Keresés

Részletes keresés

altakrisz Creative Commons License 2013.07.23 0 0 372

Értem, igen már időközben be is iratkoztunk, és elég is volt a másolat...

Köszönöm, én is hasonlókat kívánok a gyerkőcödnek, magunknak pedig kitartást az elkövetkezendő időszakra! :)

Előzmény: charlottesweb (371)
charlottesweb Creative Commons License 2013.06.24 0 0 371

Persze a születési anyakönyvi kivonaton nem kell intézni szerintem semmit, én gondoltam viszem az eredetit és mellé egy másolatot, tuti ami biztos. Annak kell intézkedni, akinek időközben elveszett és pótolni kell.

 

Egyebekben pedig nagyon jó tanulást és sikeres éveket kívánok a gyermekednek!

Előzmény: altakrisz (370)
altakrisz Creative Commons License 2013.05.25 0 0 370

Köszönöm a részletes leírásod az utókor számára én azt gondolom igen hasznos. 

Mi is bejutottunk a sima 4 éves szakra, és tényleg nem találtam semmilyen ehhez hasonló átfogó leírást, pedig sokat keresgéltem.

Egy kérdésem lenne viszont: a születési ak-in mit kell intézni? Én a diákigazolvány fényképéről és az adószámról tudok, ezeket kell a NAV-nál és az önkormányzatnál beszerezni, a születési az mindenkinek meg kell legyen, ebből tudsz fénymásolatot készíteni.

Előzmény: charlottesweb (369)
charlottesweb Creative Commons License 2013.05.11 0 0 369

Általános leírást fogok most közzétenni. Fiamat most vették fel a Puskásba, de előtte nekem/nekünk is sok kérdésünk volt, amire a neten nem feltétlenül tudtak megválaszolni. Lássuk.

Nyílt nap a felvételi előtt állóknak

Ebből többet is csinálnak az ősz folyamán, érdemes elmenni rá. Érdekes szülőnek és gyereknek egyaránt. Bemutatják az iskolát töviről, hegyire, a gyerekeket végigkalauzolják az épületen, bemutatják a legérdekesebb laborokat. Eközben a szülőknek is sok mindent elmond az igazgató és a helyettes a felvételiről, az iskoláról.

Felvételi előkészítő

Magyarból és matekból is indítanak felvételi előkészítőt. Tantárgyanként 3000,-Ft, azaz összesen 6.000,-Ft volt most idén. Hasznos! És legalább a gyerek egy középiskolai tanár stílusában is hallhatja az adott tárgyra vonatkozó magyarázatokat, s tán még jobban meg is érti. Kizárólag az elmúlt év felvételijeire alapuló feladatsorokra koncentrálnak, bár ez az idő kevés éppen ezért, már nem árt otthon vagy helyi ált. isk. tanárral feltérképezni a gyerek "fekete foltjait", hogy a januári írásbeli felvételire már magabiztosan tudjon bánni a törtekkel, százalékszámítással, függvényekkel, kordináta rendszerrel, algebrával, szöveges feladatokkal.

Szóbeli

A szóbeliről is írásos értesítést küld az iskola, annak pontos idejéről, pontos helyéről. Pontosan kell megjelenni, mert pontosan hívják be az emberkéket. Idén mindenki bement egy földszinti terembe (illetve többe is) és x gyereket el-elvittek az emeleti szóbeliző terembe - ide már szülői kíséret nélkül.

Gyerek elmondása szerint: nagyon kedvesek és nyitottak voltak a tanárok, aki meghallgatták. Volt szó hobbiról, családról, iskoláról, tervekről, kötelező olvasmányról (relax: nem mélyen, csak érintőlegesen), sportról és a végén egy szöveget is kellett hangosan olvasni. Kb. 10 perc volt az egész.


Ideiglenes lista

A weboldalon közzéteszik határidőre az ideiglenes listát, ami elég ijesztő lehet (nekünk az volt!). De nem szabad csüggedni, ha a gyerek le van maradva a felvehető létszámtól! Sokan nem első helyen jelölik meg a Puskást, pont a miatt, mert kemény suli és elég mélyszakmai, szóval jópár helyezést lehet előre lépkedni a véglegesig.

Rangsorváltoztatás

Egy ízben van lehetőség rangsort módosítani az osztályfőnöknél az ideiglenes felvételi rangsor tudatában. Mi, bár nem volt fényes a sorrendben elfoglalt helyünk, NEM változtattunk a listán, s az esélytelenek legnagyobb nyugalmával vártuk a végeleges lista eredményét. És igen, első helyre fel is vették, bár erre én szülőként max 5% esélyt adtam volna.

De aki mer, az nyer!

Jótanács: esély ide vagy oda, hagyja mindenki azt első helyen, ahova igazán be akar kerülni - hátha! Nekünk bejött!

 

Végleges lista

 

Ezt az interneten nem tették közzé, de mikor felhívtam az iskolát, megmondták az eredményt, majd ezt követően levélben is kiértesítettek minket!

 

Nyelvi előkészítő osztály lett belőle: 1. év angol (heti 18 órában), némi matek és magyar, informatika és heti 5(!) tesi. :) Aztán 4 év kemény menet az érettségiig! Majd 1 év OKJ! Szóval 6 év koncentrált tanulás.

Még mi is csak bízunk benne, hogy menni fog, mert az a suli, ahol eddig voltunk, hát túl sok követelmény nem támasztott :(

Első szülői értekezlet

Ezen most már így májusban túl vagyunk. Nagyon részletes volt: igazgató, a kollégium vezetője és az egyes osztályok leendő osztályfőnökei tartottak tájékoztató előadást, ahol kérdezni is éppúgy lehetett. Mindenki kapott egy információs csomagot: mit kell mikor kitölteni, beadni, befizetni, ügyintézés, beiratkozás, stb.

Beiratkozás

Június 26. Addigra a diákigazolvány ügyintézést és a születési akvi-kat kell elintézni.

Aztán pihi és augusztus végétől indul a nagyüzem! :)

Remélem tudtam segíteni azoknak, akik most állnak felvételi küszöbén.


Ne féljetek! Vágjatok bele és ne könnyű iskolát válasszatok, mert ha kevés tudást kaptok, nem megfelelő szinten, akkor felnőttként hogyan fogjátok megállni a helyeteket?


Hajrá! És mikor Ti ezt olvassátok, fiam már az első osztályt (bocs. 9-iket) járja. Ha kérdés van, szívesen válaszolunk is!

Sok sikert kívánok!

altakrisz Creative Commons License 2013.04.17 0 0 368

A köszönés sosem kár :) max nem volt mit,de ez már nem az én problémám :))  Amúgy az idő megadta a kérdéseimre a választ...

Előzmény: cucu (367)
cucu Creative Commons License 2013.04.10 0 0 367

Kár volt előre megköszönni...:)

Előzmény: altakrisz (366)
altakrisz Creative Commons License 2013.01.11 0 0 366

Sziasztok!

Látom nem nagyon pörög a topik, azért felteszem a kérdéseimet, hátha látja vki:

Fiam a Puskásba szeretne bekerülni, ott is írja a felvételit, így az első kérdésem az lenne, mi a gyakorlat milyen felvételi pontszámmal lehet bekerülni? A másik kérdésem a szóbelire vonatkozik: általában miket szoktat kérdezni, mire készüljünk fel, és mennyire lesz nehéz?

Előre is köszönöm a válaszokat!

 

tarejos Creative Commons License 2012.11.19 0 0 365

2savanyúra"="savanyúra"

 

Előzmény: tarejos (364)
tarejos Creative Commons License 2012.11.19 0 0 364

Ment levél a 2savanyúra".  :-)

 

Előzmény: wolky5 (362)
zwei2 Creative Commons License 2012.11.17 0 0 363

A legjobb középiskolák:

 

Budapest:

Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Gimnázium

Szent István Gimnázium

ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnáziuma

 

Vidék:

Pannonhalmi Bencés Gimnázium

Előzmény: carlos_s80 (361)
wolky5 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 362

??????????????

Előzmény: tarejos (348)
carlos_s80 Creative Commons License 2012.10.25 0 0 361

Igen szerintem is fontos a jó nyelvismeret, ezért fontos hogy milyen eredménnyel s hogyan tanultak az előző végzősök. Gimibe nem akar járni (én sem pártolom) szóval csak szakközépiskola de abból valóban jót szeretnénk. Ezért merült fel a Puskás.

zwei2 Creative Commons License 2012.10.21 0 0 360

Azt nem tudom, hogy most milyen. Vélaményem szerint ebben a korban a legfontosabb a nyelvtanulás, és megfelelő alapozás. Én egy kéttannyelvű 12 osztályos iskolába járatom a lányomat. Fontos hogy angol és német nyelvet jól megtanulja, a gyerekek még sokkal fogényabbak a nyelv tanulásra, mint a felnőttek.

Előzmény: carlos_s80 (358)
zwei2 Creative Commons License 2012.10.21 0 0 359

Kandó erősáramú automatika a Bécsi úton.

Előzmény: cucu (357)
carlos_s80 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 358

Fiam most 8-os és műszaki-informatikai pályára szeretne menni. Több sulit is megnéztünk már, de neki a Puskás jön be eddig. Vajon nagy a túljelentkezés? Nehéz bekerülni? Tényleg nagyon szigorú, kemény iskola? ... aki tud bővebb infót, az legyen szíves írjon róla. Köszönöm.

cucu Creative Commons License 2012.10.05 0 0 357

Az első két évben Nagy Ferenc tanár úr volt az ofőnk, de leadott minket és ekkor lett Kurinyec.

Nem ragozom tovább, annyit nem ér az egész ember....

 

Főiskolát hol végezted?

Előzmény: zwei2 (356)
zwei2 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 356

Kurinyecből simán kinézem hogy rosszindulatú volt, de nekem a "befeléforduló" arca maradt meg. Nekem osztályfőnököm is volt a Kurinyec, ezért nem szívatott minket. Osztálykiránduláson találkoztunk a családjával is, nyilván ott a jobbik arcát mutatta, de így visszagondolva tényleg orvosi eset volt. Csak azt sajnáltam, hogy az érettségire 1 év alatt kelett bevágni a 2 év történelem anyagát. Ha nem lett volna egy fiatal Szabó Miki, Szabó Gábor, Blastik István és egy Prusinszki a 3. évtől, akkor nem érettségiztem volna le.

Előzmény: cucu (354)
zwei2 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 355

Én 86-től 90-ig jártam a Puskásba, jóval utánad.

Előzmény: cucu (354)
cucu Creative Commons License 2012.10.02 0 0 354

Mikori vagy? Én '73-'77

Agócsot nem ismertem.

Kurinyecz semmire sem volt alkalmas. Nekem konkrétan mindenhol keresztbe próbált tenni. Dr. Postánénak (Márti néninek) köszönhetem, hogy nem sikerült neki.

Hozzáteszem még, hogy 5-ös orosszal érkeztem a Puskásba a Bakáts téri általánosból, ahol akkoriban köztudottan erős volt az orosz.

Ja, még annyit, hogy aranyérmes úszó voltam, akkoriban ugyan már vizilabdáztam egy első osztályú ifi csapatban, de a Puskásban nem tudott róla csak a Gurbán tanár úr...

Előzmény: zwei2 (353)
zwei2 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 353

Agócs János óráin a velőspalacsinta receptjeit, az orrsövény műtétjét, a linocérosz szaporodását, a grizli medvvel esett kalandjait táblánál rajzzal ilusztrálta. Az a gyanúm hogy ezek a sztorik is zavaros elméjének képzeletének szüleményei voltak. Átmenni fizikából és kémiából pirospacsival és 1 üveg Vilmopskörte pálinkával lehett. Az egészet végigröhögtük, de aztán egy nap elgurult a gyógyszere. Onnantól kezdve úgy teltek az óráink, hogy felállított valakit és válogatott sértésekkel szidta a felmenőit is. Akkor lett vége az ámokfutásának, amikor egy osztálytársamat szó szerint ki akarta dobni az emeleti ablakon. Hivatalosan betegállományba ment, aztán soha nem láttuk többé.

A Kurinyec nem volt agresszív, ő inkább befelé fordult. Voltak óráink amikor magába roskadva befelé fordúlva ült egymagában, mi meg észre sem vettük hogy ott van. Tisztább időszakokban megpróbálkozott órát történelem vagy oroszórát tartani, de mindíg elcsapongott a szocialista eszménképek irányában. Határozottan emlékszem arra is hogy összefüggéstelenűl is beszélt számos alkalommal. Volt amikor bejött a terembe, mi felálltunk ahogy akkoriban szokás volt, aztán nem történt semmi. 5 perc után fiogtam magam, leültem, mire habzó szájjal ordította, hogy nem adott engedélyt az ülésre! Ezután hónapokon az óráit végigálltuk. Sajnáltam szegényt, de az akkori rendszer hibája hogy nem zártosztályon tartották az Agócscsal egyetemben.

Alapvetően jó emlékeim vannak a Puskásról, de tökéletres hátrányt okozott nekem az, hogy a természettudományi tárgyak matek, fizika, kémia, nyelv tudásomat később saját erőből kelett felhozni a főiskola évei alatt.

Előzmény: cucu (352)
cucu Creative Commons License 2012.10.02 0 0 352

Üdv

Hát a Kurinyecz is pszichológiai eset volt... Tőle semmit, de semmit sem tanúltunk. Nem érdemelte meg a fizetését. Nagy mszmp-s volt, valami összekötő, de hogy ki volt a tartótisztje arról nem hallottunk...:)

 

Postáné és Gíró-Szász tanárnő nagyon jó pedagógusok voltak, bár tartottunk tőlük, de ez így van rendjén. Tanulni is lehetett tőlük.

Szakmailag Nagy Ferenc volt számomra az etalon. De Hirling tanár úr vagy Takács Gábor (Pepi) is nagyszerű volt, no és persze Bakó Imre tanár úrtól is rengeteget tanultam, pedig nem is tanított, csak időnként bejött. (Na jó, a műszaki rajzot ő tanította.) De szakmailag nagyon toppon volt. Terveztük, hogy együtt felújítunk egy Munkácsy TV-t.

Előzmény: zwei2 (351)
zwei2 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 351

Kurinyec Imre orosz, történelem: Semmit nem tanított, néha amikor megtartotta az óráját szocialaista realista értékrendről hadobált. Történelmet a Szabó Mikivel pótoltuk be, az érettségire az utolsó 2 évünkben.

Fodor Gyula matek: nála sem tanultam meg semmit, idióta vicceivel csapta el az időt. Blastik István lelkiismeretes munkájaként jeles érettségire hozott fel.

Agócs János fizika, kémia: pszihiátriai eset volt. Szabó Gábor hozott fel engem 2 év alatt jeles érettségire.

Karnel Juditt: szorongatta a mogyoróinkat, de végül Szabó Gábor és Gergely Magdolna tehetségének köszönhette a mi évfolyamunk a sikeres érettségit.

Prusiszki: nagyon jó tanár csak szuperlatinuszokban beszélhetek róla.

Nagy Ferenc: csak nagyon rövid ideig tanított.

Pánczél Péter angol: jó ember volt, de fegyelmezni nem tudott

Heller tanárúr jó fej volt, arról nem tehetett hogy a tárgy amit oktatott  minde volt csak érdekes nem.

Arra emlékszem hogy Kaposvári József mindíg jót szunnyadt a méréslaborban. :D

Szabó Gábor fizika órái fennomálisak voltak, de távbeszélő technikát mintha ő sem akarta volna magáévá tenni. :D

Nekem Gíró-Szász-ról, és Potánéról jó emlékeim vannak.

 

Tüske Pál, Szabó Misibácsi, és a Török tanárúr. Török János  tanított engem nagyon jó ember volt. Nem tudom mi van vele? Szegény Szabó Misit az alagsori műhelyben mindíg ugrattuk, a csangőt újjal megpöcköltük lefelé menet az alagsorba. Az öreg éveken keresztűl állt lesben az ajtó mellett, hogy elkapja tetteseket de hiába ugrott ki az ajtó mögűl, villámgyorsan röhögve elslisszoltunk. :) Egyszer aztán egy szerencsétle osztálytársunkat aki soha nem volt benne a poénban rávettük a csínytevésre, na őt végül elkapta az öreg, és kioktatta hogy a tűzjelzővel ne szórakozzon :D

 

Materny Károlyról nekem személy szerint nem volt rossz véleményem, osztálytársaim viszont nem szerették.

 

 

 

feri601 Creative Commons License 2012.04.07 0 0 350

Esetleg itt nézz körül:

 

http://puskas.hu/tanuloink/tanuloink.htm

 

Talán megtalálod a keresett tablókat ;)

Előzmény: Alexfux (339)
wolky5 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 349

OK

Előzmény: tarejos (348)
tarejos Creative Commons License 2012.03.29 0 0 348

Bingó!

 

Azért ilyen segítséggel már nem is volt olyan nehéz kitalálni.

De egye fene.

Nemsoká küldök elérhetőséget.

Előzmény: wolky5 (347)
wolky5 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 347

K.József  a megoldás, Te fizeted az első kört, mert K-s 6 ember volt.

Előzmény: tarejos (346)
tarejos Creative Commons License 2012.03.28 0 0 346

Nézd végig a tablót, vagy a névsort, és erősen gondolj közben a nickemre!   :-)

Előzmény: wolky5 (345)
wolky5 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 345

passssz

Előzmény: tarejos (344)
tarejos Creative Commons License 2012.03.28 0 0 344

Félreértettél!

 

Nem A.K, azt akartam írni, hogy "a K. stimmel csak" .   :-)

Előzmény: wolky5 (343)
wolky5 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 343

Ja!

 

Az A.K. az a lánykori neved?

Csak A.L. és Á.Kiss-Attila nevek rémlenek.

 

??????????

Előzmény: tarejos (341)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!