Keresés

Részletes keresés

MA97 Creative Commons License 2023.08.24 -1 0 10798

Mette Tranborg keresztszalagja elszakadt. Jelentős veszteség ez mind az Esbjergnek, mind pedig a válogatottnak.
https://jv.dk/team-esbjerg/et-kaempe-chok-team-esbjerg-stjerne-har-paadraget-sig-en-korsbaandsskade

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.21 -8 0 10797
hatosfalat Creative Commons License 2023.08.16 -3 1 10796

Mai Debrecen-Bistrita meccsen az öt átlövőnek - Kácsor, Jovovics, Planéta, Johansson, Hámori - nem sikerült egyetlen gólt sem lőnie. Azért ez sem minden nap fordul elő. 

MA97 Creative Commons License 2023.08.15 -1 1 10795

A Rapid Bukaresthez igazolt Mathilde Neesgaard, a dán liga egyik legjobb gólszerzője. 
https://handbalrapid.ro/stiri/bine-ai-venit-in-familia-rapid-mathilde

hatosfalat Creative Commons License 2023.08.13 -2 6 10794

Románoknak köszönhetően látható volt a Debrecen két meccse is. Első meccset magabiztosan nyerték, másodikban viszont elég komoly pofonba szaladtak. Utóbbi döntően három ok miatt volt, ebből első kettő nem nagyon érdekes nekik hosszabb távon, a harmadik viszont elég szomorú:

  1. Bírók. Első félidőben elég komolyan belenyúltak a meccsbe a kétpercekkel. Másodikban kompenzáltak, de azzal meg nem tudott élni a DVSC. Hozzáteszem, arról már nem a bírók tehetnek, ha hat technikai hibát (köztük öt labdaeladás) követ el egy csapat emberhátrányban és amiatt sorban kapja az üreskapus gólokat.
  2. Ziccerek, kapusok. Szélsők sorra hibáztak, különösen balszél. Itt pech volt, hogy pont Petrus nem volt ott, mert Vámos és a kényszerszélső Csernyánszki nagyon nem érezte a kaput szélről. Ehhez még hozzájött három hetes kihagyása, illetve a Debrecen kapusainak sem volt jó napja. De néha van ilyen.
  3. Ambíció. Feltűnő volt, hogy néhány játékos már a második meccsre összeesett. Kácsor, Planéta, Hámori az első meccsen összesen négy technikai hibát vétettek, a másodikban 12-t. Pedig egyik sem játszott sztem 30 percnél többet egyik meccsen sem, Kácsor a másodikon még biztosan kevesebbet is, így is sikerült a Bistrita ellen öt technikai hibát vétenie, ebből négyszer emberhátrányban adta el a labdát (háromszor kapott gól). Annyit hozzátennék, hogy Planéta és Hámori legalább láthatóan küzdött, Kácsornál viszont úgy néz ki továbbra sem sikerült megoldani a hozzáállásbeli gondokat.

Ami látványos volt, hogy beállókat a tavalyinál sokkal jobban játszották meg, mindkét meccsen 9-9-szer kerültek helyzetbe. Tóvizi nagyon élt támadásban, az új holland lány egyelőre legalább annyit hibázott, mint a góljai száma. 

Jovovicsnak nem ment igazán jól, de azt megmutatta a második meccsen, hogy nagy küzdő, a hajrában sorra szerezte a gólokat. A svéd lány elég szürke volt, de feltűnően jól érzi a beállókat.

Vámos védekezésben remek játék, támadásban is korrekt, de továbbra sem megy elől kiemelkedően neki. Én azt látom, hogy szenved a túl lassú és statikus társak miatt, az újakkal meg még nem épült fel a játékkapcsolata. Csernyánszkinak a lövések nem nagyon mentek, úgy éreztem nincs szerencséje, de a mozgása nem rossz, szép gólpasszokat kiosztott. 

Ami továbbra is hiányzik Debrecenben egy jó hármas védő. Nyilván az kérdés, hogy Haggerty, esetleg Jovovics mire lesz képes, ha majd összeszokottabb lesz a többiekkel.

 

Mindenesetre érdekes lesz a Debrecen bl szezonja. Nagyon bő játékoskerete van, ha az új játékosok beválnak, akkor különböző stílusokra is képes lehet, lassabb átlövésekre alapozott játék vagy akár egy gyorsabb játék is. Az biztos, hogy 2-3 játékos fizikailag hamar elfogyhat, de most van hova nyúlnia Szilágyinak. Viszont sztem átlövőben a bl szinthez (és egy EL F4-hoz) nagyon hiányzik nekik egy igazán kiemelkedő játékos, illetve kapus poszton sem érzem erősnek őket.

van_Persil Creative Commons License 2023.08.12 -18 1 10793

Ha nem tévedek, te kint voltál a meccsen, így nem hallhattad, hogy a meccs után a Klujber is arra panaszkodott (ha ezt egyáltalán panaszkodásnak lehet nevezni), hogy többet kellett volna pihennie, de ha az edzö azt mondja, hogy játszania kell, akkor játszik.

Előzmény: Tonio 2.0 (10791)
hatosfalat Creative Commons License 2023.08.12 -1 3 10792

Pásztornál nem az volt a gond, hogy a bl-ben vagy a hazai 3-4 rangadónkon alig kapott lehetőséget, hanem, hogy a többi lefutott hazai meccsen sem játszhatott normális játékidőben és így egy fiatalnak nem olyan könnyű felvenni a ritmust, összeszokni a többiekkel.

Ha Kukely a 26 nb1-es meccsünkből 20 esetben komolyabb játékidőt kap, akkor már többet ér ezzel, mint mondjuk egy MTK-ban messze lassabb játék és kisebb elvárás mellett játszana, esetleg valamivel többet. Mi duplán jól járhatnánk vele, mert Zácsik, Bölk vagy Lekics, Klujber nem amortizálódna le, Anna meg lehet egyszer csak elérne olyan szintet, hogy már bl-ben is bevethető lenne kiegészítő emberként és nem csak a meccsek végén lefutott állásnál. Úgy hallottam az MTK ellen többet játszott, de persze én is tartok tőle, hogy túl kevés lehetőséget fog kapni.

Előzmény: Tonio 2.0 (10791)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.12 -8 2 10791

Lekicset pihenteti, azért védekezik Klujber (gondolom). Bár Simont is cserélte, ez már látszott a Loki-meccs bevágásaiból is. Lehet, védekezésben is még jobban fel akarja hozni Klujbert, vagy a labdaszerzéseire akar apellálni.

Simon 2/4, egy megpattanó lövéssel, a hetes meg sima belemenés volt, csak valamelyik nagyeszű benézte. Ezzel együtt nem mozgott rosszul.

Zácsik viszont kifejezetten rossz volt, állítólag fáj a válla.

Kukely meg a szezon Tóth Nikije, Pásztorja, stb. lesz, kivéve, ha megsérül 1-2 ember, mert akkor nyilván játszhat majd éles meccseken is.

Összességében szerintem sem volt ez rossz.

Előzmény: hatosfalat (10790)
hatosfalat Creative Commons License 2023.08.12 -2 2 10790

Fradi sztem egy nagyon jó meccset játszott a héten, felkészülési időszakhoz képest meglepően magas színvonalat hoztak a csapatok. Voltak többen, akiknek még nem igazán ment a játék, majd belejönnek szeptemberre.

Védekezésben az sajnos mutat valamit, ha Cvjic volt a legjobb (legkevésbé gyenge) hármasvédőnk. Nem baj, majd jön Edwige nemsokára és helyreállnak a dolgok. Azért nem bánnám, ha legalább egyik magyar beállónk legalább közepes szintet tudna hozni hátul. Bordás mentségére szolgál, hogy ő a játékostársai közül csak Tomorival játszott együtt hármasban többet, aki pont nem volt ott.

 

Támadásban Klujber klasszis szint, de Lekic is jó volt. Ami meglepett, hogy Keti miért védekezik rövid oldalon, nekem több okból is érthetetlen:

  1. Láthatóan idén is többnyire egyedül fogja vinni a jobbátlövő posztot, már a CSM ellen látszott a meccs végi interjúban, hogy eléggé elfárad, ha meccs közben nem kap elég pihenőt.
  2. Lekic egyértelműen jobb nála hátul, de még Simon Petra is bíztatóbban mozgott nála védekezésben.
  3. Sztem a lerohanásokban sokkal jobb Keti, ha nem középről kell indulnia (mert az irányító a padról jön), hanem ahogy megszokta a szélen futhat.

Simon Petra láthatóan élvezi a dán bizalmát. Nem is okozott a csalódást, különösen a korához képest. Nyilván ilyen szintű védelem még a bl-ben is ritka, de 2/4 stat, 1 technikai hiba, 1 kiharcolt hetes nem rossz belépő élete első komoly nemzetközi ellenfele ellen. Védekezésben keveset volt fenn, akkor viszont meglepően jó volt.

Zácsiknak nem mentek a lövések, de passzainak köszönhetően egy alulról átlagot hozott. És védekezésben a jobbak között volt nálunk, igaz nem volt ebben nagy verseny.

A nagy vesztes Kukely. Bölk hiányzott, Zácsiknak nem annyira ment, de így sem merte a dán berakni, hát nem sok jót sejtet. Az is igaz, az új edző vélhetően bizonyítania akar rövid távon is. És a felkészülési időszak legfontosabb meccse volt a CSM elleni, hazai nézők előtt először, ráadásul román csapat ellen. Abban biztos vagyok, hogy Szani fog idén is hiányozni meccseken, remélem később Kukely lehetőséget kap és él is vele nemzetközi ellenfelek ellen is.

 

Albertsen újdonságaiból amúgy sokat még nem lehetett látni, lerohanásokban alig jutottunk helyzetekig (igaz pont Bölk és Edwige hiányzik, akikkel lehetne is lerohanást jobban erőltetni), védekezés sem volt jó. De ahogy tavaly Elek Gábor esetében is, idén is van még idő a tavaszi hajráig.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.11 -11 1 10789
Nullával Osztás Creative Commons License 2023.07.18 -15 2 10788

Mikor a nemzetközi kupákban először kivert egy török csapat egy magyart, akkor az azért szégyen volt. Szóval eddig, és ne tovább! Ettől nincs lejjebb. Most már eljutottunk odáig, hogy meg tudjuk magyarázni, vannak sablonpaneljeink a továbbjutásukra, sőt a Vác vagy a DVSC szerintem élvezi is, ha a Kastamonu veri ki őket. Mondjuk a MOL-szponzorálta EHF bekavart kicsit, a DVSC-t kiemelték ebből a küzdelmes mezőnyből, és a BL-be rakták, hadd szokják a jót (talán nem szóltak a MOL-nak, hogy az eggyel a BL-alatti jót se tudta még  a DVSC igazából megszokni, nem kéne ekkora ugrásokkal haladni!)

Előzmény: Nullával Osztás (10787)
Nullával Osztás Creative Commons License 2023.07.18 -11 2 10787

Régi „kedvencünk“ újra Mo-ra látogat („a Praktiker Vác a török Kastamonu Belediyesi GSK-val vív meg a csoportkörbe jutásért“). A magyar kézilabdában kb. „Mohács“ vagy „Irapuato“ jelentése van a Kastamonu-nak.

MA97 Creative Commons License 2023.07.10 -1 0 10786

"míg a Móvár bajniki harmadikként egyből a 16 fős csoportkörbe került. "

Úgy látszik megütött a mai hőség...

Előzmény: MA97 (10785)
MA97 Creative Commons License 2023.07.10 -1 2 10785

Az Európa Liga 2023/2024-es szezonjának menetrendje.

Két magyar csapat vesz részt a sorozatban. A Vác a harmadik selejtezőkörben csatlakozik és lesz kiemelt abban a selejtezős körben, míg a Móvár bajniki harmadikként egyből a 16 fős csoportkörbe került. 

van_Persil Creative Commons License 2023.07.07 -17 0 10784

https://24.hu/sport/2023/07/07/noi-kezilabda-siofok-kc-nb-ii-europa-liga/

nem tudom, hogy van az EL-nevezés, de ha már benevezték, akkor elég macerás visszacsinálni az egészet, a BEHF nagyon nem szereti a visszalépéseket, nemkiállásokat.

protosfinx Creative Commons License 2023.06.27 -1 2 10783

De az nem baj, ha megint megismélődik az előbbi végeredmény!

Előzmény: MA97 (10781)
Gojira Creative Commons License 2023.06.27 -1 2 10782

Kihagytad azt, hogy "megint".

Előzmény: MA97 (10781)
MA97 Creative Commons License 2023.06.27 -1 2 10781

A BL 2023/2024-es szezonjának csoportjai. Nem kérdés, hogy melyik az erősebb csoport.

nicko Creative Commons License 2023.06.24 -3 0 10780

Nyílván nem kost. 

Én azt írtam amint engedi öket az UEFA/FIFA újra, másnap hasonló bekelentést tesznek a kézis szövetségek. Ez lehet 2025 vagy 2030-ban.

Előzmény: Bamberg58 (10776)
van_Persil Creative Commons License 2023.06.24 -18 1 10779

ja, és mivel a puccs és a forradalom közt vannak félúton, a Prigozsin által megszállt Rosztov csapata se fog tudni indulni. Ez semmi más, csak hangulatkeltés a ruszkik részéről, nem kell foglalkozni vele.

Előzmény: nicko (10775)
van_Persil Creative Commons License 2023.06.24 -17 1 10778

A CSZKA meg semmiképp nem indulhatna, mivel katonacsapat...

Előzmény: nicko (10775)
van_Persil Creative Commons License 2023.06.24 -17 0 10777

ezt mondják a ruszkik... orosz propaganda...

Előzmény: nicko (10775)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.06.24 -11 1 10776

Most? Kizárt!

Teljes a káosz!

Ha ők indulnának, akkor a teljes nyugat bojkottot fog jelenteni, legfeljebb velünk játszhatnának!;-))

Olimpia se lesz...oroszokkal..

Előzmény: nicko (10775)
nicko Creative Commons License 2023.06.24 -4 0 10775

Erős a gyanúm ajogy a focinál visszaengedik majd az oroszokat, masnap az EHF/IHF is bejelentést tesz. 

https://www.csakfoci.hu/kulfoldi-foci/oriasi-fordulat-johet-masfel-ev-utan-visszakerulhetnek-az-oroszok-az-europai-fociterkepre

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.06.23 -1 0 10774

Az első amúgy majdnem egy az egyben az idei csoportunk lenne, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy a Banik Most helyett jönne az Ikast.

Előzmény: Tonio 2.0 (10773)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.06.23 -1 0 10773

Az.

Simán lehet egy Vipers, Esbjerg, CSM, Fradi, Brest, Krim, Bietigheim, Ikast csoport.

Illetve egy Győr, Metz, Odense, Rapid, Buducsnoszt, Sävehof, Lubln, Debrecen.

 

Nyilván elfogult vagyok, de szerintem nagyjából az első lenne a lehetséges legerősebb csoport.

Előzmény: Isthy1 (10772)
Isthy1 Creative Commons License 2023.06.23 -1 0 10772

Irányított sorsolás ;-)

Előzmény: Gojira (10771)
Gojira Creative Commons License 2023.06.23 -1 0 10771

Igaz, de sorsolásnak nevezik.

Előzmény: temcsaba (10770)
temcsaba Creative Commons License 2023.06.23 -1 0 10770

Nem érzem csalásnak. Csak nem sorsolás, hanem beosztás. Szerintem.

Előzmény: Gojira (10769)
Gojira Creative Commons License 2023.06.23 -1 0 10769

Mondtam már, hogy ez az eljárás a csalás politikailag korrekt elnevezése.

Előzmény: tomzz (10768)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!