Keresés

Részletes keresés

Iván Gábor Creative Commons License 2002.06.19 0 0 648
Ez is jópofa. Egely honlapján (http://www.ambro.hu/borze/egely/)leltem:

"Szemtréning a látásjavító rácsszemüveggel!

Szemtréning a szemtrénerrel! - a Bálinger-féle látásjavító készülék továbbfejlesztett változata

Az Egely Wheel Recorder!

Természetes állatorvoslás

Homeopátiás állatorvosi rendelés indult Budapesten a III. kerületben (Óbudán). Bejelentkezés telefonon: Dr. N..... J...., 06-20-...... vagy 06-1-...... "

Iván Gábor Creative Commons License 2002.06.19 0 0 647
Silan !

Nem rögeszme, hanem egy fogadás. Meg egy kicsit hobby is.

Éppen az egyik szkeptikus társaságbelivel fogadtam, hogy én meg tudom oldani az ügyet.

Szerinte ez lehetetlen, mert vallási alapon hiszenek Egelynek és az észérvek ilyenkor már nem számítanak.

Megtehetném, hogy felnyomom Egelyt a fogyasztóvédelemnél és más egyébb szép szerveknél, akik kicsinálnák, de attól a hívei csak megerősödnének. Tehát marad az aprólékos, hosszan tartó babra munka.

Már az utolsó harmadnál tartunk a végeredményt illetően.

Előzmény: Silan (646)
Silan Creative Commons License 2002.06.19 0 0 646
Es meg te veted IG szemere, hogy indulatos?!

Tkp miert faj az neked, hogy IG rogeszmesen agal Egely es a kereke ellen? Mindenkinek lehet nehany rogeszmeje, nem?

Kulonben hogy Egely hulye, az akkor bizonyosodott be vegleg szamomra, amikor egy radiomusorban kijelentette, hogy egy magnesben vegtelen nagy energia van, mert akarhany vasdarabot fel lehet vele magnesezni. Ez a kijelentes a fizikai ismeretek oly merteku hianyarol es a fizikai jelensegek oly merteku meg nem erteserol tanuskodik, hogy kesz rohej, hogy emellett Egely milyen szivesen nevezteti fizikusnak magat masokkal (a koztudatban ugy terjedt el, hogy o fizikus, es o meg sosem kert helyreigazitast, hogy bocs, de en gepeszmernok vagyok). Egyszeruen dilettans a pasas.

Előzmény: Hostile (642)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.06.19 0 0 645
Hostile:

Szerintem is nyugodtan elkulloghatsz most már. Minden szépet és jót elérultál nekünk itt magadról, megpróbálva rám kivetítve. Tehát jó gyógykezelést kívánok:-)

Üdv: Iván Gábor

Előzmény: Hostile (643)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.06.19 0 0 644
Hostile:
Mi az, nem bírod a sztreszt? Csak nem ideges vagy?Én nyugodtan kivárom az általam leírtak még szélesebbkörű elismerését. Szépen terjed az interneten és egyre többen olvassák.

Ja és kérlek nézz be az "Iván Gábor mindig nyer című topikba:-)

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9031891&uq=237

Előzmény: Hostile (642)
Hostile Creative Commons License 2002.06.19 0 0 643
Ehhehe... :)
Kinek képzeled magad, hogy elárulsz, kijelentesz, megsúgsz dolgokat? Hiszen fogyatékos vagy! Egy csökkentértelmű idióta! :))

További jó szórakozást! A többiek majd biztos ápolgatják a kis önérzetedet ;)

Előzmény: Iván Gábor (641)
Hostile Creative Commons License 2002.06.19 0 0 642
Iván Gábor: nekem is volt már dolgom egy-két hozzád hasonló irdatlan fasszal. Hogy semmilyen érved nincs, hogy nem tudod a saját igazad megvédeni, hogy mellébeszélsz, és hogy alapvető dolgokkal nem vagy tisztában - ez csak a korlátoltságodról tesz bizonyságot. Műveletlen tuskó vagy, utolsó alávaló féreg. Mindenesetre velem szemben vesztettél, és ahogy sejtem, egyébként is eredendően vesztes vagy mindenben. Nemhogy vesztettél, de mégcsak vitapartner sem tudtál lenni, ennél szánalmasabb dolog pedig nem sok van a világon.
Ha ez neked jó, akkor maradj a kis fos álomvilágodban, és forrald a bosszút a külvilág ellen. Beszűkült barom.
Előzmény: Iván Gábor (638)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.06.19 0 0 641
Hostile:

Na akkor mennyi is az a nagy hibaszázalék ? :-)

Elárulom: 100%

Előzmény: Hostile (639)
Hostile Creative Commons License 2002.06.19 0 0 640
JFEry: a kerék forgatásának semmi köze a para-tudáshoz. Teljesen világos és egyértelmű a működése, semmi titokzatos nincs benne. Az, hogy te nem tudod megérteni és felfogni csak annyit jelent, hogy egy kisgyerek jobb szellemi képességekkel rendelkezik, mint te.
Előzmény: Törölt nick (627)
Hostile Creative Commons License 2002.06.19 0 0 639
Silan: jó kérdés... Hogy miért épp ennyibe kerül, és hogy a Paulinyi mitől ennyire biztos a kerékkel való méréseiben. Én pl. nem tudnám "hivatalos" és pontos mérésnek elfogadni. Tendenciákat biztos lehet vele mérni hosszútávon, de nem pontos számszerű adatokat. Az ára pedig gazdasági jellegű kérdés.

Mindez azonban a kerék - ajánlott - működtetési módszerén, és az elérhető eredményeken nem változtat semmit.

Ha valaki kitalál egy új dolgot, ami várhatóan nagy érdeklődésre tesz szert, az megpróbálja minél drágábban eladni, és a lehető legpozitívabb körítéssel reklámozni. Ettől én nem nevezném átverésnek a dolgot, ez semmi ahhoz képest, amivel akaratlanul is találkozol a hétköznapi életedben. Ha veszel egy liter tejet, azzal máris egy jóval nagyobb átverés áldozata vagy...

Szóval nem hiszem, hogy bármit is le kéne leplezni az Egely-keréken. Ha olyan komoly szintre eljut esetleg a dolog, hogy tudományos körökben is tényleg komolyan vegyék, akkor úgyis elég erős vizsgálatnak vetik alá, és akkor majd kiderül, hogy mi van. Szvsz akkor sem az fog kiderülni, hogy átverés, hanem hogy komoly mérési kísérletekre egyelőre nem alkalmas a nagy hibaszázalék miatt.

Előzmény: Silan (626)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.06.19 0 0 638
Hostile:
Volt már dolgom egy-két hozzád hasonló kevergéphez itt a topokban is. Kár erőlködnöd és össze-vissza valótlanságokat is állítanod. Ezek miatt nem pocséklom rád az időmet.
Előzmény: Hostile (637)
Hostile Creative Commons License 2002.06.19 0 0 637
Iván Gábor: nem tartom szükségesnek elvégezni ezeket a kísérleteket, elhiszem, hogy működnek. Sőt, sosem vitattam, hogy akármi mástól is foroghat a kerék. Még mindig képtelen vagy felfogni, amit mondok.

1) Az, hogy a kereket más módszerekkel is meg lehet forgatni, nem jelenti azt, hogy tenyérrel ne lehetne megforgatni. Eddig stimmel? Ha nem, akkor olvasgasd addig, amíg el nem jut az agyadig!

2) A tenyérből kiáramló hő-, elektromos- vagy akármilyen energia a levegő segítsége révén megmozdítja a kereket. Ezt te magad nyilvánítottad ki a korábbi hozzászólásaidban. Sőt, hozzátetted, hogy a különféle idegi- és egészségi állapotok befolyásolják azt, hogy a kerék milyen intenzitással forog, mivel a kéz hőeloszlása és hőmérséklete drasztikusan megváltozhat ilyen esetekben.

3) Egészséges embernél is váltakozik a test reakciója (a tenyér hőeloszlása is) a változó idegi/érzelmi állapottól függően. Ha ezt eddig nem tudtad, akkor valszeg már általános iskola 8. osztályban hiányoztál az összes biológia-óráról. Ezt a pontot is olvasgasd, amíg fel nem fogod rendesen.

4) MINDEN átlagos, szellemileg egészséges ember képes tudatosan (akaratlagosan, szándékosan) befolyásolni a saját testének működését ugyanúgy, ahogy azt az egyéb külső tényezők is befolyásolják. A test működése és reakciói ezektől a szellemi/érzelmi állapotoktól nagyban függenek, pl: rosszkedv, jókedv, frissesség, fáradtság, idegesség, öröm, bánat, harag, stb... Ezt a pontot is jó sokáig olvasgasd, mert minden értelmes ember tisztában van ezekkel a dolgokkal!

5) Szóval addig már eljutottunk (te is?), hogy az emberi test reakciói, többek között a hő- és elektromágneses jellemzői függenek az egészségi, érzelmi, szellemi állapottól. És azt is tudjuk, hogy mellékesen mindenki képes a saját testének ezen jellemzőit befolyásolni azzal, hogy épp mire gondol, mire koncentrál, vagy érzelmileg hogyan befolyásolja önmagát. Ezt megint olvasd el párszor, hogy mélyen rögzüljön!

6) A kerék forgása a levegő áramlásától függ ==> a levegő áramlását a kéz hősugárzása befolyásolja ==> a kéz a test része ==> a test változásait - PÉLDÁUL A HŐKISUGÁRZÁSÁT ÉS HŐELOSZLÁSÁT - az agy befolyásolja ==> az agy működését különféle "külső" tényezők és az egészségi állapotból származó visszajelzések mellett az érzelmi/szellemi/idegi állapot befolyásolja ==> az érzelmi/szellemi/idegi/lelki állapot szorosan összefügg azzal, amit "bioenergia", "vitalitás", "életenergia" szavakkal is szoktunk illetni. Egyszerű, nem? Olvasgasd bátran, jó sokszor! Óvodás gyerekek az ilyen hétköznapi levezetéseket elég nagy eséllyel elsőre felfogják!

Következő rész, az egyéb érveid taglalása:

1) senki nem mondta, hogy a kereket CSAK a "vitalitás" pörgetheti. Tehát fölösleges bizonygatnod, hogy a vasaló, a fémlapok, a fény, a szellő és a lélegzet is tudja mozgatni. Ezzel tisztában van mindenki, még Egely György is.

2) a beteg ember testének hőképe drasztikusan változik az egészséges állapothoz képest, ebből következik, hogy a beteg embernél is valószínűleg másképp - esetleg gyorsabban - forog a kerék. A kerék eredeti célja szerint viszont nem ezt az állapotot hivatott mérni, bár kétségtelen, hogy ezt is kimutatja. A kerék nem ösztönöz senkit betegségre. Ez a feltevés egyébként igencsak érzelmi/szellemi/ezoterikus felfogáson alapul, amit te annyira utálsz, tehát erősen alászaladtál. Ciki. De mégegyszer mondom: a kereket nem azért árulják, hogy a betegséget mérjék vele, nem arra kell használni - bár arra is lehet. Sokmindenre lehet, pl. alátétnek is jó, vagy fejbe lehet vele dobni bárkit, mégsem fogják azt mondani, hogy a kerék dobálásra és fejbetörésre ösztönöz.

3) Újabb érdekes élmény következik, ezt is jópárszor elolvashatod: a kereket arra találták ki eredeti célja szerint, hogy az egészséges ember valamiféle visszajelzést kapjon vele a szellemi állapotáról, házi használatra van, és a kis otthoni méréseknek az egyik alapfeltétele, hogy az ember ne akarja szándékosan a légzésével, ajtónyitogatással, és egyéb baromságokkal befolyásolni az eredményt. Ez minden normális ember számára világos, csak neked nem. Hogy a kerék forgását ezerféle dologgal lehet befolyásolni, az nem jelenti azt, hogy normálisan nem lehet használni. <== ezt olvasgasd nagyon-nagyon-nagyon sokszor!!! Hátha van remény, hogy egyszer eljut az agyadig, és meg is érted!

Na, jó gondolkodást! Ha még ezek után is képtelen vagy felfogni és megérteni, amit mondok, akkor menthetetlenül begyöpösödött, műveletlen és konkrétan szellemi fogyatékos vagy!

Előzmény: Iván Gábor (625)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.06.19 0 0 636

Akkor a hátad mögött nem Gyurcsók Józsi forgatta meg a kereket? Szerintem Ő volt és nem Te:-)

Előzmény: Hostile (635)
Hostile Creative Commons License 2002.06.19 0 0 635
QqCs: a kereket nem a légzés forgatja. Ezt egyébként Iván Gábor is megerősíti - ha jól vettem ki -, szerinte is a kézfelület elektromágneses és hőkisugárzása az, ami a kis légmozgásokat előidézi.

Ha a légzés forgatná, akkor nem tudnád úgy befolyásolni a kereket, hogy mindkét irányba és különböző sebességekkel forogjon, vagy esetleg egyhelyben álljon. Bár biztos ki lehet gyakorolni, de legalábbis elég nehéz lenne szerintem. Azt nem hiszem, hogy minden ismerősöd béna lenne. De én is ismerek olyan embereket, akik simán tudják forgatni a kereket akármerre, még akkor is, ha betömöm a szájukat meg az orrukat :) Egyébként korábban, mikor csak úgy heccből pár haverommal kipróbáltuk az Energy Wheel-t, úgy is tudtuk forgatni, hogy a kerék a hátunk mögött volt, igaz, a vizuális visszajelzés hiányában picit nehezebb. És kétlem, hogy bármelyikünk hátán lett volna légzőszerv, vagy ilyesmi ;))

Na mindegy, a lényeg az, hogy nem a légzés forgatja, bármennyire is bizonygatod.

Előzmény: Törölt nick (624)
Hostile Creative Commons License 2002.06.19 0 0 634
colonel Cathcart: ha szándékosan nem akarod megérteni, amit írok, az nem az én bajom. Téged jellemez...
Előzmény: Törölt nick (623)
Hostile Creative Commons License 2002.06.19 0 0 633
JFEry: én nem tudom, hogy Egely szerint mit mér a kerék. Azt tudom, hogy szerintem hogyan működik. Nem Egely védelmében akarok itt ágálni, mert nem is ismerem, és nem is ástam bele magam annyira a témába, hogy Egely nézeteit védhessem.
Viszont azt látom - mivel ismerem a kerék működését és célját -, hogy Gábor bizonyos téziseiben téved, pontosabban sokmindent szándékosan figyelmen kívül hagy, és félremagyaráz. Ezért szóltam hozzá először a témához.

Az más dolog, hogy van, aki szerint holtbiztos a mérés (szerintem _nem_ az), és van aki az árát sokallja. Ez most sztem nem ide tartozik.

Egelyről annyit, hogy szerintem ő már túlságosan benne van ebben a tudományos maszlagban, és "hétköznapi" emberek számára emészthető nyelven kevésbé tudja kifejezni magát, ezért hiszik sokan azt, hogy csak hülyeségeket zagyvál (persze ebben is lehet valami). Legközelebb feltalálhatna egy fordítógépet magának :)

Előzmény: Törölt nick (622)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.06.18 0 0 632

OK.
A törlések nagyrészt a saját rontott linkjeim, meg egyszer kénytelen voltam egy ámokfutó személyeskedéseit törölni.
Előzmény: Törölt nick (631)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.18 0 0 631
Szerbusz Gábor!

"nagyjani" által leírt szerkezet inkább V.László által nyitott "piezó örökmozgó..." topicban leirt, polarizált illetve elektrett kondenzátorra hasonlít!

Beleolvastam az ajánlott párhuzamos fórumba! Jó! figyelem majd a fejleményeket! Mi az a sok "törlés"?

JF

Előzmény: Iván Gábor (630)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.06.18 0 0 630
Hát más is sokszor látja azt amit én:

Egy "titokkal" kevesebb????
topik az origóról.

http://forum.mindenkinet.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=39273

"nagyjani adatok | e-mail | üzenet
válasz | 2002.05.05. 17:51

Csodálattal figyeltem Egely György munkásságát.
Végre szerencsém volt élőben meghallgatni, találkozni vele. Magával ragadott a szenvedélye.
Ittam a szavait.
Aztán egyszerre elvesztettem a fonalat.
Az térenergia-megcsapolás lehetőségéről beszélt. Szépen, érthetően. Megzavarom a szimmetriát, a turbolenciában adódó energiatöbbletet felhasználom...
Példakütyüt is mutat. Elfér a tenyeremben, két plexilap között különböző fémekből készült lapok, Ferrobond-szerű ragasztóval összeragasztva, kivezetések, kondenzátor, egy LED nyomógombbal.
A lemezek közötti "fél-vezető" réteg a térenergia-változásából származó töltéseket elválasztja, a kondenzátor feltöltődik, pár perc alatt annyi töltést halmoz fel, hogy a rákapcsolt (piros) LED felvillan...
ÚRISTEN! NEM ISMERI FEL EGY NAGY BELSŐ ELLENÁLLÁSÚ, DE MÉGISCSAK GALVÁNELEMET!-nyilall belém.

Otthon kipróbáltam. Működik. A kondenzátor feszültsége jól közelíti a galvánsorból származó értéket. "

Iván Gábor Creative Commons License 2002.06.18 0 0 629
Helló JFEry!

Nemrég küldtem ki az USA-ba egy készüléket az egyik lelkes fórumtagunknak, Mr. Spocknak kisérletezgetés céljára. A napokban kapta meg és már neki is állt. Ha kiváncsi vagy az Ő véleményére és kisérleteire, ruccanj át néha-néha a Nettó fórumra is.

Netto Fórum: "Egely leleplezése !!!" topik
(277) hozzászólás jelenleg.

Előzmény: Törölt nick (627)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.06.18 0 0 628
Ezen vitafórum a felkerült a STARTLAP

http://fogyasztovedelem.lap.hu/

és a

http://para.lap.hu/

linkájánlójába.

Kérek mindenkit, hogy ha megfordul olyan linkajánló helyeken, ahol beleillünk a témabesorolásokba, ajálja ezen helyet.

Ha többen vitázunk a témáról, hamarabb juthatunk a végére:-)

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.18 0 0 627
Szerintem az Egely kerékkel egy kis csoda ígéretét lehet megvásárolni! (bűnbocsátó cédula a búcsúban) Ki ne áhítozna egy kis para-tudásra! Akaratta, belső energiával fizikai jelenséget produkálni! Én is baromi lusta tudok lenni! Milyen klassz lenne ha a kávémat csak az akaratommal eltudnám készíteni miközben lustulnék! (De ez nem jött össze ezért meg kellet házasodnom!)
Ja és persze a zárak ajtók sem jelentenének akadályt! És tessék itt ez a csodagép, hozzá sem kell érnem! És forog! És van aki méterekről is forgatja! Megveszem és én is megtanulom! parafenomén leszek! ....És az ERŐ is velem lesz...

Egy kicsit ezt is sugalja, és ez nagy erő... veszik is!

JF

Silan Creative Commons License 2002.06.18 0 0 626
Hat ha az Egely-kerek csak amolyan hazilagos hasznalatra valo, korulbeluli eredmenyt ado, tudomanyos vizsgalatra alkalmatlan szerkentyu, akkor egyreszt mi kerul rajta 10000 Ft-ba (vagy tobbe), masreszt a Paulinyiek mi a fenenek hasznaljak a "Pszi-laborjukban" valami hude nagyon (al)todomanyos meresekre evek ota, szamitogephez csatolva a kereket, es miert mennek el odaig is, hogy onjelolt parafenomenek szamara "hivatalos" bizonyitvanyokat allitanak ki a kerekkel vegzett meresek alapjan?

He?
Tenyleg nem erzed, hogy valami buzlik a kerek korul?

Előzmény: Hostile (621)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.06.18 0 0 625
Hostile :

I. Végy két vasalót. Simát, nem gőzölőst. Álltístd kb olyan szögben egymás mellé, mint a behajtott kezed lenne kisérlet közben. Az egyiket melegítsd fel kb 30 fokosra a másikat 36 fokosra. Tedd közéjük a Egely kütyüjét, úgy hogy a kütyű a vasalók felületének köze magasságában legyen. Nézd meg mit tapasztalsz. Útánna döndtsd el, hogy két vasallónak, hogy a manóba lehet az Egely meghatározása szerinti átlag emberi érték körüli élet/vitalítás/bio energiája.

II. Végy egy simára csiszolt fémlapot, pl aluminiumlapot. Hajlítsd meg. Az egyik felét fesd feketére, a másikat hagyd tükörfényesen, vagy fesd fehérre. Hátulról világitsd meg egy infra lámpával, vagy egy erős égővel a lapot. Tedd a lap elé Egely kötyüjét. A mérés erredményeit értékeld ki és állapítsd meg, hogy az aluminium lap honnét szerezte az életenergiáját.

III. Végezz méréseket a kezeddel és az Egely kütyüjével szokvűányosan. Utánna húzz a kezedre és a kütyüre is egy nylon zacskót. Vizsgáld meg a tapasztaltakat és gondolkozz.

Gondolkozz!!!! Gondolkozz!!!

Hinni a templomban kell!!!!

Üdvözlettel: Iván Gábor :-)

Előzmény: Hostile (619)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.18 0 0 624
Kedves Hostile!

Sajnos tipikusan a levego, azon belul is a lelegzes forgatja. Altalaban.
Irtam, hogy nem tagadom annak a lehetoseget, hogy leteznek emberek, akik bioenergiaval, telekinezissel, vagy ilyesmivel is meg tudjak forgatni a kereket.
En csak azt allitom, hogy ha egy csomo ember kiprobalja, es ugy hiszi, hogy neki mukodik, akkor az tulnyomo reszt a legmozgas miatt van. Kiprobaltam. Vettem egy kereket, es kiprobaltattam egy jonehany ismerosommel. Mukodott nekik.
Aztan modositottam a korulmenyeken, az uzemeltetesi leirastol eltero modon ugy, hogy ne befolyasolja a be- es kilegzes, valamint a szobaban torteno egyeb legmozgas. Az illeto keze es a kerek kozott azert maradt szabad ut.
Csodak csodaja nem mukodott a szerkezet.
Tudom, tudom.... biztosan az en ismeroseim ilyen benak, mindenki masnak ment volna.
Szoval nem azt mondom, hogy nem erdemes ilyesmivel foglalkozni, csak azt, hogy nem kellene atverni az embereket.
Udv,
q.

Előzmény: Hostile (611)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.18 0 0 622
Helló Hostile!

A leírásból legjobban az hiányzik, hogy mit "mér" a kerék! Azt leírja mire szánta! Nem , nem is azt írja le hanem, hogy Mi hogyan vegyük, mire szánta!!!
Ha jól értem a "vitalitás" vagy a "bióenergia" az egészségünkkel van összefüggésben! ( erre is csak utal és nem köti egyértelműem, talán azért mert ha leírná mi is a kerék célja, működése, már nem is lenne olyan érdekes mint ez a lila ködbe burkolt halandzsa!) Erre már van (igaz, hogy lassú és nehézkes) korrekt megoldás. Az orvosi vizsgálatokkal sem lehet mindent tökéletesen kideríteni! De mégis csak jobb mint ha azt mondod, hogy a körülményei nem kézben tarthatóak, vagy azt, hogy 30% hibával "mér"! Aki 30%-kal lázasabb vagy kevésbé lázas az már halott!

"...ha a kapanyétől ...
Próbáld ki: fogj valamit a kezedbe! És "mérj" utána! Vagy csak "mérj" az egyik kézeddel, külön-külön! Ez még saccnak is gyenge! Próbáltál már két kereket eggyütt használni! Még a mutatott tendenciákik sem feltétlenül azonosak! Van úgy hogy az egyik szerint virulok 16 , a másik szerint
beteg vagyok 4!

A bőr ellenállás változása megbízhatóbb lenne(Silan) de az nem lenne ilyen feltűnő és nem kérhetett volna rá szabadalmat. A parafenomének mást is meg tudnak mozdítani! Nekik ez nem kell!

Én úgy érzem amit leírtam az nem kibúvó keresése(mi alól?), hanem a tapasztalataim és az kerékről általam olvasott vélemények, tapasztalatok, illetve igértek és (mert mindent a jóakarartú Egelyi féle lila köd fed - csak semmi konkrétum mint a cigányasszony jóslatában) és a tudhatatlanra való utalgatások, csoda várások és csodavágyakozások zavarából kiszűrhető igazság találási próbálkozások! -Na, mit tudok? Érdemes Egelyt olvasni , mi? Még magamat is össze zavarom olyan mondatokat tudok már írni, pedig csak a kis füzetkét olvastam el!-
Ha Egely az ilyen "nyitott szkeptikusokat" is megpróbálná meggyőzni akkor hitelessé válhatna!
Örülök, hogy írtál mert régen próbálom megfogalmazni magamban mi az ami iván Gábor stilusában zavaró: Igazad van ez a D Ü H! Semmiképp sem kivánom az Ő érdemeit kicsinyiteni, de a dühe tényleg meghatározó, bár mint írja van rá oka! A Te szakmád sokkal kézzelfoghatóbb mint az Övé! Ha nálatok valaki mellébeszél csak be kell tenni a gépbe és máris eldönthető működik -e, igaz -e!
A para jelenségek jelentős részére még szavunk sincs, nemhogy működési elvünk, ha valaki ebben a közegben tényként állít nem tisztázható jelenségeket, akkor az legjobb esetben is csak a zavarosban halászik, És mindíg vannak vak halak!

üdv:

JF

Előzmény: Hostile (616)
Hostile Creative Commons License 2002.06.18 0 0 621
colonel Cathcart:
605-től kezdődve ott vannak a hozzászólásaim, elég egyértelműen és szájbarágósan írtam le, hogy mit gondolok a kerék működéséről.

Szakszavakkal, vagy tudományos kifejezésekkel nem tudom leírni, hogy mit mér, mivel nem ezen a területen dolgozom. Szerintem az agy által a testben - célszerűen tudatosan - előidézett változásokat méri, a mérés pedig azon alapul, hogy a tenyérben és tenyér körül lévő elektromágneses (vagy akármilyen) változások a levegővel és ezáltal a kerékkel kölcsönhatásba lépve pörgetik a cuccot. A mérés nem tekinthető kizárólagosnak és minden szempontból pontosnak (éppen az egyéb külső hatások jelenléte miatt), ezért nem is tudományos mérőműszer. Házi használatra viszont alkalmas. Épeszű ember lévén a mérés feltételeit a következőképpen tudom elképzelni: normális, nyugodt állapot, és ha lehet, zárt térben, és az is jó ha nem fújja a kereket direkt az ember. Tehát mikor aránylag stabilan áll a kerék egyhelyben, akkor mellé teszed a tenyered (értelemszerű, hogy közben nem mozgatod a kezed), és koncentrálsz arra, hogy induljon el valamelyik irányba. Attól függően, hogy szellemileg mennyire vagy nyugodt, friss, stresszes vagy ilyesmi, a mozgatásí kísérlet eredménye változik általában. Ha rendszeresen csinálod ezeket a kis házi kísérleteket, akkor a mérési eredményeket összehasonlítva különféle következtetéseket tudsz levonni. Pl. felírod az eredményt egy papírra, és melléírod, hogy aznap épp milyen kedved van, mennyire voltál fáradt, stb... Ebből már lehet dolgokra következtetni.

Gondolom még a leg-materiálisabb beállítottságú embernek is egyértelmű, hogy a testet az agy irányítja (mozgás, beszéd, stb, stb.) Ugyanígy a tenyérből kiáramló hőt vagy elektromos sugárzást is befolyásolja az agyműködés. Érzelmi és egészségi állapottól függően változik a dolog, ezen kívül pedig tudatosan is elő lehet idézni a változást egyszerű, sznassz mezei koncentrálással. Ez utóbbit méri a szerkentyű, tehát az elsődleges célja szerint az egészséges ember nyugodt állapotában létrejövő változásokat. Nem tudom, hogy ez bioenergia, vitalitás, elektromágnesesség, vagy mi; de nem is érdekel, mert nem a megnevezés a lényeg.

Amúgy nem hiszem, hogy sok értelme lenne még itt irogatnom. Iván Gábor úr ugyanis képtelen volt bármelyik felvetésemre érdemben reagálni. Az ő testét ugyanis nem az agya irányítja...

Előzmény: Törölt nick (620)
Hostile Creative Commons License 2002.06.18 0 0 619
Iván Gábor: látom, már erőlködsz is. Mit tesz a sértett önérzet... ;)

Amiről beszéltem, annak semmi köze az ezoterikus dolgokhoz (azokat éppúgy utálom, mint ahogy valószínűleg te is).

"...az én következtetéseim helyesek"

Mondtam én, hogy ezek után már csak röhögni tudok majd. Hihetetlen, ahogy végtelen nagy arccal belekötöttél valamibe, és mikor valaki ellenérvekkel jön, attól rögtön beszarsz, menekülsz, kínlódsz, és semmi épeszű dologgal nem tudsz válaszolni. Ez a te mindenek feletti helyes következtetés eszméd a beszűkültségedből, a korlátoltságodból fakad.

Na jó, ezzel le is írtad magad. Utolsó kis szánalmas fasz... És még te akartál leleplezni valamit! :)))

Előzmény: Iván Gábor (617)
Hostile Creative Commons License 2002.06.18 0 0 618
Iván Gábor: szerinted átvert sok embert. Eddig még ugyan nem tudtad bizonyítani... Feltevéseid vannak mindössze, amig gyenge lábakon állnak.

"Az érveid meg egy fabatkát nem érnek."

Nekem vannak érveim. Neked eddig az én felvetéseimre egyetlen egy sem volt. Azért nem válaszoltál, mert túl okosnak képzeled magad hozzám képest; vagy azért nem, mert fingod nincs arról, amit cáfolni szeretnél, és amiről én beszéltem? Utóbbira tippelek, és ezt a stílusod is megerősíti.

Végülis hogyan szeretnéd cáfolni az Egely dolgait (aki nálam sokkal jártasabb ezen a területen), ha még velem se bírsz? Feltettem pár kérdést, egészen szelídeket, szerintem minden normális ember tudott volna rá reagálni. Csak te beszűkült és gőgös vagy. Az meg, ahogy félreértelmezed az egész Egely-kerék működését, csak annyit mutat, hogy inkompetens vagy a témában. Téged nem tudományos dolgok vezérelnek, mert azokról gőzöd sincs, egy felkapaszkodott műveletlen tahó vagy. Téged egyszerű sértettség, irígység és düh vezérel. Ez pedig szánalmas.

Ezzel az egy mondatoddal pedig egyértelmű szegénységi bizonyítványt állítottál ki magadról.

Ennyit tudsz... Innentől már csak röhögni járok ide, azt hiszem. Az ellenérvekre és kritikákra nem megsértődni kell, mert így nem érsz el semmit. És azt is jó, ha szem előtt tartod, hogy mindig az esik legjobban pofára, aki biztos magában, és okosabbnak képzeli magát. Mint most te. Égés...

Üdv, HT

Előzmény: Iván Gábor (615)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.06.18 0 0 617
Hostile:

Ez a PARVAKK duma, amit itt előadsz az valamelyik ezotéria tamfolyamon esetleg még kissebb sikert arathat, bár már ott is elfogyóban a balekok.

Eléggé sok és otthon nagyon egyszerűen kivitelezhető kisérletet írtunk itt le. Végezd el őket és vond le belőle a következtetéseidet.

Ha nem az jön ki eredményül, ami nekem, az csak neked rosz, mert az én következtetéseim helyesek.

Előzmény: Hostile (616)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!