Nagyon jó választás volt Omis! 4-szer voltam ott motorral és mindig megfogott. A Déli részén van bőven sziklás part, sőt csak az. Felette egy faluban remek házi étterem, "látványkonyhával" egy volt istállóban. Kiváló sültek vannak. Minden háznál borokat, mézet és pálinkákat árulnak. Csodás a látvány.
Július végén megyünk Omisba. Az egész randomra ment ( az apartman foglalás után kezdtem gyűjtögetni az infókat) , de ahogy olvasgattam nem volt rossz döntés!!
A lényeg annyi , hogy 4 felnőtt vagyunk (én csak korilag!!!!) és egy 5 éves kisfiú.
A legényke miatt a homokos part kiváló, de az apukája és én szeretünk "búvárkodni".
Olvastam, hogy Omistól nem messze asszem 20-25 km van a punta rata strand ami gyorsabban mélyül , és nagyon szép a víz alatti világa.
Erről a strandról van valakinek infólya? Parkolni lehet a közelében, van belépő? Hideg sör van?
Vagy ha valaki esetleg tud omis környékén sziklásabb partot az is érdekelne.
Esetleg olyan magasabb sziklát amiről szoktak ugrálni.
Ja, és egy másik fórumon valaki említett egy Frédi Béi éttermet omisban, eről valaki valamit?
Ha tudtok szeptember elején menni, azt válasszátok. Augusztusban elözönlik a szigetet az olaszok, különösen Hvar városát.
A preferált kondícióknak Vrboska felel meg feltétlenül, de Jelsa is szóba jöhet, esetleg Milna, vagy akár még StariGrad is, bár ő már komolyabb település.
Nem is tudom, hány éve, hogy utoljára jártam itt, de most megint úgy döntöttem, hogy idén nyáron megint Horvátországba megyünk, Hvarra. Visszaolvasgattam elég sokat, kigyűjtöttem egy csomó szálláslinket is, de még 1-2 kérdésem azért lenne a Hvar-szakértőktől.
Nyilván szeretnénk bejárni majd az egész szigetet, de a szállást olyan településen képzelem el, ami nyugis, kevés emberrel, szép tengerparttal, de azért van egy kis hangulatos városközpontja vagy tengerparti sétánya, ahova ki tudunk esténként sétálni, vacsorázni.Tudnátok ilyen települést ajánlani? További kérdésem, hogy Hvar főszezonban mennyire zsúfolt, érdemes-e inkább kivárni szeptember elejét, ha szeretnénk a nagy tömeget elkerülni? Szállást illetően írtátok, hogy minden további nélkül lehet a helyszínen is találni, de én horvátul nem beszélek, csak angolul, így nem biztos, hogy elég bátor leszek hozzá, illetve tengerpart szállást szeretnénk. Szerintetek?
Ezt már akartam is kérdezni, hogy mi az oka annak, hogy látszólag egy nagyobb városnak ha megnézed a lakosság számát, akkor azt írják, hogy pl 9000. Arra gondolok, hogy a kiszolgáló személyzet, a szállásadók, a vásárosok, a tömeg amit látsz ( nem a kirándulókra gondolok ), az csak nyáron van ott és amúgy nem oda van bejelentve, nem is ott lakik. Jól gondolom?
Mi 3 éve voltunk utoljára (azóta bővült a család, most jön először a fiunk is), előtte évente többször is (második otthonunk). Krumplifesztivál kifejezetten krumplifesztiválként értendő, nem tudom, most lesz-e, mikor utoljára voltunk, volt, egy hétvége volt az egész. Remélem hagyományos, és most is lesz :D Isteni kaják szoktak lenni...
jajj, dehogy politizálunk, isten ments....
Mindegy, hogy falu vagy város (nem Murterhez tartoznak az általad említett részek????), a lényaeg, hogy imádjuk!
Hétvégén újra megyünk, néhány hetet ott töltünk, remélem a fiunk ugyanúgy szerelmese lesz a helynek, mint ahogy mi vagyunk...
Aki Tisno-t szereti, rossz ember nem lehet :D :D :D
Egyébként rézben igazad van, hogy falu nagyságú a lakósságszám tekintetében, ugyanakkor a környék egyik legkiterjedtebb közigazgatási központja, mert hozzá tartozik Dazlina, Dubrava kod Tisna, Ivinj, Jezera és Betina is. Talán ezért lehet város, meg a polgármester kormányzópártban elfoglalt pozíciója okán is... De ez már más történet.
Oda nyaralni menjünk, ne politizálni :-)
Pár napos krumplifesztivál alatt az Elektrik Elephant és a Gardenfestival rendezvényeket értetted? Csak mert ezek idén is jul 2-től 14-ig fognak non stop tartani. Személy szerint ettől kicsit ódzkodom.
ISO-t le tudom venni annyira szerintem ( azért nem alap gépem van ) hogy ne legyen túl exponált a hosszú záridő miatt. Nyilván a szűrő ezért kellene csak. Nem?
Ha esetleg írnál pár mondatot a víz tükrének elmosásáról, ködösítéséről....Mert mondjuk fényképboltban el tudok én is vele vacakolni, körben kijelölöm lasszóval a vizet és effektezem, de lehet, hogy van más módszer, más program. köszi ON
Tisno ugyan nem sziget (Murter a sziget :D ), és inkább nevezném falunak, mint városnak (ellenben Murterrel), de egyébként egyetértünk :)))) Nekünk a második otthonunk, imádjuk! Mindenkinek ajánlom, aki nyugos, hangulatos helyen szeretne PIHENNI, így, csupa nagybetűvel, mert itt nincsenek szálloda-sorok, diszkók, hangoskodás. Max. a krumplifesztivál pár napig :)))
Figyelmetlen olvasásom miatt megkésve, de egy ponttal mégis vitatkoznék. A tengerisün le-, bocs felszarja a tengerfenék milyenségét. Értsd: bárhol előfordulhat.
A nudista oldal van kitéve az uralkodó szélnek, de nagyon. Egész konkrétan iszonyúan fúj a szél, hatalmasak a hullámok. A szélcsendesebb és felöltözősebb oldalon is annyira mozog a víz, hogy ellenszélben 2x annyi idő a bójától visszaúszni a Szarvra, mint befelé.
Persze én pont akkor voltam, igaz egész nap így volt. Jó jó... de az is jó volt már, amikor eljöttünk:-)
(és ettem egy isteni grillezett tintahalat a feljebb lévő rönkfás étteremben:-)
Egy kis kiszögellésen azért át kell mászni a kettő között, de amúgy miért ne? A FKK nem a szexről szól.
Bolnak ez a kevéssé ismert fele:
1. A Bijela Kuca,
2. Kolostor,
3. az udvarában egy kis kemping,
4. rendes strand,
5. nudi részleg.
Igen jó hely lenne, az Aranyszarv zsúfoltságának itt nyoma sincs, csak sajnos Brac és Hvar között itt már keskenyedik a tenger, érezhető némi szélcsatorna-hatás.