Mivel többségében háziállatokkal kapcsolatos témák vannak a csúcson, picit nekem hiányozni kezdtek az igazi vadak. Ezért is nyitottam meg ezt a topikot, ahová jöhet minden, ami kerítésen kívül van. Netán kerítésen belül, ámde mégsem egészen odavaló (és nem a rendőrséget hívjuk észrevételükkor ;-) A bogaraktól kezdve a ragadozókig bárkit becincálhattok ide.
Legtöbbünk találkozik a kirándulásai, túrái során olyan állatokkal, amikről szeretne többet tudni vagy legalábbis nevén „szólítani”. Persze vannak olyanok is, amiket a többség felismer (őz, vaddisznó, róka vagy éppen bükk, gesztenyefa), de mondjuk a lábnyomaikkal, netán hangjukkal már gondban vagyunk.
Tehát jöhet ide minden, írások, beszámolók, kérdések és képek, amik az élővilág „vadabbik” részéhez kötődnek.
Keresztes. Nem kimondottan veszélyes a mérge, de azért jobb elkerülni. Halt már bele ember... Polivalens szérumot gyártanak ellene, Ausztriában nyilván nem lehetetlen hozzájutni, ha úgy alakulna. De máskor inkább kerüld el.
Az orrszarvú bogár lárva nagyon hasonló letet l ,mint a szarvasbogár...nálam vann ilyan ritka állatka ..szépek ...a korhadt fakorongok között éldegélnek mindkét bogár és májusban jönnek elő.....akkor furkálnak ott lyukakT KI BE.....
Szerintem orrszarvúbogár lárvák. A cincérek lárváinak nincsen lába, csak valami kis csökevény egyes fajoknak, és a fejük után következő első szelvények jócskán kiszélesednek (olyan "vállasak" ettől, néha a fejtok szinte alig látszik)
Elég fejlett lárvák, mi lett velük? Korhadó fűrészporkupacban is szépen kifejlődnek.
Szombaton brutális méretű állatokat találtam Jászberényben egy fatuskóban. Ismeri ezeket valaki? (Ekkora cserebogár nincs, és a pajor nem fát eszik...)
Talán igen, tudomásom szerint a "csülkös vad" elnevezést a szarvasfélékre és az őzre is alkalmazzák, bár ez nem tudományos, hanem gyakorlati kategória.
Viszont nem minden párosujjú patás kérődző (bár a kérődzők mind párosujjúak), például a sertésfélék nem azok, egyszerű gyomruk van.
Persze! Sőt, ha ki akarja irtani őket, kfejezetten ajánlott! ;)
Az azévi hagymákat (amik majd következő évben virágoznak), abból az energiából neveli a tulipán, ami ezekből a levágott levelekből jönne mindaddig, amíg maguktól a nyári pihenőideig vissza nem száradnak.