Keresés

Részletes keresés

geodo1 Creative Commons License 2015.08.03 0 0 4911

ezt a leghatározottabban visszautasítom. minden felmerült kérdésedre igyekeztem válaszolni, reagálni, egyébként annak ellenére, h te minden válaszomra, érvemre max. csak közhelyeket hoztál elő, legyen az a fórumozás mikéntje, vagy paralia színvonala. ha egyáltalán, de inkább egy új témát nyitottál.

 

a legutóbbi, népekről és hasonlókról vitt gondolataidra valóban nem tértem ki, lévén azokat a véleményed, érzéseid megnyilvánulásának véltem; nem gondolom, h arra mondanom kéne valamit. Természetesen megolvastam, de kb. ennyi.

Előzmény: Katana750 (4910)
Katana750 Creative Commons License 2015.08.03 0 0 4910

A felvetéseimet látványosan kerülted megválaszolni(véleményezni), bezzeg a Lidl megléte máshol az bejött mint ingerküszöb átlépő. Furcsa, de nekem így is jó.

Előzmény: geodo1 (4907)
Katana750 Creative Commons License 2015.08.03 0 0 4909

Esetleg, ha van bankkártyád! Az a leg "érdemesebb". Persze €-ban is megy a fizetés. Átszámolják neked az €-dat MKD-ra és annyi. Arra nem gondoltál, hogy Svájcból, lemenj Brindisiig és áthajózol Iguomenitsába? Kihagyni a volt Jugoszláviát! Micsoda buli lenne!!! Nincs szívás a határokon, fizetőkapuknál, rendőrökkel(ha sietsz). Az hét szentség, hogy én leveretnék az Otrantói-szorosig és hajókáznék kicsit!

Előzmény: Bo Ti (4908)
Bo Ti Creative Commons License 2015.08.02 0 0 4908

Sziasztok !!
Én 08. án Indulok Paráliába Svájcból
Az lenne a nagy kérdésem Szerbiában és Makedóniában érdemes e a fizető kapuknál euróban fizetni
És még a másik kérdésem hogy Makedóniában az üzemanyagért lehet e Euróban fizetni?

geodo1 Creative Commons License 2015.08.02 0 0 4907

na látod, ez a megfoghatatlanság pl. egészen biztosan hiányzik paraliából. sok más mellett, ez sincs meg.

Előzmény: Katana750 (4906)
Katana750 Creative Commons License 2015.08.02 0 0 4906

Bizonyára teljesen más körökben mozgunk(itthon is) és ezért nem egyezik a meglátásunk, más(igényű is) emberek a barátaink, de ez nem probléma. A lényeg Görögország szeretete(biztos másképpen, másért szereted mint én). Érdekes téma és teljesen nem idevágó amit tapasztaltam ezen vendégszerető népnél. Láttál már olyan matricát, hogy "orthodox brothers"? Előszeretettel ragasztják ki boltban, vendéglátó egységben. Ellenben amikor egy ilyen boltban 1 eurót (viccből) alkudni akartam, rögtön rám szóltak mérgesen(magyarul), hogy maga szerb? Mivel nem értettem a dolgot, elmagyarázták. Alkudnak aztán nem vásárolnak. Más. Makedónia-FYROM kérdése. Az Achilion hotel tulajának feleségével jócskán elbeszélgettem a témáról. Megmutattam az üzenetet amit Presevó után küldenek a telefonra a szláv makedónok. "üdv. mac.ban a civilizáció bölcsőjében" Nem volt sírva röhögés. A törzsvendégek semmit vagy nagyon keveset beszéltek angolul, de Szófia asszony elmondta, hogy miről is beszélünk. Meg voltak döbbenve, hogy egy magyar tudja ki volt Filipposz Makedón király és nem nevettek amikor viccesen kérdeztem, hogy Nagy Sándor vajon jugoszlávul beszélt e vagy Görögül. A Szkopjeiek szerint biztos az ő nyelvükön. Attól a naptól fogva, hogy erről beszéltünk(és Miltiádészról, Görög demokráciáról, szirizáról, grexitről) mosolyogva köszöntek a helyiek és nagyon barátok voltunk(és minden magyar). Nyilván van akit a romok boldogítanak, engem egy bizonyos megfoghatatlan szabadságérzet. A lényeg, hogy ehhez az országhoz kötődök csak a hazámon kívül.   

Előzmény: geodo1 (4905)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.02 -1 1 4905

meggyőződésem, h akiket te említesz, az törpe kisebbség. na a magyarosch nyaralási mód nem (és állítom, h azok jelentős része se anyagi okokból teszi így), de akik anyagi korlátok miatt kvázi kénytelenek paraliázni és csakis paraliázni, bizony csak nagyon kevesen vannak (ezt egyébként a fórumok is bizonyítják). de pont ezért igyekszem visszafogott maradni a hellyel kapcsolatban, mert hátha-miközben azért ha valakit ennél színvonalasabb helyre rá tudok beszélni, akkor erre teszek próbát. :)

de olcsó hely, buszos út, lidl másfelé is van, ez szerintem gyenge indok. 

 

 

Előzmény: Katana750 (4904)
Katana750 Creative Commons License 2015.08.02 0 0 4904

Hogyne látnám a különbséget! De megértem azokat akiknek nem telik drágább(autentikusabb Görög) nyaralásra. Ezt a helyet ismerik(elmondás alapján). Busszal ide hozzák őket(autójuk nincs, nem vezetnek 1000+kilométert) olcsón és a Lidlben vásárolva ugyanúgy élnek mint otthon(asszony főz az apartmanban). Mégis csak nem Siófokon vannak,(lehet, hogy az drágább) biztos a jó idő,soroljam? Nem mindenki keresi azt a fajta nyaralást(sőt inkább a kisebbség) amit pl. te vagy én.  A 90-es évek elején, közepén 2X voltam Rodoszon és 2XKrétán. Utána a versenyszféra akadályai miatt 2004-ig pénzhajhászás, azóta Szárti5X, Hurghada, Okurcallar. Egyiptom és Törökország, isten büntetése volt amiért Görögországot hanyagolni merészeltem:-) Az idén már írtam, hogy Makrigialos. 

Előzmény: geodo1 (4903)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.02 -1 2 4903

nem akarok mélyre ásni, amit gondolok erről, azt nagyjából leírtam.

annyit mondanék még, h én értem, h jobb egy személlyel beszélgetni, mint a guglival, viszont ez tényleg egy fórum; ha vki beszélgetni akar itt, szívesen látjuk, bekapcsolódik a beszélgetésbe és mindenki boldog. de hagy ne vegyem már figyelembe ezt annál, aki csak két alapkérdést tesz fel, aztán eltűnik, és ha nem a szája íze szerinti a válasz (mert mondjuk nem tud szöveget értelmezni...), még ki is oktat, h mi a vihart képzelek.

...és akkor arról még szót se ejtek, h a válaszadáshoz gyakran mi is azt tesszük, h rákattintunk a google-ra. na most akkor egyrészt ez milyen, h kiszolgálás van, másrészt mi hova forduljunk a személyesség megteremtése végett? :)

 

Paralia: nézd, én igyekeztem nem széjjel gyalázni ezt a helyet, mert ki tudja, ki és miért megy pont oda. De azok számára, akiket megérint Görögország szerintünk jellegzetes, egyedi hangulata, ez a paneldoboz-szerű, mindenféle egyediséget nélkülöző, főszezonban heringeffektust előidéző hely teljesen érthetetlen. Nem szép, ahhoz képest, amit nyújt nem is olcsó, nincs görög életérzés, nincs görög konyha...és még a partja is semmilyen, már ha a szint egy 'rendes' görög part, nem jesolo. Bár nálam még az is megveri Paraliát. De valóban nem értem, 25 év felett minek mehet oda bárki is. Persze ettől még elfogadom.

De visszakérdezek: ha te nem látod a minőségi különbséget, merrefelé jártál eddig az országban? 

Előzmény: Katana750 (4902)
Katana750 Creative Commons License 2015.08.02 0 0 4902

A közmondás tiszta. Nem gondolom, hogy volna okom a nem nyugodt hangvételre. Lehet évek múlva én is unni fogom a kérdezgetőket de remélem majd eszembe jut, hogy én hogyan jöttem ezekre az utazásos fórumokra és milyen volt a fogadtatás. El kell fogadjam, hogy van akinek az utazás nem az amiről te írsz(érzel). Tényleg vannak opportunisták, kérdeznek egyet, kettőt, aztán soha tovább. A fórumok tényleg nem ügyfélszolgálatok, élő emberek vannak a nicknév mögött és hidd el! Jobb egy élő emberrel írogatni, mint a googleba! A csipkelődős hangnemen már én is gondolkodtam és úgy vélem, ha elég sok Hsz. át elolvasom valakinek, talán személyes ismeret nélkül is megüthetek olyan hangot amilyet teljesen ismeretlenül nem teszek, bármennyire is adná a helyzet. A Paralialenézést még érinthetnéd(érdekelne)! Természetesen nem tőled olvastam, csak a tendenciát nem értem.

Előzmény: geodo1 (4901)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.02 -1 1 4901

tudod, a közmondás: kétféleképpen lehet valakit jól lakatni, ha éhes. az egyik, ha adsz neki halat, akkor azonnal megszűnik az éhség. viszont megéhezik újra. A másik, h adsz neki hálót, amivel később is meg tudja oldani azt, h ne legyen éhes.

itt most hitem szerint a kettő lett kombinálva részemről. ezt az olvtárs a legminimálisabb mértékben se fogta fel, helyette egyszerűbb volt neki személyes sértésnek venni az egészet. lelke rajta, én biztosan nem fogom rosszul érezni magam ezért, mert érzésem szerint nem voltam vele tiszteletlen.

 

mivel teljesen nyugodt hangot ütöttél meg, talán nem fogsz megharagudni, ha leírom én is a véleményem erről a guglizásra küldésről, visszaolvasásra felhívásokról.

szóval,camellett az elsősorban az új fórumozók által vitt álláspont mellett, miszerint miből áll válaszolni, vagy ha nem akar az ember, akkor ignorálni, stb., stb., szóval emellett azért létezik ennek egy másik aspektusa. egy olyan aspektus, amire részben (de csak részben) érthetően az újak sosem gondolnak. és nem arra utalok (pedig igaz), hogy a fórumok nem ügyfélszolgálatok, meg ilyenek.

hanem arra, h a rendszeresen, évek óta, off szezonban is az utazási fórumokra járók többségének az utazásutazás vagy úgy am block, vagy egy-egy része a világnak, a hobbija. azért járnak ide, h hasonló 'őrültekkel' találkozzanak, élményeket osszanak meg, újdonságokat tudjanak meg, rácsodálkozzanak. na most ebbe jön bele, h a nyári üdülésre hármat kérdező, se előtte, se utána többé nem jövő újak bekérdeznek legalább 90%-ban olyat, ami tényleg sokkal-sokkal hamarabb, faék egyszerűséggel kideríthető, mint amíg várakoznak arra, h más megválaszolja nekik. 

 

kitérő: miért tud ez probléma lenni? pl. az, h topikok mentek és mennek arra rá, h beáll a friss ár/hogyan kell eljutni/mit 'érdemes' csinálni/hogyan kell autót bérelni négyszög, az adott helyről meg már szó sem esik. így a régiek lelépnek, két szezonnal később meg a friss utazóknak nem lesz kitől kérdezniük, hiszen azok, akik elviszik a topikot ilyen szintre, már réges-rég a következő nyaralásuk topikjában dolgoznak...

 

szóval. ezeket a válaszolgatásokat megteszik 32ezerszer, de ha megértitek ezt, ha nem, 64ezerszer nem megy feltétlenül magától, mindig baromi udvariasan, magától értetődően, esetleg csipkelődésmentesen, a legsimább stílusban.

az önérzet jó nagy azonban, és rendre az történik, ami itt is megesett megint: az újak kikérik maguknak a dolgot, annak a legkisebb jele nélkül, h belegondolnának a másik fél indokaiba. már azon túl, h a régi nyílván nagyokosnak hiszi magát és gyakorló tajparaszt. hát nem. biztos megesik, h nem úgy válaszolunk, ahogyan kéne, de az is biztos szerintem, h sokkal inkább figyelünk mi az újakra, mint az újak arra, h hová csöppentek, mik a szabályok, mik a szokások.

Előzmény: Katana750 (4899)
Katana750 Creative Commons License 2015.08.02 0 0 4900

Visszanéztem és már nem is a babakocsi lenne a jelem. Május 16án írtam először.

Katana750 Creative Commons License 2015.08.02 0 0 4899

Egy kicsit reménykedve írok neked, hátha a Volvo FH sorozata a kedvenc kamionod(olyan van nekem)! A kérdéseid egyikére sem tudok válaszolni(kocsival voltam Görögországban) de kicsit nem értem én sem néha a topik hangvételét. Főleg amikor én hasonló helyzetben tökéletes és hasznos információkat kaptam(éppen Geodo fórumtárstól) ilyen foglalási meg irodakihagyási ügyben. A nickem melletti 3as szám megtévesztő lehet, inkább a babakocsi lenne megfelelő, eddig csak a H-D Sportster fórumon voltam jelen(annak ellenére, hogy csak Japán lovaim vannak) itt az indexen. Pénteken találkoztam hasonló esettel, amikor egy fórumozó az aktuális benzinárakat, pályadíjakat kérdezte a nyaralás fórumon. Geodo fórumtárs teljesen indokoltan az "autóval Görögországba" topikra irányította. Feltette kérdéseit és megkapta válaszait-már tárgyaltuk 1000X, lapozz vissza 20oldalt és megtudod, stb.- ami engem kicsit zavart, mert amikor én érdeklődtem(a Parga topikon) bizonyára 1000X lerágott csont volt, hogy baromság irodánál foglalni és jobb a Booking. Mégis én hasznos válaszokat kaptam, először életemben saját magam intéztem a szállásomat otthonról, és nem bántam meg. Szóval az említett kiskavicskának én leírtam a benzinárakat meg a pályadíjakat, hiszen csütörtökön jöttem haza és gondolom még aktuálisak. Nem volt egy nagy fáradtság és nem is vár az ember ezért köszönetet(de azért megkaptam). Egyébként nem tudom miért ilyen feketeseggű hely Paralia (éppen ezen a fórumon) hiszen pont ott vagyunk. Ha én gyűlölném a helyet, messzire elkerülném olvasását ennek a topiknak. Magyarok már alig vannak ott, Szerbek és Románok tömege, de még vukovári Horvát is lement oda valamiért a Jadranskó helyett. 20km-re voltam Paraliától, én a nyugisabb helyeket szeretem, Makrigialoson megkaptam. Szóval kérdezz nyugodtan egy "jó" napon biztos segítőkész fórumtárs fog válaszolni! Nem bírálatnak szántam okfejtésemet azok felé akik kicsit türelmetlenek ha "hülye" kérdése van valakinek. Olyan nekem ez a "google a barátod" felhívás, mint a telefonos(gépi) ügyfélszolgálat. Mindig a "kezelő kapcsolása" menüt választom. Ezek lennétek ti(a régi játékosok). Ennyit gondoltam most leírni.

Előzmény: Világutazó7 (4898)
Világutazó7 Creative Commons License 2015.08.02 -2 0 4898

Írtam fel-alá mindent. A Thessaloniki már körvonalazódott a kérdés előtt is, inkább a Katerini-Paralia buszt nem találtam/találom, a tényt, hogy létezik már 1000 helyen olvastam. 

 

Thessloniki-Katerini buszt nem kerestem, nem is érdekelt, mert vonattal teljesítjük, és az meg is van tervezve. 

pamag:

 

Annyit említenek, hogy majd jelentkeznek az adatokkal.Gondolom addig nem írja meg, amíg díjmentesen lemondható. Viszont azt nem szerettem volna, hogy amikor már nem mondható le, akkor írja meg, hogy bocsi, utalnod kell, ami plusz pénz, ráadásul kétséges kimenetelű az OTP saját bevallása szerint is :) 

Mindegy, megvárom a szállodák válaszát, vagy ha hétfő-keddig nem írnak a fizetés mikéntjéről, akkor inkább lesz a drágább de reggelis és tuti helyben fizetős. 

 

Aki értelmesen válaszolt annak köszönöm, aki pedig sajnos nem, az ne csodálkozzon, hogy visszaolvasva arról panaszkodtok, hogy a nyaralás után senki nem jön vissza élménybeszámolni.
Lehet nem Paralia nem jött be nekik, hanem az itteni fogadtatás _egyesek_ részéről... (Ami látom nem egyedi eset.) 

 

Előzmény: Pontikos1 (4894)
Világutazó7 Creative Commons License 2015.08.02 -1 0 4897

Kapsz egy elnéző szmájlit, hogy jól érezd magad a beszólásodért: :) 

Előzmény: Boar... (4895)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.02 0 0 4896

:)) gondoltam biztos katasztrófaturista. :)

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (4888)
Boar... Creative Commons License 2015.08.02 0 1 4895

Biztos nagyon jól fogod érezni magad Paralián. Szvsz. pont neked találták ki...

Előzmény: Világutazó7 (4889)
Pontikos1 Creative Commons License 2015.08.02 0 1 4894

nem tudom, mit írtál be a google-be, de ha csak annyit pötyögsz, hogy tömegközlekedés thessaloniki, netán busz thessaloniki és katerini között (így, magyarul!), még akkor is első oldalon jönnek az infok...

Előzmény: Világutazó7 (4883)
pamag Creative Commons License 2015.08.02 0 0 4893

Egyetlen egyszer volt egy olyan bookingos foglalásunk (nem Görögországban), ahol az apró betűs részben az volt feltüntetve, hogy előleget kér a szállás, majd jelentkezik érte. "Felveszik a kapcsolatot". Hát nem jelentkeztek, semmit nem kellett előre küldeni.

Az eddigi papírjaidon szerintem nem szerepel a szálloda számlaszáma, akkor meg honnan tudd, hova utalj és mennyit? Majd jelentkeznek email-ban, ha ők úgy gondolják.

Előzmény: Világutazó7 (4890)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.02 0 0 4892

és mivel olyan jó fej vagy, még egy tipp, ami tetszhetne neked: hellasz.hu, és az ottani paralia topik, sőt, a környező térségeknek is külön topikja van, olkympic beachtől nei pori-ig. intenzívebb azokban az élet, valszeg több infót tudsz felszedni azokból.

Előzmény: Világutazó7 (4889)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.02 -1 0 4891

Még egyszer: az összes kérdésedre választ kaptál, amire magasról tettél, mintha észre sem vetted volna, és csak gúnyolódni tudtál cserébe.

egyik hozzád intézett hsz-ben sem vitatkoztam, nem is volt mivel, kivel. ötleteket adni, segíteni próbáltam elsőre, úgy, ahogy tudtam; majd elmagyarázni, mit miért írtam, illetve, mi volt visszatetsző számomra abban, amit visszacsaptál. plusz, még ki is kerestem neked azt, amire szükséged van, amit szintén szóra sem méltattál...

én értem, h neked ez nem elég, őszintén bízom benne megkapod itt majd pontosan azt, amire számítasz.

Előzmény: Világutazó7 (4889)
Világutazó7 Creative Commons License 2015.08.02 0 0 4890

Köszi a választ. Eddig kb 30 bookingos foglalásom volt, és kb fele-fele arányban volt a helyszíni teljes fizetés és az amit Te írsz, hogy részösszeget, vagy a teljes összeget levonták a BK-ról. Ezzel nincs is semmi bajom, sőt néha még jó is, hogy ott helyben nem kell fizetéssel foglalkozni, (szigorúan persze helyi valutában) csak átveszem a kulcsokat és irány szoba. 

Viszont itt most az egyik előreutalást kér (azt is az apróbetűs részben), amivel 1) soha nem volt még dolgom, 2) nekem többletköltséget okoz, 3) Az OTP még mindig kiírja a netes bankon, hogy Ő ugyan teljesíti a Görögök felé az átutalást de nem vállal garanciát arra, hogy a célszemélynek meg is érkezik :)) Ez jófejség tőlük... 

Ezért is érdeklődtem, hátha valaki belefutott már ilyenbe, hogy tényleg átutalást kérnek, vagy majd a BK-ról vonja le, mert azért nem mindegy. 

Előzmény: Poppy77 (4887)
Világutazó7 Creative Commons License 2015.08.02 0 0 4889

Figyi, nem tudom mennyire érdemes a topikot ezzel terhelni, ezért kérlek zárjuk már le ezt a vitát... 

 

Ha valaki egy internetes fórumra ír, akkor szerintem kinézhető belőle annyi, hogy van hálója, csak épp hiába dobálja a tengerbe, nincs fogása. Ehhez kér segítséget, hogy hol keressen, hogy hal is legyen... Szerintem. 

Én magam is aktív válaszolgatója vagyok az egyik nagy kérdezős oldalnak, és ott is el-el hangzik olyan kérdés amit már 100x megválaszoltunk, mégsem írom soha azt, hogy "olvass vissza" "100x leírtam már" és hasonlók. Ha valaki kérdez, akkor nincs egy információ birtokában, segítséget vár. Ha nehezedre esik megadni ezt a segítséget akkor ne kattints a válasz gombra azért, hogy ezt tudasd a kérdezővel, hogy ő márpedig a terhedre van... 

 

Nicken lovaglás: őszintén örülök, hogy végül nem azt a kamion márkát/típust írtam nicknek amit először gondoltam, a végén azt hinnéd egy kamion írogat ide :)) 

 

Szálloda: tudom ez is meglepő, de írtam mindkét szállodának ezügyben angolul, de válasz még nem érkezett. Visszaolvasva láttam, hogy többen is egymásra találtak úgy, hogy egyik korábban ott járt ahová a másik menne, gondoltam hátha nekem is szerencsém lesz... 

Ha figyelmesen végigolvastad volna, (de te sem tetted ezt) akkor láthattad volna, hogy a bookingon láttam az utalásos témát, ami a kérdésemet szülte. 

 

Kérlek zárjuk le ezt, ha zavarnak a válaszaim használd a hozzászólások elrejtése x-től funkciót. Köszi. 

Előzmény: geodo1 (4884)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2015.08.02 0 0 4888

Paralia azért gyanús lehetett volna :)

Előzmény: geodo1 (4884)
Poppy77 Creative Commons License 2015.08.02 0 0 4887

Nekem annyi volt, hogy zároltak 50 EUR-t a szállásra. És amikor ott voltunk akkor levonták a kártyámról ezt. Nem nekem kellett utalni, de ezzel a zárolásos dologgal nem volt baj. Ez mondjuk nem az a hotel amit te írsz, csak azért írom, hogy igazából nincs gond az elektromos banki rendszerrel kint. Az más kérdés, hogy ők aztán csak limitált összeget tudnak felvenni a bankból, ezért nem is értettem, hogy miért vonták le az 50 EUR-t, mikor felajánlottam hogy kifizetem KP-ben.  Ha csak ezen múlik, hogy melyik szállást választod akkor szerintem mindegy, nincs gond. De más részről én biztos a reggelis szállást választanám, de ez csak szubjektív vélemény. :)

Előzmény: Világutazó7 (4881)
Poppy77 Creative Commons License 2015.08.02 0 0 4886

Szia!

 

Igen, ahogy Litochoroba beértünk megálltunk ott ahol a buszok. Na ez eleve nem a főtér. Ott semmi nem volt kiírva, legalábbis én nem találtam pedig körbejártam. Aztán egy lépcsőn felmenő túrista csoportot követve eljutottunk a főtérre. Ahol szintén semmi kiírás, pedig mindenhol azt olvastam hogy onnan csak követni kell a jelzést. Végül egy taxist kérdeztem meg, hogy hogy jutunk el az Enipea kanyonhoz, mert ott a Zeusz kádja elnevezést nem hallottam. Ő megkérdezte, hogy gyalog vagy autóval? Amit hirtelen fel sem fogtam mit jelent, értetlenül néztem rá, hogy gyalog természetesen. Rámutatott egy útra, hogy azon induljunk el, az majd jobbra kanyarodik és akkor elérünk a temetőhöz és utána kezdődik a kanyon. Egyébként simán az első felfelé menő utca volt:) Ahogy gyalogoltunk fel a jó kis kaptatón a 40 fokban és láttuk, hogy egy csomó egyébként nagyon szép kis ház előtt megyünk el, ahol simán járnak az autók akkor fogtam fel miért kérdezte a taxis. Aztán elértünk a kanyon bejáratához, ahol parkoló nincs, de pár autóval simán lehet ott parkolni és alig voltak. Még jó hogy útközben van egy pár kút és a fejünket vizezgettük be, meg a gyerekek sapkáját. Nagyon szép kis város, érdemes ott sétálgatni, de 40 fokban kisgyerekekkel azért inkább parkoltunk volna fent. A táj itt is gyönyörű, de ez egy kifejezetten kiépített túrista út amit bárki erőfeszítés nélkül teljesít. Egy helyen ketté válik és a másik út az már mászósabb, de ugyanoda vezet. Sajnos a Zeusz kádjánál van egy vaskapu ami be van lakatolva, ott ér össze a két út, ezt nem értettük, hogy miért, mert így nem körbejárható, hanem vissza kell fordulni. 

 

Utána ha a menedékházakhoz akartok menni akkor a főúton kell autóval tovább menni és ott ahogy elhagyjátok a várost ki lesz írva, hogy Olümposz mountain balra, ott el kell kanyarodni. Igazi húzós hegyi szerpentinek után lehet elérni az első menedékházat, ahová a szervezett fakultatív programok is mennek, így ott rengeteg az autó. Innen nagyon szép a látvány, de mi nem álltunk meg, mert út közben is látni és vannak is pihenők. Ha tovább mész akkor lefelé vezet az út, mi itt azt hittük hogy rossz helyen vagyunk, csak mentünk és mentünk aztán jó sokára elértünk a következő menedékházhoz ami egy völgyben van. Ott nagy parkoló van, az út vége már murvás ezért az autóbuszok nem igazán jönnek már el ide. A látvány valami fantasztikus mikor kiszállsz és feléd magasodik körbe a hegy. El kell indulni a kijelölt túrista úton és nagyon hamar lesz egy kis vízesés, kristálytiszta patak. Innen lehet tovább haladva túrázni, amit mi most itt kihagytunk, de érdemes rászánni egy napot annak aki szeret túrázni.

Előzmény: mozgógázos (4880)
Poppy77 Creative Commons License 2015.08.02 0 0 4885

:)))))) Átállítottam, de mindig 9-kor mentünk reggelizni :) Így lényegtelen volt hánytól van reggeli, csak azt tudom hogy a kalózhajót nehéz lett volna elérni ha reggelizünk. 

Előzmény: Pierr_Kardán (4876)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.02 -1 0 4884

először is ne haragudj, elvitt engem a névválasztásod. azt hittem, h neked nem kell hal, h jól lakj, elég lesz a háló és majd te kifogod magadnak. tévedtem.

 

viszont ettől még: ha tényleg olvasnád is amit leírok, akkor már rég rákerestél volna pierr topikbéli hsz-eire, így célba értél volna, és egy 'köszönöm a segítséget' is megtette volna. a 4724-es hsz-t kellt kikeresned.

 

persze azért az más kérdés, h ha nem találod meg a neten ezt az információt sem, akkor tényleg egy viccnek kell gondolnom a nevedet.

 

szállás: na ebben viszont igazad van, tényleg félreértettelek. mentségemre szóljon, h fel nem merült bennem, h egy szállodafüggő technikai kérdésre a választ egy fórumon akarod megtudni, ahelyett, h attól informálódnál, aki/ami ebben egyedül igazán számít és releváns: konkréten a hotelektől. vagy közvetlenül a hotelektől, vagy ha szállásfoglalón foglaltál, akkor ott. hozzátéve, hogy a bookingon a fizetési feltételeknél ezek az infók is rendelkezésre állnak- szóval még ebben is segítségedre lett volna amit írtam neked, ha az energiát nem az odamondós válaszra, hanem a leírtak használására fordítottad volna.

Előzmény: Világutazó7 (4883)
Világutazó7 Creative Commons License 2015.08.02 0 0 4883

Tyűha, hát köszönöm szépen ezt a sok "hasznos" választ, de ezért kár volt a válasz gombra kattintanod... :(

 

Tudom sokkal egyszerűbb a kérdezőt rögtön fogyatékosnak nézni és a googlet és a keresőt felajánlani, de előbbivel semmi hasznosat nem találtam, utóbbi pedig egyszerű kereséssel nem ad találatot, javasolja használjam a részletes keresőt, a részletes kereső pedig szintén nem ad találatot, és a részletes keresőt javasolja :) 

 

Köszönöm, hogy a booking.com használatának tudományát sem nézted ki belőlem, de ha elolvastad a kérdésem, nem arra voltam kíváncsi, hogy a wifi működik-e a szobában, és az ágy mennyire volt kényelmes, hanem hogy a foglalás hogyan fizetendő, kell-e utalni, hogy megy náluk? Én erről nem találtam említést az értékelésekben, de hátha majd Te... :) 

 

Esetleg valaki hasznos válasszal tudna segíteni? 

Előzmény: geodo1 (4882)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.01 -1 0 4882

- közvetlen természetesen nincs, átszállással természetesen van. utánanézés: 1. google. 2. ide jópárszor be lett már linkelve ezzel kapcsolatos információk, így visszaolvasás, kereső használata. úgy emlékszem, legutoljára pierre kardán olvtárs osztotta meg ezirányú tudását.

 

- lásd egyes pontot

 

- a booking.com-on elsőről 129, utóbbiról 54 személyes értékelés van. hidd el, az sokkal több, mintha itt egy szintén idegentől oolvasolegy 130.-at vagy 55.-et.

Előzmény: Világutazó7 (4881)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!