Keresés

Részletes keresés

Begi1982 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 24
Uhh, koszi.

Errol a csajrol hallottam mar rosszat, jot meg nem. Az egyik ismerosom az ipar utcaban lakik (IX. ker) es ott is ez a csaj a kozos kepviselo.

Ha az RKB kivonult, akkor Magyari Virag miert adta meg Horvath Monika uj telefonszamat? Mondhatta volna, hogy bocsesz, de ez megvaltozott.
Előzmény: pipeti (23)
pipeti Creative Commons License 2007.12.04 0 0 23
??? Nem ugy volt, hogy errol az Olimpia gondoskodik? Ezert fizettunk x ezer ftot... Es Nagy es Tsa (nem Nemeth, ellenoriztem)
Előzmény: Keri1974 (22)
Keri1974 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 22
Fontos információ!!!!!!



Akik már beköltöztek azok minél hamarabb jelentsék be a villanyórát az Elmü felé,mert csak így jönnek ki átvenni azokat.Telefonon el lehet velük intézni,csak legyen kéznél az átvételi jegyzőkönyvetek.
Tel. szám:06-1-238-1000

Keri1974 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 21
A közösképviseletet a Németh és tsa Bt,azon belül Horváth Beatrix adja.
Előzmény: Begi1982 (18)
Keri1974 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 20
Sziasztok!


Én a C-ben lakom,ráadásul a vasút felé nézünk.Szerintem csukott ablakoknál nem zavaró a vasút,bár mi külön szigetelést is kértünk.Az RKB teljes egészében levonult így velük már nem tudtok egyeztetni.Próbáljatok a Kiss Varga úrral egyeztetni(ő az Olimpia részéről van,és nagyon korrekt,segítőkész volt velünk).Tel száma:06-30-664-1115
Előzmény: Begi1982 (17)
pipeti Creative Commons License 2007.12.04 0 0 19
Kozos kepviselo: Horvath Beatrix, Nagy es Tsa.
RKB teljesen kiszallt, felmondtak a szerzodest (ezt az infot szedtem ossze, Olimpiatol mondtak tobben, illetve a lakogyulesen is elhangzott). Szerintem az RKB-rol mondj le... :|
Valtoztatasokrol fogalmam sincs, en mar nem valasztottam burkolatokat (olyan szakaszban szalltam be, amikor mar rogzitett volt).
Előzmény: Begi1982 (17)
Begi1982 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 18
Meg egy kerdes. Ki a kozos kepviselo?
Begi1982 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 17
Szia!

En is pont azert valasztottam a D lepcsohazban lakast, mert az eppen eleg messze van a vasuttol, illetve a Bartoktol is. Egyetlen baja, hogy szemben van egy masik epulet:)

Epito: Akkor most az RKB teljesen kiszallt? Mert en ma megprobaltam elerni Horvath Monikat, aki a kapcsolat felejuk, ill. vele rendeztem le a burkolat valasztast, de nem kapcsolhato elofizetot mondott az aranyos gepi hang. Aztan kiderult, hogy mar megvaltozott a szama, de a masikat nem vette fel. Lenne egy par kivansagom meg a lakassal kapcsolatosan, azt szerettem volna vele megbeszelni.

Tenyleg mennyire lehet meg valtoztatni, ha mar egyszer megnezted, kivalasztottad a burkolatot, es alairtad azt a papirost is? Remelem, hogy engedik:)

Üdv,

Begi
Előzmény: M.Andras (15)
pipeti Creative Commons License 2007.12.04 0 0 16
Szia!

En harom evig laktam hasonlo helyen (Szeremi sor - kb egy km-rel arrebb) pontosan a vasutra nezo oldalon.
Ezert is valasztottam egy belso udvarra nezo lakast, nekem az tul hangos volt.
Masik dolog (ami persze elegge szubjektiv) a delre nezo lakas nekem tul meleg. Sajnos azt az oldalt nyaron reggeltol estig folyamatosan suti a nap.
Remelem ezzel senkinek nem vettem el a kedvet... :)
Előzmény: M.Andras (15)
M.Andras Creative Commons License 2007.12.04 0 0 15

Kedves Mandarin Kert Lakók!

 

Én magam is azon gondolkozom, hogy veszek egy lakást a C vagy D lépcsőházban, és azt szeretném megérdeklődni Tőletek, hogy a vasútforgalom mennyire zavaró?

 

Gondolom, hogy a vasútra néző lakásokban ezt lehet hallani, de szerintetek valamivel hátrébb is zavaró lehet ez?

 

Köszönöm előre is a választ.

 

üdv,

 

András

pipeti Creative Commons License 2007.12.04 0 0 14
Koszi, ezt tudom, mar ala is irtam.
Es valami az epitkezesrol: oktober elejen voltam muszaki atadas/atvetelen, azota nem nagyon tortent nagy elorelepes, akar azt is mondhatnank, hogy all az epitkezes. A gepeszek illetve a villanyszerelo(k) valoszinuleg ott vannak. Ezt onnan sejtem, hogy egyreszt beszeltem meg korabban a villanyszerelovel, illetve a gepeszek is jottek hozzank (wc szivargas es egy szetcsuszott kadtulfolyo okozta leazas miatt). Nagyjabol az RKB epito elpakolt, de a Nanette (aki tovabbviszi az epitkezest) meg nem vonult fel.
Sajnos a kert sem nagyon halad, de ma szerencsere ismet felvonultak a kertepitok, bizok benne, hogy azt gyorsan lerendezik.
Előzmény: Keri1974 (13)
Keri1974 Creative Commons License 2007.12.03 0 0 13
Szia Pipeti!


A "közös"(Olimpia)képviselő határozott kérésünk ellenére sem nagyon eröltette a dolgot.A DIgisek megkeresésére csupán csak egy e-mail címet volt hajlandó adni nekik.Nemtudom tudod-e,hogy aláírásokat gyűjtünk a versenyhelyzet elérése érdekében.Bövebb felvilágosítást Kalácska Gábortól,vagy a C101es lakásban tudsz kapni.Ezuton szeretném minden lakó szíves figyelmét felhívni,hogy itt a fórumon,vagy az IWIW-en fogunk minden minket érintő dolgot közzétenni,és ugyanitt tud mindenki a problémájához segítséget kérni a többiektől.


Üdv,
Keri
Előzmény: pipeti (10)
Keri1974 Creative Commons License 2007.12.03 0 0 12
Szia!

Sajnos nem sok jóval tudlak biztatni!Én az elsők között költöztem be így nagyon sok lakóval tudtam beszélni.Sajnos nagyon sokan panaszkodnak.Amit én is el tudok mondani az a "közös"képviselet,illetve az Olimpia csoport sok-sok igérete amit nem nagyon tartanak be.Én sem láttam nagy mozgolódást az építkezésen(sőt egyáltalán nem).A telekomunikációs hálozat sajnos nem lesz olyan egyszerű,mivel az Olimpia eladta a kiépítés jogát,Így valószínüleg egyenlőre nem tudod megválasztani a szolgáltatót.Remélem azért a kedvedet nem vettem el teljesen.

Üdv,

Keresztes István
Előzmény: Begi1982 (11)
Begi1982 Creative Commons License 2007.12.03 0 0 11
Sziasztok!

Én a D épületben vettem egy lakást. Mivel minden nap arra járok el, ezért szoktam figyelni az aktuális helyzetet. Az utóbbi 1 hónapban azonban semmilyen aktivitást nem láttam. Történt valami?

Más: Érdekelne azok véleménye, akik már beköltöztek. Milyen lett a lakás? Mennyire voltak segitőkészek műszaki átadáskor? Milyen nagyobb hibák voltak? A kisebb hibákat is kijavitották határidőre? Mennyit csúsztak az átadással? Ha csúsztak, akkor a kötbért kifizették-e?

TV/Internet:
Látván a Digikábel árait én rájuk szavaznék, mint szolgáltató. Ennél olcsóbb ajánlat ilyen széleskörű szolgáltatásra se a UPC-nél se a T-com-nál nincs.

Üdv,

Begella Péter
Mandarinkert D-108
pipeti Creative Commons License 2007.12.03 0 0 10
Szervusz Attila!

A kozos kepviselonk teljesen elzarkozott ez elol a megoldas elol? Ez nekem eleg erdekesnek tunik.
Jelenleg mi a helyzet, az alairasoktol fugg a dolog? Mekkora a kritikus tomeg, amikor mar lepni lehet?

Udv,
Peter
Előzmény: Digikabel (7)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.27 0 0 9
Tisztelt Mandarinkerti Lakók!
Adalék a Mandarinkerti kommunikációs szolgáltatásokhoz. Remélem Kricsfalussy úr nem veszi zokon, hogy levélváltásunkat közzéteszem, aztán mindenki vonja le a következtetéseit belőle:

Tisztelt Kricsfalussy Úr!
Mondott Ön olyat a Mandarinkerti lakóknak, hogy a TV és Internet szolgáltatás csak 1,5-2 éven belül fog rendeződni? Várom szíves válaszát!

Tisztelt Gombkötő Úr!
Így, ebben a formában ("a TV és Internet szolgáltatás csak 1,5-2 éven belül fog rendeződni") ilyet se én, se más munkatársam biztosan nem mondott, merthogy ez nem igaz.

TV és internetszolgátás jelenleg is van a házban, a kábeles szolgáltató a gyengeáramú rendszert kiépítő Comunique Kft., tehát "rendeződésre" nincs szükség.

Az viszont igaz, hogy más vonalas szolgáltató (UPC, T-com stb.) csak a teljes építkezés és a hivatalos társasházi alakuló közgyűlést követően szolgáltathat, úgy és olyan feltételekkel, ahogyan azt a majdani tulajdonosok jóváhagyják. Jelenleg ugyanis vagy a Comunique vezetékrendszerén keresztül szolgáltathatnának, ha erről az érintett cégek megállapodnak (ez az ő üzleti döntésük, amibe nincs beleszólásunk), vagy külön vezetékrendszert kell kiépíteniük. Utóbbi azonban annyi műszaki, jogi, karbantertási, garanciális és felelősségi kérdést vet fel (falak vésése, födémek átfúrása avagy külső, falon kívüli rendszer kiépítése stb.), amelyet a Real-Prop House Kft. nem tud és nem is kíván felvállalni.

A társasház megalakulását követően (ami valóban 2009-re várható) a lakók ezekről szabadon, tetszésük szerint, és természetesen saját felelősségükre dönthetnek, addig viszont kénytelenek tudomásul venni a jelenlegi helyzetet. Amennyiben a Comunique-kal nem kívánnak leszerződni, úgy természetesen választhatnak kábel nélküli szolgáltatásokat is (UPC Direct, mobil internet stb.), gyakorlatilag bármit, ami a ház álagát nem érinti, a homlokzaton nem változtat.

Tisztelettel
Kricsfalussy Tamás
Olimpia Group
vevőkapcsolati csoportvezető

Tisztelt Kricsfalussy Úr!
Köszönöm gyors válaszát! Ezek szerint ha én most odamegyek a Comunique Kft.-hez és a szabad szolgáltató választásig elő akarok fizetni nála, akkor ezt minden további nélkül megtehetem? Én nem hiszem, hogy ez így lenne, ugyanis van aki megpróbálta és a Comunique "elhajtotta" azzal, hogy vagy mindenki vagy senki!!! Olyat is hallani, hogy tavasz előtt ők sem fognak szolgáltatni...!

Tisztelt uram! Képzelje magát a mi helyzetünkbe! Átvetették velünk a lakásokat "műszakilag", mert kellett a pénz a cégnek. A szerződések műszaki tartalmában benne foglaltatnak a hálózatok és csatlakozási helyek. Nos, eszerint a hálózatok és csatlakozások a ház és a lakások szerves részei, azokat mi megvettük!!! Akkor miről beszélünk? Milyen saját hálózata és milyen hálózatépítési költsége van Comunique Kft-nek? A szerződés szerint nekünk már csak a szolgáltatókkal való szerződéskötés a dolgunk, s ebben most akadályoztatva vagyunk! Illetve ránk akarnak erőltetni egy monopol helyzetben lévő és drága szolgáltatót, amely semmilyen velünk kötött szerződésben nem szerepel. Ez Ön, mint jogász ember szerint szerződés szerinti teljesítés? Egyébként az Ön által javasolt kábel nélküli szolgáltatások a vasút közelsége miatt nagyon rosszul működnek! Ne haragudjon, de még vegyük tudomásul, hogy: " ez van"? Ezt Ön sem gondolhatja komolyan! A 21. században egy magára valamit adó lakásépítő cég ilyen súlyos hibát nem követhet el! És különben is mi a garancia arra, hogy 2009-re felépül a teljes ház...? Jó lenne a következő lakógyűlésre ezeket a súlyos ellentmondásokat békés úton feloldani!
Tisztelettel
Gombkötő László

Tisztelt Gombkötő Úr!

Megértem az ellenérzéseit, de az Ön által írtakban sajnos van több olyan felvetés is, ami nem felel meg a valóságnak.

"van aki megpróbálta és a Comunique "elhajtotta" azzal, hogy vagy mindenki vagy senki!!!"
Ez egyszerűen nem igaz, a Comunique természetesen mindenkivel köt egyéni előfizetési szerződést.

"Olyat is hallani, hogy tavasz előtt ők sem fognak szolgáltatni...!"
Ez sem igaz. A múlt héten volt egy üzemszünet, beszéltem a cég emberével és úgy tájékoztattak, hogy e hét végétől folyamatos, zavartalan szolgáltatást nyújtanak.

"Átvetették velünk a lakásokat "műszakilag", mert kellett a pénz a cégnek."
A lakások azért vetettük át, mert elkészültek. Az Önök által befizetett vételárrészekből eddig egyetlen forint sem került hozzánk, azok - ahogyan ez az adásvételi szerződés 2. oldalán is írva van - egy zárolt óvadéki számlán vannak, ami felett nincs rendelkezési jogunk. Az Önök pénzét csak a teljes építkezés sikeres befejezése után fogja a bank felszabadítani, pontosan az Önök biztonsága érdekében.

"Nos, eszerint a hálózatok és csatlakozások a ház és a lakások szerves részei, azokat mi megvettük!!!"
Ez annyiban igaz, hogy a lakáson belüli vezetékek a lakás részei, az valóban a lakó tulajdona, szabadon módosíthatja, kiszedheti, elvághatja - saját felelőssége, saját kára. A közös területeken futó vezetékrendszert, ami jóval öszetettebb és drágább rendszer puszta drótoknál, a szolgáltató tulajdona. Ez nem egyedi vagy különleges dolog, egyetlen szolgáltató sem mond le az általa kiépített vezetékrendszer tulajdonjogáról, pontosan azért, nehogy abba mások belenyúlhassanak, amivel súlyos károkat okozhatnak. Ha a ház úgy dönt, hogy majd "beengedi" a UPC-t, természetesen az ő kábelük sem lesz a ház tulajdona.

"Milyen saját hálózata és milyen hálózatépítési költsége van Comunique Kft-nek?"
A Comunique-nak természetesen pénzébe került a kiépítés. Egy falon belüli (tehát nem külső kábelcsatornás) kiépítésért a többi szolgáltató is pénzt fog kérni a háztól, a Mandarin Kertben a hat lépcsőházra legalább 15 millió forintot. Ha Önök ezt felvállalják, az az Önök döntése, pénztárcája és háza lesz, de gondolom belátja, hogy elég abszurd lenne, ha minden lakó kívánsága szerinti céggel kiéppíttetnénk a saját kültségünkre egy komplett hálózatot...

"ránk akarnak erőltetni egy monopol helyzetben lévő és drága szolgáltatót, amely semmilyen velünk kötött szerződésben nem szerepel"
Az adásvételi szerződés 39. pontja pontosan arról szól, hogy az építtető jogosult egy távközlési szolgáltatót kiválasztani. Ismétlem, ennek oka a józan ész és a műszaki, felelősségi okok, hiába akarnak jelenleg más szolgáltatót, annak a cselekedeteiért, esetleges károkozásáért az épület jelenlegi tulajdonosáé, a Real-Prop House Kft-é minden felelősség, mi pedig más módon nem tudjuk kivédeni a különböző szolgáltatókkal és a vevőkkel való későbbi vitákat, csak ezen módon. Szeretném megjegyezni, hogy minden új építésű házban így kerül kialakításra a távközlési hálózat, ugyanezen indokok alapján, tehát semmiben sem járunk el másként, mint ami normális és jogszerű.

"És különben is mi a garancia arra, hogy 2009-re felépül a teljes ház...?"
Garancia természetesen csak annyi van, hogy felépítettük az I. ütemet, látják, hogy épül a II. ütem, minden érdekünk az, hogy a III. ütem is a lehető leggyorsabban felépüljön - mint fent írtam, addig mi sem jutunk a pénzünkhöz.

"Jó lenne a következő lakógyűlésre ezeket a súlyos ellentmondásokat békés úton feloldani!"
A hivatalos alakuló lakógyűlésre csak az építkezés befejezését követően kerülhet sor, ezt nem mi, hanem a jogszabályok írják elő. A D épület elkészültét követően ennek ellenére is fogunk tartani az októberi lakógyűléshez hasonlóan egy újabbat, ugyanis minden olyan kérdés eldöntését, ami a lakókat érinti, a mi kötelezettségeinket pedig nem növeli, a lakókra bízunk. Megjegyzem, a jogszabály lehetőséget ad arra, hogy az építtető a jelen fázisban egyoldalúan megbízzon alvállalkozókat a közös képviselői, takarítási, gondnoki stb. teendők ellátására, aztán ennek költségét egyszerűen kiszámlázza a lakóknak. Sok építtető él is ezzel a joggal - mi igyekszünk a lehető legkevésbé beleszólni az Önök életébe, Önök tudják a legjobban, elégesettek-e a gondnokkal vagy sem, ha nem, nyugodtan bocsássák el - ez csak Önökre tartozik, még ha jog szerint mi dönthetnénk is. A távközlési szolgáltató személyébe sem puszta szeszélyből vagy valamiféle rosszindulatból szólunk bele. Más szolgáltatók tevékenysége, fúrás-vésés, átvágás, egymás szolgáltatásának zavarása stb. nagyon súlyosan érinthet minket. Ha megalakul a társasház, Önök eldönthetik, hogy a saját kockázatukra milyen műszaki és pénzügyi feltételekkel és kivel szerződnek - addig azonban kénytelenek lesznek türelemmel lenni.

Üdvözlettel
Kricsfalussy Tamás
Olimpia Group
vevőkapcsolati csoportvezető
tupturupp Creative Commons License 2007.11.21 0 0 8
Sziasztok!

Lakásvásárlás előtt állok, és a Mandarinban is van egy jelöltem.
Arra lennék kíváncsi, hogy nektek milyen tapasztalataitok vannak
a beköltözés óta, azon túl, amit itt a fórumban már olvashattam.
Digikabel Creative Commons License 2007.11.20 0 0 7
Kedves Lakók!

A DIGI Kábel képviseletében írok!

Mi nagyon szívesen szolgáltatnánk maximum 1 hónapon belül, ha napokon belül megkapnánk az engedélyt a közös képviselettől, hogy kiépíthessük a hálózatunkat.
Ehhez egy levelet küldtem a Horváth Beatrixnek, mert a telefonban csak az e-mailcímét volt hajlandó megmondani, meghallgatni nem, hogy szeretnék.

Ide bemásolom a levelet, fontos információk lehetnek benne mások számára is:


Tisztelt


Telefonbeszélgetésünkre hivatkozva tájékoztatásul közlöm a DIGI Kft
szolgáltatásainak jellemzőit:

A lakók közül többen megekerestek minket, hogy érdekelné őket az általunk
nyújtott szolgáltatás. (Kábeltelevízió, Internet és Telefon)

Saját csillagpontos rendszert építenénk ki, azaz új kábeleket húznánk be a
házakba. Coax (kábeltévés) és UTP (internet és telefon) típusú kábeleket.
Ezt teljes mértékben saját költségünkön, a háznak és a lakóknak ez
semmilyen költséget nem jelent!

Szolgáltatásainknál HŰSÉGNYILATKOZAT, és BEKÖTÉSI DÍJ NINCS!!!

DIGI Kábel Kábeltelevízió: (optikai gerinchálózat az épületig, melynek
eredménye a tökéletes kép és hangminőség)

3 féle csomagot kínálunk:

DIGI MINI (7 csatorna) 980 Ft / hó
DIGI (39 csatorna) 2700 Ft / hó
DIGI MAX (67 csatorna) 3990 Ft / hó

+ bármelyik csomaghoz külön rendelhető HBO 1200 Ft / hó áron, amennyiben
12 hónapos hűségnyilatkozatot ír alá az előfizető. Hűségnyilatkozat nélkül
is megrendelhető a mozicsatorna, ebben az esetben 2480 Ft a havidíja.

DIGINET Internet: (szintén optikai gerinchálózat, hazánkban először mi
szolgáltatunk ily módon, ezzel lehetővé téve a nagysebességű,
szimmetrikus, és egyedülállóan olcsó internethozzáférést)

3 sebességű csomag

StartNET (10 Mbits/s le- és feltöltés egyaránt) 2500 Ft / hó
BaseNET (15 Mbits/s le- és feltöltés egyaránt) 3500 Ft / hó
TopNET (20 Mbits/s le- és feltöltés egyaránt) 4500 Ft / hó

DIGIFON Telefon: (Internet alapú telefonszolgáltatás)

Havidíja: 0 Ft, azaz nincs!!!!!
Az ügyfél csak akkor fizet, ha használja a vonalat. A számlázás másodperc
alapon történik, igen kedvező percdíjakkal. Külföldi országokba is! Néhány
példa:
DIGIFON hálózaton belül: 2,50 Ft
Helyi vonalas hálózaton kívül: csúcsidőben 6 Ft, csúcsidőn kívül 3,50 Ft
Belföldi vonalas: csúcsidőben 12 Ft, csúcsidőn kívül 6 Ft
Mobil: csúcsidőben: 55 Ft, csúcsidőn kívül 35 Ft
Ausztria, Németország, Hollandia, USA, Franciaország, Anglia, Írország: 18 Ft
Olaszország, Svédország, Spanyolország, Kanada, Románia: 26 Ft

Akinek a telefon-előfizetése mellett más szolgáltatása is van cégünktől,
azok kedvezményekben részesülnek:

Pl: Amennyiben DIGI kábeltévé és Startnet előfizetése mellett rendelkezik
DIGIFON szolgáltatásunkkal is, úgy havonta hálózaton belül 1500, helyi
hívásokra pedig 150 perc ingyenes beszégetésre jogosult az előfizető!

A szolgáltatás kb. december 1-től indulhatna!

Várom mielőbbi válaszát,

Köszönettel,

Erdődi Attila
DIGI Kft. - XI. kerület
06-70-455-1397
Előzmény: Pumuckly (4)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 6
"Nővérünk" fóruma: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9118523
Érdeme beleolvasni, aki még nem tette!
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.19 0 0 5
Remélem nem haragszik érte Kalácska Gábor, számvevő bizottsági tagunk, hogy közkincsé teszem személyes kérdéseimre adott válaszát:

"Kedves László!

3 hónapig biztosan nem lesz kábel tv a Comunique-tól.
A UPC behúzatáshoz aláírásokat gyűjtünk a mai naptól. a C101 lakásban van jelenleg az aláírásgyűjtő ív.

Szándékaink szerint az Mtelekomot is beköttetjük, mert 3 szolgáltató, már valamilyen verseny helyzetet tud teremteni. Az Mtelekom, dolgozó lakik a házban Ő intézi a telekomos bekötést.
Nekem, már ideiglenesen GSM megoldással az Mtelekom szolgáltat.
Felmérni is jártak kinn a házban.

3. téma amire aláírást gyűjtünk illetve ügyintézőt keresünk ez a vasúti zajvédő fal."
Pumuckly Creative Commons License 2007.11.19 0 0 4

A durva az, amit a www.comunique.hu művelt. Beleiratta magát az alapító okiratba, 10 éves haszonélvezeti joggal a nyomvezetékes épületrészre. És az áraik horrorisztikusak még a beígért csökkentéssel is. Jó lenne valahogy jogilag kizárni őket. Talán több esély lenne, ha nem fogadnánk el a társasházi közgyűlésen az eredeti alapító okiratot. A baj ott van, hogy az építtető most még nagyobb szavazattal rendelkezik, mert kevés az átadott lakás.

Érdeklődtem a www.digikabel.hu -nél, hogy be tudnak-e jönni. Azt ígérték beszélnek a közös képviselővel, de ezt ugye a lakóknak is meg kell szavazni, hogy ki jöhessen még be, mert a csővekbe kb. 3 szolgáltató fér el. Sajnos várni kell a társasházzá nyilvánításra, és mint tudjuk a hivatali gépezet lassan őről. Talán januártól lehet olcsó 10/15/20 Mbit-es vonalunk.

Előzmény: Törölt nick (0)
Pumuckly Creative Commons License 2007.11.19 0 0 3

Örülök, hogy kezd beindulni a fórum.

Ha úgy döntesz, hogy nem veszed át a kulcsot, akkor nem készül jegyzőkönyv az óraállásokról. Ezt olyan esetben érdemes szerintem választani, ha még sok javítani való van a lakásban és nem érsz rá mindig ajtót nyitogatni a szerelőknek.

Egyébként meg érdemes átvenni, mert azoknál a lakásoknál kezdik először a javítást.

Kulcsátadáskor kell aláírni egy lapot a mérőóra átíráshoz és a többit az olimpia elintézi. Ettől az időponttól kell a tulajnak fizetni.

A közös mérőórákra meg közös költségekre olyan szabály van, hogy a kulcsátadástól számítva a tulajdoni hányadod arányában fizeted a közös részt. Az építtető meg nov.1-től fizeti azon lakások után a rá eső rész melyeket még nem adott át. Ez az alapuló közgyűlésen lett megszavazva.

 

Előzmény: zsuby (1)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.18 0 0 2
Nem a saját mérőórákról van szó, hanem a közös helyiségek hő és villany óráiról, ami az Olimpia és a társasház időbeli elhatárolásához kell. De mint időközben megtudtam szomszédom magánszorgalomból leolvasta őket, hogy aztán ez mennyire hivatalos, azt nem tudom. A saját órákat természetesen leolvassák és rögzítik a birtokba adáskor.
Előzmény: zsuby (1)
zsuby Creative Commons License 2007.11.17 0 0 1
Kedves Golaci55
Nekem nov.22-én lesz a kulcsátadás, milyen indokkal nem készül jegyzőkönyv az óraállásokról??? A névreírás egyáltalán lehetséges így? Aztán majd a nevünkre jön az összfogyasztásról a számla, nane!
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.14 0 0 0
Kedves leendő Mandarinkerti lakók!
Úgy érzem, eléggé magunkra vagyunk hagyatva ebben a félig kész "szellemházban".
Gyűljünk össze legalább ezen a fórumon és beszéljük meg dolgainkat, informáljuk egymást! Én attól tartok, hogy kellő információ és összefogás hiányában még sok problémánk lesz. Kezdődik azzal, hogy nem érzem, hogy a nagy fogadkozások ellenére működne a lakóközösség, a november 1-re ígért beindulásból semmit nem veszek észre. De ez lehet, hogy csak látszat. Mindenesetre a mérőórákat nem olvasták le, postaládánk nincs, fizetni még nem kellett...(?) és folytathatnám a sort. Ki fog nekünk bármit is szolgáltatni ingyen? Kérek mindenkit, hogy aki teheti az jöjjön ide és csalja ide a többieket is. Már ha van internet hozzáférése. Mert ugye arról sem tudunk semmit, hogy mikor és milyen formában lesz a házban TV és internet szolgáltatás. Ha már ennyit kiadtunk ezekért a lakásokért, ne hagyjuk magunkat átverni!
Gombkötő László
Pumuckly Creative Commons License 2007.08.27 0 0 topiknyitó
Itt megoszthatod, ha van Mandarin kerttel kapcsolatos infód.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!