Volt egy Citroen BX-em (hajdanán...) 1.9 szívó dízel, ma már szinte hihetetlen 68 lóerővel, az például akkor volt a legcsendesebb, amikor az M7-esen Budapest - Siófok között padlógázon (kb 150) csapattam. Na utána olyan csendes volt, hogy csak na...
Hőmérő nem volt benn, úgyhogy fogalmam sem volt ez hány fokos vízhőmérsékletet jelentett, de mikor leállítottam, még percekig pattogott a motor és a kipufogó.
Remélem nem lesz nagy gond.Ezek szerint ,hogy hidegen erős csettegősebb hangja van ez sem normàlis?Nem volt még cdti motorral autóm.Mikor a vízhőfokmutató megindul felfelé rögtön csendes lesz.Köszönöm.
Sziasztok!Egy hete vettünk eg 2005 ös évjáratú 1.7 cdti merivát.Az autón folyamatosan világít a sárga autó+villáskulcs ikon!Az autószerelő állítása szerint minden második meriván ez így van!Hát nem tudom,itt nem találtam róla semmit!Ha valkinek volt már hasonló kérem segítsen.Az autón minden tökéletesen működik,jól megy jól fogyaszt.Hidegen egy kicsit hangosabb kerregős hangja van ami melegen teljesen megszűnik!Segítségeteket köszönöm!
Sziasztok. Nézegetek egy 2005-ös 1,3 cdti Merivát. Kilométert nem tudom. A motor szépen jár nem füstöl, de gázadáskor olyan 1500-as fordulat környékén erősödő kopogás szerű hang van. Ami kisebb és nagyobb fordulatnál azonnal elmúlik. Direkt megnéztem hideg motornál is és meleg motornál is ebben a fordulatszámban ez a hang jelen van .Nem olyan kemény hajtókar csapágy szerű hang.
Nem igazán ismerem ezt a CDTI motor, hogy ez mennyire normális?
Alapjáraton nem nagyon van töltés.Inkább az akksi gyengébb nem? Egy multiméterrel megmérhetnéd.
Egyébként hasonló cipőben jártam egy évvel ezelőtt. Annyi különbséggel, hogy amit én vettem, annak 2012-ig vezetett szervízkönyve volt, évi 30e km-t tettek bele.
A belseje szép volt, gondolom full kozmetikát kapott. A kuplungot már akkor hallottam,hogy zörög, így 150-et le is alkudtam egyből. Kb annyiba is került az új.
Volna még egy javaslatom: egy szervízkütyüt vehetnél hozzá, azzal sok mindent lehet csekkolni(többek közt a töltést is). Nem kell drága, ebay-ről van 4 ezer körül is.
Természetesen én is szkeptikus vagyok a kilométer állással kapcsolatban. Nem is igazán ez győzött meg hanem inkább az állapota. Főleg az utastéré.
Összes papírja meg van. A vásárlási laptól, német autós térképig. Két utolsó műszaki lapjai is meg van. De tudom, hogy a szervizkönyvet sem nehéz pecsételgetni...
Akkor cserélem a kötelezőket, így tiszta lappal indulhat. Máris egy kérdésem van. Alapjáraton a belső világítás és kijelző világítása finoman villog. Egy pici gázadásra egyenletesen világít. Mint ha a töltés nem volna elégséges ( jobban mondva a fesszabályzó nem engedne eleget)
285ezer hihetőbb lenne. Szervízkönyve van? A motor tartós, ha megkapja, ami neki jár. A vezérlést és az olajakat mindenképp cserélném, a szűrőkkel együtt. 250ezer körül a lendkerék is cserés szokott lenni.
Tegnaptól Meriva tulajdonos lettem. 2004-es évjárat 1,7 cdti motorral óra szerint 85 ezer kilométer. Németországból behozva. Állapota így ránézésre nagyon jó. Mit nézzek át elsőre? Mi lehet esetleg valami gyakoribb hiba ezeknél az autóknál? Többen ijesztgettek, hogy ezek a diesel motorok nem valami tartósak és majd a gatyámat ráköltöm... Olvasgattam egy jó pár órát itt a fórumon. Menet közben biztos lesz majd kérdésem. =)
A 2008-as merivámban van ledönthető anyósülés, de az sajnos nincs síkban a hátsó résszel, alvásra magában nem jó, ahhoz a hátsó részt szivaccsal megasabbra kell hozni.
A jobb első ülés síkba döntése opcionálisan választható volt. Ehhez a jobb váll felett egy kis kar van, hasonló mint a wagon R+ hátsó üléseinek eldöntésénél.
Viszont ha előre döntöd, akkor is lesz egy mélyedés a hátsó ülés láb részénél, hiszen nem ér össze az első üléssel, elég kényelmetlen lehet így aludni.
Ezt a reklám szerint szörfdeszka cipelésre alakították ki, ami egy családnak tervezett autó esetében Magyarországon nem valami életszerű.
Ha olyan nagy a szükség, akkor még az lehet a megoldás, hogy átlósan alszol, a fejed a csomagtartóban, az ülés meg teljesen előre nyomva, és hajtva. Ha nem zavar, hogy lelóg a lábad, akkor egy matraccal jó lehet.
Köszönöm mindenkinek! Ahogy olvastam, az anyósülést is lehet valahogy döntögetni, igazgatni. Nekem ez lenne fontos, mert így lehetne elérni azt a hosszt, ahol már kényelmesen lehet feküdni. Ez érdekelne igazán, mert önmagában a csomagtér és a hátsó üléssor még elég rövidke ehhez. Vagy erről írtatok ti is? :)
A 6.5-7.5 literes fogyasztást nagyjából milyen tempónál tudod produkálni? Én ahol a forgalom engedi, 130 környékén mennék vele.
Még soha nem volt volt dízel autóm, idáig egy Wagon R-t hajtottam 10 éven át, megszoktam a megbízhatóságot. :) Azért ennyi idős dízeleknél cserélgetnek ezt-azt, ahogy olvasgatom. Annak meg nem nagyon örülnék, ha ott maradnék valahol a pálya szélén 1000 km-re a háztól. :)
Szerintetek új korában B Merivánál mit tartalmazhatott a Prémium csomag PH8P? Elvileg enjoy felszereltség a kocsi de annál ilyet nem láttam de mégis benne van.
Ma szétszedtem megint de nem találtam semmi hibára utaló dolgot.A három nagy csati közül melyiknek van köze az abs- hez?A narancssárga kábel nem olyan hosszú.Ott kellene valamivel összedugni az a oszlopnál.Valószínűleg a csomagtartóba menne,mivel a hátsó ülések felett van lámpa.
Vásárlás előtt állok, eddig a G Astrákat nézegettem, ám tegnap belebotlottam egy Meriva tesztbe és ott olvastam, hogy az ülések, háttámlák mozgatásával kialakítható benne egy kb. 240 centi hosszú felület. Ez nekem igen szimpatikus lenne, mert elsősorban autópályán használnám és többször benne alukálnék, ahol épp ér az este. Persze nem feltétlenül télen. :)
Teljesen síkba lehet hozni ezt a felület úgy, hogy az alkalmas a benne alvásra? Minden Meriva így működik vagy csak bizonyos modellek? Nekem igazából elég lenne 190 centi is, nem feltétlenül kell a 240, viszont az Astra csomagtere lehajtott ülésekkel is "csak" 155 cm környéke.
Kétféle motor közt vacillálok: 1.7 CDTI(esetleg DTI) vagy az 1.6, amit utána elgázosítanék. De valószínűbb, hogy a dízelt választom, mert az 1.6-os fogyasztására 8 és feletti litereket olvastam, az meg gázzal is nagyjából a dízel szintje.
Mindennemű meglátást, tanácsot, segítséget szívesen fogadok! :) Köszönöm!
Ha úgymond a gyári fejegység van benne, szóval nem tettek bele utólag egy másik ugyanolyat, akkor bármelyik opel márkakereskedésbe bemész és 10E megmondják.