"A Havanese egy kicsi, erőteljes, rövidlábú kutya. A szőre hosszú, dús, puha és hullámos. Magassága mindössze 23-27 cm között mozog. Színe nagyon változatos, lehet krém, pezsgő, csokoládé, fekete vagy ezüst."
forrás:http://kutya.hu/Cikk.aspx?id=5205
A bichon havanese fajtájú (+rokon fajták) kutyák topicja.
Kéretik a talált, örökbefogadható kutyusok linkjét, fotóját a "bichon mentés" topicba linkelni.
A fajtával kapcsolatos vidámságok, fotók, történetek megosztására jött létre a topic.
Ezek a kutyák vidám HOSSZÚSZŐRŰ társasági kutyák, nagyon igénylik az ember társaságát, és csak bent tarthatóak. Ettől függetlenül igényli a sétákat, mozgást, kirándulást.
Amennyiben valaki súlyosan, a fórumozókat zavaróan offtopic-tehát, személyeskedő, nem megfelelő stílust, hangnemet használó a fórumozókkal szemben-a hobbi moderátornál jelenthető, ahol kérésre a moderátor döntésétől függően kizárásra is sor kerülhet.
Itt információ kapható:
oltásokról
oltásiprogram:http://www.haziallat.hu/kutya/gondozas/kiskutya-vedooltas-147/1434/
szőrápolásról
kozmetikus, otthoni ápolás
betegségekkel kapcsolatos tapasztalatokról és sok minden másról is!
Én valamelyik este leejtettem egy cseresznyét, Randy 1 órát játszott vele:-) De volt már ilyen koktél paradicsommal is csak azután szőnyeget kellett sikálnom:-) Hétfő óta fogyózom:-( és kedden ebédre sárgarépa turmixot ettem (Apa meg rántott húst). randy mindig tőlem kunyizik csak akkor ül Apa széke mellé ha azt mondom neki, hogy "kérj Apádtól":-) Na, most is így volt, gondoltam nagyot fog csodálkozni a turmixra adtam Neki az ujjamról. Hát úgy nyalta le,mintha nem evett volna hetek óta, nem győztem adni neki. Végül raktam a táljába és 3 evőkanálnyit bevágott:-)
Jaj, a zöldborsóval (többel is) múlt héten valamelyik nap nagyon jót játszott Soma:) Hurcolta a szájában, az kiesett, bakkecske mozgással utána ugrált, aztán, mikor elvesztette, kapott másikat. De ő nem ette meg. (Én dinnyét valahogy félnék adni neki, a mai napig félek Zsófinak.., ez egy fóbia?:) Aztán összeszedtük, majd hétvégén takarításkor Gábor megjegyezte, hogy borsólevest lehetett volna még egyszer főzni abból, amit eljátszogatott Soma:))
Nagyon szépségesek Mazsola is, Fibi is :-) Már megint velem van tele az egész, de ezt még muszáj leírnom, tegnapi, a majonézre és pulira rímel, párbeszéd egy kertészetben:
- de szép, meg szabad simogatni?
- meg :-)
- ő melyik fajta, a bison vagy a havanéz?
- mindkettő :-)))
- jaaaaaa :-( keverék?
Szemét vagyok, mert nem álltam le elmondani neki, pedig végre valaki, akinek legalább derengett valami, sőt, ha jóindulatú vagyok (és igen!), akkor lehet, hogy a bichon frise-re gondolt, de olyan hülyén jött ki :-) És nem nevethettem, mert az már tényleg bunkóság lett volna :-)
Ja, értem és tudom:-) Fú, a Mariann bármelyik pasit az asztal alá issza. Mindig ki is voltak a férfi vendégek ha ott volt Ő is, hogy minden körben kért ő is 3dl vörösbort. És nem Gere kékoportó volt bár ekkora mennyiség abból is romboló hatású. Tényleg? Nekem azt mondták, hogy ellopták vagy eltűnt mikor nem figyeltek. Ja, biztos már akkor is megtaláltuk volna a közös hangot. Viszont abba a sörözőbe belehet vinni kutyust:-) Még anno én is engedtem és a volt kolleganőm is kutya-macska buzi:-)
Annyit nem kapott :-) Tamás hisztizett, hogy ne adjak neki, mert nehogy allergiás legyen rá (a dinnyére :-)), és még én vagyok túlaggódós, ő nem, áááááá). Amig kicsik, és először csodálkoznak rá dolgokra, addig kell nekik, aztán rájönnek, hogy a hús jobb :-) Pöszi ma egy db zöldborsóval focizott (takarítás után két perccel), szerintem az is csak azért kellett neki, mert olyan, mint a labda, csak kicsiben :-) Elég vicces volt, ahogy pofozta, végül megette.
Ugye, kiveszed a bontott cuccot a konzervdobozból? Nekem régen mindig azt mondta a nagyim, hogy nem szabad abban tárolni, mert mittudoménmitcsinál (Pierrebaba biztos tudja, mégiscsak egy agrármérnök :-)), és egészségtelen.
Nem csak kedvesen beszél :-)))))))))) Ha érted, mire gondolok :-)))) Egyébként nagyon kedves srác, én bírom, pár éve még ő is nagyon jó pasi volt, de a pia nem tett jót neki. Valamikor a Mariann nagyon jó nő volt, egy bombázó, tényleg, de a gerincével lett valami gáz, abbahagyta a tornát, meg hát gondolom hozzátok se bambit inni járt, az meg nem tesz túl jót...
Nem ellopták a kutyát, elutötte egy autó a szentendrei úton, Frankinek hívták. (A lopás jobban hangzik, tény :-/ És sosincs egyik se pórázon. Szerintem nincs is nekik. A bácsi is szeretett italozni, akire gondolok :-))) De kár, hogy sose mentem be, tök jól elbeszélgettünk volna biztos, és akkor már jó régen ismernénk egymást :-)))
Én úgy vettem észre, hogy váltja a fogát amikor az egyik kis barátjával játszottak, harapdálták egymást és amikor megpihent véres volt a szája széle. Nagyon megijedtem, olvastam a fogváltásról, de teljesen elfelejtettem mikor van itt az ideje. Aztán szétnyitottam a száját, hogy megnézzem és akkor láttam, hogy hiányzik egy foga:-)
Hú, ma annyit írtatok, hogy sose jutok a végére. Szinte mindenhez hozzá tudnék szólni, de szelektálnom kell:-)))))
ja ez olyan lehetett, mint nekünk a havannai puli. Egy részeg kérdezte aput otthon: milyen kutya ez, dearanyos. puli,? Erre apa válaszolt: nem, bichon havanese. A részeg fickó ezzel az infóval nem nagyon tudott mit kezdeni,e zért megkérdezte mégyegyszer, mi is ez. Apa jobbnak látta, ha "magyarosít", tehát közölte az úrral, hogy havannai pincs. A részeg faszi erre: Ja, havannai puli?
Valóban nagyon aranyos, meg drága!Nagyon tetszenek a Ti kutyusaitok is! Remélem Mazsolának is szép szőre lesz, Dokibácsink szerint formás az ebecske:-)