Keresés

Részletes keresés

Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.25 -1 0 247

Határozott a liga a halasztások kapcsán:

Ezen a héten is változtattunk, innentől halasztani csak hatósági karantén esetén, illetve bizonyos létszám alatt lehet. Mindenkinek az utánpótlásából kell gondoskodni a feltöltésről – innentől ha tizenkét játékossal rendelkezik egy csapat, akkor köteles kiállni.

 

http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/kezilabda-buborek-az-nb-i-ben-van-ennel-rosszabb-verzio-is-2785849

Süni2 Creative Commons License 2020.09.25 -1 0 246

Komoly lehet Kiss Niki sérülése, figyelembe véve, hogy a szöv.kapitányok behívták a válogatott keretbe Keti helyett.

Süni2 Creative Commons License 2020.09.25 -1 0 245

A tegnapi meccs után nem nagyon hozhatott más döntést.

Előzmény: Fradista Utazó (244)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.25 -1 0 244

A kérdés megoldotta önmagát:

Lemondott vezetőedzői tisztjéről Deli Rita, helyét eddigi másodedzője Józsa Krisztián veszi át.

 

https://www.albakezi.hu/index.php?pg=news_3_3309

Előzmény: Imrikfalva (237)
RnD Creative Commons License 2020.09.25 -2 4 243

'....Én nagyon rég nem láttam a Fehérvárt játszani, szóval szigorúan a mai meccs alapján: amit ma nyújtottak, az nem NB I-es szint....'

 

Láttam az összes meccsüket (néhányról itt írtam is). A mainál sokkal jobban is tudnak játszani, a Móvár ellen 45 percig meccsben voltak például, az Újvárost legyőzték, a Vác ellen vissza tudtak jönni egy gólra a végjátékban. Hazai pályán egy jó félidő mindig bennük van, a gondok általában 40 perc után kezdődnek (Triscsuk elfárad, Temes nem bírja még, Vascsuk eleve gyenge). A fiatalok meg fiatalok, bár Afentaler azért nemrég hét gólt összehozott a Móvár ellen (gól+gólpassz+hetes) és Varga Emőkétől is láttunk már szuper megoldásokat.

 

És persze Fehérváron játszik Utasi Linda, aki az év nagy felfedezettje és szeptember legjobb fiatal játékosa lehetne (ha lenne ilyen elismerés). Utasinak ezen a meccsen is volt két klassz gólja és több jó megoldása.

 

A mai játékuk tényleg nem volt NBI-es szint. Elképzelhető h a szakmai stáb nem készült fel jól a NEKÁ-ból, és lehet h az is bénítóan hatott hogy ezen a meccsen a Fehérvár volt az esélyesebb, legalábbis így gondolták, ezért aztán nem tudtak olyan felszabadultan játszani mint a Móvár vagy a Vác ellen.

RnD Creative Commons License 2020.09.25 -2 5 242

NEKA—Fehérvár: 34-24 (17-16)

 

 

A tizennégy csapatos NBI-ben öt olyan ellenfél van aki ellen a NEKA sikerrel veheti fel a harcot: most ősszel a Fehérvár volt az ötödik aki szembejött velük, a másik négy csapat közül csak a Békéscsabát tudták legyőzni, még az első fordulóban. Így aztán a mai mérkőzés egy jó hónapig az utolsó esély lehetett a pontszerzésre…

 

Ennek tudatában igencsak elszántan kezdtek ma a lányok, rendkívül dinamikus és gyors játékkal, amiben benne voltak a hibák, de a hibák azonnali javítása és a gyors gólok lehetősége, felállt fal ellen is. Elöl Farkas Johanna ismét pompás gólokat lőtt egy-egyezésből, talpról és egyet a hármas védőről is, hét méterről váratlanul, felugrásból. Nagyjából a félidő felénél állt be helyette Kajdon Blanka, aki rögtön kiharcolt betörésből egy hetest és utána a tőle megszokott dinamikával támadta az ellenfél védőfalát, legkevésbé sem látszott rajta hogy egy hete Újvárosban betört az orra (Barján Bia volt a tettes…).

 

Mlinkó Zsófi majdnem az egész félidőt végigjátszotta és nagyon hasznosan: elöl szuper gólokat lőtt -  egy-egyezés után mindkét oldalon betörésből, felkanyarodás után jobbkettőből átlövésből vagy labdaszerzés után a pályán végigszáguldva rendezetlen védelem ellen (huszonöt perc alatt 6/8 lövőstat-tal).. Mlinkó Zsófi volt a zavaró védő is: a NEKA már az elejétől nyitott védekezéssel várta a fehérvári támadásokat és alaposan széttördelte őket. Ma a bogláriak legjobb erői védekeztek a vonalon (Faragó Luca, Woth Viki, Kajdon Blanka, Vámos Míra), az ellenfél amint megközelítette a hatost azonnal ott voltak, és bárhova került a labda, rögtön ott volt egy NEKA-játékos. Ezzel a sokmozgásos védekezéssel a beállót is el tudták tüntetni hosszú időre és Temes Bernit - aki sohasem volt túl gyors – igen hamar szinte lehetetlen helyzetbe hozták. Egyedül jobbszélen voltak problémák (ez persze nem új). Kukucska Vikiről lőttek a fehérváriak egy-két gólt az elején és Vajer Blani sem a védekezéséről híres, ezért történhetett meg h a félidő utolsó másodperceiben - amikor már mindenki a szünetet várta, és még a Fehérvár gól utáni középkezdését is visszafújták - mégis betalált erről az oldalról öt másodperc alatt Szarka Adri, bár ketten is védekeztek rajta….

 

De a jobboldal ma elöl sem működött: Monori Orsi mindjárt az elején a két középső védő előtt fél méterrel próbált kapura lőni, a lövés persze elakadt a blokkban. Utána jobbkettőben nem kapta jó ütemben a labdát, ezért betörés helyett inkább faultból jobbszélre passzolt, onnét meg Kukucska Viki a helyzetet kapufára lőtte és vonalra is lépett…. Így nagyjából egy perc alatt a jobboldalon elképzelhető problémákból mindjárt hármat is láttunk. MO ezután több labdát már nem nagyon adott jobbszélre, helyette megpróbált átlövésből, betörésből, jobboldalról és középről is gólt lőni, próbálkozott mindenfélével, de amolyan magányos vadnyugati lovasként, akinek egymaga kell bemennie a gengszterek városába…..OK, működik a csapat játéka a jobboldal nélkül is – mint ez ma kiderült – de Monori Orsival minden bizonnyal még jobb lenne, ha be lenne vonva a játékba.

 

Szünet után jobbkettőben rövid ideig Woth Viki, majd Kajdon Blani is szerepet kapott, Blani lőtt két klassz gólt onnét is (és még hármat középről, a hat góljából öt erre a félidőre jutott). Farkas Johannától szintén láttunk szépségdíjas megoldásokat, az utolsó percben betörésből a ziccert igaz kihagyta, de aztán a következő támadásban elsőrangú asszisztot adott középre a beállósnak (amiből aztán az utolsó gól lett és a második ’tíz közte’ [34-24]). Koronczai Petra kisebb szerepet kapott, szünet előtt/után védekezésben rövid ideig fent volt zavaróban (de ott elég bizonytalannak tűnt) és elöl sem célzott túl pontosan, de így is lőtt három klassz gólt. (Koronczai játéka egyelőre ugyanúgy nincs beépítve a csapatba mint Monori Orsié, a különbség annyi hogy Petra elöl gólerősebb, bár a játéka ezen a néhány meccsen kicsit öncélúnak – majdnem azt írtam önzőnek – tűnt, és összjátékban néha túl ’laza’, ami a NEKA játékosokra amúgy legkevésbé sem jellemző.)

 

Vámos Mírát külön is érdemes kiemelni: hatvan percen át pályán volt, hat gólt lőtt hat helyzetből, balszélről és indulásból is igencsak magabiztosan, és szuperül védekezett (ami balszélen nyitott védekezésnél egyáltalán nem könnyű feladat…)

 

Ez a nyitott védekezés lett a Fehérvár végzete: negyven percnél többet képtelenség kibírni úgy hogy a kettes védők gyakran 10-11 méterre jönnek ki, a zavaró meg néha tizenötre. Kettesben Woth Viki, Mlinkó Zsófi, baloldalon Kajdon Blani és Farkas Johanna védekeztek, zavaróban Mlinkó Zsófi volt vagy negyven percig (a második félidőben támadásban persze cserélték már). Ifjabb Kiss Szilárd jól rotálta a játékosait és ezzel az intenzív, a hatoson is dinamikusan mozgó védekezéssel szemben a Fehérvárnak nem volt ellenszere. A fordulatot talán a 47. percre tehetjük, amikor 24-21-nél a Fehérvár hetest dobhatott, ezt Triscsuk elhibázta és a kipattanót Mlinkó Zsófi egy villámgyors mozdulattal megszerezte, mondhatnánk Triscsuk ’orra előtt’. Demoralizáló jelenet. Utána hamar összeomlott a Fehérvár játéka, a játékosok mindenféle irányítás és önbizalom nélkül mozogtak a pályán, Triscsuk szinte végig bírta, de csak tempóban, a játéka a kapura már nem volt veszélyes. A kihagyott hetest követően a vendégek mindössze három gólra voltak képesek, abból is az utolsóra alig több mint fél perccel a vége előtt (ezt megelőzően majdnem tíz perc telt el fehérvári gól nélkül).

 

A NEKA valósággal kiütötte az ellenfelét: ez igazán magabiztos győzelem volt, a lányok minden dicséretet megérdemelnek.

codi1993 Creative Commons License 2020.09.24 0 0 241

Utolsó Nekas golrol lemaradtam mikor írtam :D 

Előzmény: Bamberg58 (240)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.09.24 0 0 240

“Neka közben legyőzte a Fehérvárt. 33 - 24”

Az MkSZ oldalán 34:24 szerepel.

Előzmény: codi1993 (234)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.09.24 -2 0 239

Ezek az összefonódások, uram-bátyám viszonyok a legrosszabbak.

Mondjuk az edzőt a csapat csinálja, és bár nem láttam a mait, látatlanban is megkockáztatom, hogy a Fehérvárnak is nyilván volt és lesz is jobb meccse.

Az első hármat (jelenlegi helyzetben kettőt) kivéve mindenki verhet mindenkit, nehéz kiszámítani a dolgokat (OK, a Csaba azt hiszem, még senkit sem vert meg).

Azt meg nem tudjuk, Deli mit tudna kihozni egy jobb csapatból.

Gyurka például sok jó szót nem kapott, de egész jól összerakta a Móvárt, illetve ebben a bajnokságban, ezzel a sűrű menetrenddel, esetleges játékoskiesésekkel azok a csapatok járnak jól, akiknek hosszabb a padjuk.

Vili bácsi nem lett rosszabb edző, mióta tavaly ősszel ő volt a fórumon a félisten, és a "bezzeg a Loki a Vili bával", csak egyszerűen elment Bulath - nem túl elegánsan -, aztán egy sor nem sor.

MTK-ból meg pl Tóth Eszter ment el, Vova sem lett szarabb edző, de nyilván vannak nehézségeik.

A Vácnak is rövid a kispadja.

Előzmény: Imrikfalva (237)
codi1993 Creative Commons License 2020.09.24 -1 0 238

Tudom, de ezek után valaminek történnie kell. Szinte nb1/b-s kerettel játszó csapat sz*rrá veri őket. 

Előzmény: Imrikfalva (237)
Imrikfalva Creative Commons License 2020.09.24 0 0 237

Balási Imi aligha rúgja ki a feleségét...

Előzmény: codi1993 (234)
Trombozis2 Creative Commons License 2020.09.24 0 0 236

A NEKA faképnél hagyta a Fehérvárt a második félidőben, akik teljesen elkészültek az erejükkel és egy idő után hitehagyottá is váltak. A NEKA egyre jobban kezd ráérezni az nb1 ritmusára, erőnlétben már most is az élmezőnyben vannak. Ha versenyt kell futni, az nekik kedvez. Az is látszik, hogy Kajdon, Farkas, Koronczai és Vámos Míra extra tehetségek és hozzájuk fel-fel nő Mlinkó Zsófia, védekezésben pedig Woth hoz egy stabil átlagot. Kajdon és Farkas Johanna 1-1ezései élményszámba mennek, Oftedálra emlékeztetnek, olyan helyeken mennek be a falba, ahol nincs is hely.

Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.24 -1 0 235

Én nagyon rég nem láttam a Fehérvárt játszani, szóval szigorúan a mai meccs alapján: amit ma nyújtottak, az nem NB I-es szint. Teljesen megérdemelten kaptak ki (persze tíz góllal azért ritkán kapsz ki véletlenül), még az első félidőben képben voltak, a másodikhoz közük se volt. A NEKA mindenképpen jó volt, persze inkább csak ahhoz képest, hogy túlnyomórészt 17-18 éves lányokból áll a csapat, látszik, hogy jól fel vannak készítve, és amit tudnak, azt meg is csinálták. 

codi1993 Creative Commons License 2020.09.24 -1 2 234

Neka közben legyőzte a Fehérvárt. 33 - 24

Utóbbi csapatból senkit sem tudnék kiemelni rém gyengék voltak mind. Nekanak a nyitott védekezésével semmit nem tudtak kezdeni

Ez egy gyenge nb1/b-s produkció volt ezek után Deli Ritanak meg kellene köszönni a munkát. .

A Balatonbogláriaktól sok jó teljesítményt lehet kiemelni Woth Viki aki védekezésben klasszis lehet idővel, Kajdon Blankát akit nem kell bemutatni, Koronczai Petrának zseniális keze van de ezt is tudtuk, kisebbik "Vamosz" szintén nem érdemtelenül játszott majdnem 60 percet. 

Amiben még javulhatnának szélsők és a beállok megjátszása.

Ami még tetszett és nagyon meglepett emberelőnyös helyzetnél át álltak két beállóra majd egy szép húzás balszélre Vámos Mirának és ott az előny szerzés és a gól. Hatalmas gratuláció a Nekanak. 

RnD Creative Commons License 2020.09.24 -1 4 233

'...Ahol játszottak, mindenhol a vendégcsapat nyert....'

 

Viszont mindenhol nehezen nyertek, még Érden is csak egy góllal ment félidőben az MTK (12-13).

 

A Móvár mellett szólt a jóval hosszabb kispad, ellenük az hogy több komoly meccset játszottak most egymás után. A Kisvárda hazai pályán mindig veszélyes és az utóbbi két hétben csak a második meccsük volt ez, viszont többen sérültek (tegnap Bouti Fruzsit sem tudták nevezni, mert Vácon eltört az orra). De így is egy hajszálon múlt a pontszerzés.

 

Az Újváros hazai pályán szintén komoly ellenfél, ráadásul az esélytelenek nyugalmával játszhattak. A Debrecen meg az őszi szezon 'beteg embere', a csapat nagyon nem állt össze eddig, a keret is vékony volt már eleve és sérülések is sújtották őket. Csiky húzta ki a csapatot a pácból, ő nagyon jól védett végig, az utolsó percben 23-24-nél egy hetest is, amivel megnyerte a Lokinak a meccset.

 

Csiky újvárosi nevelés, majdnem 50%-kal védett tegnap (18/40), az újvárosi szurkerek büszkék lehettek rá....bár gondolom nem voltak mégsem:)

Előzmény: Fradista Utazó (213)
codi1993 Creative Commons License 2020.09.24 0 0 232

Ma18:00-kor kezdődő  Neka-Fehérvárt itt lehet majd követni. 

https://m.youtube.com/watch?v=eF0vuHWoTfo

Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.09.24 0 0 231

http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/noi-kezi-nb-i-nincs-pozitiv-eset-bekescsaban-lesz-bajnoki-2785673

 

Szerdán játszottunk velük, csütörtökön már pozitív esetek voltak a csapatban.

Ehhez képest Csabán mindenki negatív.

Törölt nick Creative Commons License 2020.09.24 -3 0 230

Ha csak utazni tudsz, de látni nem...

Előzmény: Fradista Utazó (229)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.24 0 0 229

>a labda akkor is mozgásban volt

Eh?

Előzmény: Törölt nick (224)
Peppo vagyok Creative Commons License 2020.09.24 0 0 228

Igen, elég megalázó lenne, nem is nagyon engednék a jv-k. Vagy ha igen, a védők a következő támadásnál leszednék a hetesdobó fejét.

Előzmény: vitaceae (227)
vitaceae Creative Commons License 2020.09.24 0 0 227

Az kicsit hasonlítana ahhoz, amikor a grundon focizva a kapus kicselezése után megállítom a gólvonalon a labdát, letérdelek, és befejelem. :-)

Előzmény: Peppo vagyok (225)
vitaceae Creative Commons License 2020.09.24 0 0 226

15. szabály

1. pont

" A kidobás kivételével a dobások végrehajtásakor az egyik láb valamely részének megszakítás nélkül a talajt kell érinteni, amíg a labda a dobójátékos kezét nem hagyta el."

 

Kb 40 éve járok meccsre, számtalanszor láttam nem állva elvégzett szabaddobást. 

Előzmény: Törölt nick (224)
Peppo vagyok Creative Commons License 2020.09.24 -1 0 225

Sőt, még hetest is lehetne végezni térden állva.

Előzmény: Törölt nick (220)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.24 -2 0 224

Na öcsi, akkor hozd a szabályt. Kíváncsi vagyok rá, annyit meg nem ér, hogy kutatgassa. De még ha térden állva lehet is, a labda akkor is mozgásban volt. Nézd vissza. 

Előzmény: Fradista Utazó (223)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.24 0 0 223

>Olyat még nem láttam, hogy térden állva végeztek volna el kifelé szabaddobást

Hogy te mit látál, az irreleváns. Teljesen szabályos térden állva elvégezni egy szabaddobást. 

Előzmény: Törölt nick (220)
vitaceae Creative Commons License 2020.09.24 0 0 222

A végrehajtáskor legalább az egyik lábnak érintenie kell a talajt. Olyan szabály nincs, hogy állnia kell.

Előzmény: Törölt nick (220)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.24 -1 0 221

A Siófok norvég edzője még nem érti, hogy egyetlen csapat se viseli el az utolsó pillanatos Tomori-Kobetic kettőst. Tőlük kellene több, de nem lesz. 

Törölt nick Creative Commons License 2020.09.24 -2 1 220

Érdekes volt a Siófok-Győr meccsen a bíráskodás. Olyat még nem láttam, hogy térden állva végeztek volna el kifelé szabaddobást, melyből gól is lett. Ekkor még csak két góllal vezetett az ETO. Közel hatvan éve, hogy először voltam kézilabda meccsen, de ilyet még soha.

TOM_2 Creative Commons License 2020.09.23 0 3 219

Ha meg Pena lépéseit fújnák le, akkor még ennyit sem tudna a Siófok!
Csak korrekten, ahogy megszoktuk Tőled!

Előzmény: Fradista Utazó (192)
Isthy1 Creative Commons License 2020.09.23 0 0 218

A mi 1 gólos verségünk a keretünket figyelembe véve még szinte dícséretesnek is nevezhető és nem álltunk messze a pontszerzéstől. Nagy kár az utolsó percben kihagyott büntetőért (meg az első félidő utolsó 5 percéért).

Nagyon hiányzik Buli és Kinga ebből a fiatal csapatból.

Előzmény: Fradista Utazó (213)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!