Keresés

Részletes keresés

snowman Creative Commons License 2002.09.06 0 0 topiknyitó
Találtam egy kezdeményt a fórumokban, de színtiszta rajongói klubot még eddig nem fedeztem fel. Pedig a téma megér egy (millió) misét.
Nekem most éppen Led Zeppelin-korszakom van. :o)
Nem az első, de ez most egy kicsit mélyebben ül a szokásosnál, talán azért, mert a dalokat most valahogy jobban hozzám szólónak tartom, mint annak idején tinédzser koromban, amikor csak a dallamuk, a vadságuk, a szépségük, és az exkluzivitásuk sodort magával.
Most kezdtam el felfedezni egy csomó olyan dalt, ami eddig elkerülte a figyelmemet, vagy egyszerűen csak "úgy" hallgattam, mint bármilyen más rock-dalt.
Ilyenek pl.:
Gallows Pole
Babe, I'm Gonna Leave You
Since I've Been Loving You
How Many More Times
Az, hogy most egy kicsivel nagyobb rálátásom lett a zenekar dolgaira onnan jött, hogy sikerült kölcsönkapnom Göbölyös N. László: Led Zeppelin c. könyvét, amelyből néhány érdekességet sikerült megtudnom.
A legkellemesebb dolog egyébként amit átéreztem az egész Zep-világból az a tagok egymáshoz való, szinte rajongásszerű ragaszkodása. Bár néha voltak súrlódások, mégis nagyra tartom azt az elhatározásukat, miszerint Bonzo (aki az én szubjektív és elfogult szememben a világ valaha élt legnagyobb rock-dobosa volt) halála után teljesen megszüntették a zenekart, és nem akartak még évekig csak a hírnévből megélni.
Tudom, hogy voltak mindnféle szólólemez próbálkozások, amelyek több-kevesebb sikert arattak, de a legendát többé már nem lehetett feltámasztani, és ez így nagyon is rendjén van.
Idézet a könyvből:
"Korábban Jimmy page bevallotta, hogy azért nem lépett fel évekig színpadon, mert el sem tudott képzelni más dobost maga mögött, mint Bonzót.
Egy 1988-as interjúban Plant azt mondta:"A Led Zeppelin abban a pillanatban megszűnt, hogy megtudtuk Bonzo halálhírét." "
Arra lennék kíváncsi, hogy kinek mit jelent, jelentett az életében a zenekar, ki tud érdekességeket feldobni ide a zenekarról, és hasonlók.
Tömörüljünk, és éljen sokáig a "rákkendról"! :o)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!