Keresés

Részletes keresés

esattila Creative Commons License 2010.10.17 0 0 1434
Köszönöm a reflexiókat.
sirdavegd Creative Commons License 2010.10.15 0 0 1433
Szombat hajnali fél9-es indulással túra indul a Torontál térről a 3as határhoz. Beugró 1400 pénz, kaja lészen, szervező a Canga.
sirdavegd Creative Commons License 2010.10.12 0 0 1432
És ami tömeg, az tömegül is viselkedik.
Előzmény: Csüllög Imre (1431)
Csüllög Imre Creative Commons License 2010.10.12 0 0 1431
CM = Kritikus Tömeg. Így nemigen várható más tőle, mint tömeg :)
sirdavegd Creative Commons License 2010.10.10 0 0 1430
- Tömeg. Nos igen, az első szegedi CM-en engem is zavart, főleg, hogy egyedül másztam a tömegben. Lehetett menni gyök kettővel, járdázós rendezők, ilyesmi. Aztán, mire összegyűjtöttem a bátorságot, hogy jelentkezzek rendezőnek, már nem volt rendezett szegedi CM.
- Minek következtében azóta egyfelől a "térképen" mindig fel van hívva a figyelem arra, hogy illenék betartani a kresszet, ergó hozzanak már tetvedék lámpát és ne járdázzanak. Másfelől azóta folyamatosan üldözési mániában szenvedek a túra időpontjában - mindig azt képzelem, hogy 300-800 ember követ :D . Ez mondjuk addig oké is, amíg be nem előznek a kivilágítatlan kis járdázós gyíkok. Járjuk mondta azt mások Atom a Tisza rakparton, hogy "köszi, látjuk ügyes vagy, na szpaccs a Tiszába" :D . Van, akinek nem lehet magyarázni a szabályos közleketést, mert sötét, mint az orosházi szomszédom, szóval csak abban lehet reménykedni, hogy nem a CM során beleződik ki magától, mint a rémszarvas. Ellenben ezek a kis atkák úgy követnek bármilyen kerós tömeget, mint a rossz féle jányok bármilyen hadsereget. Egy éve rekedtre ordibáltam magam, most talán nem volt velük annyi probléma. Vagy csak már megszoktam.......

Egyébként a mostani CM slusszpoénja számomra az volt: állok a Dóm-téren a szokásos hülye szerkóban, térképosztás után (természetesen véletlenül találtam egy kupaccal a járdán és odanyújtottam az arra téblábolóknak, hátha ők ejtették el, de senki nem akarta visszaadni...), mikor is egy jól szituált ismerősöm állított oda hozzám keróval. Aszongya mikor fogunk osztani legközelebb lámpát, mert neki bedöglött, és kellene neki. Na ott zavartam el, hogy még hazaérjen sötétedés előtt. A "gyerök" (tisztességes magas képzettésgű adófizető állampolgár) ugyanis együtt végzett velem, három éve dolgozik, szóval della van minden fosra, csak épp arra nincs, hogy ki legyen világítva. Ha legalább nem lenne autója, akkor még érteném is, de akkora gleccsertatár, hogy Dugó térről a Dóm térre is kocsival szokott menni.

Egyébként pedig igen is buli a CM. Sok ember, barátok, ismeretlenek, tök mindegy. Este van, kellemes tavaszi/őszi idő, a város is a szebbik arcát mutatja, mi meg örülünk, hogy ilyen csodás helyen tekerhetünk. Dova gurulós muzsikája mondjuk cefetül hiányzott, meg mondjuk még pár dolog a karneváli hangulathoz, de én akkor is szeretem. A pesti CM megint más "szertartás", az ember fogja a Robit, feltekerünk, dumálunk, másnap pedig végigzódulni az Erzsébet hídon. Nyamiiii :D
Előzmény: esattila (1427)
Vegaaa Creative Commons License 2010.10.08 0 0 1429
engem imiék megkérdeztek az idei CM után, hogy mennyire tetszett a dolog, mert nekem ez volt az első. pont azért volt az első, amit te leirtál a blogodon. még mindig ugy gondolom hogy a hozzáállásom ehhez az egészhez neutrális. nekem sem tetszett az a pár kivilágitatlan DH-s faszfej akik ideoda cikáztak, az ittas alakok akik beszóltak minden szembejövö autósnak, és énis rühellem a tömeget. slusszpoén hogy mire a bertalan hidhoz értünk már untam is eléggé az egészet, ezért poénbol az egyik szksc-s gyerekkel toltunk egy sprintet lefele.
összességében viszont azt kell hogy mondjam:
IGEN, van biciklis társadalom. bármennyire is szeretném/énk általánositani a kerékpáros közlekedést az bizony nemfog menni. elméleti síkon sem. igy vagy úgy, de aki nap mint nap bicajra ül, annak van bizonyos kötődése ehhez a szerkezethez. én imádok kerékpározni, kerékpárosnak vallom magam, és idén úgy döntöttem hogy ezt többedmagammal "bevallom" a társadalom elött. azt pedig kénytelen vagyok elismerni, hogy nem minden kerékpáros jófej, mert alapvetően emberek vagyunk.
például képzeld el, hogy a nagy port kavart motoros balesetek után nem rendeznének motoros találkozókat. ha ez szerinted is nagy hülyeség lenne, akkor áprilisban várunk a dóm téren téged is:)
Előzmény: esattila (1427)
Csüllög Imre Creative Commons License 2010.10.08 0 0 1428

Több mindenben igazad van, de a CM nem arról szól elsősorban, hogy szabályosan közlekedünk-e, hanem, hogy mivel. A CM-nek ott tud nagyobb tömegbázisa lenni, ahol a biciklizés feltörőben van, és minden ilyen változás feszültségekkel, surlódásokkal jár. Ahol újonnan alakul egy bicikliző réteg, ott általában a fiatalok vesznek benne részt, akik szeretnek bringázni, mert szabadság, szerelem, olcsóság, gyorsaság, és ők buliként tekintenek egy ilyenre, és nem demonstrálásként, főleg nem a szabályos kerékpározás demostrálásaként.

A biciklisek gyűlnek és gyűlnek, majd elérik a kritikus tömeget, és megindulnak. A dolog magja ennyi. Aztán más kérdés, hogy mik épülnek erre. Van, aki a kerékpársávokat akarja kiharcolni a több ezer emberrel a háta mögött, és van, aki a szabályos biciklizést akarja terjeszteni a rövid időre összecsődült nyilvánosság felhasználásával. A bicikliemelés egy szertartás, egy mókás mozdulatsor, de nem kell túldimenzionálni, a biciklizés nem ez, és nem is célja, hogy ez legyen.

Előzmény: esattila (1427)
esattila Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1427
Vigyázz, a saját posztomat hirdetem! ( Az amúgy - teljesen jogosan - közel zéró látogatottságú blogon. )

Írtam arról, hogy én hogyan látom a CM-et.

Ha érdekel, olvasd el, ha ellenvéleményed, ellenérved, más meglátásod van, ebben a rovatban érdekel.

Tényleg érdekel.
sirdavegd Creative Commons License 2010.10.03 0 0 1426
No a hétvégén sikerült parkettázni. Kétszer is.
Végül pénteken indultam el 13:00 után, majd a 47-esen megntem végig OH-ig. Kerek 45 perc volt a Szeged-táblától a Vásárhely tábláig. A falun 15 perc alatt lehetett átjutni, a körforgalom után a bal oldali kerógyász tökéletes ignorálása mellett. Senki nem pitymogott érte. 2 óra 10 perc alatt értem el az Orosháza táblát a gádorosi-gyopárosi lehajtónál. Hülye északi szél, majdnem meglett a 2 óra :(
Szombaton meg egész nap parkettáztam anyám szobáját, szóval most még ülni is fáj, úgy szétmentek a térdeim. Pedig jó poén lett volna ma visszatekerni :( .
Előzmény: sirdavegd (1424)
Danieell Creative Commons License 2010.10.01 0 0 1425
Sziasztok Szegediek! :)

Egy fixie építésébe fogtam :) aminek az építését egy blogon folyamatosan közölni fogom, és beszámolok az aktuális állásról.

Hátha esetleg valakit érdekel!

http://ifixie.blogspot.com/

üdv:
Daniel
sirdavegd Creative Commons License 2010.09.30 0 0 1424
Gyönyörú út lehetett :) Április óta már in is tudom, hogy Szalkszentmártonnál Tas felé kell(ett volna) menni. Szombat reggel tekerek egy Szeged-Orosházát. Székkutason a vasúton túl van a kút a Sztahanov és Lenin utca tőszomszédságában. A falu másik végén mondjuk frankón van Marx és Kun Béla utca is. A helyiek nyilvánvalóan nem akarnak költeni a lakcímkártya meg mindenféle egyéb állandó lakcímek megváltoztatására :) . Bezzeg a mi utcánk hol Szent István volt, hol meg I. István. Vagy csak egyszerűen "Pesti út".
Úgy néz ki nem fog esni hétvégén. Módosulni fog-e?
Előzmény: koller andor (1423)
koller andor Creative Commons License 2010.09.28 0 0 1423
Egy évben legalább egyszer a kedvenc útvonalamon szoktam jönni dolgozni: Csongrád-Halberstadt- Kunszállás-Fülöpjakab-Jakabszállás- Orgovány-Izsák-Kisizsák-Szabadszállás-Szalkszentmárton-Tas-Tassi zsilip-Makád-Szigetbecse-Ráckeve-tököl-Halásztelek-Csepel.

Ma került sor rá az idén.

Jakabszálláson van Marx-Engels-Népfront utca. Teljesen megdöbbentem.:-))
sirdavegd Creative Commons License 2010.09.28 0 0 1422
:D köszi!
Tegnap este elzarándokoltam a Tecsóba venni egy új drótkefét. Amivel ma jó órán át vakartam a koszt indulás előtt, hogy találjak alatta egy biciklit. Félelmetes, hogy a vas ennyire retkesen is hazahozott. A hátsó váltóból kicsipeszeltem egy maréknyi füvet, az első váltót úgy kellett kifaragni, és az első teleszkóp bukócsöve totál be volt vonva iszappal (pedig azt elég gyakran kaparásztam útközben). De miután ezt mind leszedtem és átfújtam mindent wd40-nel, ugyanúgy ment, mint pénteken :D Más kérdés, hogy a CM előtti felújítás során a fékek lettek újratyúkbelezve, tavasszal meg a váltók, szóval a kábelekben bíztam. Ellenben múlt december óta nagyon is tudom, mennyire rossz, ha 1 centi jég fagy a hátsó váltóra.
Előzmény: TZiky (1421)
TZiky Creative Commons License 2010.09.28 0 0 1421
Mééééééég ilyen írást, méééééééééééééééééééééééééééééééég...

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: sirdavegd (1419)
koller andor Creative Commons License 2010.09.27 0 0 1420
Szép írás!

Nemsokára viszem vissza a montimat a szervízbe, jövőre talán jó lesz.:-))
Előzmény: sirdavegd (1419)
sirdavegd Creative Commons License 2010.09.26 0 0 1419
Hát, pedig amikor a sötétben utólértem az előttem haladó kerósokat, titkon reméltem, hogy Te is ott vagy. Végül uccsóként indultam Csongrádról, és nem éppen uccsóként értem Szegedre. A mese itt olvasható.
Előzmény: koller andor (1418)
koller andor Creative Commons License 2010.09.25 0 0 1418
Készen van a montim hátsó kereke, de szimmetrikusra fűzték, így jelen formájában használhatatlan. Így sajnos a ma esti megmozdulásra nem tudok elmenni. Nagyon sajnálom, mert már nagyon szerettem volna megismerkedni veletek.:-((

Jó szelet!
Vegaaa Creative Commons License 2010.09.24 0 0 1417
és az is maradFASZANYÁDAT
Előzmény: Vegaaa (1416)
Vegaaa Creative Commons License 2010.09.24 0 0 1416
még mindig buzi
Előzmény: Vegaaa (1415)
Vegaaa Creative Commons License 2010.09.24 0 0 1415
buzimotor
Előzmény: Vegaaa (1414)
Vegaaa Creative Commons License 2010.09.24 0 0 1414
szeged, budapesti úti gyalog- és kerékpárút
Előzmény: M41 2127 (1409)
M41 2127 Creative Commons License 2010.09.23 0 0 1413
Igen, ez a bajai úti bicikliút, de még a repülőtéren is túl, az elkerülőút után. Ott ennyire ramaty... Magam is elcsodálkoztam...
sirdavegd Creative Commons License 2010.09.23 0 0 1412
Előzmény: koller andor (1408)
Csüllög Imre Creative Commons License 2010.09.23 0 0 1411
Uhh auh... Jó kép!!! Hol készült? Eddig azt hittem, ilyen keskeny ösvény csak Béke-telep felé maradt. Nem is használja senki, nem is dudálnak érte.
Előzmény: M41 2127 (1409)
atomboy83 Creative Commons License 2010.09.22 0 0 1410
Repter mellett? Ez a jobb allapotu resze...
Előzmény: M41 2127 (1409)
M41 2127 Creative Commons License 2010.09.22 0 0 1409
Szegedi kerékpárút helyzetkép: :)

http://www.flickr.com/photos/balazspapdi/5014959372/
koller andor Creative Commons License 2010.09.22 0 0 1408
Indulhatsz gyalog is Csongrádról, csak nekik kicsit korábban van a rajt.:-))
Előzmény: lilongwe (1407)
lilongwe Creative Commons License 2010.09.21 0 0 1407
Ja...utánanéztem...
Gondolom bicajos, ha Csongrádon van a Headquarters... :-)
Előzmény: lilongwe (1406)
lilongwe Creative Commons License 2010.09.21 0 0 1406
Lehet, hogy én még mennék is.
Gondolom bicajosra gondoltál...vagy gyalogosra?
Előzmény: sirdavegd (1397)
Vegaaa Creative Commons License 2010.09.21 0 0 1405
sajna dolgozom, pedig montiznék egyet szivesen. az csoda hogy a holnapi cm-re tudok menni.
Előzmény: sirdavegd (1397)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!