Öt percen belül a harmadik befejezett támadás. Gomez már kezd ideges lenni. Van egy olyan érzésem, hogy sorsdöntő lehet braziliának ha itt akár egy gólt is kap. Mert akkor esetleg nem ő lesz az első számú kapus, pedig messze a legjobb a három kapus közül, és akkor nem lesznek világbajnokok.
Mindig ez a flancolás, kikaptunk most Németországtól meg Hollandiától, augusztusban meg majd Angliától, egy-két hét ide vagy oda... vedd úgy, hogy vébé volt :)
Ez egyáltalán nem biztos ! Barátságos meccsen megverték az USA-t tavaly novemberben ! De verték már meg Párizsban a franciákat is. Nagyarányú vereséget nagyon ritkán szenvednek, és tényleg a legnagyobbakkal szemben(Anglia, Argentina,Spanyolország).
2006 májusában amikor három napot a Káposztafalvi-mészkőhegységben töltöttem, akkor megnéztem a hétvégi forduló összefoglalóját. Zongorázni lehetett a különbséget. Közönség ott se nagyon volt(bár a rendkívül esős időjáráshoz képest, azért számottevő). Mindenki megnyugothat, hogy ott már akkor sem "Hungarugit" járszottak, hanem landarúgást.
A 97-es Jugo csapat, ami megsemísítette a Magyar válogatottat azzal ők csoportmeccsen 1-1, 0-2-t játszottak.
A wikipedia egyébként azt írja, hogy 76-os Eb győztes Csehszlovák válogatott gerincét szlovák játékosok alkották.
17évesen én is lehet, hogy kimentem volna focizni, ha lett volna rá lehetőségem, akkor még valahogy máshogy gondolkozik az ember és azt hiszik, hogy ezzel elindult a karrierjük, pedig sokszor akkor csúsznak lefelé. De ki nem menni ki külföldre ilyen fiatalon amikor látja, hogy mi vár rá Mo.-n. Lehet ha itt marad akkor se lesz semmivel se jobb focista, külföldön legalább egy kis esély van rá, meg ott van a fizetés is amivel jóval csábítóbb mint itthon.
Nagyon sokan csinálták ezt, hogy vmi nagyobb csapat hívta őket és persze azonnal rábólintottak, holott kb egyértelmű volt, hogy szinte semmitsem fognak játszani... csak gondolom többet fizettek, meg hát a "hírnév".. Alulról kéne kezdeniük, aztán amikor játszanak is és mutatnak is vmit akkor arcoskodni..
Meg a sorsolásnál a lehető leggyengébb csoportba kerültek. Szándékosan sem lehetett volna gyengébb gárdákat összeválogatni. A VB-n simán meglesz a 3 zakójuk.
Azér embere válogatja, pl. Pelé és Torghelle is másutt járt pályafutásában 17 évesen. De Grosso vagy Coulibaly se tuti, hogy VB győzelemre vagy BL szereplésre akárcsak gondolt is komolyabban annyi idősen...
Felvidekrol jelentem:
A mentalitasbeli kulombseg es a focifinanszirozas a fo problema.
A magyar foci tul van fizetve, medializalva es ezaltal a jatekosok tulsztarolva.
Hatalmas fizetesket kapnak csak azert mert tudnak ketto egyeneset rugni a labdaba, aztan a penz szagatol
Elmegy az agyuk.
Aztan ehhez kapcsolodik a mentalitasbeli kulombseg:
Kijutnak kulfoldre, aztan azt gondoljak ez eleg lesz ott is.
De tudjuk, hogy nem.
A szlovak focistak itt nem kapnak meg a magyarokehoz viszonyitva fele annyi fizetest sem.
Ra vannak utalva hogy kihuzzanak, ott mutassanak valamit, hajtsanak gurizzenek dolgozzanak magukon, szepen szerenyen.
Az, hogy elmentek ilyen hamar külföldre biztos, hogy rossz döntés volt, mert ha nem kapnak lehetőséget játszani akkor egy idő után szerintem elveszti az ember azt a küzdeni akarást ami még a legelején megvolt. a meccs pedig tragédia volt, de erre számítani lehetett, annyi a két csapat közötti különbség, hogy lehetetlen volt helyt állnunk. Persze megalázó és nem is játszottunk jól, főleg, hogy nem reagáltuk le az olyan akciókat se amiket már 4-5 megcsináltak . Szóval ilyen szempontból elég kiábrándító.
Szerintem Németh (és Gulácsi, meg Simon) is jobban járt volna, ha nem kábul el a Liverpooltól, hanem olyan csapatba igazol, ahol játszhat, és nem az angol reserve-ben, ami az NBI-nél talán erősebb, de azért nem egy komoly bajnokság.
miért van az, hogy onnan ki tudnak nevelni olyan játékosokat, akiket nem csak el is tudnak adni egy nagy európai klubnak, hanem ezek a játékosok ott meg is tudnak ragadni? fingunk nincs...
esetleg nézd végig hogy a szlovákok, szlovének hol játszanak...
pl nekik is van Némethük a "Liverpoolban" vs 20 éves Miroslav Stoch "Chelsea-ben" aki végig nyomta a Holland bajnokságot a Twente bajnok (32meccs) de a 25 éves Martin Škrtel 08-09 évben összes Liverpool meccsen kezdő volt !
szlovéneknél 23 éves Valter Birsa közel 100 Francia élvonalbeli meccsel.... stb.
azért mert pl a Loki bejutott a BL-be még nem szjuk a spanyolviaszt, főleg úgy nem hogy az ott villantó játékosok zöme rendszerint be se kerül a válogatottba.... valami ürügy mindig van.
Keretükben 1 játékos van aki otthon játszik a többiek Európa középcsapataiban meg van 1 buzifrizurás vezérük.Ennyivel ki lehet jutni de nekünk még ezt sem sikerül kitermelni