A mostani energomatunkat full felújítva vettük 3 éve. Sajnos nem mos tisztára 40 fokon. Fűtőszál jó, vízkőtlenítés megvolt. Ezért gondolkozom a cserén. Ráadásul néhány programnál túltölti a gépet vízzel :-o Ha most felújíttatom és megint 3 évet bír, akkor nem sokat ér :-(
Azt hiszem, már korábban is írtam, hogy nem kell megijedni a "bolt" látványától. :-))))
A 3,5 kiló szerintem is nagyon kevés. Én max. szingli háztartásba tudnám elképzelni... Mi négyen vagyunk, nagyon hamar összejön a mosnivaló. De nem is szoktam fullra pakolni, szebben mos, ha fél-kétharmad töltet van benne.
Felújított Energomatra nem gondoltál? Saját tapasztalatom nincs róla, de ismerősöktől már hallottam, hogy nagyon klasszul felújítják. Van egy másik mosógép topik itt a T.asztalon, oda szokott írni egy mosógépszerelő is. Szerintem próbáld megkérdezni őt, hátha tud vmi megoldást...
Voltam a domesztétikában. Elég lepattant hely :) Mindenesetre az kiderült, hogy nem gyártanak már ekkora mosógépeket, mert nem megoldható a méreten belül, hogy elmozduljon a gép venti közben :) Engem meg nem érdekel ha ugrál az :D Amúgy láttam Candy Aqua 1000T-t több helyen is, amely gyakorlatilag pár centivel nagyobb csak az energomatnál, viszont csak 3,5kg ruha fér bele. Tipródom. 3,5 kevés lesz.
Nekünk most is ilyen minimat jellegű van, de sajnos nem mos olyan tisztára mint ezek az újak. :( Annakidején én is örömmel vettem meg egy ilyen mini gépet felújítva, de a tény az tény :(
Talán az AEG. A régesrégii Öko-lawamat-juk licensze alapján készült n évig a minimat, energomat, stb. A Deák tér mögött, a Sütő utcában lévő mintateremben érdemes esetleg megnézni.
Gyárt vajon valamelyik gyártó még kisméretű felültöltős mosógépeket? Lakótelepi fürdőszobába kellene. Elöltöltőset nem szeretnék, mert a hajolgatáshoz nincs sok hely és a vízzárásos probléma is érzékenyen érintene. A whirlpool és társai féle 85 centi magas batárok sajnos nagyon magasak.
Corvin Körúton van az üzlet, 1 megálló az 50-es villamossal a Határ úttól, a Tűzoltóság melleti kis utca (tehát egyáltalán nem körút méretű), Az ADY E. út, és az Üllői közt.
valahol kispesten van egy üzlet, ahol kiállított, vagy kívül sérült (karcos) darabokat lehet megvenni féláron, vagy még olcsóbban is. érdemes megnézni.
voltam ma egy Euronics aruhazban, ahol Electrolux EWF1445 gepet arulnak 129ezerert (180-rol leertekelve, hmmm). Szerintetek megeri? Van valakinek tapasztalata ezzel a masinaval? Megneztuk, hogy mit tud: nagyon tetszett, hogy lenyegeben minden extra funkcio alkalmazhato az egyes programoknal. Kicsit sokallom az arat, de hosszu tavra vennenk, 2 gyerek van, sok mosnivalo....
Azért csak majdnem, mert egy rövid ideig hezitáltunk, hogy inkább "nagyobb" márkanevet vegyünk itt (kiállítási darabot), vagy kevésbé jól csengőt, de vadiújat. Aztán volt egy nagyon kedvező akció a Keravillban (akkor még létezett), és egy Indesit mosó-szárító lett. Eredetileg nem akartunk ilyen kombi gépet, de <10e ft-tal volt csak drágább, mint a hasonló mosógép.
Ha valaki rendszeresen gépben akar szárítani, akkor mindenképp jobb a külön szárítógép, de eseti használatra ez is pont megfelel nekünk. Jól jön, ha egyik napról a másikra kell a gyerekeknek vmit tisztává varázsolni. Nyáron a kertben szárítok (abszolút környezetbarát, bio-szárítógép :-)))) ), télen meg a szárítással oldom meg a párologtatást, mert nagyon száraz levegőjű a házunk.
Nekem 1,5 év garanciát mondtak. Amitől félek, hogy a netem sehol nem találom az általuk ajánlott típusokat. Talán már régiek? Lesz hozzájuk alkatrész vagy csak nagyobb mennyiségben Magyarországon is kapható típust érdemes venni?
Konkrét tapasztalatom nincs, mert csak "majdnem" vettünk ott mosogatógépet. :-)
Nem kifejezetten szállítássérült cuccok vannak (bár van közte az is), inkább jellemzők a külföldi bemutatótermekben, vásárokban, áruházakban kiállított házt. készülékek. Ha jól tudom, egységesen 6 hónap garanciát adnak mindenre. Nem csak a kiállított készülékeket lehet megvenni, ha van valami óhajod, kívánságod, pár héten belül be tudják szerezni. Ezt mondták nekünk legalábbis... Jellemzően Németországból importálnak.
Egyik korábbi kommentedben említetted, hogy az új Electrolux EWT 1315-ös mosógépetek nem halkabb mint az előző Whirlpool. Milyen Whirlpool-t használtatok korábban?
(Mosógépvásárlás előtt állok, és a leendő gép egy AEG 47080-as vagy egy Electrolux EWT 1015-ös, amely egy Whirlpool 2288/3-ast fog majd lecserélni...
Én is ilyen felejtős vagyok, és nagyon sokáig abban a tévhitben éltem, hogy az előltöltőset nem lehet nyitogatni. De ez nem igaz! A víz szintje jó pár cm-rel az ablaknyílás alatt van!!!!! Szóval csak emiatt nem szükséges szomorkodni, hogy "csak" felültöltőset lehet venni...
Biztosan tudnak segíteni, fél órán belül indulok körülnézni, csak fel szerettem volna szerelkezni olyan dolgokkal, tanácsokkal, amiket itt kaptam volna. Ha a boltban rákérdezek egy gépre, hogy csendes-e, gondolom, a válasz egy határozott IGEN.... Na, nem baj, nemsokára indulok... Sziasztok!
A mi Energomatunk is huszonévig bírta, de karácsonykor Boshra cseréltük. Nekem a fölül-változat jön be, mert néha mosás közben jut eszembe, hogy kimaradt ez+az. Márkaboltban vettük, 9800-at sikerült lealkudni (hátha ez nem csak karácsonyi kiváltság!), így pont 100-ba került. Próbálkozz!
Sziasztok! Csak keresgetek, meg kérdezgetek.... Tudom, tegnap ezt a fajtát nem soroltam fel, de Samsung R-1031G-ről valaki tud valamit? Ez egy elültöltős, keskenyebb változatban. Egyáltalán milyenek a Samsung gépek? Aristonról valamit? Abból is találtam keskeny, elültöltőset.
Biztos furcsa lehet a kérdésem, de valójában nem fogom fel, egy mélyebb és egy keskenyebb elültöltős között mi a valós különbség, hiszen mindegyikbe lehet kb. 5 kg ruhát tenni, a programok is szinte egyformák, csak éppen 20 cm mélységi különbség van küztük! A belső dobot néztem a keskenyebb Aristonnál - 40 cm mélx, 52 liter, 1000 fordulat, súlyautomatika -, igen, az kisebbnek tűnt, de most ennél a Samsungnál írják a következőket: ....'Keskeny: 45 cm mély, 5.2 kg, "A" energia-kategória, 400-600-800-1000 ford/perc centrifuga sebesség, digitális kijelzés, Fuzzy Technológia, Timer funkció, bébiruha program, 3.5 kg töltőtömeg" 48 liter.. ...
A max.kapacitása 5,2 kg, a töltőtömeg meg 3,5 kg. Akkor most mennyi ruhát lehet beletenni?
Bocs a sok kérdésért, REMÉLEM, 1 héten belül már nem nagyon fogok kérdezgetni!
Köszönöm a válaszokat és remélem, amit venni fogunk (gondolom, nagyon rövid időn belül!), tényleg inkább egy szuperszónikus repülőgéphez fog hasonlítani, mit egy traktorhoz! Mármint a hangjában ! :)))
Pont ezt akartam írni, hogy mi szuper AEG-nk is centrifugáláskor olyan hangot ad ki, mint egy repülőgép a felszálláskor. Amúgy csendes, csak háromszor száll fel:))
Az általad preferált márkákról sajnos nincs tapasztalatom (Indesitem van), de a CSENDESSÉGhez szerettem volna pár szót mondani. Szinte mindegyik manapság gyártott mosógép csendes már, a Minimathoz/Energomathoz képest főleg. :-) Azt a traktorhangot elfelejtheted. :-)) Viszont egyre számíts: ezek az új gépek minden mosás és minden öblítés után centrifugálnak (tehát egy mosásnál 6x), és magas fordulatszámon ennek meglehetősen olyan hangja van, mintha egy szuperszónikus repülőgép épp felszállni készülne... :-))))))) De ne ijedj meg, nem fog elszállni. És a hangot is meg lehet szokni. A gép a leghülyébb súlyeloszlásnál is egyhelyben marad.
Elérkezett az idő, hogy az eleget használt, 23 éve Minimat gépünket végleg lecseréljük! Az utóbbi időben egyre több probléma volt vele, tegnap előtt betette a kaput, hogy akkorákat ugrott 3 törölközővel, hogy attól féltem, leszakad a 2. emeletre! Szóval a megszokott kérdés: Milyen mosógépet vegyek? Az ára 80-100, max. 110.000 Ft legyen, emellett minden hasznos funkcióval rendelkezhetne - amikről igazából nem is tudok -, mivel már annyi féle új dolog van, hogy lehet, nem is tudok róla. ..... esetleg keveset fogyasszon, súlyautomatikája legye, centrije legyen 1000-1200 körüli.... stb. Nem tudom, hogy a lecserélésre kerülő gépem milyen fordulatú cenrivel rendelkezik, annál azért jobb kellene, és a LÉNYEG : CSENDES LEGYEN !!!! Én igazából az Ariston-ba vagyok beleszerelmesedve, de nem tudom, kinek milyen tapasztalatai vannak róla? Esetleg Siemens, LG vagy Bosch? Ja, és inkább az elültöltősök felé vonzódok. Ha tudtok ajánlani valamilyent, megköszönném!