álmom :-)
Tényleg, nem lesz új Shuma?? Az úgy tetszik.. sőt problémákról sem hallottam vele kapcsolatban. Miért halt ki a Shuma?
Folytatódik az összeesküvés elmélet. A fórumon hamarosan megoldjuk a Kennedy gyilkosságot. Az importőri és kereeskedői flotta nem mobil raktárkészlet. :)
A piros fehér zöld zászlót se mernék kirakni az antennára.:( A narancs jó lenne mert olyan helyen dolgozok (KTM) ahol az az alapszin,de az is politikai jellegű. Ebbe az országba semmi sem jó valakinek, mind1 is! Az a lényeg,hogy a mi kis cee'd -ünk jó!!!:))
Sziasztok!, és sok balesetmentes km-t kivánok az új Cee'd-eseknek, ugyanis a Cee'd-ek remek autónak tünnek. A szép kis zöld szallag jobban illene az antennánkra, már csak az euro 4 -ért is. Pirost ne!!!, azt hadjuk a vontatókötélre, vagy mögöttünk valamire....
"A negatív oldala,h a szomszéd szovátette a szalag politikai jelentését...." Dejó, akkor a magyar zászló ezentúl ződfehér?
Akkor legyen narancssárga az a szalag. Vagy kék, de az se jó, mert azt hiszik, ENSZ békefenntartó vagy, A zöld meg az arabok "kedvenc" színe, szóval az se az igazi, ha azzal von valaki párhuzamot.
Én hodom!!! De hasznos is,pl egy nagyáruház parkolójában csak elnézek az autok felett és látom hol az enyém. A negatív oldala,h a szomszéd szovátette a szalag politikai jelentését.... Pedig nem szimpatizálok az "EL'kurtuk" oldallal!
Nekem pont tegnap mondták a szalonban, amikor a hitelpapírokat intéztem, hogy 1000 km-nél le kell cserélni az olajat. ( én dízelre várok, tehát akkor arra is vonatkozik)
Ha már le van vizsgáztatva az autó vonóhorog nélkül, akkor gond, mert utólag nem szerelheted fel rá. Úgy kell levizsgáztatni, hogy fent legyen rajta a vonóhorog. Vagy bevállalsz egy ujravizsgáztatási költséget, mert ha viszed a vonóhorgot, hogy te használni szeretnéd, akkor levizsgáztatod újra vonóhorogra. Ja és úgy tudom idén vezették be hogy csak olyan vonóhorgot tehetsz fel az autóra, ami buktatható. Úgyhogy erre ügyelni.
Ez érdekes... Kíváncsi lennék van e erre vonatkozóan valamiféle hivatalos álláspont, elképzelés. Amúgy nem hinném hogy a dízelnél máshogy működnének a dolgok e téren.
Én is szaporítom a Ceed tulajok táborát. :) A héten vettem át a gyönyörű beige színű 1.6 benzines EX Limited modellt. Raktárról választottam, így 2 hét alatt megvolt. Csodás az autó!
Eddig csak tizenéves használtautóim voltak, ez az első új. Vacilláltam az 1.4 és az 1.6 között, tesztvezettem mindkettőt, végül úgy döntöttem, hogy az 1.6 megéri a felárat. Nem is bántam meg, meglepően jól megy, még előző Peugeot GTI-mhez képest is.
Nekem azt mondták a szalonban, hogy 1000 km után cseréltessem le az olajat, mert a gyárban a bejáratáshoz való olajat töltenek bele. Utána megy bele a 15000km-ig jó olaj. Lehet, hogy dízelnél máshogy van.
Apropó vonóhorog! Ötajtós kocsira a megrendeléskor lehet kérni, vagy utólag kell megoldani, ha vonóhorgot szeretnék? Remélem, adják gyárilag is, különben újra le kéne vizsgáztatni.
Azaz igazság, hogy nekem a motoromban is volt egy 1000km-es olajcsere, de az bele van írva a "users manualba", szóval nem a kereskedés találta ki. Itt viszont gyakorlatilag egy sor szól a bejáratásról, mondván az első 1000km-en nem kéne állandóan padlógázzal közlekedni, utána már lehet.
Csak egy érdekesség!Ma voltam ausztriai kia kereskedésben,rákérdeztem a szervizdijra,150Euro,de nem is ez az érdekes,náluk a Kia előirta az 1000km olajcserét!!!Nézek rám furin ,hogy 5000-nél cserélnék olajat!
Szerdán megyek és mindenképpen érdekelne! Az félóra szerelés meg tök korrekt ugyhogy meg is tudom várni! Számíthatok rá hogy meg tudjuk oldani? Kb mennyi is ez szereléssel együtt?
Igen???
Ez a tolatóradar, tempomat téma érdekelne!!! Ezekkel is foglalkozol???
A tempomat kezelőszerve hova kerül??? Ez fontos lenne ha meg tudnád válaszolni!!!
Gondolom ezek is utángyártott cuccok nem gyáriak!?
Hali én most olyat szereltem aminek a tükörben van a kijelző(tolatradar )nagyon állat csak az volt a gond hogy a szondák villognak piros kék fénnyel ez nekem egy kicsit gagyinak tünt:) amúgy általában csipog és ha normális minöséget választasz 40 körül van plusz szerelés 10e kb, a tempomat a sorentohoz 80-90 e körül ált meg ami teljesen elektronikus sztem a ceed is ilyesmi áron lehet.
Jót röhögtem rajta: pl: "akkor szabad egy autót megvenni egy autógyártól, amikor azok nagy szarban vannak" -
Milyen baromság? :))), idővel inkább olcsóbbak lesznek, termelési hatékonyság, konkurencia, model régisége miatt...
"A legnagyobb meglepetés a márkaboltban ért bennünket, amikor kiderült - , hogy az alap típus - amelyet égre földre reklámoz a KIA Ceed már 2.999.999-tól, már nem is kapható!"
-:)) Sok szalonban ott maradt, mert nem kellett a kutyának se, sőt már 2.7 milláért is van ilyen szalon autó...
Valaki cseréltette már ki a cd-lejátszót gariban, mert lefagyott? Eddig még az újraindítás mindig segített, de tegnap biztosíték kihúzás kellett. :( 3.14 es.
Persze van példa és ellenpélda. Az én esetemben így jött ki az eurotax, másoknál másképp. Egy dologban azért talán egyetérthetünk:
A legjobban akkor lehet kiszállni egy kocsiból, ha az embernek van ideje és főleg türelme árulni azt a "szabadpiacon" és úgy eladva beszállni egy másikba.
Én a legutóbb megfogadtam, hogy soha többet nem számíttatatok be autót, csak akkor sürgetett az idő. Természetes, hogy a beszámítás a legkényelmesebb, de egyben a legnagyobb buktát is jelentheti.
Erre ismét jó példa a szomszédom, aki az idén májusban 3.3 milláért vett Kia Rióját augusztusban számítatta be egy Ceedbe és 2,4 millába számították be neki!
Hiába rimánkodtam neki, hogy legalább hirdesse meg hátha....... nem halgatott rám így majd 1 millát bukott 4 hónap alatt a kocsin.
Az is tény viszont, hagy ma olyan túlkínálat van a gépkocsipiacon, hogy szinte lehetetlen használt, vagy használtnak minősülő autót jó áron, vagy árában eladni.
Nekem ez lesz első, ez súlyosbító tényező! :) Mindig azt nézem már mennyi eltelt, nem azt, hogy mennyi van még hátra. Ha azt nézném, már belebolondultam volna. :)
Ha azért, mert szeretnél egy magas minőségű, de Mo.-n méltánytalanul lenézett Kia autót venni a használati értékéért, egyedülálló garanciális paraméterekkel, akkor a Ceed jó választás lehet.
Ha viszont "spekulációs" céllal veszel autót azért, hogy esetleg később is jól tudj belőle kiszállni, akkor rossz választás is lehet.
Akkor biztosabb választás (Mo.-n) a német autóipar valamely terméke.
Szerintem erre még azért nem lehet konkrét választ adni, mert decemberben lesz 1 éves a típus! Ez még túl rövid idő!
Az értéktartás egyik etalonjának egyébként sok esetben az eurotaxot tekintik (leaglábbis a kereskedők) ami sok esetben egyáltalán nem mérvadó, bár nekik kedvező, mert általában alulértékeli az adott autótípust.
Jó példa erre, amikor a (2006. januári) volt diesel Riómat számítattam be a Ceed-be 2007. januárjában az eurotax 1,8 milliót írt, a márkakereskedés mégis 2,7 millióba számította be.
Én 1 héttel korábban rendeltem (szeptember 16.), de nekem a vállalt határidő a biztonság kedvéért dec. 30 lett. Én is gyártásból rendeltem, mert a csomag amit kértem bele (elektromos plusz) az előtte 2-3 nappal lehetett csak elkezdeni rendelni. Amúgy az mondták november végére meglesz. De én is nehezen alszom! :)
Egy EX volt, de öt percen belül elvitték az orrom elől, így kénytelen voltam a gyártásból rendelni, bár megállapodtunk, hogy ha jönnek készletre autók szólnak. Idáig még nem csörgött a telefonom, de állítólag ha jönnek is be kocsik a megrendelések időrendi sorrendjében (meg gondolom protekcióval) szolgálják ki a vevőket. Azért még bízom benne, hogy hamarosan megcsörgetnek egy alternatívával.
Nem volt raktáron egy sem, ami bejött volna neked?
Én elcsíptem az utolsó készleten levő SW-t (1.6 EX Limited, piston grey). Ha szerencsém van, már a jövő héten megkapom. Az előleget kedden fizettem be :)
Robi73 már leírta milyen hibák fordultak elő nálam. Szóval pontosan: A jobb első lámpatestben lévő index narancssárga búrája levált és beesett az izzó mellé. Szervíz megnézte, javíthatatlannak ítélték és rendelik a komplett lámpatestet.
A másik hiba, ami már másnál is előfordult, hogy a szélvédő alatti légbefúvó két széle feljött és nagyon csúnya a hangja bizonyos sebességnél és hőmérsékletnél. Erre engedélyt kérnek és cserélik.(Remélem)
És ami a héten jött elő, a kormány közepe kétezer x száz fordulaton el kezd ciripelni, és persze minden bukkanóban is. Ez a hang produkálható akkor is, ha nyomogatom a közepét befelé, valamint fel-le, pár milliméter mozgás után előjön a hang. Itt is engedélykérés és csere. Állítólag ez nem csak fedél és kürt, hanem a légzsák ebben van benne. Nem tudom ez azt jelenti-e, hogy csak a légzsákkal együtt cserélhető...
Ennyi, most várom a telefont mikor mehetek a cseré(k)re.
Én a gödöllői szalonban rendeltem az SW-met. Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak mindenben. Ajánlani tudom őket. A régi kocsimat mondjuk elég alacsonyan számították volna be, ezért meg is sértődtem és két napon belül jóval többért egyénileg értékesítettem, aztán rövid vacillálás (Rönő Megane II Grandtour legyen-e egy hét alatt) meg is rendeltem a szídet. Csak most egyelőre kocsi nélkül vagyok és most néztem a megrendelőn, hogy a vállalt határidő december 6 (szeptember 22-i megrendelés). Már teljesen kivagyok a várakozástól, de akkor is a szíd kellett!
Új vagyok itt a fórumon, de már hetek óta olvasom. Nagyon sok hasznos információt szereztem, köszönöm nektek. Most már tudom, hogy milyen autót válaszak:) Színben "bátor" vagyok, ezért egy Dakar Yellow 1.6 CRDI EX Limitedet néztem ki. Voltam az újpesti szalonban, de kritikán aluli volt a hely. Lekezelőek voltak és a kérdéseimre sem tudott vagy akart válaszolni az értékesítő. Ezért itt kérdezném meg őket, és ezzel a segítségeteket kérve.
1. Külföldi oldalakon láttam egy sportcsomagot, ami kb. 110000ft-ba kerül és olyan dolgok vannak benne, amik nekem tetszenek.(könnyűfémfelni, bőrkormány, guminyomás formájú kárpit, momo pedálok stb.). A kérdésem az lenne, hogy nálunk ezt lehet-e rendelni és milyen felszereltséghez?
2. Melyik szalonokat ajánlanátok, ahol normálisak és ügyfélközpontúak? (Pesten a 15. kerben lakom)
3. Eddig a legalacsonyabb THM-t a gödöllöi szalontól kaptam telefonon 2,74%. Igaz az autó árából nem adtak kedvezményt telefonon. Tudok-e valahol 30% befizetése mellett alacsonyabb THM-t vagy az autóból nagyobb kedvezmény elérni?
kb. 20-25 perc a szerelés . Jövöhéten kb mikor számithatok rád mert most csak 2 modulom van jövöhét keddre kértem még 20 nyáklapot azt még bekell ültetni. szal jövöhét második felétól tuti lesz belöle addig meg elrakok 1-et .
Az autónak gratulálok, remélem hamar elmegy a mostanid.
Bocs srácok az OFF-ért. Valami kikívánkozik belőlem. Senkivel semmi bajom, tényleg, én még itt nem vitáztam senkivel és ahogy emlékszek, engem sem sértett még meg senki, és nem kaptatok le a 10 körmömről. :-)
Kopi nem mer idejönni. Hogy merne, csapkodni se mer az asztalon :-)) Na jó ez vicc volt, hehe. Néhány megane-os már árült a ceed-be, sé néha bekukkantanak ide. Kopinak tetszett a Ceed, de a családjának nem :- Mindegy, azóta boldogan vezetik a bilikék űrtehenet. Kivánok hasonló jókat mindenkinek a Ceed-jéhez.
Más... A megánosokat nem bántani ! :-))) Néhány topikba megfordulok, és őszintén szólva a Megane klub topikot kedvelem a legjobban. Mindenhol előfordulnak viták, hisztik apróságok miatt, de néhány helyen kis pontatlanságért lekiabálják a fejed.
Monk és volt Megane-osok ! Egyszer nézzétek végig a taglistát, hogy mostanság kinek milyen off autója van. Vajon miért járnak még oda? Én is hamarosan elpasszolom a rönót (psszt még titok), de még sokáig fogok a topikjukba irkálni. A találkozókat pöpecül megszervezik, jó a légkör, olyan családias. Sorolhatnék néhány topikot akiknek lenne tőlük mit ellesni. Azon a fórumon mindenféléről szót ejtünk, az autóról irkálunk talán a legkevesebbet, de minden kérdésedre választ kapsz.
Szvsz nektek is kellene egy pár összejövetel, hogy kialakulhasson egy barátias légkör. Azon csodálkozok, hogy az 1 éves a topik alkalmából nem csináltatok egy szülinapi találkozót. Miért???? :)
Off befejezve... elnézést ezért a pár hangos gondolatért. Remélem senkit nem bántottam meg.
ok! Végülis nekem elég ha csak felfele megy! Mennyi ennek a szerelési ideje? Vidéken lakom, de pl jövö héten is megyek Bp-re! Ha meg tudnám várni akkor áll a bolt!
Érdekelne még egy pár dolog esetleg ott megtudnánk beszélni:)
Hát a papirokban is KIA CEE'D 1.4 5DR LX MAN , MAJD AZ ÁTADÁS ÁTVÉTELI JEGYZÖKÖNYVEN : CEE'D 1.4 LX Plus-t ir. Nincs se deréktámasz se emelökar ,de klima van manuális Apropó a ceed-es gumi szönyegeket hol vásároltad, mert amikkel átvettem nagyon vékonyak, csuszkálnak és gyürödik a pedál környékén , ami veszélyes, ha alá kerül az elsö két pedálnak, gondolom.... Ajánlom a mobiltelefonos riasztot is a meglévö mellett, olcsó és tudod mi a helyzet az autod körül. Még irogatok én is ötleteket de ha van nektek is és valami praktikus megoldást tudtok , jól jönne a vásárlás után...:-))
Ami a téli gumit illeti, nekem az olcsóbb kategóriából eddig egy vált be, de az nagyon. Dayton DW500, sokszor szokták akcióztatni. A Renault-on 185/65-ös van 15"-os, de a családban van egy régi Opel Astra is, azon is ugyanez van 14 " 175-ös kivitelben.
Nagyon meg vagyok vele elégedve, jó az egyenesfutása, relatíve csendes is és esőben is kiváló! A jó tulajdonságaira akkor döbbentem rá, amikor tavaly márciusban voltam a hungaroringi vezetéstechnikai tanpályán, és ott szó szerint brillírozott a kocsi. Na jó, valamennyire biztos az én érdemem is :)))), de az oktató szerint is nagy szerepet játszottak a jó gumik.
Az autót kb. november végére ígérték, de megbeszéltem a szalonnal, hogy ha lesz készleten egy másik kocsi felhívnak és megbeszéljük (eddig még nem hívtak - szeptember 22 óta- , lehet hogy nincs készleten egy SW sem?, nem tudom elhinni). Ebből kifolyólag lehet, hogy nem LX+ hanem EX vagy EX limited lesz. Az EX-nek meg már 16-os acél felnije van. A téli gumik továbbra is érdekelnek, de előbb azért megnézném majd a képeket. A többit szerintem off e-mail-en beszéljük meg.
Nem hiszem, hogy ez itt nem érdekel senkit, ergó, nem kell befejezned... :)
Én pl várok a pénzmagra momentán, ergó még válogatok, lesem az akciókat... :)
Nem tudom, honnan az infód, hogy az anyacégek mennyire patronálják a kisebb másodvonalas gyártóikat, de a Matadorban nem hinném, hogy kevesebb érdekük lenne... szóval nem logikus, de én nem látok bele...
A teszteken érdekes módon dícsérik, a valós, felhasználók által beírt vélemények alapján se rossz... nyilván, van jobb is. Majd meglátom, hogy meddig nyújthatom a takarót...
A prémium márkákkal nem veheti fel a versenyt a tesztekben, de még a második vonalban is másodrendű.
Miért? Nincs mögötte teljes mellszélességgel a nagy testvér.
Kléber- Michelin, Firestone-Bridgestone
MP59-ről még nem találtam tesztet, de az 58 elmarad az összes tesztben a nagyoktól.
Eddig Kléber Krisalp HP-t használtam, ami szintén második vonalbeli játékos, teljes megelégedéssel. Az ára hasonló kategória az MP59-el. A különbség annyi, hogy a Kléber Krisalp jó pár éves feljesztés az MP59 pedig nincs 1 éves.
Az általános családi használatra 1 tél- 5-6 ezer km elég kell, hogy legyen.
Persze, akinek munkaeszköz az autó és minden körülmények között mennie kell annak tényleg a felső prémium kategória dukál.
Ha a Conti is belenyúlt a fejlesztésébe, akkor azért olyan nagy kaki nem lehet, persze azért egy Pirelli azért más.
Befejezem mielőtt felajánlják, hogy fáradjak át egy gumis topicba.
Hali az ablak modul csak felfelé húz ablakot zárásnál ha azt szeretnéd hogy lefele is menjen akkor 2 modul kell :) de sztem lefele fölösleges legalábbis 10 év alatt amióta ezzel foglalkozom nem volt igény rá:):)
Ha tényleg figyelmesen olvasol, akkor nem vacilálnál a 2 felszereltség közt! ;) Természetesen ez csak vicc volt, mert ugye a pénztárca sokat befolyásol, de ha ez véletlen nem annyira meghatározó, akkor EX! :)
Más! Ma voltam Microsoft Technet előadáson a Lurdyban és a szünetben megnéztem a kiállított Cee'd-ket. Van egy 1.6 benzines LX (mert ugye az 5 ajtósban ilyen nem létezik) SW Dakar Yellow-ban és egy 1.4 xR Abyss Blue színben. Nagyon pöpecül nézet ki! Direkt néztem az emberek arcát mikor elmentek mellette, hát nem 1-2 leesett állat láttam. Volt olyan páros is, akik megálltak és csak nézték szó nélkül, csak bámulták... :)))
Vadonat új vagyok még itt, eddig figyelmes olvasó, remélem mostantól figyelmes beíró is :).
Ha minden jól megy, decemberben rendelem meg a kocsit, 1.6 crdi, EX Limited vagy EX felszereltségben, ezen még vacilálok.
Olvastam valamelyikőtöktől, hogy többféle színárnyalatú lehet a kárpit ill. a középkonzol. A bronz az milyen? Nem túl sötét?
Ja, hogy később ne érjen meglepetésként (bár szerintem egyáltalán nem meglepetés :)), /OFF/ Mégane klub /ON/ tagja vagyok, mint ahogy egyesek már megfordultak itt onnan :).
Noja, nem rossz vétel, én is néztem ezt a gummát is, hogy valamivel újabb... azt nem egészen vágom amúgy, hogy az utánad szóló kolléga mire írta, amit írt... :)
Mikorra adják át az autót? Milyen időpontot kaptál rá? Ezt csak azért kérdem mert ha november vége, akkor személyesen is el tudom vinni, ha hamarabb kell, akkor meg tudom oldani futárral a szállítást.
Ez az ablakemelő modul, ugye a távirányítóról történő bezárásnál felhuzza az ablakokat???(ill le is, nyitáskor) Ha ilyen megyek érte!!! Mikor mehetek? Mennyi idő ennek a beszerelése???
Sziasztok! Beléptem én is a cee'd -esek csapatába, vásárolván a napokban egy kia 1.4 cee'd LX plus járgányt! Sok minden jol fogott volna , de majd potolom , ahogy engedi a nadrágszíj. Az ülésem nem magasitható és jó lenne, ötlet ha volna magasitásra, örvendenék neki. Egyelöre keményebb párna szerüségen csücsülök...
Tulajdonképpen ezért választottam EX Limitedet. A kicsikén levő 15' acél jó lesz télinek, én meg veszek olyan alufelnit, ami tetszik nekem. A gyári cee'd alu nem jön be nekem.
Jó kérdés, már nem tudom, valami finn, vagy svéd téligumitesztelő inézet csinált összehasonlítást, és egy tulajdonság kivételével olyan, vagy jobb, mint két prémium gyártó gummája... picit gyengébb a cucc a jégen való gyorsítás tekintetében...
azt mondom, ha jégen lassítás lenne a gyengéje, lehet nem venném meg, de abban nagyon jó, ahog ymás vizsgált tulajdonságokban is... amiről nem találtam anyagot, az az, hogy mennyire zajos, de tudjuk, minden téli gumi zajosabb, mint a nyáriak... ;)
természetesen ez a szavazás semmit nem jelent, tudom. Jómagam is inkább a józan ész alapján kattintottam a cee'd-re, bár valóban, egyikben sem ültem még (! - na jó, mondeo-ban 1x szalonban), de eleve a pénztárcámnak megfelelő autó jöhetett számításba. No Merdzsó, no divatautó (fiat), no francia autó...:-)
Nem hangzik rosszul az ajánlatod a téli gumikra. Nekem az LX+hoz a nyári is ilyen méret lesz, csak át kellene szerelni. Neked Gödöllő is útba esne... Csak ugye nincs még meg a szíd SW-m. Én hiszek neked, hogy a gumik jó állapotban vannak. Esetleg nincs egy-két képed róluk? --
Kubikos!
Szerintem nem gyártásból, hanem készletről adják az autót ezért is mondták, hogy full fekete az EX borítása és csak 3 hét. De jó neked!
A műszerfal és ajtóborítás minden felszereltségnél 2 féle lehet, fekete-fekete ill. fekete-szürke.
A kárpitozás 4 féle szövet lehet, ebből 1 (a Classic) csak EX szinttől kérhető. A 2 féle bőrkárpitozás feláras extra.
A középkonzol LX+ esetén fekete, attól felfelé fekete-szürke összeállításnál ezüst, fekete-fekete összeállításnál pedig, lehet választani a bronzos és kékes árnyalat között.
Ez azt jelenti hogy a bronzos betétes autó bézses tetőkápitot kap és az ülés csíkozása is enyhény bézses lesz, a kékes árnyalat esetében a tetőkárpit nagyon enyhe kékes árnyalatú és az ülés csíkozásában is megjelenik halványan a kék szín.
A fekete-szürke kombinációnál pedig, a tető és ülés szürke árnyalatúak.
Továbbá a belső térben az A B C és D oszlopot borító műanyag színe mindíg igazogik a tetőkárpitozás színéhez.
Ha nem lettem volna elég érthető, akkor nyugodtan keressetek a neten képeket, hiszen ott mindegyik fellelhező.
Bár nekem mielőtt megvettem az autót az értékesítő mindegyiket megmutatta számítógépen, sőt már láttam élőben mindegyiket. Meg kell mondanom, hogy nekem a fekete-fekete minden kombinációban jobban tetszik mint a fekete-szürke.
Én Augusztus 11.-én rendeltem, és tegnap jött meg a kereskedésbe. A jövő hét végére ígérték az átadást. Azért meg tudtam nézni, és nagyon nem bántam meg. Ja választhattam volna én is kárpitot, de féltek, hogy akkor csúszni fog, úgyhogy nem választotam. Szürkével jött.
Én is megrendeltem, és akkor azt mondták az EX az fekete belső. Mondtam kiváló, mert a fehér alsó résszel nem kellene. Na nem esztétikai okokból, csak praktikusabbnak tartom a sár, por stb. miatt. Most viszont láttam képen, hogy az EX az nem csak fekete belsővel van, és megijjedtem nehogy fehér legyen az alsó rész. Egyébként múlt héten rendeltem, és 3 hétre rá ígérték, és írták.
Rendeltem hozzá 205-ös alufelnit, de a vas is marad...arra menne a téli, ezért is kérdeztem, hogy miért rosszabb a 205-ös téligumi. Ezek szerint akkor érdemes a vasfelnit 195, vagy 185-re cserélni?
Én a rendelésnél 3 féle belső színkialakításból választottam. A leggyakrabban a fekete-szürke belső jön, így én is azt választottam, remélve ezzel is a szállítási határidő csökkenését. A középkonzol keretének színe felszereltségtől függ. ((LX+: fekete, EX és EX limited: ezüst színű. Én szeptember 22-én rendeltem és december eleje lett a papírra írva. Neked milyen határidőt mondanak? Nem tudom mi tart ilyen sokáig, állítólag rengeteg megrendelésük van. Vékonyabb gumi a hóban jobb, mert nagyobb az érintkező felületi nyomás.
Remélem én is hamarosan Cee'd SW tulajnak mondhatom magam. Kérdésem az lenne, hogy rendelésnél kiválasztottátok a belső tér színeit, vagy jön amilyen éppen van alapon történt a választás?
Egyáltalán milyen belső színösszeállítás van(a műszerfalra gondolok)? Eddig láttam(fentről le) fekete-fehéret, és full feketét.
Másik: 205/55 16-os gumi miért rosszabb hóban mint a 195-ös?
Én néztema gyári 16-os lemezre téligummát... ügye 205/55R16 van rajta nyáriban... szívesen tennék rá télen 195-öst, mert azt még elviszi a felni, de abban a megfelelő váltóméret qrwadrága... 15-ös felnit meg ezért nem akarok venni, igen lassan térülne meg, gyanítom, főleg, hogy előbb-utóbb nyárra 16-os alu van tervben... ergó maradok a 205/55 R16-os méretnél télire is, a szűz hóba meg úgyse szoktam menni, már ha egyáltalán látunk még olyat...
Ez a méret legalább van megfizethető, középkategóriásban, pl itt:
Matador MP58-al jó tapasztalatok vannak, és most akciósan 17990.- /db
Megfontolandó, hogy ne 91H-sat, hanem 91V-set vegyek, kérdés, van-e jelentősége a Cee'd esetében... az amúgy picivel drágább, de még úgy is 20e-n belül marad darabja...
Keményen gondolkozom azon, hogy mi legyen. Az autóm ugye 195/65 R15-el fog érkezni, acélfelnivel. Az acélfelni evidens, hogy a téli alá kerül, az alufelni viszont 15-ös vagy 16-os legyen-e?
A mostani autómon, a 3 ajtós Stilon 16-os kerekek mennek, brutálszép MOMO felnikkel. Viszont akkor még ketten voltunk, most meg már négyen, a kisebbik is csak 2 hónapos :)
Sziasztok, látom volt egy kis kalamajka:) Szerintetek a 185 195 gumik között mennyire lesz számottevő a fogyasztáskülönbség? Ugyanis ex lim-em lesz 1 héten belül, sikerült lealkudni:) A téligumi méretének jobb lenne a 185-ös?
Tudom, láttam. Nem megbántva senkit, akinek ilyenre telik, de én azokat inkább nem venném meg. Vannak dolgok amiken nem érdemes spórolni, mert adott esetben életeket menthet. Természetesen még1x hozzáteszem, ezzel senkit nem akarok megbántani vagy lebecsülni, csak a személyes véleményem.
Lehet, hogy írta már valaki, de azért a jó hírt megosztom véletek. A Ceed bekerült az év autója díj hét legjobbja közé. Ebből a hétből választják ki az év autóját. Ja és az Auris már nincs versenyben. Kiesett az I30 is.
Az első hatszáz kilóméter alapján egy apró pozitív észrevétel. Az SW-men már nem nyikorog a kormány műanyag burkolata, az ötajtóson még nyöszörgött . Ezek szerint a gyár változtatott rajta.
Csinálhatták volna 10centivel hosszabbra az övcsatot a padlóhoz rögzítő fémdarabot. Nagyonnehéz bekapcsolni, mert le kell dugni teljesen az ülés mellé.
Ja! Csak ilyen kis apró örömök? Már azt hittem nagyobb a baj! No persze ezek is elég idegesítőek tudnak lenni, de sajna a gyermekbetegségek a Cee'd-et sem kerülik el! De most hogy jobban bele gondolok, általános problémák nem is jutnak eszembe! Gondolok itt olyanra, ami mindenkinél jelentkezett volna.
Majd Levente elmondja, ha akarja, de semmi komoly. Kormány kerék zörgés (nem a recsegés), és a fényszórója esett szét. Pontosabban az első irányjelzőjének a belső búrája esett le talán. Majd ő pontosít, ha akar. Röhejes hibák, de engem idegesítenek nagyon. :(
Ma megvásároltam és el is hoztam a 4db téli gumit.
Szerintem jó vételt csináltam, 4db 205/55 R16 91H-s Dunlop SP Wintersport 3D-t vettem összesen 98 400 Ft-ért. Tehát darabonként 24 600 Ft volt az abroncs ára.
A felnid jól néz ki! Milyet vettél (15" vagy 16") és milyen gumi mérettel. A képről én 185/65-R15 öt olvasok ki a gyári Michelin gumikkal. Ez a méretet adják egyébként az LX+ hoz. Én is tervezek tavasszal ilyesmit. Hogy-é adják?
Nekem ha megtjön a kocsim - remélem november végéig itt lesz- rögtön vihetem gumishoz télire cserélni, mert ugye az összes nyárival jön.
Az üléssel nekem az a gondom, hogy az ülőlapon a szövet rögzítése mindig kiakad. Egy "v" alakú műanyaglaphoz van hozzá varva a szövet, és az akad ki mindig. (2-es kép a durvább szürke anyag) A biztonsági övvel, pedig az a gondom, hogy az öv éle kezd bolyhosodni. A hiba okozója a biztonsági öv csatja, ami teljesen elkopott a fémig és az dörzsölte ki az övet. Jó a kép, de nézd meg a csat hátoldalának a két szélét is. Nem tudom ti, hogy kapcsoljátok be az övet, de én a csatnál húzom, és úgy dugom a helyére. Nem egy autóm volt de mindet így használva nem volt gond. Tegnap rezlevi-vel beszéltem ő is tudna mesélni. :(
Tehettek volna egy jóval hosszabb 5-et az 1.6-osba, igaz előzéskor vissza kellene váltani, de az országúti fogyi jobb lenne. Nekem a Megane óra szerinti 80-nál kerek 2000-et forgott, ebből következik, hogy 3800-as fordulaton 150 fölött járt. Egyébként pont emiatt nem vettem 1.6-ost, mert úgy számoltam, hogy pont emiatt országúton sem fogyaszthat kevesebbet, mint az 1.4-es. Ebből a szempontból (fordulatszám-sebeséég) az 1.3-as swift tetszett, mert az is 2000körül forog 80-nál. Csakhát 3milla egy akkora kis görcs járgányért...
Nekem most pont 8-at mutat az átlagfogyimérő, amióta lenulláztam, nem mentem mi vele a városból. Reggel kb 3km a melóhely, este ugyanennyi vissza, esetleg napközben egy kis furikázás. Igaz, nem Pest, de nem is a városi körúton 70-el 5.-ben. Amolyan "még lehet haladni" városi forgalom.
Szerintem az 1.6 benzinesnél az 1,4-eshez képest lévő más végáttétel miatt 140-nél 4000 alatt kell egy kicsivel lennie a fordulatszámnak. Nekem az 1,5-ös benyás Hyundai Accentem 3800-at pörgött 140-nél és hosszú távon jól fogyasztott.
Meg egyébként az SW-t szerintem is jobb ha nem egynégyes motorral vesszük (nem is lehet így kapni csak jövőre).
Úgy emlékszem, hogy gabor1970-nek is 1.6-os benyása van. Már rég nem szólt hozzá.
Én nem koptam el, 1.6 benzines tulajként itt figyelek lassan egy éve és bele is szólok néha... Ami a sebesség és fordulatszám-adatokat illeti, egyszer már - jó régen - beírtam ide, ha jól emlékszem csak a 4. fokozatban volt egy minimális eltérés az 1.4-től. A városi fogyasztás nálam elég magas, de ez elsősorban a vezetési stílusomnak tudható be. ))
Meséltem Nektek, hogy egy kollégám vett 1,4-es Cee'd-et. Szerintem már picit bánja, mert nem megy neki 8,5 alá a fogyija. Nincs baja a kocsival, mert imádja, de városban pörgetni kell a motort a sok elindulás miatt. De nem hitte el nekem, hogy majd 1300 kilóhoz kell az 1,6-os ilyen körülményekre, szerintem.
"" 1.6 BENZINES TULAJOK, MÉG MINDIG NEM VÁLASZOLTATOK PONTOS SEBESSÉG ÉS FORDULATSZÁM ADATOKKAL KAPCSOLATBAN, hogy tényleg össze tudjuk vetni az 1,4-essel! ""
Persze, hogy nem , hiszen nincsenek 1.6-os benzines tulajok !
Szeretnék és is csatlakozni a fórumhoz, mivel szeptember 22-én megrendeltem egy Cee'd SW LX PLUS 1.6 benyás autót. Nekem kb. két hónapot mondtak Gödöllőn, de a leírt tapasztalatok alapján örülök, ha idén meglesz. Időközben a meglévő autómat (Hyundai Accent 1.5 LS) egyénileg értékesítettem (elég gyorsan sikerült - 2 nap), mert nagyon kevés volt amiért beszámították volna, így döntenem kellett és egyelőre autó nélkül vagyok. Alig tudok már aludni, de majdcsak kibírom valahogy! A fórumot két hete folyamatosan olvasom (az asszony már teljesen kivan ettől) és nagyon sok hasznos információt szereztem belőle, ez segített a döntésben is, köszönöm. Én nem csak a hét év gari miatt vettem a szídet, hanem mert ez tetszett a legjobban; végigpróbáltam szinte az összes kombi palettát - gondolkodtam még a Rönó Megane II GrandTour-on is, de végül is szíd tulaj leszek, úgy néz ki.
Ha 1,6 -os akkor miért nem EX, miért nem CRDi? Soknak tartom a majd 600 felárat az EX-re, bár abból többet lehet alkudni is. Évente kb. 10e km-t megyek, tehát a dízel árkülönbözete 7 év alatt jönne be és az ezerhatos benzines is elég jó motor szerintem. Egyébként a metál felárat és a riaszatót távirányítóval ki tudtam alkudni az LX+ felszereltséghez, ami nekem elég is.
Sajnos a fórumon elég kevés 1.6 benyás tapasztalatot hallottam, pedig nem csak a motor, hanem a váltó is más, amire egy linket is találtam:
Az 1. és 2. különbözik a többi ugyanaz, de a végáttétel kisebb így kevesebbet is pörög, mint az 1.4 benyás, ami a fogyasztásra is kihathat.
1.6 BENZINES TULAJOK, MÉG MINDIG NEM VÁLASZOLTATOK PONTOS SEBESSÉG ÉS FORDULATSZÁM ADATOKKAL KAPCSOLATBAN, hogy tényleg össze tudjuk vetni az 1,4-essel!
Kéne tudni az osztók?rt... no meg a középfurat se ártana... az az ET kicsit csámpának t?nik ide, még ha az el?s két ismeretlen paraméter jó is volna, meggondolnám...
Meg tudnátok mondani, hogy korábbi autómról maradt 5 csavaros 6Jx15 ET49 acélfelni, jó lesz-e a ceed 5,5x15 gyárija helyett 195/65/15 téli abroncsoknál ?
Sem a Ceed ben sem az I30 ben nincs kipörgésgátló. Van viszont az ESP ben egy un. elektronikus difizár. Ha az egyik hajtott kerék megpörög akkor az ESP azt megfékezi amit?l a normál difi miatt a másik kerékre jut a hajtás. Ez normál elindulásnál ugyanaz mint a kipörgésgátló, de nagyobb gázzal extrém indulással már kipörög a kerék. Pont ez a lényeges különbség a kipörgésgátló és az ESP ben lév? elektronikus difi között.
Egy kis házi feladat a topiclakóknak! Aki tudja, ellenőrizze le a vezetőoldali biztonsági övét (öv és csat), és az első ülések alsó éleit is nézzétek meg.
Szerény véleményem szerint kipörgésgátló nincs a Cee'd ESP-jében. Legalábbis sikerült már megkaparnom jópárszor, de nekem kellett megoldani a "problémát".
Nagyon jó dolog ez az ESP! Csak arra kell vigyázni vészhelyzetben, hogy nehogy lefulladjon a motor, mert akkor az autó olyanná válik mint egy darab kő...
"A számítógépes vezérlésű elektronikus menetstabilizáló program a már korábban elterjedt blokkolásgátló fékrendszerre és az elindulást segítő kipörgésgátlóra épül."
Bocs, nem olvastam el figyelmesen. Azért érdekes hogy ezt valahol külön feltünteik, valahol meg nem.
Felmerült bennem egy kérdés, ha nagyon hülye, akkor előre is elnézést: az ESP-vel szerelt Ceed-ben van kipörgésgátló? Azért kérdem, mert az i30 felszereltségi listájában ez külön fel van tünteve.
""" A számítógépes vezérlésű elektronikus menetstabilizáló program a már korábban elterjedt blokkolásgátló fékrendszerre és az elindulást segítő kipörgésgátlóra épül. Az ESP az ABS és az ATC érzékelőitől, valamint a hossz- és keresztirányú gyorsulást mérő műszertől érkező adatokat figyeli, folyamatosan összehasonlítja a beprogramozott ideális értékekkel, és amennyiben eltérést észlel, azonnal beavatkozik. Megpróbálja helyes irányba igazítani a járművet, és a pillanatnyi helyzetnek megfelelően oldalanként, tengelyenként vagy egyenként fékezi - olykor - blokkolóra - a kerekeket, és ha szükséges, a motor nyomatékának csökkentésével, vagyis gázelvétellel stabilizálja az autót. Ha például egy jobbos kanyarban a kocsi fara kifelé kezd csúszni, az ESP elveszi a gázt, és ha még ez sem elég, a csúszás megszűnéséig a bal első és a jobb hátsó kereket fékezi, mindezt a vezető szándékától függetlenül. """
Az ESP rendszer feladata, hogy megakadályozza a jármű lesodródását arról az ívről, amit a vezető a kormánnyal kijelöl. Ehhez egy perdület-érzékelőt építettek az autóba. Az elektronika a kormány elfordítását összeveti az érzékelőtől érkező jelekkel, és amennyiben eltérést tapasztal, egy vagy több kerék fékezésével korrigálja az autó mozgását.
Tehát ilyen esetben, ha egy bucka megdobja a kocsi farát és utánna csúszni kezd, akkor gázt kell adni (első kerék hajtás miatt), és nem blokkolni, ahogy az ESP csinálja.
Jó, értem, de nem arról volt szó, hogy a levegőben repült az autó hátulja, hanem egy pár centis buckán megpattant a hátulja, és onnanntól csak csúszott kifelé a havon. Az eSP-nek épp ott lett volna szerepe.
Tudok róla, de nem hagyhattam ki a poént. :) Másrészt én sem akarok belemenni, de amit meg én hallottam. Miért olvad a jég? Mert melegszik a levegő átlaghőmérséklete. Ergo, a tengervizek (értsd alatta az óceánokat is) vízhőmérséklete is emelkedik, amivel együtt a párolgás is nő. Nos, több víz olvad bele, miközben több víz is párolog el. Nemrég mérték a tengerek sókoncentrációját és nemhogy hígabb lett, de még sósabb.
Igen, csak ne tévesszen meg... az elmélet sokkal korábbi, mint a film... felhasználták az elméletet... amúgy a klímakutatók döntő többsége ezt az elméletet támogatja... és végülis tök logikus... a Golf áramlást a tengervíz sótartalom-különbsége "hajtja" (mélységeibe ne másszunk most bele, nagyon OFF lenne...), ahogy a sarki jég olvad, a sókoncentráció változik... napjainkban ez annyit jelent, hogy lassul az áramlás (ez már mérhető)... egy bizonyos koncentráció-határértéknél leáll... na akkor lesz itt jég...
Két dolgon vitatkoznak a szakik:
- mi a kritikus koncentráció
- van-e számottevő beleszólása a civilizációnak, mert minden jel szerint a jelenség rendszeresen ismétlődik (nem lehetett volna soha jégkorszak, ha nem állna le a Golf-áramlás, márpedig már volt néhány...)
Nagyon jó a videó, meggyőzően bizonyítja az ESP fontosságát.
Bármilyenjól vezet valaki, és tapasztalt,elég ha egyszer nagyot hibázik--akkor még jól jöhet az ESP! Az is lehet, hogy soha sem lesz rá szüksége, de ki tudja előremegmondani??
Én is szoktam élményautózni... EX Cee'd-el... ilyenkor annyit teszek, hogy ESP OFF... merthogy van gombja... erre fogni, tehát nem lehet... ;)
Más: A globális felmelegedés hatása: Leáll a golf áramlat... egész európában jég lesz vagy holnap, vagy 200 év múlva... faxa dolog az ESP... :))))))))))))))))))
Engem egyszer a dunántúln télen baleset miatt letereltek a főútról egy havas takaríttatlan földútra, és egy derékszögű jobbkanyarban egy pici buckán megpattant az egyik hátsó kerék, és már dobta is a farát oldalra. Egyetlen szerencsém volt, hogy szemből nem jött semmi. A sebességem kb.25km/h volt..
Nem kell ahhoz határon autózni, hogy gond legyen..elég egy addig nem tapasztalt extrém körülmény..
Azt mondja, hogy 70mph/h sebességgel fogja a kikerülést végezni. mennyi is az? 100km/h felett van. Éppeszű ember nem fog ilyen körülmények között ekkora sebességgel menni. Menj 50km/h-val. Azzal kikerülöd.
Egyértelmű, hogy segít az ESP. De ismétlem: a határon autózóknak!
Amúgy viszont a nyakunkon a globális felmelegedés. Ez is az ESP ellen szól... :-)
Mindenki azt mondja kell! Igen, de ennyiért? 240.000 Ft az árkülönbség. (Persze tudom, kapok még néhány számomra felejthető dolgot...)
Negyegy millió forintot nekem nem ér meg. Miért is?
26 éve vezetek. Ez alatt csak egyszer csúsztam meg kanyarban. Még az első évben egy LADÁ-val. Ifjúkori száguldozás........
Azóta benőtt a fejem lágya.
Véleményem szerint normális vezetés mellett soha nem fog aktiválódni az ESP. Ha családdal autózok (nélkülük is) esélye nincs az autónak, hogy kitörjön.
Ugyanis nem úgy megyek bele egy kanyarba, hogy ez megtörténhessen!!!!!
Arra hivatkozni, hogy váratlanul elémjön valami, pedig nem igazán valós: Tapasztalatom szerint amit nem gyakorolsz, (tehát hetente hirtelen elédkerüljön valami) azt nem is tudod megcsinálni. Tehát ha elédkerül valami (és tényleg gondolkodás nélküli cselekvésre van idő) padlófékkel és görcsösen tartott egyenes kormánnyal fogsz belemenni...
Persze, én is szeretek ökörködni kanyargós utakon, munkaidőben, cégautóval, egyedül.
De:
Ezt csak akkor teszem ha láthatóan senki sem jöhet szembe és ilyenkor előre felkészülök a várható csúszásra. Ezért élvezetes és a minimálisra csökkentem a kockázatot. Max lecsúszok az útról, de nem egy kamion alá megyek.
Ezt az élményautózást viszont ESP-vel nem lehet megcsinálni.
Az ESP-nek a felelőtlen túlvállalásnál (határon autózásnál ) lehet szerepe. Legyen a kiváltó ok fiatalkori virtus, agresszivitás, hülyeség.
Emiatt én ESP nélkül veszem majd a kombimat.
u.i.: Azért ha max. 50.000Ft lenne akkor vennék :-)
Ha már a felniknél tartunk, sokszor meg szoktak arról feledkezni, hogy egy pótfelni garnituránál nem csak a felfogató csavarok száma, és osztóköre a lényeg, hanem annál sokkal fontosabb a többi adat, amire sokan nem figyelnek.
Az első futómű geometriát befolyásolja maga a felni kialakítása, mivel az úgynevezett csapterpesztést a felnivel oldják meg! Tehát erre nagyon figyelni kell! Nem mindegy, hogy a felni kerékagyhoz illeszkedő felülete mennyi mm-el van eltolva a futófelület közepétől. Ennek az eltolásnak a mértéke adja a csapterpesztést. Ha ez nem a típusnak megfelelő értékű, akkor megváltozik a csapterpesztés mértéke, ezáltal a futómű geometria, és ez stabilitási problémákhoz vezet.
A biztosítást legjobb, ha modellezed magadnak: www.netrisk.hu pld. Előre tudod, mire számítasz.
Az ESP-t, (EX) válaszd, megéri. Inkább fizesd tovább a kocsit, és nem kell fanyalogni a csere miatt rövid idő múlva. Tovább használható a jobb kocsi, a sok csere csak bukta lenne. Ez úgysem divatcikk.
A cascó pedig egy szükséges jó dolog. Pld elütsz egy, kutyát, v. róka kifejeli a klíma hűtőt a 2 hetes autóddal... nem tudod kivédeni. A Ceed cascója fajsúlyában nagyon olcsó- nem lopják, és európai az alkatrészek jelentős része. Ellenben egy off Stilo, vagy P307-el. Tipikusan halál drága a cascójuk.
Sajna a felni biztos nem jó! A Cee'd kerekeit 5 csavar fogja tehát a 4*100 már nem okés, bezzeg ha még mindig a riód lenne, akkor a felni tökéletes lenne számodra! Látod-látod nem kellett volna lecserélni!:-)))
Mostanában szerencsére ritkán fagyott le. Most pl. egy cd volt benne, azt hallgattam, majd leállítottam pár órára a kocsit. Újraindításkor néma volt az egész audió rendszer.
Lehet, a cd-vel van a baj. De egy patentet nem találok sehol, valahová elpattant, a fedél visszahelyezésekor.
Én valahol már láttam a szövetmintákról képet, de nem igazán emlékszem sajna. Talán egy német prosiban. ( ez nem biztos). Ha jól rémlik 4 fajtát láttam, a széle mindnek fekete volt, és a középső rész színe változott, de az is a szokásos fekete csíkos alapon. ( talán bézs, szürke, kék, és még valamilyen csíkokkal) és az ismert világos bőrkárpit.
Nekem nem fagyott még le szerencsére, viszont hosszú idő után most megint elkezdett rosszabb úton ciripelni, nyiszogni a müszerfal teteje a jobboldali bogyó felől..de valahonnan mintha beljebbről jön a hang, van valaiknek valami ötlete?
Megint - nem először - lefagyott a rádió. Levettem a belső biztosítéktáblát, a biztosíték ki-és betolásával orvosoltam a hibát, de mint máskor is, leesett az egyik, FILCEL BEVONT feszítő biz-basz, és nem találom!4
Tudja-e valaki, hogy szervízben kapható-e, vagy magam készítsék valami szir-szart, hogy ne lötyögjön? Már idegesít, hogy lefagy, majd leesik. Legközelebb pillanatragasztóval rögzítem a pöcköket.
A lényeg!!! Pénteken átvettem a gépet. Próbaképp tettem belé 400 km-t. Eddig nagyon tetszik a család is odavan érte. Kicsit tartottam a 17"-os kerekektől, de kellemesen csalódtam. A 225/45 -ös gumikkal sem pattog el az uton.
Ez Úgy ahogy van sületlenség. A központi készlet minden márkánál vámszabad területen áll Győrben vagy Budaörsön attól függően, hogy kivel szerződött a márka. Ezekhez még odamenni sem egyszerű nem, hogy kiszerelni bármit is.
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszát. Eldöntöttem, EX -et fogok választani meggyöztetek, ill. be kell ismernem, nem is vagyok túl gyakorlott vezető (még), jól fog jönni az ESP..
(ja, és természetesen nem cigizem)
Mindig eszembe jutnak, még újabb kérdések: - Nem találtam sehol, hogy milyen kárpitok közül lehet választani, hol nézhetem meg?
Az alkatrészkivételt meg egyszerűen agyrémnek tartom!! De azért gondolom a ceed esetében nem vált gyakorlattá, már csak azért sem, mert eddig nemigen volt rá szükség , ahogy itt olvasgatjuk a "meghibásodásokat"
1.) Eddigi autóimon nem volt ESP, eddig kb. 350 ezer km-t vezettem, baleset nélkül.
Most 1,4 EX-em van, ESP-vel.
Az, hogy mennyire fog fájni, hogy nem ESP-vel szereltet vásárolsz, vsak akkor derülne ki, ha olyan helyzetbe kerülnél, hogy kellene, de nincs, és rossz esetben kórházban kötnél ki: akkor bizony fájna - utólag -, hogy nem ESP-vel szereltet vettél.
Ilyen helyzetek bármikor előfordulhatnak, pl.hortelen egy eléd ugró állatot, gyereket kell HIRTELEN kormány rángatással kikerülnöd. Ilyenkor, amikor irányba rántod a kormányt,KIFAROLHAT a járgány!! Bizonyos határok között, ezt az ESP, a kerekek átlósan (a kitörés irányába tartó kerék) fékezésével, gázelvétellel MEGAKADÁLYOZZA.
Főleg kezdő, tapasztalatlan vezetők vannak veszélyben, ezért akarják Európában is kötelezővé tenni új autóknál az ESP meglétét.
2.) Vidéki nagyvárosban élek,casco és kötelező az Uniqanál, 3 havonta 18 ezer párszáz Ft, 1 ezerrel kevesebb, mint a Lanosom volt. Igaz, bónusz 1ben és a cascónál is 50% kedvezményem van, mivel nem volt 15 év alatt káreseményem. Ebből a kötelező kb. 3600 Ft/3 hónap.
3.) Karambolnál, ha Te okoztad: a másik kárát a biztosító a Te köteleződ terhére fizeti (így bónuszt vesztel, nem tudom hány kategóriát), a Te károdat a saját cascód alapján fizetik.
Ha más okozta a kárt, ugyan ez, de fordítva.
4.) Olyan, hogy kiszednek ezt-azt, saját Lanosos tapasztalatom alapján előfordul! Volt, hogy kellett egy garanciális gyújtó trafó, raktáron nem volt, kivettek egyet egy újból.Biztos pótolták, mert az enyém hibás volt.
Üdv., és ne az ESP-n spórolj, inkább a cigit felejtsd el!
Rövidesen veszek egy 1.4 ex lim. -et. Lenne még pár kérdésem hozzátok, mint szakértőkhöz..
- Nagyon gondolkozok, hogy ne LIM legyen, hanem EX, nem tudom mennyire fog fájni az ESP hiánya, mit gondoltok erről?? (Alapjában úgy gondolom, hogy meglennék nélküle)Autók ezrei közlekednek ESP nélkül, de hogy mennyire fájna a hiánya, inkább ne derüljön ki soha.. egyébkén ha megteheted, biztonsági elemeken ne spórolj. az EX felszereltség szerintem megéri a felárat. (nekem is az van)
- Kb. mennyibe kerülne a CASCO, ha mondjuk a feleségem nevén lenne az autó, akinek az áll. lakcíme, nem BP.Attól is függ, melyik biztosítónál, milyen önrésszel kötöd.3-4 ezertől is lehet már, magas önrésszel kötni, de egy normális cascó szerintem 6-7 ezer ft tól/havi persze
- Kötelezőnek mennyi lesz a díja? Ez is sokismeretlenes, biztosítótól, megkötő adataitól, előzménykároktól függ. 8-10 ezer / negyedév így látatlanban átlagosan(!)
- Amatőr kérdés, de tényleg nem vagyok tisztába ezzel, hogy ha karambol van, vagy bármilyen sérülés, akkor a kötelező, vagy a CASCO fizeti -e a kárt. Ill. mi van, ha - ne adj isten, én - okozom a kárt? Ha neked okaz kárt valaki, az ő kötelezője fizeti a te károd. Ha te okozol kárt valakinek, a te köteleződ fizeti az ő kárát, s a te cascód gizeti a saját károd az önrész levonásával(mondjuk ha 500 000 ezer a károd abból önrésztóől függően 300-400 ezert fizet ki a cascó
- VALAKI ÍRTA, HOGY A KÖZPONTI RAKTÁRBAN ÁLLÓ AUTÓKBÓL, SOKSZOR KISZEDNEK EZT-AZT, ILL. HA AKÁR TÖBB HÓNAPIG OTT ÁLL A NAPON, ESŐBEN, STB., EZ CSAKUGYAN ÍGY LENNE?????? (Mert akkor ezekből nem szeretnék kapni..)Nem a központi raktárra írták, hanem esetleg a szalonban tárolt autókról, de ezt én pláne a ceed esetében elképzelhetetlennek tartom. köszönöm,
Szerintem az ESP önmagában megéri a felárat ott már... ebben az országban mindenki a biztonságon spróol, pedigegyre több a barom, tehetségtelen az utakon... mondjuk Bp hülyeségben verhetetlen... :(
A Casco és a kötelező ára sokmindenen múlik még a lakhelyen kívül... erre így nem lehet válaszolni... kell a bonus besorolás, a jogsi megszerzésének ideje, a korábbi károkozások, stb... stb...
Értelemszerűen, ha vétlen vagy, és törsz, akkor az ellenfél kötelezője fizet...
Ha vétkes vagy, akkor a Te köteleződ fizeti az ellenfél kárát, a magadét meg viheted Casco-ra...
A raktáron álló autó necces lehet, nagyon körül kell szimatolni...
Az SX4-nek akkor van értelme, ha összkerékkel veszed, de akkor viszont full felszerelt csak, mer tmáshogy nem adjáka hajtásláncot... az 1.6 benzin harmatgyenge oda, az 1.9 DDIS (JTD), bivaj, csak fizesd ki... ismerek kollégát, akinek ez utóbbi van, nagyon jó gép, de qrwadrága... aztán az megint más kérdés, hogy a helykínálat kell, vagy a 4x4 hajtáslánc... ha az utóbbiszükséges, akkor az SX4 jó választás lehet, mondjuk, ha valaki olyan helyen lakik, vagy olyan munkája van...
SX4 is elég kicsi belülről, bár nagyobb mint stift, de hát annak a padlólemezére épül. A nagy JTD motorral és gazdag felszereltséggel nem is lenne rossz, de az ára ekkor már bőven a 5 milla felett van, azért meg ugye autót is kapni.
Rövidesen veszek egy 1.4 ex lim. -et. Lenne még pár kérdésem hozzátok, mint szakértőkhöz..
- Nagyon gondolkozok, hogy ne LIM legyen, hanem EX, nem tudom mennyire fog fájni az ESP hiánya, mit gondoltok erről?? (Alapjában úgy gondolom, hogy meglennék nélküle)
- Kb. mennyibe kerülne a CASCO, ha mondjuk a feleségem nevén lenne az autó, akinek az áll. lakcíme, nem BP.
- Kötelezőnek mennyi lesz a díja?
- Amatőr kérdés, de tényleg nem vagyok tisztába ezzel, hogy ha karambol van, vagy bármilyen sérülés, akkor a kötelező, vagy a CASCO fizeti -e a kárt. Ill. mi van, ha - ne adj isten, én - okozom a kárt?
- VALAKI ÍRTA, HOGY A KÖZPONTI RAKTÁRBAN ÁLLÓ AUTÓKBÓL, SOKSZOR KISZEDNEK EZT-AZT, ILL. HA AKÁR TÖBB HÓNAPIG OTT ÁLL A NAPON, ESŐBEN, STB., EZ CSAKUGYAN ÍGY LENNE?????? (Mert akkor ezekből nem szeretnék kapni..)
Első körben most én is ott tartok, amennyit a suzuki ad, azt Suzuki beszámítástól független, vagyis máshol is számíthatok emelt beszámításra (természetesen akkor biztos, mikor összejön a beszámítás-adásvétel).
Tehát most nem látom a Suzukit Suzukira beszámítás márkához kötő kihagyhatatlan lehetőségét. Ja biztos így is adnak el eleget.
Ja, én dízel SX4-et nem is láttam kint az utakon, Ignist és Swiftet is nagyon-nagyon ritkán.
És mennyiért kínál nekem a Suzuki légkondis, 6 légzsákos autót?-Mondjuk benzinest , de mind1 is ebből a szempontból. Mert azért családi autónak SX4 en kívül, (még ez is) eléggé kompromisszumos...
22-i hétvégén rendeltem én is (Autóváros), kb. 8 hetet ígértek. Nem volt jó semmi, ami raktáron volt :))) Próbáltam 1.4-es benzinest és 1.6-os dízelt is. Eddig benzinpárti voltam, de itt egyértelmű volt a döntés...
Mivel WR+-om volt kíváncsi voltam mit ér az autóm a Suzukinál. Ezért kértem ajánlatot az SX4 glx 1.6D.-re ami kb. olyan felszereltség mint a CEE'D LX+.
Meg kellett állapítanom , hogy 700K FT kedvezménnyel együtt csontra ott lennék
mint a KIA-val.Tehát a válaszom nem volt kérdéses.
Sziasztok En is Ceedre varok (1,6D) :) Ami a teligumit illeti, a kereskedesben nekem azt mondtak, hogy mindig nyari gumival jon, meg vissza is kerdeztem, hogy biztos igy van-e... L
Tegnap én is, erdei szerpentinen vágtam a kanyart, aztán mégiscsak jöttek szemből. Na, azt a manővert láttad volna, fékezéssel, kanyarodással, kormány elrántással. Valahol valamelyik kerék kicsit csikorgott, nem mentemm túl gyorsan, de farolás nélkül, mint a sínen. .. Szóval jó találmány az ESP, megéri. Este nedves úton hazafelé is kísérleetztem vele, persze ésszel, mert mindennek vannak határai. Nem jött utánam senki. :)
Nos szép napot mindenkinek, én elmentem Egerbe, Szépasszonyvölgybe kicsit gurgulázni. Holnap autóhifi verseny lesz, amtibácsival fotózunk.
Ez így van, igazad van. Ez a tartozás mindenképpen fennáll, akármilyen konstruncióban vesszük az autót. Vagy eseménykor, vagy már a vásárláskor elbukhatja a tulaj.
A tegnap volt szerencsém észlelni az ESP működését. Városban, egy elég éles jobbra kanyarodást, viszonylag nagyobb sebeséggel vettembe (amelynél a Lanosom ingott volna nagyon), sikerült is, mintha sínen ment volna az 1,4-es, de éreztem, ahogy rángat nagyot vagy kétszer a bal hátsó kerék, ahogy befékezhetett automatikusan. Persze a kormányt kell rendesen szorítani, hogy tudja a gép, merre kell mennie. Ha nincs ESP, lehet a járdaszegélyt megkóstoltam volna kifaroláskor, mivel szűk volt a hely - habár akkor nem mentem volna más kocsival ilyen vadul. Most már értem, miért is ajánlják szakértők - főleg kezdő vezetőknek - az ESpPvel szerelt autókat, mivel életet menthet!! És ezzel a hülyéskedést, próbálkozásokat be is fejeztem.
Szerintem ezt igy nem lehet kiszámolni...jó is lett volna a vizsgáimon,ha én ezt így levezetem a tanároknak :))) A régi tankönyvemből vettem ezt az 1000km-t (lehet ez még a 15W40-es olajakra vonatkozik):)) De azt nem hiszem hogy egy lada minden felújítás nélkül elment 200 000 km-t... azt 105 000Km nél minimum gyűrűzni kellett!!! Tudom miről beszélek autószereleő a család,és ebbe a lada témába igen aktivan részvett./rally/
Ezzel alapvetően egyetértek, mert célszerű is, egyetlen dolgot kivéve, amikor még a futamidő elején járva valami miatt (pl. totálkár, lopás) a bank lezárja a hitelt és követeli egyösszegben az aktuális Ft árfolyam buktájával számolt tartozást + a tőke arányában a hitellezárási dijat. Na ez nagy tartozásnál elég durva tud lenni. Kivéve, ha a ft a hitelfelvételhez képest nincs rosszabb árfolyamon.
Én a befektetési résszel foglalkozom ( nem reklámból írom) Az eredmények magukért beszélnek. De hát az átlag ember fordítva van bekötve, és kergeti a pénzt (magát) élete végéig. Pedig csak egy kicsit gondolkodni kellene. Nem olyan nehéz.
Na, jóccakát! Ma is jót autóztam. Lurdy beszerelte az ablakemelő modulomat is. Hulla jó!