Keresés

Részletes keresés

SzaboZE Creative Commons License 2005.10.08 0 0 430

A mostani energomatunkat full felújítva vettük 3 éve. Sajnos nem mos tisztára 40 fokon. Fűtőszál jó, vízkőtlenítés megvolt. Ezért gondolkozom a cserén. Ráadásul néhány programnál túltölti a gépet vízzel :-o Ha most felújíttatom és megint 3 évet bír, akkor nem sokat ér :-(

SzaboZE

Előzmény: Zitka (429)
Zitka Creative Commons License 2005.10.08 0 0 429

Azt hiszem, már korábban is írtam, hogy nem kell megijedni a "bolt" látványától. :-))))

A 3,5 kiló szerintem is nagyon kevés. Én max. szingli háztartásba tudnám elképzelni...  Mi négyen vagyunk, nagyon hamar összejön a mosnivaló. De nem is szoktam fullra pakolni, szebben mos, ha fél-kétharmad töltet van benne.

Felújított Energomatra nem gondoltál? Saját tapasztalatom nincs róla, de ismerősöktől már hallottam, hogy nagyon klasszul felújítják. Van egy másik mosógép topik itt a T.asztalon, oda szokott írni egy mosógépszerelő is. Szerintem próbáld megkérdezni őt, hátha tud vmi megoldást...

Előzmény: SzaboZE (427)
SzaboZE Creative Commons License 2005.10.07 0 0 428
venti = centi :)
Előzmény: SzaboZE (427)
SzaboZE Creative Commons License 2005.10.07 0 0 427
Voltam a domesztétikában. Elég lepattant hely :) Mindenesetre az kiderült, hogy nem gyártanak már ekkora mosógépeket, mert nem megoldható a méreten belül, hogy elmozduljon a gép venti közben :) Engem meg nem érdekel ha ugrál az :D Amúgy láttam Candy Aqua 1000T-t több helyen is, amely gyakorlatilag pár centivel nagyobb csak az energomatnál, viszont csak 3,5kg ruha fér bele. Tipródom. 3,5 kevés lesz.

SzaboZE
SzaboZE Creative Commons License 2005.10.04 0 0 426
Megnézem őket, bár a honlapon nem emlegetnek ilyen gépet.
Előzmény: Zitka (424)
SzaboZE Creative Commons License 2005.10.04 0 0 425
Nekünk most is ilyen minimat jellegű van, de sajnos nem mos olyan tisztára mint ezek az újak. :( Annakidején én is örömmel vettem meg egy ilyen mini gépet felújítva, de a tény az tény :(

SzaboZE
Előzmény: Zitka (424)
Zitka Creative Commons License 2005.10.04 0 0 424

Vagy ha nincs ellenedre bemutatótermi/kiállítási darab, esetleg javaslom még a domesztétikát... Ha jól sejtem, XI. kerületi vagy.

http://www.domesztetika.hu/  Lehet, hogy tudnak szerezni N.o.-ból ilyet.

Amit még hallottam, hogy sok mosógépszerelő csilivilire felújít energomatokat, és jutányos áron árulják. Persze egy szép új mindig jobb. :-)

Előzmény: SzaboZE (423)
SzaboZE Creative Commons License 2005.10.04 0 0 423
Köszi, ennek utánanézek!
Előzmény: Zitka (422)
Zitka Creative Commons License 2005.10.04 0 0 422
Talán az AEG. A régesrégii Öko-lawamat-juk licensze alapján készült n évig a minimat, energomat, stb. A Deák tér mögött, a Sütő utcában lévő mintateremben érdemes esetleg megnézni.
Előzmény: SzaboZE (421)
SzaboZE Creative Commons License 2005.10.04 0 0 421
Sziasztok!

Gyárt vajon valamelyik gyártó még kisméretű felültöltős mosógépeket? Lakótelepi fürdőszobába kellene. Elöltöltőset nem szeretnék, mert a hajolgatáshoz nincs sok hely és a vízzárásos probléma is érzékenyen érintene. A whirlpool és társai féle 85 centi magas batárok sajnos nagyon magasak.

SzaboZE
Centi the real Creative Commons License 2005.10.03 0 0 420

Corvin Körúton van az üzlet, 1 megálló az 50-es villamossal a Határ úttól, a Tűzoltóság melleti kis utca (tehát egyáltalán nem körút méretű), Az ADY E. út, és az Üllői közt. 

Cm

Előzmény: prütsög (418)
prütsög Creative Commons License 2005.09.30 0 0 418
valahol kispesten van egy üzlet, ahol kiállított, vagy kívül sérült (karcos) darabokat lehet megvenni féláron, vagy még olcsóbban is. érdemes megnézni.
Zephyr Creative Commons License 2005.09.30 0 0 417
OK, de minel kevesebb? Ott van a Cora-ban egy Siemens akcio most, az 80ezer, nagyjabol ugyanazok a parameterek (vizfogyi, zaj, stb).
Előzmény: Törölt nick (416)
Zephyr Creative Commons License 2005.09.29 0 0 415
Sziasztok,

voltam ma egy Euronics aruhazban, ahol Electrolux EWF1445 gepet arulnak 129ezerert (180-rol leertekelve, hmmm). Szerintetek megeri? Van valakinek tapasztalata ezzel a masinaval?
Megneztuk, hogy mit tud: nagyon tetszett, hogy lenyegeben minden extra funkcio alkalmazhato az egyes programoknal.
Kicsit sokallom az arat, de hosszu tavra vennenk, 2 gyerek van, sok mosnivalo....
Zitka Creative Commons License 2005.09.29 0 0 414

Azért csak majdnem, mert egy rövid ideig hezitáltunk, hogy inkább "nagyobb" márkanevet vegyünk itt (kiállítási darabot), vagy kevésbé jól csengőt, de vadiújat. Aztán volt egy nagyon kedvező akció a Keravillban (akkor még létezett), és egy Indesit mosó-szárító lett. Eredetileg nem akartunk ilyen kombi gépet, de <10e ft-tal volt csak drágább, mint a hasonló mosógép.

Ha valaki rendszeresen gépben akar szárítani, akkor mindenképp jobb a külön szárítógép, de eseti használatra ez is pont megfelel nekünk. Jól jön, ha egyik napról a másikra kell a gyerekeknek vmit tisztává varázsolni.  Nyáron a kertben szárítok (abszolút környezetbarát, bio-szárítógép :-)))) ), télen meg a szárítással oldom meg a párologtatást, mert nagyon száraz levegőjű a házunk.

Előzmény: Dingis Vangos (413)
Dingis Vangos Creative Commons License 2005.09.29 0 0 413

Miért csak majdnem? Végül mit vettetek és hol?

Nekem 1,5 év garanciát mondtak. Amitől félek, hogy a netem sehol nem találom az általuk ajánlott típusokat. Talán már régiek? Lesz hozzájuk alkatrész vagy csak nagyobb mennyiségben Magyarországon is kapható típust érdemes venni?

Üdv:

Dingis Vangos

Előzmény: Zitka (412)
Zitka Creative Commons License 2005.09.29 0 0 412

Konkrét tapasztalatom nincs, mert csak "majdnem" vettünk ott mosogatógépet. :-)

Nem kifejezetten szállítássérült cuccok vannak (bár van közte az is), inkább jellemzők a külföldi bemutatótermekben, vásárokban, áruházakban kiállított házt. készülékek.  Ha jól tudom, egységesen 6 hónap garanciát adnak mindenre. Nem csak a kiállított készülékeket lehet megvenni, ha van valami óhajod, kívánságod, pár héten belül be tudják szerezni. Ezt mondták nekünk legalábbis... Jellemzően Németországból importálnak.

Előzmény: Dingis Vangos (411)
Dingis Vangos Creative Commons License 2005.09.28 0 0 411

Van valakinek tapasztalata a www.domesztetika.hu céggel? Szállítássérült gépeket árulnak? Lehet ezeket nálunk javíttatni a későbbiekben?

Köszönettel: Dingis Vangos

hercsi Creative Commons License 2005.09.23 0 0 410
Szia, a dolog már tárgytalan...beszerzésre került a 47080-as AEG...
Előzmény: hercsi (409)
hercsi Creative Commons License 2005.08.28 0 0 409

Szia!

Egyik korábbi kommentedben említetted, hogy az új Electrolux EWT 1315-ös mosógépetek nem halkabb mint az előző Whirlpool. Milyen Whirlpool-t használtatok korábban?

(Mosógépvásárlás előtt állok, és a leendő gép egy AEG 47080-as vagy egy Electrolux EWT 1015-ös, amely egy Whirlpool 2288/3-ast fog majd lecserélni...

Ezért érdekelne ez az infó.)

Előre is köszi! 

Előzmény: Törölt nick (390)
Zitka Creative Commons License 2005.08.19 0 0 408
Én is ilyen felejtős vagyok, és nagyon sokáig abban a tévhitben éltem, hogy az előltöltőset nem lehet nyitogatni. De ez nem igaz! A víz szintje jó pár cm-rel az ablaknyílás alatt van!!!!! Szóval csak emiatt nem szükséges szomorkodni, hogy "csak" felültöltőset lehet venni...
Előzmény: Ildiki (406)
SzJucus Creative Commons License 2005.08.19 0 0 407
Biztosan tudnak segíteni, fél órán belül indulok körülnézni, csak fel szerettem volna szerelkezni olyan dolgokkal, tanácsokkal, amiket itt kaptam volna.
Ha a boltban rákérdezek egy gépre, hogy csendes-e, gondolom, a válasz egy határozott IGEN....
Na, nem baj, nemsokára indulok...
Sziasztok!
Előzmény: Törölt nick (405)
Ildiki Creative Commons License 2005.08.18 0 0 406
A mi Energomatunk is huszonévig bírta, de karácsonykor Boshra cseréltük. Nekem a fölül-változat jön be, mert néha mosás közben jut eszembe, hogy kimaradt ez+az. Márkaboltban vettük, 9800-at sikerült lealkudni (hátha ez nem csak karácsonyi kiváltság!), így pont 100-ba került. Próbálkozz!
Előzmény: SzJucus (399)
SzJucus Creative Commons License 2005.08.18 0 0 404
Sziasztok!
Csak keresgetek, meg kérdezgetek....
Tudom, tegnap ezt a fajtát nem soroltam fel, de Samsung R-1031G-ről valaki tud valamit? Ez egy elültöltős, keskenyebb változatban. Egyáltalán milyenek a Samsung gépek?
Aristonról valamit? Abból is találtam keskeny, elültöltőset.

Biztos furcsa lehet a kérdésem, de valójában nem fogom fel, egy mélyebb és egy keskenyebb elültöltős között mi a valós különbség, hiszen mindegyikbe lehet kb. 5 kg ruhát tenni, a programok is szinte egyformák, csak éppen 20 cm mélységi különbség van küztük! A belső dobot néztem a keskenyebb Aristonnál - 40 cm mélx, 52 liter, 1000 fordulat, súlyautomatika -, igen, az kisebbnek tűnt, de most ennél a Samsungnál írják a következőket:
....'Keskeny: 45 cm mély, 5.2 kg, "A" energia-kategória, 400-600-800-1000 ford/perc centrifuga sebesség, digitális kijelzés, Fuzzy Technológia, Timer funkció, bébiruha program, 3.5 kg töltőtömeg" 48 liter.. ...

A max.kapacitása 5,2 kg, a töltőtömeg meg 3,5 kg. Akkor most mennyi ruhát lehet beletenni?

Bocs a sok kérdésért, REMÉLEM, 1 héten belül már nem nagyon fogok kérdezgetni!
SzJucus Creative Commons License 2005.08.17 0 0 402
Zitka, kispepe !

Köszönöm a válaszokat és remélem, amit venni fogunk (gondolom, nagyon rövid időn belül!), tényleg inkább egy szuperszónikus repülőgéphez fog hasonlítani, mit egy traktorhoz! Mármint a hangjában ! :)))
kispepe Creative Commons License 2005.08.17 0 0 401
Pont ezt akartam írni, hogy mi szuper AEG-nk is centrifugáláskor olyan hangot ad ki, mint egy repülőgép a felszálláskor. Amúgy csendes, csak háromszor száll fel:))

Előzmény: Zitka (400)
Zitka Creative Commons License 2005.08.17 0 0 400
Az általad preferált márkákról sajnos nincs tapasztalatom (Indesitem van), de a CSENDESSÉGhez szerettem volna pár szót mondani. Szinte mindegyik manapság gyártott mosógép csendes már, a Minimathoz/Energomathoz képest főleg. :-) Azt a traktorhangot elfelejtheted. :-)) Viszont egyre számíts: ezek az új gépek minden mosás és minden öblítés után centrifugálnak (tehát egy mosásnál 6x), és magas fordulatszámon ennek meglehetősen olyan hangja van, mintha egy szuperszónikus repülőgép épp felszállni készülne... :-))))))) De ne ijedj meg, nem fog elszállni. És a hangot is meg lehet szokni. A gép a leghülyébb súlyeloszlásnál is egyhelyben marad.
Előzmény: SzJucus (399)
SzJucus Creative Commons License 2005.08.17 0 0 399
Kedves Mosógépszerelő és topic társak!

Elérkezett az idő, hogy az eleget használt, 23 éve Minimat gépünket végleg lecseréljük! Az utóbbi időben egyre több probléma volt vele, tegnap előtt betette a kaput, hogy akkorákat ugrott 3 törölközővel, hogy attól féltem, leszakad a 2. emeletre!
Szóval a megszokott kérdés:
Milyen mosógépet vegyek?
Az ára 80-100, max. 110.000 Ft legyen, emellett minden hasznos funkcióval rendelkezhetne - amikről igazából nem is tudok -, mivel már annyi féle új dolog van, hogy lehet, nem is tudok róla.
..... esetleg keveset fogyasszon, súlyautomatikája legye, centrije legyen 1000-1200 körüli.... stb.
Nem tudom, hogy a lecserélésre kerülő gépem milyen fordulatú cenrivel rendelkezik, annál azért jobb kellene, és a LÉNYEG : CSENDES LEGYEN !!!!
Én igazából az Ariston-ba vagyok beleszerelmesedve, de nem tudom, kinek milyen tapasztalatai vannak róla?
Esetleg Siemens, LG vagy Bosch?
Ja, és inkább az elültöltősök felé vonzódok.
Ha tudtok ajánlani valamilyent, megköszönném!
H_G Creative Commons License 2005.07.22 0 0 398
Tudod, kínálat-kereslet... Ilyet már nem gyártanak annyian, mint automatát.
Előzmény: murray (397)
murray Creative Commons License 2005.07.22 0 0 397
köszi találtam az eurocenterben is 22 ezerért? normálisak ezek?
Előzmény: H_G (396)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!