Keresés

Részletes keresés

mmmike Creative Commons License 2011.03.06 0 0 372

Lenne egy kérdésem:ha valakit 16 éve leszázalékoltak 15 év munkaviszonnyal (jó munkából,nem menekvésként) ma pedig kiderül,hogy "munkaképes" (az I.fokú bizottság szerint), 67-ről 42%-ra vették le, - nem tudott dolgozni ez idő alatt -az a 16 év beleszámít a nyugdíjas évekbe?Olyan betegségekről van szó,ami krónikus,tehát állapotjavulás nem várható- így  ezután sem fog tudni dolgozni-azzal mi lesz?Mivel az illető 1959-ben született, nyugdíjba 65 éves korában mehet?

holló madár Creative Commons License 2011.03.05 0 0 371

Sziasztok!

Én 2001-ben végig jártam a leszázalékolások minden fokozatát.Az orvosszakértő leírta,hogy a gerincbetegségeim miatt ülő és álló munkát nem végezhetek valamint nem emelgethetek.Erre föl 50%-ot adott ,ez a mai 41%.Megkérdeztem ott a bíróságon tőle,hogy mégis akkor milyen munkát végezzek ,mert amit erre a százalékra adnak az semmire nem elég.(A fekvő munkához meg nincs kedvem ezt csak gondoltam)A válasz az volt,hogy nem tudja.A bírónő pedig azt mondta,hogy ez már nem az ő dolguk.Akkor kié?Megjegyzem az orvosszakértőnek kisebb volt a titulusa mint annak aki leszázalékolt.Egyértelmű,hogy nem fogja felülbírálni a tapasztaltabb idősebb kollégáját aki ráadásul még feljebb is van a ranglétrán.Ebben az országban aki beteg az már nagyívben le van xarva!

pririmami Creative Commons License 2011.03.04 0 0 370

Népirtás: ma nem reggelizik a dolgozó, mert rohan. az ebéd megoldhatatlan, mert drága. Vacsorára haza zuhan, gyorsan összedob valami egészségtelen szemetet. Stresszes, mert ha betegállományba megy kirugják. A sava buzgón gyártja a gyomorfekélyt. Ehhez jön napi 5-6 kávé. A SZOT üdülök hova lettek? Látta őket, elballagni valaki a Balaton partról, vagya  Mátrából? Külföldön nyaralni keveseknek van megadatva. Tehát nem eszünk, nem pihenünk, stresszben élünk. Már ez is elég lenne bármihez, de  a magyar szívos egy barom. Elvállal még egy-két állást.Aztán kiderül, hogy kilóg a bele, de nem tudja a kamatokat törleszteni, elveszik a lakás, az autó. Ha már sikerül az áldozatot az utcára seperni, onnan gyorsan mehet a dobozba. Eggyel kevesebb magyar, végre.

És a jó öreg komcsi trükk. Az oszd meg és uralkodj. Ott tartunk, hoy irigyeljük azt aki már megkapta a havi 28.700.-havi nyomor pénzt? Normális az az ember, aki nem fizetést akar, hanem ezt éhenhaláshoz sok, élve maradni kevés kis pénzt? Figyeljük egymást, hogy a rokkantnak milyen kocsija, van, jár-e fodrászhoz, de jól megy egyeseknek!

 

Aki már megjárta a Munkaügyi Bíróságot, Egészségügyi Legfelsőbb Tanácsot az ugy kiészül idegilig, hogy nem is kell az alapbetegsésge.

És mennnyi papírt gyártanak, hány admisztrátor, orvos kell ehhez az évenkénti behivogatáshoz?

 

Mellesleg, ha én tudom, hogy valamire még alkalmas lenék, akkor mi van? Akkor se vesznek fel egy 59 éves rokkantat sehová,

Mellesleg nekem a gerincem állapotát maximálisan kiüti, ha ülni vagy állni kell. Csaka a saját  tempojában képes bármire.

 

Ez a 60 millió milyen jó lett volna egy értelmes gépre!

jacint53 Creative Commons License 2011.03.04 0 0 369

http://www.portfolio.hu/….146148.html
Érdemes tanulmányozni és elolvasni mit fentebb ide másoltam!
Látható számok magukért beszélnek ! Mikor volt legmagasabb rokkantosítás 1999, 2001, 2002. Kik is voltak akkor kormányon?
A másik adat a az 1950–1954 , 1955–1959 között születettek közül kerül ki.
De itt csak a rokkantakat mutatja!Hányan vannak akik 40 % -n vannak és nyomorognak. Hányan vannak akik mindenféle ellátás nélkül „élnek“ .
Erről nincs adat!
Én azt látom , hogy az új adó rendszer magas jövedelműeknek kedvez.Látom , hogy kik 20 év alatt meg gazdagodtak mások munkájából akik éh bérér robotoltak- robotolnak nekik. Ez mi napig így van !
Kik felelősek , hogy az sok " rokkant" akik munkanélküliség elöl menekült rokkantosításba ezekre " dokumentumokra rátette a pecsétjét!
Posfalvy úr és mások erről is nyilatkozhatnának.Megkísérlem , hogy ezeknek pecséteknek gazdáit elővenni és visszakövetelni tőlük a jogtalanul ki utalt rokkant nyugdijak összegét!.
Miért " csak" az a bűnbak aki kihasználta az , hogy vannak orvosok kik ilyen téren megvehetők!
Szép összeg összejönne , csak hát érdekes ez senkinek nem jut eszébe.
Mint az sem , hogy akik az ország vesztét okozták azok mi napig szépen éldegélnek., míg mások nyomorognak !
Hol van itt az elszámoltatás?Csak papír halmaz növelésére alkalmas, és arra , hogy sokan szép pénz felvegyenek .
Az ország kasszájába került már vissza valami ? Nagyon nem lepődök meg, hogy érdekes módon ezek közül a vesztegetések és egyéb ügyekbe nem hallani , hogy kőműves, esztergályos takarító , /kétkezi munkás/ jutott potom pénzért ingatlanhoz és minden olyanhoz ami jó nagy pénzt hozz konyhára..

rotler Creative Commons License 2011.03.02 0 0 368

Kedves Adesilex!

 

Már annak is örülök,hogy "hangnemet" változtattál.Mivel kezdetben letegeztük egymást,ezért szerintem,mostmár maradjunk ennél,ha nem gond.Nem a helyesírásoddal volt a fő gond,(mert azt is lehet rosszul tanítani i,nemcsak rosszul tanulni:))  hanem a hangnemmel.Ezek a kérdések engem is érintenek személyesen.Igen sportember vagyok megint,ugyanis a betegségem miatt sportolnom kell,hogy ne fájjon mindenem,és egyáltalán fel tudjak kelni az ágyból.A betegségem neve sem titok:bechterew.Nézz utána a betegségnek,ha érdekel.Én nem azt mondom,hogy nem jogos ingyen parkolni akár,vagy ott megállni,ahol "kényelmes".Én arra próbáltam felhívni a figyelmed,hogy aki 28500 Ft.- nyugdíjból él,és még kap valami támogatást,annak bizony nem igen telik terepjáróra,hisz ha jól értettem,te is az elött vetted az autód,mielött lesérűltél.

Előzmény: adesilex (367)
adesilex Creative Commons License 2011.03.02 0 0 367

Tisztelt Uram! /rotler/

 

Örömmel olvastam sorait, látom célba talált. Ha Önt ennyire bántja az álltalam használt "Öcsi"-zés, ebben az esetben bocsánatot kérek itt a nagy nyilvánosság előtt. Egyébként Önnek sem ártana helyesírási leckét venni, mert ha én 1-es voltam, akkön Ön tisztelt uram bent sem volt a nyelvtan órán. Nem a parkolási díjról beszélek, mert az elenyésző. De ha ott állhatok meg ahol a célom van, és  tábla tiltja, akkor már igen nagy hasznát veszem.

Nem kell annyit gyalogolnom. Csak gondoljon bele. Ön ugyebár sportember. /irígylem/  Szerintem Önnek sem mindegy, mekkora távolságból cipeli amit vinnie kell még akkor is, ha nemakarja. ....na én erre gondoltam.

 

Üdv.: adesilex

 

 

Előzmény: rotler (363)
jacint53 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 366

Mire számíthat a rokkant ember?

A sorok között már nem érdemes olvasni.
Az új alkotmány alapja lessz a további törvényeknek.
Az új alkotmány elfogadása után (márpedig az elfogadásához kétség nem férhet az fux! )Jönnek a következő bennünket érintő változások:

2011. július 1.

1. ......
6–7. Ekkorra újraírják a rokkanttá nyilvánítás és a táppénz-jogosultság szabályait.
8. .........

2011. december 31.
.....
Ekkora felülvizsgálják a korábbi rokkantsági minősítéseket.

Igazoló link:

http://index.hu/…k_nincsenek/

A kormány most négy pontban ígéri a foglalkoztatási problémák megoldását, de ez valójában két területet jelent.
Az egyik a rokkantsági szabályok átírása és a már rokkantsági nyugdíjon lévők rokkantsági állapotának felülvizsgálata. Ma nagyjából 700 000 magyar van rokkantnyugdíjban, körülbelül a felük még nem érte el a nyugdíjkorhatárt. Ez azt jelenti, hogy több százezer ember térhet vissza a munkaerőpiacra – más kérdés, hogy az éves csúcshoz közelítő munkanélküliségi adatok szerint ott nincs rájuk nagy szükség. Szintén a foglalkoztatás hatékonyságát szolgálná a táppénzszabályok átírása (ma még nem ismert módon).

A másik lépést a közmunkaprogramok jelenthetik, 2012-től indítanák el az új rendszert olyan beruházásokkal „amelyek sok ember munkáját igénylik“. A kormány szerint a mostani 55 százalékos foglalkoztatási szintet tíz év alatt 70 százalékra fogják feltornászni – ilyen magasan a rendszerváltás óta nem volt.

Igazoló link:

http://index.hu/…ati_elemzes/

Bevezetőként ezért írtam,hogy nem kell a sosok között olvasni,és esetleges illúziókba ringatni magunkat.
Biztosan előveszik a végleges témákat is.
Nem tippeket adok a hogyanra,de már most is a felülvizsgálat alkalmával utánna néznek,hogy a delikvens gyógyszerkiváltásai (nem a felírt gyógyszer,hanem annak kiváltásának valódiságát),továbbá az egyes „műintézményekben :-)“ valósan eltöltött napjainak számát ellenőrzik.
Mint tudjuk a rokkantnyugdíj következő felűlvizsgálatáig is betegnek,valamilyen állapotnak fenn kell maradni és érdemben avval foglalkozni kell a saját jól felfogott érdekében az embernek.
A megbukás kockázata fenn áll a „véglegesített“ sorstársaknál is.Kiszűrhető,hogy a határozat után mennyiben áll még fenn a betegség,állapot.Senki ne mondja azt,hogy a határozat után már nem kell a gyógyszer,kórházi kezelés,szanatóriumi kezelés stb,met ebből alakul ki a csodálatos gyógyúlás szindróma,amit rendszerint díjaznak a „szakértők“.

Törvény (egyelőre) ide vagy oda,a leirtakhoz ragaszkodom a jól felfogott érdekemben.Olyan morbidus (betegség) tudattal rendelkezem,hogy még adni is tudok belőlle kiló számra az arra rászorúlónak :-)))

 

 

 

 

Olvatátok már a Széll-tolók szlogenjét?

Sereghajtóból – Éllovas.

Olvastassátok fel egy némettel, nagy élmény.




 

 

A jogállam másik alapvető eleme – a jogbiztonság mellet – a közbizalom. Márpedig amit a rokkantnyugdíjasokkal művelnek pár éve, az aláássa erősen a közigazgatásba vetett bizalmat a nem véglegesítettek körében is. Ugyanis az állam a felülvizsgálat jogintézményét sem rendeltetésszerűen használja. Eleve túlnyomó részt indokolatlanul magas arányban minősítenek a rokkantak/les­zázalékoltak körében a felülvizsgálat szükséges jelzéssel. A gyógyulásra esélyes betegségekkel általában nem is a leszázalékolást választják az emberek, hanem a táppénzes állományt. A leszázalékoltak legnagyobb részének olyan betegsége(i) van(ak), amik az öregedéssel csak romlanak, nem javulnak. A levágott kéz, láb nem nő ki, stb. Az állami ellátó rendszer mégis a felülvizsgálandókak között tartja nagyrészt őket. Azért hogy tudjon kiszórni, ha több az államadósság törlesztőrészlete. Nem a tényleges egészségi állapot a felülvizsgálás fő szempontja, hanem a szelektálás, mint azt mengele dr szabadalmaztatta anno. Ha több hely volt a barakokban, oda, ha kevesebb, akkor a zuhanyzóba irányított.
Érdemes lenne megnézni a statisztikákat. milyen arányban állatítanak meg a felülvizsgálatok során állapotrosszabbodást, és milyen arányban állapotjavulást a fő betegségcsoportokra lebontva. Aztán megnézni, hogy ezen betegségeknek ténylegesen milyenek a gyógyulási mutatói. Igen érdekes ellentmondások fognak mutatkozni.
A rokkantak sem hülyék (mind), látják, mire megy ki ez a legtöbbször felülvizsgálatosdi, amit ezt az itteni hozzászólások is bizonyítják. Próbálnak védekezni a szelektálás ellen, ahogy tudnak, mennél több vizsgálatot elvégeztetni, bizonytékként, minél frissebbeket. Méginkább ez történik a fellebbezési meg a bírósági szakaszban is. Ezek pedig sokba kerülnek az államnak a százezres nagyságrendek miatt, és a drága vizsgálati módszerek miatt. A parlamentben sok orvos, vagy orvosi vállalkozásban érdekelt van, nekik ez nagy üzlet. A rokkantnak meg nagy stressz, hogy vajon kiszelektálják-e az ellátó rendszerből vagy nem. El lehet képzelni a krónikus szívbetegekre ez hogyan hat. Sokkan 10–20 éve így élnek. Vagy éppen meghalnak, mert a stressz önmagában is súlyos egészségromboló tényező, hát még betegségekkel együtt. Ez a rendszer kegyetlen, embertelen, és mérhetetlenül aljas, ahogy a söpredék politikus csürhénk tagjai, párthovatartozástól függetlenül. És addig csinálják ezt amíg egyszercsak több százezer ember oda nem megy a parlament elé „eb ura fakó“ ez a törvényhozás nem a miénk, ez az állam nem a miénk, és el nem égetik nyilt szinen a személyi igazolványaikat, és meg nem kérik a rendőröket, hogy szíveskedjenek az EMEREK oldalára állni, és a Széll-tolókat börtönbe csukni!



„ A jogállam alapvető eleme a jogbiztonság. A jogbiztonság – többek között – megköveteli a megszerzett jogok védelmét, a teljesedésbe ment, vagy egyébként véglegesen lezárt jogviszonyok érintetlenül hagyását, illetve a múltban keletkezett, tartós jogviszonyok megváltoztathatóságának alkotmányos szabályokkal való korlátozását. …
A jogbiztonság elvéből
főszabályként az következik, hogy lezárt jogviszonyokat sem jogszabállyal, sem jogszabály hatályon kívül helyezésével – származzék ez akár a jogalkotótól, akár az
Alkotmánybíróságtól – nem lehet alkotmányosan megváltoztatni.

Kivétel ez alól az elv alól csak akkor engedhető meg, ha azt a jogbiztonsággal konkuráló más alkotmányos elv elkerülhetetlenné teszi, és ezzel nem okoz céljához képest aránytalan sérelmet.”

Ez az alkotmánybírósági határozat védte meg az ávós és pufajás gyilkosokat a felelősségre vonástól. [11/1992. (III. 5.) AB határozat] Azért az óriási visszatetszést keltene a társadalomban, ha a szerzett jogok védelmét csak a pufajkás gyilkosok élvezhetnék, a rokkantak pedig nem. Akiknek jelentős része az, ávós, pufajkás gyilkosok, és „liberális“ csemetéik tevékenykedése miatt vált rokkanttá.




Szerintem az a CÉL a Kormánynak minnél több embert kirugni a rendszerböl!!! Sok-sok ember ne kapjon ellátást!Akkor még több munkanélküli lesz! Ha jól tudom 2008ban már szigoritották a rendszert!!!
Akkor most mit akarnak,legtöbb ember már most a legaljára csúszott!!Egy a céljúk ne kelljen rokkant ellátást adni!! Sokan menjenek az örület és a tönk szélére!

timbok Creative Commons License 2011.03.01 0 0 365

Az a Céljuk minnél kevessebben kapjanak ellátást!!Menjen mindenki a csöd és éhenhalál felé!!

holló madár Creative Commons License 2011.03.01 0 0 364

Sziasztok!

Én még csak most találtalak meg benneteket.Örülök ennek a fórumnak!

Én is le vagyok százalékolva 41%-ra.27 ezret kapok, már vagy 4 éve nem emeltek ezen semmit.Jelenleg még dolgozom,de sajnos már nem sokáig,mert nem tudom teljesíteni a követelményeket .Könyvből kellene árulni havi 100-110 ezret,ezért 30 ezer nettó jár.Már képtelenség ennyi könyvet eladni,mikor az embereknek lassan ennivalóra sem telik.

Segítségeteket szeretném kérni,nem tud valaki valami jó munkát?Nagyon megköszönném!Csak rendes ,fizetős munka érdekel,nem az a sok kamuság amivel nem kell ugyan túl sokat dolgozni,de pénzt se lehet keresni.(csak az keres jól aki már évek óta gyűjti az embereket maga alá!)

rotler Creative Commons License 2011.03.01 0 0 363

Kedves Adesilex!

 

Fogalmazásból látom te is 1-es voltál.Megszólítás?Háttal nem kezdünk mondatot,és szerintem nézz körül otthon,és ott keress magadnak testvért,mert én nem vagyok az öcséd.Szerintem olvasd el mit írtam mégegyszer,de azért idézem,belőle.

"Egy mozgássérült,ha valóban munkaképtelen,tuti,hogy nem telik neki autóra,hacsak nem támogatja valaki(szülő,párja stb)"

A lényege ennek,hogy szerintem,aki tényleg munkaképtelen,és CSAK a támogatásból van a havi "bevétele",annak adhatnak bármilyen kedvezményt (parkolás,átalakítási támogatás stb),Úgysem tudod igénybe venni,mert örűlsz,ha kenyérre telik,nem hogy autóra.Te Bátyám,már a "betegséged" elött vetted a 22millás autód,de ez most is menne?Ha igen akkor meg minek parkolási támogatás,mikor úgyis telik parkolásra.

Köszönöm,hogy elolvastad,további sok sikert az életben!

Előzmény: adesilex (355)
jacint53 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 362

Reformcsomag: mégsem lehet spórolni a rokkantnyugdíjasokon?

A kedden bejelentendő reformcsomag egyik sarkalatos pontja a nyugdíjrendszer, azon belül is a rokkantnyugdíjak reformja. A kormány azzal érvel, hogy nemzetközi összehasonlításban magas a rokkantak száma Magyarországon és a részlegesen leszázalékoltak közül is csak kevesen dolgoznak. Azt azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy 2008-ban átalakították a rendszert, aminek hatására a minisztérium által hivatkozott számok sem feltétlenül állják már meg a helyüket



Magyarországon tavaly szeptemberben több mint 728 ezer rokkantnyugdíjast tartott számon az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF). A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) múlt héten publikált tanulmánya szerint, ha ezek az emberek dolgoznának, és csak fele olyan mértékben járulnának hozzá a termeléshez, mint a többi 3,7 millió foglalkoztatott, akkor ez a magyar GDP-t közel 10 százalékkal növelné. Ennél mélyebb fejtegetésekbe azonban nem bocsátkoznak az elemzés készítői.

A minisztérium érvelése során ugyanakkor látszólag nem számol azzal, hogy a több mint 700 ezer ember 52 százaléka már betöltötte a nyugdíjkorhatárt, azaz legfeljebb 350 ezer főt lehetne visszaterelni a munkaerőpiacra. Ráadásul köztük vannak olyanok, akik ágyhoz vannak kötve, ezért az ő esetükben az orvosi felülvizsgálat is felesleges. A Népszabadság hétfői számának cikke már reálisabb számokról beszél: a lap szerint a kormány 100 ezer fővel csökkentené a rokkantellátásban résztvevők számát. 


A rokkantnyugdíjasok száma azonban - nemzetközi összevetésben - továbbra is magas - hívja fel a figyelmet az NGM tanulmánya. A munkaképes korú népességen belül Magyarországon a rokkantsági ellátásban részesülők aránya 2007-ben meghaladta a 12 százalékot, míg Szlovákiában ez az aránya 6,3 százalék, az OECD átlag pedig 5,8 százalék volt. A másik fő probléma az - mutat rá a tárca elemzése -, hogy amíg az EU élenjáró országaiban a megváltozott munkaképességűek 40 százaléka foglalkozatott, addig ez az arány Magyarországon 12-15 százalék. 


Tavaly 646,1 milliárd forintot költött rokkantnyugdíjakra az állam, ebből közel 300 milliárd forintot tett ki a korhatár alattiak ellátása, egy fő pedig havonta átlagosan 70 ezer forint nyugdíjban részesült. Az I. és II. fokozatú rokkantak (akik egészségkárosodása meghaladja a 79 százalékot) estén nem lehet spórolni, de a legnagyobb kifizetések nem is itt történnek. 

A korhatár alatti rokkantnyugdíjakból az I. és II. csoportba tartozókra 55,7 milliárd forintot költöttek, míg a III. csoportba tartozók nyugdíja (50 és 79 százalék közötti egészségkárosodással rendelkezők) 237,4 milliárd forintba került. Ha a kormány spórolni szeretne a rokkantnyugdíjazás rendszerén, akkor vélhetően ez utóbbi csoport tűnik erre alkalmasnak.

Egy szigorítás már volt


Az egyik gyakran hangoztatott érv a rokkantnyugdíjakkal szemben, hogy sokan hamis papírokkal, illetve az orvosok lefizetésével kapták meg ezt a jogosultságot. Ezen, illetve az alacsony foglalkoztatottsági számokon akartak változtatni, ezért három éve jelentős szigorításon ment keresztül a rendszer. Korábban a munkaképesség-csökkenést vizsgálták, 2008-tól viszont az egészségkárosodás mértéke a mérce, valamint a rehabilitáció lehetőségeit is vizsgálják. 

Aki a felülvizsgálatokon rehabilitálhatónak minősül, elesik a rokkantsági nyugdíjtól, de helyette rehabilitációs járadékot kap, és a munkaügyi központok segítségével akár munkát is találhat. A munkaerőpiacra való visszailleszkedést pedig a rehabilitációs hozzájárulás hivatott segíteni: 2010-től azok a cégek, akiknél a megváltozott munkaképességűek nem érik el a létszám 5 százalékát, évi 960 ezer forintos hozzájárulást kötelesek fizetni.


Az új rendszer szigorított a rokkantság feltételein, aminek hatására csökkent a rokkantnyugdíjasok száma és többeket minősítettek vissza munkaképessé. Két éve szeptemberben közel 760 ezren voltak jogosultak rokkantnyugdíjra, számuk egy évvel később 728 ezer főre mérséklődött, ami 4 százalékos csökkenés. A munkaképes korúak esetén még látványosabb a zsugorodás: a majdnem 400 ezer főről 350 ezerre csökkent a jogosultak száma, ami több mint 11 százalékos mínusz. 

Így tehát úgy tűnik, a kormány által hangoztatott számok fölött is eljárt már az idő: a fent hivatkozott 12 százalékos arány 2009 szeptemberében (a 2009 januári KSH népességi számokhoz viszonyítva) 6 százalékra csökkent. 


aperten Creative Commons License 2011.02.28 0 0 361

Creativ!

 

Ha jogerős tb határozattal, vagy jogerős bírósági ítélettel vagy véglegesítve, és nem kérted az állapotrosszabbodás megállapítását, akkor jogellenesen köteleznek a felülvizsgálaton való megjelenésre. Jogerős ítéletet csak bíróság változtathat meg perújítási, vagy felülvizsgálati eljárásban. Első fokon jogerőre emelkedett tb határozatot az igazgatási szerv saját hatáskörében megváltoztathat, de csak akkor, ha jogszabálysértés befolyásolta a határozat eredményét. Például jogerős ítélettel tudja a tb bizonyítani, hogy korrumpáltad az orvost. Egyébként a határozat anyagi jogereje biztosíja, hogy az abban foglaltakat a későbbiek során a hatóság sem nem teheti vitássá.

 

Ettől függetlenül egyik ismerősöm is kapott hasonló "behívót". Írtunk egy levelet, amiben diszkréten felhívtuk a ny.biztosítási  igazgatóság figyelmét a jogállami normák követésének fontosságára. Elnézést kértek tőle, és visszavonták a "behívót" . Ennyi.

Előzmény: Creatív (342)
jacint53 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 360

Na jó én is tudok olyat ki állítólag reumás és  ezzel van le rokkantósítva kb 15 éve :

Csak az az érdekes  , hogy otthon magán óvodát  üzemeltet.

Előzmény: afintha (359)
afintha Creative Commons License 2011.02.28 0 0 359

En csak annyit tapasztalok, hogy a szembeszomszed (kb. 60 eves) sok-sok-sok eve le van szazalekolva a gerincevel, de azert a krumplival teli kosarat buzgon cipelo a kertjeben azota is.

Eleteben talan ha 2-3 evet dolgozott rendes munkahelyen. Pedig tiszta, rendes, megbecsult munkahelye volt (gyogyszertar), es nem neki mondtak fel...

Előzmény: jacint53 (357)
szucsimary Creative Commons License 2011.02.28 0 0 358

Kedves JÁCINT53 ! Azt szeretném csak irni,hogy megelöztél ezzel a levéllel,teljesen egyetértek Veled!

Előzmény: jacint53 (357)
jacint53 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 357

Nem csak a TV-be hanem a rádióba is reklámozza Pósfai a szimulátorát!
Én több dologra lennék kíváncsi.
Hogyan tud megállapitni betegségeket?Egy gerinc beteg aki emelni nem nagyon tudd , talán meg is műti?
Vagy a köszvényes akinek a kezei duplára dagadnak, le vágja a kezet és újjat tesz fel?
Egy szívbeteg talán meg gyógyul ha a gépbe rakják?
Minden esetre én nagyon kíváncsi lennék erre gépre!
Hogyan vizsgál ? Hogyan miként tudja meg állapitni valakiről , hogy ezt vagy azt a munkát eltudja végezni a vizsgált beteg.
Ha egy orvosi diplomát szerző le meri írni egy gerinc mütött betegnek, miután le írta , hogy gerinc kimélet. Teljes munkaidőbe gerincet nem terhelő munkát végezhet.
Akkor mire is számíthat az ember egy géptől ?

 

Szerintem a gép nem tudhatja a vizsgált személy szándékát: – nem akarja, vagy nem tudja a feladatot megcsinálni.

Én kíváncsian várom, hogy mikor kerülök sorra. Rajtam sok orvosi műszeres vizsgálatot végeztek, és azt szakorvosok kiértékelték. Az ORSZI vizsgálatokon ezeket a leleteimet mind elbagatellizálták, vagy nem vették figyelembe a felülvizsgálatot végző orvosok.

Eltudom képzelni azt a variációt, hogy ez a munkaszimulátor fordítva fog elsülni a felülvizsgálatot végzők számára, és tömegekről derül ki, hogy tényleg munkaképtelenek. Igaz az is feltételezhető, hogy átállítják más értékekre és a „tévedhetetlen csodagép” a halottakat is munkaképesnek nyilvánítja.

 

Ne olyan gépre gondoljatok amelyik a betegségeteket keresi és diagnosztizál­ja,hanem csak egyszerű semmire amit gépnek neveznek.Ebben sullyok,és biliárd golyok találhatóak.Ha ti a kijelölt drb vasat feltudjátok emelni,vagy a biliárd golyot át tudjátok rakni eggyik oldalrol a másikra,akkor már egészségesek vagytok.Ez a gép nem betegséget vizsgál,hanem megállapítja hogy mennyi féle munkára vagytok még alkalmasak,és ennél fogva visszalehet vezetni a munka világába több száz ezer embert.Ja hogy nincs munka még az egészségeseknek sem?Na ez aztán nem érdekel senkit sem.Mint ahogy az sem hogy hogyan élsz meg betegen 40 ezer frt rokkant nyugdíjból.

 

 

 

Erős a gyanúm, hogy itt még súlyosabb, emberiesség ellenek bűncselekmények sorozata fog bekövetkezni.
Konrétan a rokkantak létfetételeinek megvonásával elkövett népírtás. Hosszab ideje figyelem már sunyi aljas módszerekkel folyik az előkészítése, a társadalom ostobább rétegeinak a rokkantak ellen uszítása. Lassan a rokkantnyugdíjas a csaló szinonímája lesz.
Pedig a legnagyobb csaló, éppen az állam, és az apparátusa a rokkantügyekben.

Hogyan csal az állam?
Nem biztosítja az egészséges élethez és a hatékonygyógykezelés való jogot, folyamatosan romlik az egészségügyi ellátás. Közben meg álnaívan rácsodálkozik, jé milyen sok a rokkantnyugdíjas.
Az államhatalom megengedi, sőt előírja, hogy a munkahelyek egészségügyi kockázatait, munkavállalók egészségi állapotát, pályalkalmassági vizsgálatát a foglalkozásegészségügyi orvosokat szerződés keretében kötelezően a foglalkoztató fizesse. Nyilvánvalóan nem lesz serény a tényleges egészségkárosító kockázatok feltárásában, a ezzel kapcsolatosan bekövetkezett egészségkárosodások igazolásában. A munkáltató így könnyedén fogyóeszközzé silányíthatja a dolgozót. Nyilvánvaló, hogy hatékony munkahelyi egészségvédelem, csak olyan orvosokkal képzelhető el, akik egyfelől ténylegesen ismerik a munkahelyi viszonyokat, képzettek, becsületesek, másfelől egzisztenciálisan függetlenek attól a munkáltatótól amelynek a munkahelyi körülményeit felügyeli. Nagyon sok ember szenved egészségkárosodást a munkakörülmények miatt. Beleértve a mentális körülményeket is. A munkahelyi pszichoterror rendkívül elharapódzott Magyarországon, ez is nagyon sok embert tesz tönkre. És az állam nem tesz ellene lépéseket, csak álnaívan csodálkozik, jé mennyi a rokkantnyugdíjas.

3.Az állam felrúgja az állampolgáraival kötött társadalmi szerződést, mert az államhatalmat gyakorló politikusoka a háttérből a nemzetközi pénzmaffiák mozgatják. Nekik pedig az az érdekük, hogy minél több pénzt kiszivattyúzanak az országból. A rokkannyugdíjara kifizett pénz nekik veszteség. Na ezért papolnak a 40 millás luxus Adudikkal flangáló politikus léhűttők arról, milyen sokat fizet az állam a rokkantnyugdíjakra. Az, hogy a rokkantnyugdíjasok annak idején úgy áltak munkába, hogy biztosak lehetnek abban, hogy esetleges betegség,megrokkanás esetén a társadalombiztosítás útján ellátást kell kapjanak, egyre kevésbé számít. No ez nem más mint biztosítási csalás. És a társadalmi szerződés felrúgása.

Ezek ellen sürgősen össze kell fogni, és fellépni.




jacint53 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 356

Nem nekem szolt ,de  volna egy két észrevételem.

Az Öcsém szó általába   közeli hozzátartozó esetében használtos. Szeritem   egy ismeretlent le " Öcsizni" bunkóság.

A másik nagy magyar művésznönk  Gödöllőn él  focista  férjével.

A terepjárón belül ott virított a  rokkant  cetli!

Előzmény: adesilex (355)
adesilex Creative Commons License 2011.02.28 0 0 355

Hát Öcsém kicsit el vagy tévedve. Én nemtudom neked mi igazából a betegséged, de azért nem biztos, hogy mindegyik terepjárós csaló.

Egy jómódú családban is lehet rokkant gyerek, feleség, férj, testvér, szülő. A hozzátartozók is használhatnak ingyenes parkolásit, ha mozgássérültet szállítanak.  Személyszerint nekem is van "luxus" terpjáróm, és van mozgáskorlátozott igazolványom, és hozzá ingyenes parkoló kártyám is. Azt is figyelembe kéne venned, hogy pl. az én autóm huszonkettő millióba került ugyan, de 2005-ben. A mai értéke jó, ha 4-5 milla. Adjam el, és vegyek 3 milláért Suzukit állami támogatással, és szereltessem át rokkant kocsinak szintén államilag támogatva? A súlyadó kedvezményt is vegyük bele, ami igen jelentős. És mind ezt azért, hogy a hozzád hasonló előítéletekkel élőknek ne szúrja a szemét? Számolj már kicsit Öcsém. 3 milláért hol kapsz új automata váltós autót, amiben elfér a 4-5 fős család kényelmesen. Több mint húsz éve küzdök a családom, és a magam jólétéért, napi 12-14 órás munkával, beleértve a hétvégét is. (családi vállalkozás) Szerintem fizettem én már annyit az államnak, hogy megérdemeljem az ingyenes parkolást. (aprkolási díjdól az áfa az államé, és némi adó) Hát igen. Ingyenes, de milyen áron is? 2010 Januárjában üzemi balasetben (elgázolt egy targonca) elvesztettem a jobb lábam combközéptől. 40-százalékos egészségkárosodást állapítottak meg, emellett a súlyos mozgáskorlátozottságom elismerték. Magyarul nem kapok rokkantsági nyugdíjat, hanem tovább kell dolgoznom, mintha misem történt volna. A kisteherautósok valószínűleg ugyan így jártak mint én, és küzdeniük kell tovább. Erről ennyit, csak hogy tisztábban láss.

A nyóc kerben lehet, hogy másoltak a parkolásik, ezt nemtudom, és nem is érdekel, de nemkéne rögtön ennyire irígynek lenned. Előtted is ott a lehetőség, élj vele. Kíváncsi vagyok mire jutsz Öcsém.

 

Előzmény: rotler (353)
pririmami Creative Commons License 2011.02.26 0 0 354

Ma láttam a TV-ben a 60 millios szimulátort. Ez azt fogja meállapítani, hogy milyen munkára vagyok még képes. Tehát eddig azt mondták erre-arra nem képes. mMost beáll a csodagép. Teszem azt a lábaim  vannak agyonműtve. Erre megálapiítja a gép, hogy ülő muinkára még alkalmas vagyok. 58 évesen. Munkát is adnak?

Mindenki tudja aki tényleg rokkant, mire nem képes, legtöbbször már semmire.

Magyarul mondva a szép nagy államadósság úgy lesz bepótólva, hogy egy fillér nélkül az utcára dobják a rokantakat.

 

Arra nem gondol senki, hogy ezek a hírek milyen hatással vannak a szív és érrendszeri, magas vérnyomásos, pszihiátriai betegekre. Hogy otthon rettegünk az ujabb behívótól, nyaggatástól?

Hadd hulljon a férgese, adót már nem fizető réteg, hullaházba vele.

rotler Creative Commons License 2011.02.24 0 0 353

Én a nyolcadik kerületben,azt látom,hogy minden,második parkoló,autóban ott a kék "rokkantigazolvány".Terepjáróban,platós munkás kisteher autóban,és mindenféle autóban.Ők biztos nem fizettek le senkit:) Egy mozgássérült,ha valóban munkaképtelen,tuti,hogy nem telik neki autóra,hacsak nem támogatja valaki(szülő,párja stb.) Én 5-10 év vagy késöbb,valószínűleg nem tudok majd úgy dolgozni,mint most.Bechterewes vagyok,a nyakam,már nem igazán mozog,így asszem mozgáskorlátozott vagyok.Amig tudok dolgozom,mert a támogatásokból szerintem nem élnék meg,és csodálom akik igen.Ezért nem értem,hogy nem tűnik fel senkinek,hogyha luxus terepjárokban,mozgskorlátozott kártya van,akkor ott nem stimmel valami.

Azt minek lehet nevezni,ha 15 évig nem ismerték fel a betegségem,miközben egyértelmű jelei voltak,és csak most december végén diagnosztizálták helyesen?

pririmami Creative Commons License 2011.02.22 0 0 352

Szeretnék még valamit kérdezni. Tele van a sajtó azzal, hogy XZ orvos kenőpénzért leszázalékolt embereket. Ezt előszőr is nehéz elhinni, hiszen soha nincs négyszemközt a beteg és az orvos. Mindegy. Elítélnek mindenkit.

Mikor szól arról a dal, hogy XY orvos rokkanttá tett egy embert, műhiba miatt és ráadásul a kollégája aki a Vajda Péterbe, Tatabányán, vagy a Damjanichban  a felülvizsgáló orvos, ezt a tényt figyelembe veszi,  jegyzőkönyvezi és megadja a rokkantsági fokot?

Hallott már valaki ilyet? Pedig vannak olyan esetek amik egyértelműen az orvosi műhibából vezetnek a rokkantságig! És nem is kevés!

 

Másik kérdésem, miért az az alapállás, hogy valaki sumákol?  Tudjuk, hogy van egy réteg aki 50 felett már elhelyezkedni nem tud, a munkanélküli segély lejár és ott áll egy fillér nélkül. Nem kell milliókért tanulmányokat írni erről az egyszerű igazságról. Ezt a problémát meg kell oldani és nem bele keverni a valóban nagyon beteg emberek rokkantsági nyugdíj, vagy rehabilitácios járadék ügyébe.

 

Abból az 50-60 millióból amit szimulácios gépekre költöttek, lehetett volna motoros rokkant kocsikat venni. Az orvos még akkor is retteg az OEP felügyelettől, ha a kézzel hajtott roki kocsin kereket kell cserélni! Érszükületes betegnek évi 1 azaz egy pár gumi zokni jár SZTK-ra! Ha pelenkázni kell felnőtt beteget a "családi ezüst" rámegy. De nekünk szimulátor kell! 60 millióért. Tessék mondani a páncél kazettákat amit  Horváth Ágika vetetett a kórházakkal nem lehetett volna becserélni ezekre a vasakra? Vagy Ő azt kapja fizetésként havonta? Havi 5 páncél kazettát?

alabella Creative Commons License 2011.02.22 0 0 351

Ne haragudjatok, hogy így írok ide, csak a szakdolgozatomat a megváltozott munkaképességűek, és a leszázalékoltak foglalkoztatásáról írom. Azért választottam ezt  a témát, mert a gyakorlati helyemen sok megváltozott munkaképességűnek titulált emberrel ismerkedtem meg, akik nagyon is szerettek volna dolgozni, de nem sikerült nekik, mert vagy a cégek,vagy mások tesznek nekik keresztbe, a csodás egészségügyünkről nem is beszélve... és úgy gondoltam, valamit tennem kellene, hogy ez ne legyen így, mert ez a rendszer eléggé felháborít,és az a legkevesebb, hogy a szakdolgozatomat Önökről/rólatok írom. Azt szeretném csak kérdezni, hogy van egy anonim kérdőívem, nem raknám ide ki, mert úgyis kimoderálnák, tudnának/tok rászánni 2-3 percet a kitöltésére? Nagyon sokat segítene... Előre is mindenki segítségét köszönöm szépen!Az adatlapomra kiteszem a linkjét, bemutatkozómhoz.

Bocsánat,hogy zavartam!

pririmami Creative Commons License 2011.02.22 0 0 350

jacint 53.

 

ezek szerint nyitott kapukat döngetek. Sikerült kiadni50-60 millió forintot a szimulátoros csodagépekre. Gratulálok!

Minek is az orvos I. II.fokon, az Egészségügyi Tanács, elég egy masina és megmondja depressziós e beteg, vagy vihánc.

Gondolom az senkit nem érdekel, hogy hányan lesznek öngyilkosok, akik valóban rokkantak és még ezt a kis pénzt is elveszik tőlük.

 

Szeretném megkérdezni a saját példámon okulva: Hány orvosi műhibapert nyert meg valaki, aki azért lett rokkant, jól kereső dolgozóból, mert a kórházban elszúrták? Külföldön egy megnyert műhibaperből vita nélkül meg lehet élni. Egyik betegtársam műtéti fertőzés miatt egy életre rokkant lett, kosz volt a műtőben, 90 napig feküdt az intenzíven. Utána már sose lett ember. A másiknak addig reparálták az előszőr rosszul betett csípőprotézisét, amig a gerince és a másik oldala is lepusztult. Az orvosok persze ártatlanok,. de ők járhatnak pereskedni.

 

Másik kérdés: ki aza marha, aki a fizetése helyett 25-28 ezer forintos segélyt akar kapni havonta?

 

Vissszatérés a munka világába: úgy 6 éve rendeztek  egy EU-s nagy cirkuszt, hogy 15 rokkant embert kiképeznek tanfolyamon és sikeres vizsga esetén munkát adnak nekik. Volt ígérgetés rendesen. Közlekedési hozzájárulás, munkidő rugalmassága, jó fizetés.

 

Mivel az oktató cég felnyalta az EU-s forrást gyorsan mindenféle tanárokat összegereblyézett akik a 15 nyomorultat oktatták a semmire. Volt ott végtaghiányos, rákos, alzheimeres, gerincsérves, amit  akrasz minden. A családok naponta kocsival behordták a tanfolyam helyére a delikvenseket. Ezt végül persze nem téritette meg senki. A vizsgát sikeresen letette mindenki, és akkor a cégek jöttek válogatni, kit vesznek fel. Nem viccelek, végtag nélküli emberek is megfeleltek . Mint kiderült munkaerő közvetítő cégeken keresztül alkalmazták a rokkantakat. A közvetítőn keresztül alkalmazott dolgozók után senki nem fizeti a közterheket és a részmunkaidőrer bejelenthető 4 órás rokkant 8 órát dolgozik valójában.

ez ám a buli. És a rokkant megtűrt személy, örül, hogy ott lehet.

A végén közlekedési támogatást nem kaptak, a fizetés éppen arra volt elég, hogy bejárjanak.

 

A 15 emberből  1 fő maradt munkaviszonyban. Olyan apróságok, hogy aki nem tud ülni csak 20 percet, annak 60 percenként csengett a computer, hogy most felállhat. Még betegebb lett mint volt.

 

 

Jobb nem tudni mibe került ez, de haszna csak a képzést szervezőknek volt, akik felnyaklták az EU-tól kapott képzési támogatást.

 

 

Papír, ceruzával valaki számolja ki, mibe került mindez és semmi haszna nem volt.

A rokkant embereknek inkább távmunkát kellene biztosítani, ha már a Nyugat a példakép. Egy computer megvehető és közlekedési nehézségek és kiadások nélkül értelmes munkát lehetne biztosítani.

Nem kell hozzá ezeregy adminisztrátor, ellenőr, szimulátor, aki normális, mindennki szeretne DOLGOZNI., de tisztességes munkabérért. Ez után a munkáltató, aki nem "közvetitő" befizeti a közterheket.

pririmami Creative Commons License 2011.02.21 0 0 349

Tisztelt Javint 53.

Most látom nyitott kapukat döngetek. Már meg is vették a "munkaszimulátorokat" és jövőre üzembe is helyezik azokat! BravóGratulálok a pénz kidobásához. Pl. ha valakinek magas a vérnyomása, pajzsmirigy tultengése van, mozgásszervi komoly beteg, rákos, tüdőbeteg, azt az ott felülvizsgáló orvos nem tudja megállapítani? Egyébként is vinni kell az összes leleltet és zárójelentést. ezek a papírok kb 15 kórházból gyülnek össze, gondolják, ott mind a 15 orvost lefizeti a beteg? És ugyan milyen munka világába hoznak vissza egy nyomorultat? Az a pénz amit itt akarnak megsporolni behozható lenne egyetlen off shore lovag vagyonelkobzásával!

Igen vissza van vezetve a nmunka világába az a sok felesleges ember, aki a MUK-tól kezdve az ORSZI, OETANÁCS-ig szürakozik a beteggel.

pririmami Creative Commons License 2011.02.21 0 0 348

Kérem aki olvassa és szakember ez tényleg SOS! Nem magánügyem. Múlt hét talán kedden a délelőtti Kosuth rádióban két okos ember a rokkantságról beszélgetett bő órán keresztül. Az egyik elmondta, hogy gépeket építenek, olyanokat mint a fitnessz termekben van. Lépcsőző, rugó huzogató. ezzel nem azt akarják felmérni, hogy sumákol a rokkant, hanem azt akarják megállapiítani, hogy mi az a munka amire még képes lenne. És akkor visszavezetik a munka világába. Tehát a már lerokkantosított embereket őjra becsüdítik, ott jelen  lesz egy orvos, egy orvos irnok, a gépkezelő , a beteg és annak hozzátartozója.

Kérem emlékszik még valaki Horváth Ágnes és Molnár Lajos ámokfutására? Hány milliárdot dobtak ki az ablakon a pénznyelő automatáikkal meg a páncél kazettákkal? Mennyi hasznos dolgot lehetett volna venni rajta?

És most, a tények fényében , újra eljátszák ezt a baromságot?

 

-Ha valakit leszázalékoltak már, annak oka volt, a boriték mese

-milyen munka világába kakarják visszavezetni a többségében 50 feletti nyomorultakat, mikor a fiatalok külföldre mennek, menrt nincs munka?

- milyen csodagép az, ami többet tud, mint egy orvos, aki megállapítja fizikális vizsgálat után, hogy beteg, vagy nem beteg?

-minek az orvosi egyetem, építsünk pléh orvosokat, majd azok hálapénz nélkül robotolnak.

 

 

De komolyra fordítva a szót a magyar társadalom olyan nyomoruságos egészségi állapotban van. Nem nyaral, nem pihen, állandó stresszben éli az életét. Persze hamarabb tönkremegy mint egy német, vagy holland kortársa.

Miért kell mindig abból kiindulni, hogy valaki csalni akar?

A gépek építése helyett egy csípőprotézis várólistája rövidüljön!

 

 

Emberek kapjanak a fejükhöz, mielőtt ez az agyrém komollyá válik! A kürházakban már nincs se nővér, se orvos. Gépek kellenek milliárdokért, amik a szemétben végzik a páncél kazetták és pénzbedobok mellett?

MAGISTRA VITA Creative Commons License 2011.02.19 0 0 347

Akkor én most egy csaló vagyok ?Másfél éve agyvérzésem volt , sajnos bal oldali kéz láb amortizációm megmaradt .Mivel egy évig az utcán koldultam megélhetésem végett , több ismerős is javasolta menjek el rokkantnyugdíjat kérni .Olvasván az interneten miféle procedúrák elébe nézek majd , nem igazán bíztam benne , hogy sikerrel járhatok .Aztán mégis nekifogtam .Összeszedtem az összes papírt és beadtam a rokkantnyugdíj kérelmet . Az első fokú ORSZI vizsgálat megtörtént , ahol a vizsgálat abból állott , hogy le kellett hajolnom guggolnom és kb. ennyi . Ezeket meg tudtam tenni . Meg is jött a határozat , 40 % egészség csökkenés és természetesen elutasítás . Az hogy a bal kezemmel egy poharat sem tudok megemelni nem számított .Ez a vizsgálatkor nem is volt kérdés .Most szégyellenem kell magam a következő tények miatt :Beteg lettem ( természetesen erről minden szakorvosi dokumentációm megvan ),dolgozni nem tudok , mert fél kézzel járásproblémával nincs az a mukakör ahová alkalmaznának ( több helyen is próbálkoztam ).Rokkantnyugdíj kérelmet adtam be a tisztelt hivatalhoz , ahol megállapították , hogy munkaképes vagyok ergo munkaképesként rokkantosítani akartam magam , tehát csalni akartam .Ez a hivatalos álláspont .Ezzel szemben a valóság : 22 év munkaviszony , maradandó mozgásproblémák a betegségből kifolyólag ,mukalehetőség semmi .De ! Mivel be akartam csapni a nagybecsű államot , hiszen "munkaképesként "rokkantnyugdíjért folyamodtam , így csaló lettem . MEA CULPA .Bocsánatot is kérek mindenkitől , akit ezáltal hátrányba hoztam volna .Bár egyrészből igaza van a nagyrabecsült hivatalnak , valóban el tudom magam tartani .Igaz csak koldulásból , de ez is egy mód amiből megélhet egy beteg ember .Nem akarom hosszúra nyújtani , a lényeg csak az benne , hogy bocsánatot kérjek a hivataltól és mindenkitől .

Előzmény: jacint53 (334)
dia22 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 346

Szia Magdi, nagyon szépen köszönöm. Ezt nem tudtam. A határoztaban erről nem írtak. A százaléktól függ, hogy véglegesítenek? Én még új vagyok ebben a szép témában, és annyi mindent mondanak, a tévében, meg máshol is, az emebr nem tudja mit higgyjen el. 

Annyira idegsített, hogy telefonáltam az ORSZI-nak, és ott azt mondták, hogy decemberig  nem hívnak be.  A webbeteg oldalon a doktornő viszont azt válaszolta, hogy nem tudja biztosan. Dehét ebben az orzságban már semmi nem biztos...

Üdv és jó egészséget kívánok

dia

Előzmény: Magdolna531 (340)
lokcomotiv53 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 345

Igen,ebben egyerértek veled! Jó volna ha néha "illetékes olvtárs" is ide látogatna a topicra és sejtése lenne hogy ki és miért "rokkant"! Lehet hogy sok amit országosan "egybe" kifizetnek a rokkant nyugdijra havonta,de van más egyéb terület is ahol"elfolynak" a milliárdok! Nem hiszem hogy a mostani garniturának van igaza,hogy mindenkit megpróbál visszaterelni a meló volágába! Annyi munkahelyet ugysem tud teremteni és tényleg hogy egészséget sem tud visszaadni!Én is ugy vagyok vele,inkább dolgoznék egészségesen mint igy éljek,"kegyelemkenyéren"!

Előzmény: Creatív (344)
Creatív Creative Commons License 2011.02.15 0 0 344

Hogy mi lesz nem tudom.Ha "rosta" az sem lep már meg.Én dolgozni nem tudok.Amit biztosan tudok:Nem vásároltam "betegségeket",% -okat.(Ha lehetne akkor egészséget vásárolnék,de sajna azt még nem árulnak.)30 év szolgálati idő,3 gyerek.Ellátásom: 27eFt .Ha valaki sokallja,akkor szívből kívánom,hogy mielőbb átéljen minden szépet,és jót,amit én eddig átéltem,átélek napról -napra a betegségeim,és a "járadékom" miatt.Gondolom ebben sokan egyet értünk:)

 

Előzmény: lokcomotiv53 (343)
lokcomotiv53 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 343

Ezek szerint tényleg "rosta" lesz! Te ugye csak járadékra vagy jogosult ennyi százalékkal,és még ezt is "sokallják" egyesek!

Előzmény: Creatív (342)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!