De elég nagy az árkülönbség, másrészt nem mindenkinek jön be a szűk használható fordulatszám.
(2-3000 között húz igazán. a benzines meg ha kell, pörgetni és visszakapcsolni kell, esetenként többet is, valamint a fogyi szempontjából hímestojás.)
Amúgy sokan az itt említett mértékű dízelesedést és felszereltséget sajna anyagi okok miatt nem engedhetik-jük meg. És lehet sosem térül meg. Csak 1* üt be valami...ha nem garis, iszonyat árak...)
És a zaj (kia a legcsöndesebb dízelek egyike ugyan).
A 140 lovas Leon azért ütősebb volt...még szűkebb használható tartománnyal, igaz 6 seb. És szégyenletes traktorhanggal.
És ami miatt Cee'd-I30-at vennék, elsősorban alapár-6 légzsák-biztonság. (pl Skoda-Suzuki mennyibe kerül így, és jóval kisebb, 4*,stb.) Minden csak utána levő ok: 7 év gari(Kia), szépség, erő, motoros ablak-fűtött tükör kevésbé 6 meg. És ez is sok, 3-3,5 m-ért nincs távkpzár, ajtóvédő gumicsík. Pitiáner spór.
Benzines nyomatékosabb, robbanékonyabb, pörgősebb. Problémát nem okoz, van rá garancia, és biztosítás. Nem gagyi. Válaszolok szívesen, de mielőtt marketing lenne... na mindegy, ki kell próbálni,és kész.
Mondja meg valaki, miért kell adalékolni a ceed dízelt? Miért ilyen kényes? Rángatás az állítólagos rossz gázolajtól. (itt is néhányszor ill. Totalcar tesztben)
Céges fókusz és astra dízelek minden nyekk nélkül mennek iszonyat kilométereket.
3 autót hajtunk kb. tizen. másfél év alatt 150.000km kocsinként....
Bejáratás? Első nap csúcsra járatunk mindent.....
Nem egyszer előfordult, hogy kimarad egy 20000-es szervíz!!!
Motorikus gond egyikkel sem volt. Csak a cég belső szabályai miatt kell leadni 120000km-nél. (jellemző, mire kapunk új autót már 150000km-nél járnak)
Ugyanazzal a magyar gázolajjal járnak mint a ceed
Misztikus "lerakódások" amit tisztítani kellene, vagy rángatásnak nyoma sincs.
Kicsit elbizonytalanodtam a dízellel kapcsolatban. (igyazán az 1,6 benzines is jó lenne km alapján) Inkább a csendesebb autópálya, hatótáv, és kellemesebb nyomaték miatt kacsingatok a dízel felé)
Megint egy pitiáner hiba. :( Lehet, hogy nem is a kapcsolóval lesz a gond, én még BCM (karosszéria vezérlő modul) hibát sem zárnám ki. Próbáld meg áramtalanítani a gépet, hátha segít.
MPG tablettát használok már a 3. autóban a családban, és pár haverom is veszi.(tőlem) 2 benyás, ez a harmadik a KIA a dízel. Ehhez a folyékonyat vettem (MPG Boost)ugyanaz mint a tabletta, csak keni az üza rendszert, befecskendezőt, és felveszi a vizet, ha esetleg van. A csajom 1.3-as Yarisa 5 l fogyaszt ( nekem többet, mert tolom neki :) Anyám 1.3-as off Wagonja extrém körülmények közt is csak 6 litert evett. (nálam) A KIA relatív mennyit eszik, egy tankoásnyit most űzött vad-ként autóztam ki, ma rátankoltam: 6.1l . Egy biztos: padlózva sem kormol, nem kopog, és 180-nál is csend van.
Az link2] fémnemesítő adalékot most először tettem a Ceed-be, szintén MPG(már vártam) Szárazon jobban indul, ha meg nyomom neki, mint egy GTi, baromira húz, nincs surlódás, elcsendesedik a motor. Ugyan csendes volt eddig is.
Be tudok regisztrálni bárkit ha kell, hogy nagyker áron rendelhessen magának. Vita most ebből ne legyen, nem üzleti reklámnak szántam.
Ne értsd félre nem kötekedésként, de csak akkor vegyen valaki dízelt ha megéri? Ha több 10.000 km-t megy évente? Maga a vezetési élményért ne is? Szerintem ez nem ennyire fekete-fehér...
igaza van dílernek, tudtommal a Castrol TXT családot cserélték le EDGE-re:olyan ez mint pl. kijött az új off opel astra, de még lehetett mellette a régi classic-ot is kapni. És ha itt megnézed, látható, hogy van némi árkülönbség. Mindenki döntse el, hogy ér-e többet a NÉV. Mellesleg én már 3.x öntök 5w-30-ast (txt softec plus) az off másik autómba, semmi olajfogyás/panasz (japán a gépem, mi is lenne?), és ha még lesz jövőre is ebből, felkutatom az elfekvő készletet. Pl. innen. http://www.autoteka2000.hu/olaj_lapok/Castrol/castrol%20motor%20olajok.htm
vlevi, cerka72! Köszi a választ, megnyugodtam. Eddig én is úgy tudtam ez benne van, de az Auto Don-nál kapott felszereltségi lista nem így írta. Én az 1.4 és 1.6 LX plus SW között vacilálok, de egyre inkább az 1.6 felé hajlok. A dizel sajna már túl drága nekem.
Minden dieseles kivárja a 20.000 km olajcseréig??? Nem konkrétan az elsőre gondolok, hanem magára a ciklusra!!! Ok hogy 150.000-ig nem lesz baja, de utánna??? Nem ajánlott inkább ezt is 15.000-enként cserélni???
A válasz a kérdésedre: Évi 25.000 -kilométert megyek minimum, és csak saját célra használom. ersze azért ennyi, mert nagy a család, és az ország keleti, és nyugati végében is lakik rokon.
Megvolt az első tankolásom: 46,68 liter 868 kilométerre. Én ezzel nagyon elégedett vagyok, mert ez eddigi benzines autóim ezt meg se közelítették.
Van valakinek tapasztalata a Kia óbuda szervízével? Lehet oda olajat vinni, vagy csak a sajátjukat használják?
Eddig, mint már írtam csak benzines autóim voltak, azok nem kívántak a motorolajon és a benzinen kívül semmi kegyszert. Csak mpg-caps-ot használtam, egy ideig, amitől picit jobban húzott a gép, de a fogyasztás csökkenés az nálam elmaradt.
Látom dízelek esetében jobban kell figyelni a motorra.
A mororolaj és üzemanyag esetén is megnéztem az adalék palettát és hát elég széles.
Nekem első dízel tulajnak nehéz eldöntenem, hogy mit és milyen gyakran használjak. A reklámok nem érdekelnek, csak a valós eredmények.
Ezért szeretném kérni az öreg dízeleseket, hogy osszák meg velem a tapasztalataikat Spuri? STP ? MPG ?
Végre nem vagyok egyedül. Szánalmas ez a bejáratósdi, nem pörgetem x fölé, felkapcsolok, ott meg lefullad a gép.
Anno Ladán a 10000. km-ig kellett 3* olajat cserélni, könyörgöm, eltelt azóta 30 év, gépben, olajban.
Hozzászólhatna már olyan is aki gyárban dolgozik. Én csak látogatóban voltam 2-3 helyen, nos nem volt idő bemelegítésre sem és kaptak rendesen. Mindegyik!
Ismerősöm mondta, valamelyik gyárban kivesznek minden x-edik mocit és "megfingatják", majd be a gyártott autókba. Ő azt mondta, ebből szeretne kapni ha 1* veszi azt a márkát. Nem használt, hanem letesztelt.
Arra is kíváncsi lennék, akik itt írnak, mennyit mennek évente, mert szinte mindenki dízelben gondolkodik. 15000/év alatt meg sem fordulna a fejemben, mert valami beüthet, meg drága az üzemanyagszűrő , stb. Maszekba meg hova megy több 10ezer km? cég az más.
És ma nem lenne szabad dízelt részecskeszűrő nélkül forgalmazni. Ezt senki sem nehezményezte.
Így van, az olajból is már "divatos" holmit csinálnak. Én használom a régen jól beváltat. Az adaléktól pedig megszűnt a motor "száraz" futása indításkor. A kenés is jobb.
tegnap átvettem az autót, egyből le is utaztam vele a Balatonra, innen írok most is. KXU-... a rendszám egyébként.
240 km-el a hátam mögött egyelőre semmilyen negatívumot nem tudok mondani, pedig bőszen keresem a lehetséges kifogásaimat :D Csendes, jól suhan, a gumija Michelin Energy, el is döntöttem, eredeti terveimmel ellentétben nem cserélem le 205-ös gumikra, marad ez, csak alufelnit veszek hozzá, az acélra meg rámegy a már megrendelt GoodYear UG7.
Mindenkinek jó cee'delést, majd még írom a tapasztalataim, csao!
Nincs semmilyen tapasztalat. Egyszerűen láttam a TV-ben és gondoltam megkérdem ki mit hallott róla. Pont azért kérdezem, mert én sem veszek meg valamit, csak azért mert reklámozzák.
Tapasztalat? Ezt hogy érted? Ha bedobnak egy reklámot, akkor állapítsam meg, hogy melyik a jobb? Képtelenség. Én csak egyszerűen nem eszem meg a reklámot, ennyi. Jó az a Total 9000, tudja az értékeket, és kész. Öntettem hozzá még (off) MPG Extreme fémkezelő adalékot is. Megy, mint a GTi, mocskosul húz :) 180-nál tök csend, csak egy kis szélzajt hallani. Tegnap kipróbáltam. :)
Akkor Neked lehet más garifüzeted van. Mert nekem nem tudták beleírni az első előtti szervizt így a hátsó oldalra pecsételtek. Meg persze számlát is adtak... De nekem a 3+2+2 garis még.
Nekem tegnap jött meg a kereskedésbe az 1.6D SW LX+ és van benne külső hőmérséklet jelző. A csomagtartóban még a tárólórekesz is benne volt a pótgumi fölött, pedig úgy tudom ez csak az EX limitedtől jár. Remélem benne hagyják!
Amit viszont észre vettem:
Módosult a felszereltségi lista otóber 15-től , mert eddig a DRDi autók LX+ kivitelben 195/65-R15 ös gumikkal jöttek, az egyémen meg már 185/65-R15-ös abroncs van.
Viszont még nincs bicska kulcsom!
Most először nem örülök ennek a hosszú "hétvégének". Ha nem lenne, már a jövé héten át udtam volna venni a verdát, így meg sajna el fog tolódni a jövő hét utáni hétre. Hát nem nagyon alszom már!