Volt már valakinek diesel-re kötelező szervize? Mi volt benne és mennyibe került? Illetve tudja valaki milyen árfekvésűek a kia cee'd alkatrészei vagy mely márkához hasonlatosak. Azt halottam nagyon drágák és így nem biztos hogy annyira akarom.
Noja, de én csak a 205/55R16-ról fogok tudni beszámolni, mert végül így döntöttem... ha a swiftnél be mertem vállalni a 185-öst, akkor itt is bemerem a 205-öst...
Nekem , mint már írtam, személyes tapasztalat alapján bevált a Kléber.
Ahogy korábban az F1-ben, úgy az életben is megy a harc a gyártók között.
Objektív teszt és gumiforgalmazó is kevés van, ezért nehéz hírek alapján dönteni.
Mellesleg a publikált gumiteszteket nézve a Fulda nem igazán brillírozik, persze ettöl még a valóságban lehet jó gumó. Javaslom a www.gumiteszt.com oldalt, ahol felhasználók írnak véleményeket, ezek alapján sem mondható rossznal a Kléber.
Noja, be is rendeltem a fuldákat, most már nincs idő szarozni... ráadásul visszaemlékezve a SwiftII-re, amint ilyenek voltak 185/60R15 méretben, csupa öröm, olyanokat lehetett rodeózni vele, és még tükörjégen, meg havon is (pedig jó széles volt) fogott szépen... :)
Éves díjat is érdemes mekkkpróbálni. :-D Olcsóbb, és még az utalási költség is nem kevéssel kedvezőbb. (Na, ezt jóm megmondtam.)
Nekem is Aegon van, évek óta. Gyorsan korrektul fizetnek, megegyezéses alapon is, házhoz jön a DEKRA kárszaki. Nincs vita, meg pör. :) Kárbejelentés egy telefon, és működik a gépezet. ( kipróbáltam :) Mégane t.k.
Milyennek érezted a kocsit a hegyekben, kanyarokban? Mivel Te lecserélted 15"-ra a gumikat lehet összehasonlítási alapod a 16"-hoz képest. Még mindig nem döntöttem el hogy én is lecseréljem e 15"-ra vagy sem. Lehet inkább maradok a 16"-nál az SW feneke és súlytöbblete miatt. :)
Gratulálok az új boldog tulajoknak! Jól választottatok, megnyugodhatok!
-Nagyon jó a vas, most 20.000Km-nél vagyok, és még mindíg várom, hogy egy jót repüljek vele. Legyen nektek is sok élményetek!
Volt ma is egy jó kis túrám görbe országba. (Nógrád, Berkenye) Óriásit vágtattam, igazán élvezetes hegymenetben is, kanyarogva. Ha utasom lett volna, biztossan összaokádja magát :-))) Végig túrtam neki oda vissza, átlagfogyi 5.4. ( CRDI)
Ma este 7 - 1/4 8 között Bp, Rákosligeten a vonatálomásnál lévő buszmegállóból láttam egy Xr-t kompass blue-ban. KP(?)-404 volt a rendszáma. Azt nem láttam a sötét miatt, hogy benzines volt e vagy dízel, de elég jól nézett ki. :)
Én 2 autómon is használtam Daytont, igaz még a DW500-at, de nagyon meg voltam vele elégedve. Elvileg holnap átveszem az SW-t, és arra is nagyon gondolkozom a daytonon, de az én méretemben (EX Limited) 12.000.- a különbség a 4 dayton, és a Dunlop Winter Sport 3D, úgyhogy valószínű az utóbbi lesz.
Nekem az Aegonnál van, 4700 ft/hó, 1,4-esre vidéki lakhellyel. Különböző kedvezményeket kaphatsz, ha van náluk más biztosításod is! Ez volt a legolcsóbb.
Én meg végül lehet maradok az előző autómon is használt Fulda Kristal Montero 2-es gummánál... árban kb egykutya, de míg a klébert sokan lehúzzák, a Fuldára ez nem jellemző... picit zajos gumi, de kapaszkodik, mint az állat, minden körülmények közt...
Én voltam a Matador MP59 pártoló 17.000 Ft áron, de végül visszamondtam !
Kléber Krisalp HP lesz helyette. 5 éve használom ezt a márkát telente tökéletes elégedettséggel, csak a 22.000 Ft ár ,ami guminként 5e Ft. tartott először vissza.
Végül győzött az észérv( biztonság ) a pénztárca felett.
Hallottam és olvastam egy két dolgot a gumigyárakról és nem győztek meg, hogy prémium márkát kell választani egy átlagos autósnak.
Csak ajánlani tudom a Klébert, saját tapasztalat alapján a minőség/ár/érték arányában.
A pillanatnyi fogyasztást a mai gépek a befecskendezett üzemanyag mennyiségéből (egyszerűség miatt, a befecskendezés gyakorisága-FORDULATSZÁM és az időtartama-GÁZADÁS MÉRTÉKE), valamint a mindenkori pillanatnyi sebességből adja. Természetes az, hogy azonos fordulat esetén nagyobb gáz (emelkedő, ellenszél, stb), többet mutat. Valamint kis sebesség és nagyobb gázadás esetén (tipikus elindulás-gyorsítás) természetesen igen nagy érték jön ki, mert ezt a sebességet vetíti 100 km-re.
Rossz úton melegszenek a lengéscsillapítók, valahol ez is a benzintől lesz...
Vontatást kérdezte valaki, az adattáblán valszeg van 1 össztömeg (mint a forgalmiban) és 1 annál nagyobb szám, a szerelvény max tömeg, a kettő különbségét húzhatja ráfutófékkel ha a horog is megfelelő. Kb 1200 kg lehet.
Mások rányitása ellen persze a gumicsik nem nagyon véd, inkább csak az ellen, hogy te ne csapd neki az ajtó peremét valaminek. A hypermarketekben a legjobb védekezés a távolság: nekem megéri az a plusz 1 perc gyaloglás, hogy inkább a bejárattól távoli, kevésbé zsúfolt részre álljak.
A gyári nem ér kalap sz*rt se, mivel nem az ajtó középső, legjobban kidomborodó részére rakják, hanem az alsó 1/3-ára. A riderauto gyárt vékonyabbat, de az legalább középre kerül. Nekem is le kéne vakarni a gyárit és azt rakni fel helyette.
Nekem az Aegon jött ki a legolcsóbbnak, nézd meg a saját weblapjukon a kalkulátorukkal. Náluk ha együtt kötöd a cascót és a kötelezőt, akkor mindegyikből 10% kedvezmény van, plusz a metálfényre mint extrára se számítanak fel plusz díjat. Nekem igy a casco az 1.6 CRDI EX Limitedre 6700Ft/hó, a kötelező 3400Ft/hó. A kötelező persze eléggé lakóhely függő, én vidéki kisvárosra fizetem.