Az Aktív amúgy jó műsor, megtudtam belőle hogy Gera gólt lőtt az Európa liga döntőjében, ahol 10 ezer angol szurkoló volt, akik szinte egy emberként kiabálták azt hogy Gira. Ez a hitgyülis Német Sanya szerint példátlan.
A tegnapi NS szerint Gosztonyi nem marad Bariban, de már van egy másik Serie A-s jelentkező. A mai NS azt írta, hogy Koemant megkörnyékezte a bahreini szövetség, de a magyar kapitány nemet mondott. A pepsifoci szerint újabb kérő kerülgeti Dzsudzsákot, mégpedig a Palermo. Stieber az Aachen játékosa lett.
Egy múlt heti hír, ami a fenntartja a még meglévő kevés hitemet a magyar labdarúgás szereplőinek jellemét illetően:
"Ugyancsak veszélybe került a szombati Kazincbarcika–REAC találkozó megrendezése, erről a borsodi klub vezetői már tájékoztatták a rákospalotaiakat, akik azonban úgy döntöttek, elutaznak Kazincbarcikára, és ha valóban elmarad a bajnoki, a csapat folytatja az útját Edelénybe, ahol a játékosok, vezetők és a szurkolók az árvíz elleni védekezésben segédkeznek. "
Bár eddig még Bert Kassies nem reagálta le a tegnapi meccseket, a Debrecen a selejtező második körében kiemelt lesz. A harmadikban viszont nem, ezért ott egy erős csapat néz ki, hacsak nem jár úgy, mint tavaly, és a Levadia (vagy hasonszőrű csapat) eltakarít az útjából egy kiemeltet.
És mi a helyzet a Debrecennel? A BL szereplés ért nekik annyit hogy valamelyik körben már kiemeltek legyenek? Csak abban lehet bízni, hogy ők eljutnak az utolsó kvalifikációs fordulóba, onnan meg kiesve is biztos az EL-csoportkör, ott talán még lehet pontokat csipegetni.
UEFA pontokról jut eszembe, hogy a magyar 2. és 3. helyezett már az elő-elő-elő selejtezőben, azaz a kvali 1. körében sem kiemelt és belefuth izraeli, ciprusi, svéd, dán, lengyel csapatokba...pedig magyon kellenének az első körben a kettős győzelmek... de ezek ellen még a továbbjutás is erősen kérdéses lesz
ja. de nalunk eletben van valami karibi szabaly is, h segitsuk a szegeny neger emberek tarsadalmi ervenyesuleset, ezert egy rahedli feka orszag csodalatos playere is jatszaht itt mindenfele megkotes nelkul.
Részben. Mert azt, hogy nem szabad különbséget tenni az EU-országok állampolgárai közt, az EU írta elő (1995-ben, ha jól emlékszem). Az Inter kezdőjéből a döntőben azonban mindössze Chivu és Sneijder volt EU-állampolgár (ill., gondolom, némelyik argentínnek van olasz útlevele is), a dél-amerikai játékosok játékjogával azonban az EU nem foglalkozik. A Bayernben minden játékos európai volt, Demichelis kivételével, és rajta kívül csak Hamit Altintop és Olić nem volt EU-állampolgár.
Az EU egyébként csak az állampolgárságon alapuló megkülönböztetést tiltja, az pl. keresztülvihető volna, ha előírnák, hogy legalább 7 játékosnak olyannak kell lennie, aki legalább 6 éve az adott országban játszik.
teljesen igaz. de peldaul a tegnapi Eto-Vidin sokszor hallgattam direkt, volt h egymas utan 7-8x olyan neveket emlitett a kommentator amik "ics" vegzodesu szlavok vagy vmi bantu néger név, de véletlenul se magyat. egyszeruen nyomokban volt magyar a palyan. vagy egy Honév-Fradin kevesebb magyar jutott szóhóz mint külföldi, a Fradiban 7, a Kispestben 5! Aztan milyen kurvajol szerepeltek mindketten idén..nevetseges. masik oldalrol meg a csak magyarokkal operalo szupersztar Paks egy hajszallal kerulte el a kiesest.mondjuk pont ugy mint a fosgyenge latinokkal telepakolt vasas. szoval érdekes ez :)
ez a mi szintünkön, meg még kissé feljebb megvalósítható, aztán már kevésbé.
persze különbség van egy Barcelona - ahol látok törekvést a "hazaiak" szerepeltetésére, amellett, hogy tudják, BL-t nyerni nem lehet csak hazaiakkal - és a Real, Inter, Arsenal szemlélete között.
Amúgy engem kevésbé zavarna a KK-féle Újpest-kezdő (hiszen én a klubnak drukkolok, legtöbbször a magyar játékosok is csak sima zsoldosok, akik egyáltalán nem szimpatikusak), mint például a katari meg dán színekben győzelmet arató kenyai futók, az osztrák asztalitenisz válgatott Frau Cseng-jei, stb
Ez így van, én is a civilizálatlanokat erősítem, és olyan régimódi fociról álmodozom, ahol egy adott csapatban a csapat területi érdekeltségéhez kötődő játékosok játszanának. Vagy legalább túlnyomórészt olyanok. És akkor valóban lehetne a csapathoz is kötődni, nemcsak a csapat által elért sikerekhez, illetve a szép lassan elkopó tradíciókhoz.
Róth Antal az az edző. Pintér meg ha az Újpest hamarabb vált edzőt bőven lemarad a harmadik helyről. Urbányinak is gratulálok hogy evvel a Kecskeméttel megverte a Debrecent hozzá képest Pintér sehol sincs.