Keresés

Részletes keresés

Zorka_ Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53366
Szuper hírek, nagyon-nagyon örülök!:)))))))
Előzmény: Gabriellas (53336)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53365
Csodásak:)
Ennek örömére én is küldök pár képet:
Előzmény: *mse* (53322)
Gabriellas Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53364
Köszönöm szépen Grinci:)))

Ha a dokinkra akarsz hallgatni, akkor kezdj lelkieröt gyüjteni, mert nagyon nehéz lesz.

Mikor és hogyan érintkezik -fizikáliasan- egy tojo és egy him nagypapagáj? S hogyan érintkeztek Ti-mi? Itt az elsö probléma.
Nagyobb távolság kell, -ahogy pl Csillánál is van, látod ott nincsenek ilyen gondok, pedig szeretet és harmonia van- s meg kell tanitani madárnak engedélyt kérjen közeledésre -huuu most lesz sziszenés :))- pedig logikus, egymástol is engedélyt kérnek.
Meg kell tanitani madárnak hol van a ranglistán -lent- ..áhh nem tudok koncentrálni, Lili itt ül a képernyön és különbözö szavakat mondogat.. majd folytatom pihentebben ;)
Előzmény: grinci (53356)
mágnyes Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53363
Bocs, egy valami még eszembe jutott erről a "rószaszín világról". A legtöbbünk elég sok természetfilmet néz, ergo ezt szó szerint kell érteni maga a világ nem az, többek között pl. az Amazonas vidéke sem. Nem a szeretetből papagájt tartó kedves gazdi a világ legveszélyesebb "állata".
Uff
Csilla09 Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53362
Nem nem kell jarni ide csak at kell ugrani azon a beszolason hiszen nem kotelezo elolvasni.  Mindenkinek igaza van :))))
Előzmény: Gabriellas (53360)
Csilla09 Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53361
:)) na igen....ebben van valami. Erre meg azt irnam hogy nem kell ra ugyanolyan stilusban reagalni. Ezert is minden tiszteletem Mse-nek :)
Előzmény: mágnyes (53359)
Gabriellas Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53360
Köszi szépen Csilla, én is olyan nagyon nagyon örülök, s annak is végre van kihez fordulni ha baj lenne.

Most probálok higgadtan fogalmazni, nekem is kissé elszállt az agyam délelött de már szerencsére nem volt idöm irni, délutánra pedig lehiggadtam s inkább repkedtem.

No.... van egy társaság amibe sokféle ember belefér, -jelen esetben az összetarto vezérfonal a madárszeretet- jön valaki uj, szivesen van látva. Viszont van egy stilus, egy alaphangulat topicon ami évek alatt kialakult, ebbe a viszonylag tág határba kellene beleilleszkedni. Sokan jöttek-mentek, nem volt érdekes, megunták, vagy valami egyéb történt, sértödés valamin vagy volt akinek lehetett bármit mondani, nem hallgatott oda, stb.. sokan elmaradtak. Marcsinak is két választása van vagyis 3. Vagy alkalmazkodik ahhoz a stilushoz, ami itt megszokott vagy nem ir. A 3. pedig, hogy marad és folytatja ugyan igy, akkor viszont nem csak én fogom itthagyni a topicot. Én is békét szeretnék, mosolyogni, aggodni vagy sirni idejönni, tanulni vagy segiteni, de nem veszkedni.

Anyu sokszor mondta nekem, hogy kislányom nem az a baj, amit mondasz, hanem ahogy mondod. Ezt mondanám én is, persze nem kislányoznám le + némi tuldramatizálás, megmondom-a-tutit -érzés nekem, hangsulyozom, nekem.

Privát véleményem, nehéz volt még ennyire "jol" is leirni, remélem nem leszek félerérteve:)
Előzmény: Csilla09 (53352)
mágnyes Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53359
Nem sértődök, felháborodok, aztán megháborodok :)
Neked is csak jelezni akartam, hogy nem azzal van a gond ha valaki mást gondol mint mi, hanem azzal ahogy ezt közzéteszi.
Ha valaki állatvédő (igen nemes dolog) akkor abban kell lennie annyi tiszteletnek, hogy képes az emberrel is normális kommunikációra.
Előzmény: Csilla09 (53351)
mágnyes Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53358
Nagyon kicsi vagy te ahhoz, hogy Cicus eszéhez felérj. Ezért aztán minősítened se kéne.
Lehet, hogy a bejegyzéséhez 18-as karika kell, bár én jót szórakoztam rajta, - ezzel is próbálom illusztrálni igen primitív és csekélyke szellemi szintemet - hozzád viszont orvos kéne, de nagyon gyorsan. És még mindig nem azzal van bajom, hogy te mekkora állatvédő vagy, hanem egyszerűen és konkrétan azzal, hogy milyen aszociális, okoskodó, arrogáns bunkó vagy.
Egyszerűen muszáj volt a döglött macskákat lelapátolni a gépről és arrébb rugdosni az egymás lábát rágó kutyáimat, hogy ezt még megírjam.

Én is bocsi bout, vannak dolgok amikhez egy buddha türelme szükségeltetik...
Előzmény: Feketemarcsi (53332)
jooibi Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53357

Köszönöm Csila009-nek és Feketemarcsinak a válaszokat.A kocsi hátsó ülésén fogjuk utaztatni a saját kalitkájába.Korán reggel indulunk amikor még nincs hőség.

A huzatra én is gondoltam,legfeljebb azon az oldalon ahol az ablak le lesz engedve letakarom.Remélem nem lesz semmi probléma.

üdv

grinci Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53356
Nagyon örülök, hogy megúsztátok a kellemetlen kimosást!!! Remélem majd hamarosan leírod, hogy mit kell tenni annak érdekében, hogy ne legyen tojás, milyen tanácsot adott a dokinénitek. Ez engem nagyon érdekel, mert ebben a cipőben járunk Samcival.
Csacskamacka Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53355
Nem csak ledorgáltad, hanem beletapostad a sárga földbe, ami nagy különbség.

A trágárságomhoz semmi közöd, a szellemi képességeimről lövésed sincs, cicuskámozni pedig semmi jogod.

Ha már a neveket taglaljuk, az alapján te is lehetsz sötét és/vagy retkes.

(Bocsi bout, tudom, igazad van. Megint. :-)
Többet nem fordul elő! :-))
Előzmény: Feketemarcsi (53332)
Csilla09 Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53354
kis javitas a mondatomon... "akkor konnyebb NEM felkapni...." :)
Előzmény: Csilla09 (53351)
Csilla09 Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53353

A nehezen tul vagy Timcsirke..aterzem milyen szornyu lehetett...de meg mennyire! Most mar javuloban van, es minel gyorsabbi felepulest szived csucskenek :) Koszi hogy megosztottad a nem rozsaszinu oldalat a papagaj tartasnak ;)

Előzmény: Timcsirke (53350)
Csilla09 Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53352
Veled egyutt repkedek :))) a het legjobb hire :))) nagyon orulok :)))) es annak hogy milyen jo dokit talaltal annak is!!
Előzmény: Gabriellas (53346)
Csilla09 Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53351

Magnyes ne sertodj :(  Nem hiszem hogy felre ertem a dolgokat csak nem kapom fel a vizet az emberi stiluson. Mondjuk akkor konnyebb felkapni mikor nem rajtad van az ostor de ha majd csattan rajtam akkor visszaemlekezek amit irtam :) Van aki turelmesebben es szebben tudja elotalalni a mondani valojat van aki nem erolteti meg magat vagy nincs hozza erzeke. Nem vagyunk egyformak. De amig az allatok vagyis ebben a topikban a papagajokra szolgalo informaciokat kapunk es foleg ezeknek erdekeben van a mondani valo..inkabb arra pontositok, nem a modorra ezert irtam amit irtam.,

Tovabbra is egyet ertek Feketemarcsi beirasain. Nekem is nagyon kell vigyazni azon hogy a nagy papagaj szeretettemel hol van az a hatar amikor mi vagyok, imado vagy papagaj gyujto.  Addig amig maximalisan jol van tartva mindegyik addig oke...de ez rengeteg idot, szeretetet, torodest igenyel aminek en orommel alavetettem magam es csinalom erobol. Viszont vigyaznom kell hogy a jovoben ne essen meg a szivem semmilyen kopasz madaron, vagy megunt madaron vagy kinzott madaron, mert nem tudok mindenkin setiteni.  Es sajnos sok kopasz, kinzott megunt madar lesz mert sok ember osszetesz ket madarat a szobajaban, kertjeben...akik nem tenyesztok, es ha akarjak ha nem, jonnek a fiokak es ezeknek mind jo otthont kell majd talalni. Jo otthont talalni meg nehez. Ezert nem tenyesztek. En is imadom a fiokakat, nevelgetni oket de nem leszek olyan onzo hogy kieljem magam ebben az iranyban pont az elobbi irottak miatt. Ha jo melyen a lelki ismeretembe kutatok akkor azt is bevallom hogy velemenyem szerint nagy papagajt nem szabadna tartani senkinek. Sokkal tobbet erdemelnek mint amit mi nyujtani tudunk nekik. De a trend elkezdodott, sok fogsagban szuletett papagaj van mar es egyre tobb lesz.....az embereknek erre is figyelni kell hogy mi fog ebbol kisulni hosszu tavon. Erre hivjak fel a figyelmet Feketemarcsi beirasai is.

Előzmény: mágnyes (53312)
Timcsirke Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53350

Halihó!

Milyen forró tud lenni a hangulat a meleg nyári napokon:)

Kicsit sűrű az életünk, de magunknak akartuk, de most itt ücsörgök a gépelőtt, uram kint melózik, úgy hogy regélhetek.

Való igaz a madarakat nem tervezték lakásba, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a néhány hete (szülinapomra) történő baleset, mely Vattacukival esett meg. Azért írom le, mivel valóban nem rózsaszín a világ. Vannak szomorú, veszélyes és veszteséges idők, de ezekről nem szívesen ecsetelget történeteket az ember.

Tehát Vattacuki szokásos bentlétét és repkedését, rosszalkodását töltötte bent este, kicsit talán túlmozgásos volt, ez néha előfordul, neki is vannak nyugodtabb, és izgágább napjai.

A kedvence a radiátor volt (most már nem az) és az egyik lendületes felrebbenése után felvisított és átszállt a székre, majd rám, utána a radiátorra- székre és rám. Minden, de értsd konkrétan minden csurom vér volt!

(Most is könnybe lábad a szemem, ha felidézem a látványt.

Pánikolós vagyok, vészhelyzetben kétségbe esem és reszketve hívom férjem.

Nagynehezen megfogtam a kicsikémet, hogy megnyugtassam, de közbe már megindultak könnyeim, úgy hogy nem sok mindent láttam, mi is történt vele.

Párommal megvizsgáltuk az iszonyatosan vérző lábujjat, a karma teljesen leszakadt, kb úgy, mint amikor csirkepucolásnál a lábakon leszedjük a karom kemény részét és csak a lágy érzékeny körömágy marad, csak az már nem vérzik, ellentétben az én gyöngyőkémével.

Kétségbeesésemben felhívtuk Dr. Beregit, aki mondta, hogy el kellene állítani a vérzést, vagy amputáltathatjuk az ujjpercet ha nem áll el a vérzés, nagy a roncsolódás.

Kicsikémnek iszonyatosan fájt a lába, bekentük betadinnal és igyekeztünk nyugodtan ültetni, mivel ha repkedett megnövekedett a pulzusszáma és jobban vérzett.

Borzasztóan kétségbe estem, annyira - de annyira féltem, hogy elveszítem, immáron két éve minden egyes nap (talán összesen 5 napot kivéve) estéje az övé, illetve minden a többiektől elcsalt időm, együtt mosogatunk, jön kukkolni a tusolás közben (beszari és nem tusol velem), kuncsizik kaját vacsinál, billentyűzetet babrál számítógépezés közben, TV-t néz velünk (nem vicc a természetfilmeket nagyon szereti), egyszóval a szívem tollas császára.

Szörnyű érzés a tehetetlenség, tudni, hogy nagyon fáj a lába, rettegni és nézni, ahogy csepeg a vére.

A másik felhívott orvos megnyugtatott, hogy a természetben is megesnek ennél vadabb és hasonló balesetek, a természet erre kitalált választ, az erek szépen visszahúzodnak és néhány nap után már nem fog vérezni.

A néhány nap hosszúnak tűnt, az első éjszaka után nem mertem reggel kimenni, mert féltem, hogy milyen állapotban fogom találni. Ez volt a szülinapom reggele, vendégeket várva főzicskézve kellett volna pezsgőznöm, ehelyett rettegve keltem és küldtem ki férjem. Aki röviddel a kimenetele után diótörésbe kezdett, mikor meghallottam, hogy van kinek, kimentem hozzá. A napot szinte mozdulatlanul töltötte csirkécském, néha megpiszkálva körme helyét. Milliószor néztem ki hozzá, hogy eszik-e, jól van-e, vérzik-e a lába.

Három nap múlva jött ki először a szobavolierből, és akkor is nagyon óvatosan tipegve, gyakran féllábra állva pihenve üldögélt és bizony üldögél most is. A mai napig ellenörzöm a lábát, a radiátort kerüli (azóta igyekeztünk kibiztosítani, hogy ne történjen hasonló baleset), most éppen itt szedegeti a kezemről a láthatatlan szöszöket, és nézi a gépírásnál sebesen használt ujjaimat, közben terepszemlét tart, hogy mit lehetne rombolni. Egyszóval imádom, és félek folyamatosan, mert bármi jöhet még és én nem vagyok erős, hogy könnyedén elviseljem.

Kicsit hosszú regény lett, de úgy éreztem ki kell írnom magamból, valóban nem minden csodálatos, viszont azért azt szeretnénk, ha az lenne.

Gabriellas Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53349
Köszönjük szépen:)))

Előzmény: Longboat (53348)
Longboat Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53348
Ezért mondom, inkább vigyázz magatokra.
És nagyon örülök, hogy nincs nagy baj. :-)
Előzmény: Gabriellas (53347)
Gabriellas Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53347
Hám rajta volt, s azon csak pár centi extra, a hátam mögé dugtuk a poráz-részt. Még vészfékezni sem kell csak kicsit jobban belelépni már ne tudjon kapaszkodni.
Azt hittem egyébként, hogy cicaszállito autoban van, de nem volt, férjem pedig olyan mértékben (nöi)logikátlanul tud pakolni, hogy el se kezdtük keresni vajon hová dughatta.
Előzmény: Longboat (53345)
Gabriellas Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53346
Bizony hipp-hipp hurrá:))))))))) A legjobb szülinapi ajándékja, holnap után lesz 1 éves:))) Ugy a föld fölött 5 centivel repkedek:)))) Azért majd akkor iszom meg a "bort" ha nem jön vissza a szaga vagy nem kezd ujra prüszkölni.
Előzmény: metikus (53340)
Longboat Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53345
Nem bántásból mondom, de a madár és saját biztonságotok érdekében inkább hordozóban szállítsd, ne szabadon, mert nagy baj lehet belőle.

Képzelj csak el egy hirtelen veszélyessé váló forgalmi szituációt, ahol vészfékezni kell és a megkapaszkodni nem tudó gyönyörű Lilli a szélvédőn leli halálát. Vagy belegondolni is rossz, ha Te vezetés közben ösztönösen odakapsz, hogy megvédd a madarat, és ettől veszted el az uralmadat a kocsi fölött.

Na félre a rémképekkel, de kedves autóbolond márkatársamat idézve:

Sál, sapka, biztonsági öv. :-)
vezsu44 Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53344
übereli, azt jelenti, hogy felülüti, azaz törli a régit...
Előzmény: metikus (53342)
erdei barna Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53343
hello
na milyen a kis spangli?spangli??ja?aha!!!!:) nekünk is hegyi van ,majd értekezünk ki hogy bír velük!.......
Előzmény: Girlparrot (53293)
metikus Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53342
Szia, szóval meg van a kis hegyi? Nagy a hangja? Pedig azt olvastam róla, hogy csendes. Übereli a nimfákat?

(Hm. ez az übereli tulajdonképpen nem is tudom, mit jelent ;) )
Előzmény: Girlparrot (53293)
erdei barna Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53341
sziasztok
metikus Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53340
"Ki se kell mosni.":) Hip-hip hurrá! :)))))
Gabriellas Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53339
:)))) Annyira édes kettéhajtva:))))

(No akkor talán be is fejezem a szolozást, visszatérek szemölcseim megvédéshez, mert Molli ismét felcsapott sebésznek és 2 szikét szorit össze a müvelethez egyszerre;) )
Előzmény: lencsi2 (53335)
Gabriellas Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53338
Gabriellas Creative Commons License 2009.07.03 0 0 53337
Lili tenyésztöjénél oriási röpdék, mindhez belsö szobákkal madaraknak.
Sajnos elöfordulhat, hogy kézzel nevelt madarak orrába is jut a tápbol, s bacis fertözés lesz belöle.
Viszont ha ez ennél a tenyésztönél gyakran elöfordulna hát olyan szépen ki lenne közösitve madarasok közül, hogy csak na. Nagyon benne van a madaras klubéletben is, neve ismert és elismert tenyésztök között.
Előzmény: Feketemarcsi (53317)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!