Normális országban erre lenne egy szabvány érték, amire hivatkozva csökkentheti a KÖTELEZŐ jótállás idejét a gyártó - önkényesen. Mert mi az, hogy rosszak a magyar utak?
Mihez képest? A német utakhoz? A világ nem csak 1 országból áll, ha eladnak autót mindenhol, akkor ezt be kell nyelniük. Az autók is olcsóbbak akkor itt? Nem vettem észre. Akkor a KIA a koreai utakhoz hasonlítson mindent? És ott milyenek az utak?
Nagyobb összeget tennék rá, hogy USA-ban nem lehetne ilyen indokkal elhajtani valakit garanciaidőn belül. Max. 1x.
Ez nekem mindig is érthetetlen volt, mármint az, hogy kizárnak bizonyos alkatrészeket a garanciális körből. Nekem tavaly volt problémám a Passattal, volt egy rejtélyes kopogás a hátsó futóműben és képbe került a lengéscsillapító is, de arra azt mondták, hogy a gyár 6 hónapban és/vagy 10 ezer km-ben korlátozta a lengéscsillapítók garanciáját a magyar utak minősége miatt... Nem értem!
na, hazahoztam a kocsit. esküsznek rá, hogy tényleg azóta készült el ez az új cikkszámos kuplungszett, hogy kicserélték a barában, akkor még nem volt alternatíva. egyelőre jó, hazafelé volt bőven dugó is sok kuplungolással, nem kattogott. reméljük, így marad :) a porsche pestben sem találkoztak még amúgy ezzel a konkrét problémával, az európai piac azonban elég nagy, valószínűleg más országokból azért jött elég visszajelzés ahhoz, hogy elkészüljön ez a módosított szett
a szilenteket mint minden szervizlátogatásnál, ezúttal is zsíroztattam, ezzel kapcsolatban tettek egy célzást amúgy arra, hogy a szilentek garanciális cseréje kizárt. ha esetleg eszembe jutott volna ilyesmi, pedig amúgy nem jutott... de azt nem mondták, hogy a garanciaidő vége felé költségmegosztással sem lehet megpróbálni :)
Áprilisban vettem egy szett Continental Premium Contact5 195/65 R15 91T típusú nyári gumit, de aztán nem raktam fel, így eladó. 70 ezer/4 db. Zsírúj, 2018-as gyártás.
Ha érdekel valakit, most hétvégén Bács-Kiskun megyében vagy igény esetén jövő héten Bp-en tudom megmutatni/átadni.
Emiatt nem viszem márkaszervizbe, van erre ember, csak macerás nála otthagyni az autót és hazajutni, mert másik településen van. De ez nálam bizalmi kérdés, így inkább nála hagyom ott, mint elvigyem egy ismeretlenhez.
Érdekes módon most a kormány tekerése közben nem kattog semmi. Vagy 4-5 napja. WTF???
Nekem hasznos, én direkt rendeltem, 2005-ben még nem volt széria.
Országúton leviszi a menetszél a vizet, de városban, ahol tényleg nem baj, ha lát az ember, különösen esős időben, csak az ablaktörlő tartja tisztán az üveget.
Valoban nincs sok ertelme, de en szeretem, ha mukodik ami van (esszeru raforditassal). Uj motort nem vennek bele, esetleg nyitott szemmel jarnek a bontok kornyeken.
hogy kb. mi hogyan van aztan egyik delutan melo utan nekiestem. Szivas volt a csomagterburkolat leszedes, mert nem tudtam pontosan hol es hogyan van rogzitve. Illetve csapagylehuzo nelkul a lapat befogoja nem jott volna le, a szerszamot direkt ezert rendeltem. Nem lett meg 1 nap alatt a dolog, de amig azott a mechanika az ecetben, meg ideert a csapagylehuzo leragasztottam a lyukat a hatso szelvedon. Jo erzes volt, hogy en csinaltam meg, azota is tudok orulni neki:-) Engem ez motivalt, szorakozasnak fogtam fel. Pont mint az elso olaj+szurok cserejet. Termeszetesen a legegyszerubb a szerviz, de arrol nem tudnek itt irni:-)
Elég egyszerű művelet pedig. Nekem mondjuk már túl késő volt mert a víztől kifeküdt a motor elektronikája. Nem rakok bele új motort mert nem ér annyit az egész. Nem is tudom minek raktak hátra ablaktörlőt. Semmi haszna. Lehúztam a vezetéket róla így nincs több gond vele.
Így van, én csak arra céloztam, hogy az O1-ben van kilépőfény, az O3-ban meg nincs. Mindkettő hasznos, de ha egyet kell választani, akkor a kilépőfényre szavazok.
Világos, a másik véglet, hogy elviszed a márkaszervizbe és kifizetsz a motorcseréért 50-70 ezret (fogalmam sincs, hogy mennyi). A kettő között meg van a többi megoldás, egyre olcsóbban egyre szarabb eredménnyel. De sajnos a szerviz is sok idő :(
Erre se eszközöm, se helyem, se időm nincs. A csomagtér burkolat le-felszerelése ráadásul 2 emberes. Szabad ég alatt mindig szívás van: süt a nap, fúj a szél, esik az eső, szóval nyugodt körülmények kellenek és sok hely. Műhely.
Pont tegnap engedtem le 2,1-re a gumis által 2,3-2,4-re pumpált 17-es abroncsokat. Persze, hiába kértem, hogy 2,1...
Miután eljöttem a gumistól, rögtön éreztem, hogy túlfújta őket (az én "ízlésemnek" legalábbis).
Nagyobb nyomással hangosabb és kényelmetlenebb a futómű úthibákon, ez a 2,1 tök jó. Nem érzem, hogy a híresen jó stabilitásából vesztene ezzel az O3, pedig én sokszor állat módon szoktam kanyarodni.
Tudom...2,2 lenne a minimum, de 2 szett abroncsot lekoptattam már az O3-ról, és semmi jele nem volt a túl alacsony nyomásnak, szép egyenletesre koptak.
szedd szét, mosd ki belőle a vizes-rozsdás-zsíros trutymót, pucold ki, zsírozd be és szüntesd meg a mosóvíz átvezetését a motoron, mert az úgy van megcsinálva, hogy csak idő kérdése, hogy mikor folyik bele a mosóvíz a motorba, ami jó esetben csak vizet jelent rossz helyen rossz esetben meg leállíthatatlan lesz tőle a hátsó ablaktörlőd.
Nagyapám a biciklizésbe halt bele, összeütközésbe került egy teherautóval. Egy időben próbáltam biciklivel járni dolgozni, de föladtam. Annyi eszetlen száguldozik autóval, hogy elment tőle a kedvem. Pedig jó lett volna, napi 2x20km.
de amikor már a legkisebb is hatéves, akkor már biztosan könnyebb megoldani. de egyszer mi is eljutunk idáig, minden egyes eltelt nappal közelebb a cél :) addig meg legalább a gyerekek tudnak cukik lenni (néha)
Nekem heti egy foci van keddenként este, másfél óra. Ennyi belefér, a többi mozgás az iker gyerkőcökkel együtt a játszótéren, meg a lakásban, amikor ugrálnak rajtam :)
De majd most még beiktatok majd esti futást fektetés után, így heti két intenzívebb mozgás már csak elég lesz ahhoz, hogy ne halálozzak el idő előtt.
Ezen felül ahová csak lehet gyalog megyek (sokszor a másfél km-re lévő piacra is gyalog kitolom a gyerkőcöket, így ők is levegőznek), liftet nem használok, még 5-6-10 emeletre is gyalogolok.
Aztán majd, ha nagyobbak lesznek (most 20 hónaposak), több időm lesz talán másra is.
Én az ikrek születése előtt úszni jártam, természetesen amikor megszülettek, ez elmaradt. Viszont 3-4 éve rendszeresen bicajozok, hétköznap fél órákat meló után, hétvégén pedig reggelente, míg a család alszik/mesét néz, én bejárom a ködös Bihart, 40-60 km/alkalom. Tavaly 4e km-t sikerült tekernem, idén 5e km a cél (1850-nél járok). Irodai munka mellé kell valami mozgás, amit élvezek is. Továbbá nem szeretném a 3 lányomat árván hagyni 60 évesen (vagy előbb).
Munkahelyem 24 km-re van, de ha nem a forgalmas 47-es főúton kellene mennem 9 km-t, akkor jó időben bicajjal járnék. Tervben van a kerékpárút az érintett szakaszon 2018-ra (az M4 autópályával együtt), hát remélem lesz belőle valami.
Elviszem egy villanyoshoz, úgy is ki akarom cseréltetni a kormánynál a csúszógyűrűt. Ha utána is kattog, akkor már csak az index kar lehet, azt meg lesz.rom.
A légzsák drót szakadás azért kellemetlenebb, mert akkor kikapcsol az egész légzsák rendszer.
Nekem O1-en 3 eve berohadt az egesz, egyszer csak meg sem mozdult. Csapagylehuzoval le birtam szedni a lapatot es a csomagterajto burkolatanak leszedesevel hozzafertem a motorhoz. Kikaptam, szetszedtem a hazat, kivettem es zsirtalanitottam a mozgo reszeket es ecetben pacoltam oket 3 napig. Az leszedte a rozsdat. Utana bezsiroztam szintetikus zsirral es azota tokeletes. Van ugyan pici holtjateka, de teszi a dolgat. Lehet, hogy hasonlo a baj, erdemes megnezni, hatha, meg mielott a motor beadja a kulcsot. 62606 szamu hozzaszolasom es kornyeke relevans.
még csak 37 vagyok, ez a 2-3 év már belefér :) amúgy alkalmi focizgatás van így is, de tényleg nincs (sok) időnk erre, nem tudjuk leadni a gyerekeket. előttük jártunk az asszonnyal squasholni, teniszezni és sok ilyesmi, sajnos nem futja rá most (időben)
de ha nagyi két év múlva (várhatóan) nyugdíjba megy, még nem késtünk el semmivel, micsoda aranyélet lesz akkor!!! (reméljük)
Ma a szakadó esőben a hátsó ablaktörlő egyszer csak elkezdett fura hangot adni. Nem, nem a lapát... Az másképp szól és mióta Bosch lapát van (taval nyár) azóta szép csendben dolgozott. Úgy tűnik, a motor fog kipurcanni. Valakinek van esetleg tapasztalata, lehet ezzel valamit kezdeni, vagy kezdjek el keresni egy motort?