Keresés

Részletes keresés

LianaSoroksár Creative Commons License 2007.10.27 0 0 102

Jó reggelt kívánok, ezen a dolgozós szombaton!

 

Köszönöm a válaszokat! Kútfúrót mindenképp megkeressük, ha eljön az ideje.

 

Kedves brazil 8! És a "kifutópálya" építés mikor történt? Kb. mennyibe került? Beton, rendes vasalással stb? Vagy valami sokkal esztétikusabb, de rendesen megépített?!

 

Más: láttam a neten az olimpiai központot. "Eccerű falubeliek" is bejuthatnak oda? (uszoda, szauna stb.)

 

Szintén a neten - a város honlapján - olvastam az etnikai sokszínűségről... hmmmm... annak örülök, hogy brazil 8 (aki gondolom vmelyik brazil csapat nyolcasa) él a városban. Örülök a sváboknak is, a görögöknek, szlovákoknak, íreknek és lengyeleknek stb. De milyen egyéb etnikumok vannak még??????????????? Sokan vannak????????? Tömbösödve, vagy szétszórva?

 

 

Üdv

Előzmény: brazil_8 (101)
brazil_8 Creative Commons License 2007.10.26 0 0 101
Persze, a Halász Lajosné és a Dózsa György u. sarkán található, szemben a "paplakkal". A ház körül nincs kerítés és ha jól emlékszem Rékásinak hívják, de a benzinkúton megtudják mondani, ott sokx megfordul.

Nekünk már több kútat fúrt, egyikkel sem volt soha probléma, sajna az árakra már nem emlékszem.

Aki kertet akar locsolni, annak erősen ajánlott egy kút, nekünk már rég visszahozta az árát.
Előzmény: Péter az állat (100)
Péter az állat Creative Commons License 2007.10.26 0 0 100
Hmmm. Ez a kútfúró lehet, hogy engem is érdekelne, ha összeszedek rá egy kis őőő kedvet. Lehetne róla egy kicsit bővebbet?

A gumisokat szintén csak szívböl ajánlani tudom. (Most úgy is szezonja van.) Rendes népek.
Előzmény: brazil_8 (99)
brazil_8 Creative Commons License 2007.10.25 0 0 99
Hát én is remélem, hogy1xi eset volt ez ma reggel.

Iparosok:
"Kifutópálya" építő: hát épp akad, szerintem akik nekünk csinálták (szintén ~40 m) még dolgoznak Varsányon.

Kútfúrás: közelebb van mint gondoltad, mert egy utcában (fogsz) laksz vele :)

Kertépítés: na ide van egy tuti emberem, profi

Háztartási gépszerelő: azt hiszem van kettő is, bár nekem még soha nem kellett

Suzuki szerelő: hát ez passz, TBG a Suzukis. Egyébként van több autó szerelő is, meg gumi szerelő is.

Az esti kenyeret és kiflit én már meg is rendeltem, meg a friss disznósajtot is mellé, hmm már én is kezdek éhes lenni :)
Előzmény: LianaSoroksár (98)
LianaSoroksár Creative Commons License 2007.10.25 0 0 98

Ma reggel városon belül is minden meghalt. Gubacsi út, Soroksári út egyetlen álló autótömb volt (igaz mindez fél 8 körül.) Az esőn túl ma azért a vasutas bajtársak is tettek a közlekedésért... aki máskor vonatozik, az is autóval indult.

 

Iparosok: pl. kellene majd vki, aki kb. 40 méter hosszú kifutópályát épít, hogy telken belül is rodeózhassunk a Suzukikkal :-)  (Komolyra fordítva, a ház kb. ennyire lesz az utcafronttól s esetenként jó lenne autóval bejutni odáig, illetve gyalog sem szeretnénk sarat dagasztani.)

 

Gondolkodunk kútfúratáson is, azt is jó lenne környékbeli emberrel.

 

A terasz fölé szeretnénk valami esztétikus árnyékoló tetőt építtetni.

 

A kertépítésnél is jól jöhet némi szakértelem.

 

A későbbi d-v-i létünk során pedig (sajnos) biztos szükség lesz mindenféle háztartási gépek gyógyítójára stb.... s jó lenne, ha ezek nem Bp-ről számláznák a kiszállási díjakat.

 

De lehet, hogy az sem hátrány, ha az éppen nem induló autót valami helyi szaki kelti életre. (Jóóóól van, t'om, Suzukival ilyen nem történhet!)

 

Szóval ilyesmikre gondoltam...

 

Az a ropogós esti kenyér azért már most is felizgatta a gyomornedveimet :-))

 

Üdv nektek!

 

 

brazil_8 Creative Commons License 2007.10.25 0 0 96
Na azért ma sikerült csúcsot dönteni :(
Már a taksonyi út és az új 51-es kereszteződésnél a kikanyarodásnál állt vagy tizenvalahány autó, így a Cola lámpa 30 perc volt.

Azért ne keseredj el, van menekülő út is, csak sajna reggel túl optimista voltam így nem arra mentem.

Boltok tekintetében szerinte mnincs okunk panaszra, sőt inkább már azt mondanám, hogy több is van mint kellene (élelmiszer). VAn éjjel-nappali is, sőt mostanában mi este 8 körül veszünk friss ropogos kenyeret és kiflit pl.
Hentes árút például én szoktam a pestieknek szállítani Varsányról.

Iparosok alatt mit értesz?
Vannal olyanok is, de azért nem mindenféle.
Előzmény: LianaSoroksár (95)
LianaSoroksár Creative Commons License 2007.10.24 0 0 95

Kedves Fórumozók!

 

Köszönöm a részletes leírásokat. Háááááát... látom lesz néhány reggel, mikor visszasírjuk mostani lakóhelyünket... de majd az emlegetett klimaxos/szeszélyes lámpa előtt álldogálva erősen gondolok a most felettem lakó "valódi" brazil (ojjjan győzi-féle) családra és a körmét a fejem fölött a kövön csattogtató háziállatukra. Rögtön kellemesebb lesz a várakozás :-))

 

Nagyon örülök, hogy megtiszteltetek véleményetekkel, tapasztalataitokkal. Már nincs visszaút: az előszerződést megkötöttük. De nem is akarunk meghátrálni. Boldogan várjuk a költözést. Békés, nyugodt lakóhelyről, kellemes otthonról álmodunk. S ha már így hozta az élet, igazi d-v-i lokálpatrióta leszek. (Persze tudom, a régiek szemében csak amolyan "gyüttment" :-) )

 

Mi a helyzet a helyi ellátással? Boltok, iparosok, szolgáltatók stb?

 

Mindenkinek jó éjt!

brazil_8 Creative Commons License 2007.10.24 0 0 94
Ja elfelejtettem, gratula, tegnap nagyot szólt az ágyú :)))
Go Gunners!
brazil_8 Creative Commons License 2007.10.24 0 0 93
Na látom felélledt a topic. Üdv itt Liana!
A Cola lámpa tényleg sz... 7:20 után, én is elötte járok, de ha jók az infóim akkor 8 körül megint jól lehet közlekedni arra felé.
Ha Erzsébetre mész akkor szerintem M0 és Sorksári út lehet a jó megoldás.
Az M1-ás Duna hídakkal érdemes vigyázni 8-16 között, mert esélyes egy jó kis baleset és egy jó kis dugó. A múltkor a szembejövő sávban volt baleset, de a sok balfa.. nézelödő miatt a másik irányba is kilométeres sor lett :(

Az iskola szerintem jó, legalább is nekem nem volt problémám a késöbbiek során, hogy nem tanítottak meg valamit. Szerintem TBG-nek sem, na jó a szakrajz az nem lett az erőssége :)))

Sportolási lehetőséget, aki keres az talál is foci, kosár, kézi stb, attól függ mit szeretnél.

Net: A Wlan szolgáltató sebességétől én sem voltam elájulva (bár nekem soha nem volt tőlük netem), de pár ismerős meg van velül elégedve évek óta. Kábelnetes hozzáférésről nincs infóm, hogy milyen. ADSL szolgáltatás az kiváló, stabil, gyors, jó rendelkezésre állás, cserébe a legdrágább. De hát valamit valamiért. Amíg nem volt "maszek" WiMaxom addig, csak azt használtam.

U.I.:
TBG, ha már így összefuttotunk, akkor ugye Szilveszterkor, az 1 éves évforduló alkalmával jöttök hozzánk megint? ;)

U.I.2: Látom ez az index motor még mindig olyan sz.. mint volt, ma eddig 2-ből 2 hsz-em szállt el :(
Péter az állat Creative Commons License 2007.10.23 0 0 91
Irígykedek rád! Akkor lehet, hogy csak Délegyházát tisztelik meg azzal, hogy a szolgáltatás kimerül a számlázásban. Kár.
Előzmény: Törölt nick (89)
Péter az állat Creative Commons License 2007.10.23 0 0 90
Lehet, hogy azóta már kitapasztaltad, és én meg az űrbe írogatok itt, de hátha mégsem. :-)

Első kézből leginkább autóra tudnék választ, mivel én szinte csak azzal járok, ráadásul szinte csak az "új" 51-esen.
Szvsz a fél 7 már késő, de igazából minden attól függ, hogy a haraszti (cóla) lámpán milyen bugyi van. (Ez nem vicc!) Van, hogy eltérő napokon ugyanabban az időpontban egyszer fékezés nélkül át lehet jutni rajta, máskor meg 4 km-es sort gyűjt össze. Ráadásul a sor haladása is olyan, hogy egy ideig csak araszolás van, aztán "löttyen az agya" és elkezdi a kocsikat engedni, de van olyan is, mikor az egyik iránynak egyszerűen nem hajlandó zöldet adni. Teljesen kiszámíthatatlan. (Szívesen elbeszélgetnék a kitalálójával! És ebben a társalgásban vélhetően túlsúlyban lennének gyönyörű anyanyelvünk erőteljesebb népi kiszólásai, különös tekintettel a tervező egy bizonyos felmenőjére, annak vélelmezett foglalkozására, valamint felszólítás az illetővel történő szexuális kapcsolat létesítésére.)
Minden esetre, ha az új 51-es dugul, akkor egy idő után dugul a régi is, ráadásul onnan csak a sori útra van kijárás, ami meg olyan, mint az eb esteledele.
Minden esetre, aki a belváros felé tart annak érdemes az M0-M5 felé menni, és úgy elindulni, hogy a Bp. táblát ne sokkal fél hét után lépje át. Utána elég rohamosan tud romlani a helyzet.

A busszal a feleségem jár, és rendkívül lesújtó véleménnyel van róla.
Reggel az 5.40-es az uccsó normális járat, mert kevés rajta az iskolás, és az új 51-esen megy. A 6.05-ös, és 6.19-esen már hemzseg nemzetünk éretlenebb, ám annál idegesítőbb része, ráadásul a már Varsányban is jól kihasznált járművet keresztül eresztik még Taksonyon, és Harasztin, ezzel erőteljes japán metró filinget adva az utazásnak, azzal a különbséggel, hogy itt nincsenek belökdöső emberek.
Ráadásul a buszok időnként erőteljesen beáznak (esernyőben ücsörögni király!), de találkoztam olyannal is, ahol a kipufogógáz jött vissza az utastérbe. És hogy még ellenjavallottabb legyen, a 6.05-ös befelé, és 16.20-as kifelé jövő buszt a csiga becenevű sofőr vezeti.

A vonat jó lenne, de ritkán jár, a Pesti átszállásai meglehetősen "töketlenek", és mivel messziről jön, nemcsak késik időnként, de "úri" közönség is gyakrabban utazik vele. (Legalábbis azt mondják.) A rutinosabbak visznek kesztyűt, lepedőt, vagy valami nagydarab vásznat, esetleg váltóruhát magukkal, már ha az utazás után meg szeretnének jelenni valahol, mert bár menetdíj gyanánt ugyanannyit akasztanak le, mint ha Bicske, E.gom, vagy Vác felé indulna el az ember, de itt nem új kocsikra, de még ultrás vízre sem futja.

Amúgy isten hozott! :-)
Előzmény: LianaSoroksár (83)
Péter az állat Creative Commons License 2007.10.23 0 0 88
"Globalnetwork Telecom (Internet mikrón, nagyon baba és olcsó) ww.gnt.hu"

HÁÁÁÁÁt...

Ha valakit nem zavar az, hogy folyamatosan átb....ák, akkor tényleg jó.

Nekem valamivel több mint egy éve van velük kapcsolatom, de nemhogy nem nagyon ajánlanám ezt a céget senkinek, de átkozom a napot mikor eszembe jutott, hogy velük szerződjek. Már a bekötésnél el kellett volna öket hajtani a francba mikor két nap is fölöslegesen itthon ültem és vártam a szerelőre, persze hiába, hogy három elbaltázott munkanap után végre felszereljék az antennát. De mivel nem szerettem volna vezetékes telefont (annak ellenére, hogy itt a drót vége a kertben) úgy gondoltam, hogy ez még belefér. Kár volt.
A számlát tényleg pontosan (és házilagosan)kézbesítik, de a sebesség idáig a legritkább esetben volt annyi mint amit szerződésben vállaltak. A szerződött 768kbit/s helyett többnyire olyan 600-660 (ennek már örültem), de nem volt ritka a nyomorúságos 140, sőt néha az extrém pl 14(!) kbit/s-os érték sem. Persze mindez az ő sebességmérőjükkel mérve.
Mindez havi 6000 forintért.
Telefonos ügyfélszolgálat persze van, de részint csak tól-ig, részint pedig utálom, ha nekem kell kuncsorogni azért, hogy megkapjam azt amiért fizetek, és főleg, ha ez este, vagy hétvégén van. Igaz ilyenkor egy időre (néhány napra) mindíg megjavult a szolgáltatás, sőt egyszer még ki is oktattak, hogy tulképp ők milyen rendesek, mert a szerződésben vállalt 3 napnál hamarabb javítják ki a hibát, ráadásul a sebességcsökkenést majd jóváírják a számlán. Na azóta is irják, de az elmúlt kb fél év erre nem volt elég.
Úgyhogy valahogy kihúzom a hátralévő 10 hónapot a gnt-vel, aztán ha addig sem teszik oda magukat valahogy, akkor villámgyorsan keresek valami egyéb internet kapcsolatot.
Addig is mindenkinek akinek eszébe jutna, ez a "légből kapott" internet finoman csak annyit javasolnék, hogy gondolja meg! Kevésbé finoman pedig azt, hogy NEEEEEE!!!


(Persze mindez csak az én véleményem. Aki akarja elhiszi, aki meg nem, az nem.)

Üdv: Péter
LianaSoroksár Creative Commons License 2007.10.21 0 0 87
Nick: TBG Email: nem publikus Weboldal: mailto:mp750504@freemail.hu

 

 

A címem az adataimnál van csak gémailos :)

 

 

Naaaaaaaaa, ez már meghaladja az én képességeimet... Úgy látom, IQ-teszt alapján sosem lehetnék d.v-i polgár :-)

 

Szóval akkor mi is a címed?

 

Üdv

Előzmény: Törölt nick (86)
LianaSoroksár Creative Commons License 2007.10.19 0 0 85

Ha küldesz e-mail címet, szívesen beazonosítom a portát, de nem akarom az adatvédelmi biztos rosszallását kiváltani azzal, hogy itt teszem közhírré leendő címünket.

 

A fél 7 körüli indulás itt Budapesten is az utolsó reménytkeltő időpont, de mostanában szerencsére nem kellett részt vennünk a reggeli tülekedésben, mert 5 perc alatt bent voltunk munkában/iskolában. (Régebben "ingáztam" Budapesten belül is napi 2 x 1,5 órákat... de a jót könnyű volt megszokni.) De igazad van, ezt ki kell tapasztalni. (Szerencsére "csak" Pesterzsébetig kell jönnünk.)

 

Apropó iskola: milyen a helyi általános? (Már, ha egyáltalán hallottál róla vmit...)

És ha már iskola: vannak programok esetleg felnőtteknek is? Sport, tanfolyam, klub stb? A Kultúrház él? Egyáltalán van valamilyen közösségi élet?

 

Üdv

 

Előzmény: Törölt nick (84)
LianaSoroksár Creative Commons License 2007.10.18 0 0 83

Szia TBG!

 

Magánbeszélgetéssé vált a fórum, de információid közhasznúak, hátha mások is olvassák.

 

Gondolom, legtöbben Bp-re járnak dolgozni, s jobbára azonos időpontban... merre érdemes autóval bejönni? 51-es út és M0, vagy a régi 51-es Taksony, D.haraszti útvonal a gyorsabb? Mennyire jellemzőek a reggeli dugók?

 

És a tömegközlekedés? Busz, vonat mennyire zsúfolt? Ütközőre/lökhárítóra kell D.varsányban felkapaszkodni, vagy néha még ülve is lehet szundikálni a reggeli munkás/iskola-járatokon?!

 

(Ha unod már a válaszolgatást, abbahagyom a kíváncsiskodást.)

 

1ébként tegnap megkötöttük az előszerződést és foglalót fizettünk. Így már csak anyagi veszteség árán kerülhetjük el, hogy d.varsányi polgárok legyünk :-))

 

Üdv.

Előzmény: Törölt nick (82)
LianaSoroksár Creative Commons License 2007.10.17 0 0 81

Tavasszal vettem egy Lianát, ezért örültem az említett topicnak.

 

A Liana vitt el bennünket D.varsányba is :-)

 

Látom aktív fórumozó vagy. Milyen net-szolgáltatók vannak leendő városomban? És kábel tv?

 

(1ébként ma megyünk szerződést kötni a házra.)

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (80)
LianaSoroksár Creative Commons License 2007.10.16 0 0 78

Köszönöm! Elsőként köszöntöttél a helyiek közül! Igaz más helyi még nem is tud az eseményről :-)

 

De ki az a Halász Lajosné, akiről leendő utcánkat elnevezték?! Bizonyára én vagyok műveletlen, s eddig könnyebb dolgom is volt utcánk névadójával, Szent Lászlóval :-)

Előzmény: Törölt nick (77)
LianaSoroksár Creative Commons License 2007.10.13 0 0 76

Sziasztok!

 

Ha minden jól megy, május környékén mi is d.v-i polgárok leszünk :-). Első "jótéteményem", hogy kicsit leporolom a topicot, hátha vannak még itt a leendő földik közül...

brazil_8 Creative Commons License 2006.09.08 0 0 74
Ha csak 4 utca lesz aszfaltozva, akkor nem jött be a tipped (Deák) :(
És ahol volt is legtöbb esetben nem volt köszönet az aszfaltosításban, van ismerős akinél az aszfalt már az ablak magasságában van!!!!!!!!!!!
Nem biztos, hogy így kellene ezt csinálni.
Előzmény: Törölt nick (72)
bourn Creative Commons License 2006.08.15 0 0 73
sziasztok. megtudná valaki mondani annak a rendezvénynek a nevét ami augusztus 26.-án lesz dunavarsányban?
duhos11 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 71
Szia, Érdekel. duhos11@citromail.hu Ha kérhetem, ide írd meg a többi részletet az árral együtt. (esetleg kép) köszönöm!
Előzmény: búvárbácsi (70)
búvárbácsi Creative Commons License 2006.01.24 0 0 70

Hello.

Bocsi, hogy beleszólok a csevejetetekbe. Egy kedves barátom hívta fel a figyelmemet erre a topicra, ill. a hozzászólásodra. Dunavarsányban új építésű ikerházban árulok egy 96 nm es 3 szoba, amerikaikonyhás nappali, füri, kamra, stb. Ha érdekel, jelezd itt a topicon.

 

üdv. Búvárbácsi.

Előzmény: duhos11 (66)
duhos11 Creative Commons License 2006.01.15 0 0 68
Köszönöm.
Megkérdezhetem, hogy milyen házat vettek és mennyiért?
Előzmény: Törölt nick (67)
duhos11 Creative Commons License 2006.01.15 0 0 66
Szia,

Köszönöm, hogy válaszoltál.
Kb. 15+Mill lenne rá. De ha van olyan ami nagyon tetszik, akkor több hitelvállalással segítek a próblémámom, vagy rontok. :)
Kertesház, tégla építésű favorizált, könnyűépítéses, vályog nem! Viszonylag nagy kert, 500m2-1000m2. Jó lenne 80m2+ beltér, 2-3 szoba, nagy nappali. Cirkó fűtés. Akár kétszintes is szóba jöhet.
Lehetőleg minél újabb építésű, jó környéken.

Körülbelül ennyi.

köszönöm!
d.
Előzmény: Törölt nick (65)
duhos11 Creative Commons License 2006.01.14 0 0 64
Sziasztok,

Én is hasonló terveket szövögetek, mint a topicnyitó. Meséljetek milyenek az állapotok arra fele. Engem leginkább az emberek összetétele érdekel, a közbiztonság és persze a ház árak. Gondolom, hogy most pang a lakáspiac kissé megnőtt az alkuképessége az eladóknak.

előre is köszönöm!
Péter az állat Creative Commons License 2005.10.30 0 0 63

Mondjuk már épp itt volt az ideje!

Gondolom az "új szomszédok" közül valakinek módja lehetett valamiféle nyomásgyakorlásra.

 

Előzmény: Törölt nick (62)
Péter az állat Creative Commons License 2005.10.29 0 0 61

"Ugy nez ki, hogy mar nem budos....valamit csinaltak vele."

 

Szvsz hüvös van, és kevés csapadék.

Előzmény: Törölt nick (58)
brazil_8 Creative Commons License 2005.10.11 0 0 59
Szenny:
Attól hogy nem szagos, még ........

Választás:
Röviden és tömören azt, hogy siralmas :((((

Előzmény: Törölt nick (58)
Neville2004 Creative Commons License 2005.08.14 0 0 57
a rönköstől nincs messze a torony, ugyhogy valszeg igen...
Előzmény: Törölt nick (50)
Péter az állat Creative Commons License 2005.07.10 0 0 55
Közben meglett, bár sokat nem mondott. :-)
Előzmény: Péter az állat (54)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!