Na ezzel jól összekavartál. A 4. parkolóházban 86 euróért hagyhatom, a Mazurnál ez 78- ra jön ki. Igaz, hogy ez olcsóbb, de a másik egész közel van az induláshoz, és még fedett is.
A check-in és a csomagfeladás egy másik épületben van az AB és Niki járatoknak, onnan vissza kell menni a főépületbe a secuhoz és utasfelvételhez, majd a kijelölt gate-hez.
Lassan már a busznál tartunk, pedig ő a biciklitől indult el. Az egész sziget egynapi járóföld. fehér ló! Azt ígérem Neked, ha látok egy fotós cuccokkal megpakolt embert, (és éppen aznap béreltem autót) felveszlek, elviszlek bárhová.
Legutóbb mikor arra jártunk (9 éve) lehetett bérelni motort/kvadot sok helyen, egyszerűen, jogsi kell hozzá (mondjuk nekem van A kategóriás, nem t'om a sima autó jogsi megfelel-e ott bármihez is). Firában asszem a főút mentén láttam motorbérlős helyet.
Tudja valaki, hogy lehet-e Santorini-n (Firában) kerékpárt, és/vagy kismotort bérelni?
(ha igen, akkor mi kell hozzá, és mennyibe kerül?)
Nekem is sikerült foglalnom jegyet szeptember elejére, illetve szállást, úgyhogy megosztom az élményt:
Egyedül megyek, sajnos nem romantikázni, hanem megnézni a szépséget. :)
Tehát semmi luxus, semmi kényelem (bár azért nem sátorban alszom majd).
Tulajdonképpen nem is nagyon kell, mivel terveim szerint szeretném "körbe fotózni" amit csak tudok...
...így egész nap megyek, és megyek majd.
Majd a súlyokra kell figyelnem nagyon (pl. fényképezőgép, állvány), meg a táska méretére, mivel egyetlen hátizsákkal mennék.
Általában meg szoktam úszni súly-, és méretellenőrzés nélkül, de azért nem szeretnék felesleges pénzkidobást, ha esetleg most mégse.
Repjegy:
Útvonal: Budapest-Athén-Santorini-Athén-Budapest
Odafelé: Aegean Air (81.15 euro, azaz pontosa 25.649.- Ft.), természetesen átszállással :)
Visszafelé: Ryanair (ez 14.519.- + 9.564.- Ft-ra jött ki), a két járat között viszont kb. 7 óra várakozási idő van, úgyhogy kinézek még a tengerhez ott is, vagy bemegyek Athénba.
Nem értem, miért kell zöldségeket beszélni....Persze, volt róla szó, éppen neked válaszoltam, hogy a szigetre NINCS közvetlen járat BUD-ról. Az, hogy az Aegan egy jegyen kínálja a lehetőséget, még nem teszi közvetlenné a járatot, ezzel az erővel CPT vagy SYD is lehetne közvetlen, mert egy jegyen álló foglalással mész végig. Ez csak egy jó opció az Aegan-tól, hogy továbbvisz egy másik járattal, ha a csatlakozást nem érnéd el, de ez akkor is 2 járat, nem 1.
szerintem teljesen egyértelműen jelzik a kalderára néző szállásokat, az áruk többnyire csillagászati, de lehet találni időben foglalva elviselhetőt is. olcsó nem lesz :-)
visszaolvastam jó néhány oldalt. Tudom, hogy itthonról nincs közvetlen járat.
Bécsből melyik társasàg visz közvetlenül szantorinire?
kimondottan Firában, Firostefaniban, esetleg Imeeovigliben vagy Oiában keresnék olyan szállást, ahonnan garantàlt a kilátás a kaldérára. tudtok ajánlani?
Továbbá, tui és guleten kívül van még osztràk iroda, aki komplett utat kínàl?
Az a helyzet, hogy hiába beszélnek hozzám 3-4 világ nyelven, nem sokra mennek vele. Aztán ott van a kislány, úgy-hogy inkább kiautózunk Bécsbe, otthagyom a verdát és a szigeten leszállunk. Ott már nem lesz gondom.