Ilyen volt, és volt benne üveg is rendesen, menetrend szerint kint volt forgalomban... A kocsi mindkét végén volt egy-egy ilyen ajtó. Kelenföldön száltam fel arra a vonatra, amiben volt, egy inga volt, Szilivel, és BDt-vel a két végén. Nem akarok hülyeséget mondani, de mintha Mrtonvásárból jött volna, nem emlékszem pontosan.
Hasonló, bár nem ennyire rossz a helyzet a Szatmárnémetibe közlekedő Szamos IC-vel is.
Egy kicsit az is későn érkezik, de mindenképpen nagyon korán indul vissza, bizonyára a kocsik minél jobb kihasználása, minél kevesebb külföldi tartózkodása, vagy ki tudja milyen más vasúti ok miatt
Nem tudom, hogy szokványos dolog e, de tegnap utaztam olyan Bhv kocsiban, amiben az átjárók ajtajai Bh ajtók voltak! Sajnos nem volt nálam fotómasina, de azonnal eszembe jutottál!...
Ez vagy Gergő... Vagdalódzol és nem ismered a részleteket, a sajtóban megjelentek alapján alkotsz véleményt az Ady esetéről! Az eset a román vasutat "dícséri", annak a volt hibája, amit azok a mai nap folyamán el is ismertek.
Szerintem nem az a probléma, hogy mikor indúl, meg érkezik, mert ha nincs is tömegközlekedés akkor a taxi 300 (azaz háromszáz) forintért bárhová elvisz a városon belűl! Én is csak lestem, mert itt még be sem szagolhatsz az autójába ennyi pénzért!
Az a gond, (ahogy az alsóbb képet láttam) adott egy emberi körülményekre való utazás egy IC vonaton, csak nincs rá hely mert a MÁV nem hajlandó több helyet biztosítani.
Nem elég gond szegény Erdélyieknek, hogy a határon b****ák, hogy legyen náluk akármennyi euró, még ahogy átlépik a határt álljanak fel a helyükről mert a MÁV nem képes egy ennyit biztosítani a számukra!
Sajnos régen volt egy olyan vonat ami délután indult onan aszem claudopolis neve volt a vonatnak. De visszafele is jól ment késő este ért oda Tirgu Mures-be.
Én meg azt tartom tragikusnak, hogy van Marosvásárhelyre egyetlen pár közvetlen vonat, de az a nem ottani lakosoknak (vagy ottani rokonnal nem rendelkezőknek) teljesen használhatatlan a 0.36-os érkezés miatt, és a szintén agyament 5.06-ös indulás miatt. Hogy találhat ki valaki olyan abszurd dolgot, hogy késő éjjel, tömegközlekedési üzemidőn kívül érkezzen a napi egyetlen vonat? Mintha direkt akarná rontani valaki, hogy elmondhassuk, hogy van, csak értelmesen használni nem lehet. Ennyire gyenge a MÁV a CFR-rel szemben? Miért nem mehetne 4-5 órával korábban és jöhetne 3-4 órával később?
"Sürgős segítséget kérnék! Két nőrokonom utazna Berlinbe 23-án. 67 és 44 évesek. Tud valaki, valamilyen kedvezményes jegyről? A MÁV Direkt által bemondottról (Berlin 49 Euró) a Keleti pénztár nem tud."
Ezzel a MÁVDirekt megint jól leszerepelt, mert ez a 49 EURO-s kedvezményes jegy csak 2005. december 10-ig élt:(((
Kár, hogy más országok hasonló Call-Centereitől (pl. Ausztria, Németország, Hollandia) eltérően nálunk nincs arra lehetőség, hogy az utas nemzetközi menetjegyet rendeljen a vasúti Call Centertől.
Ez egyrészt főleg a vidéken élőknek lenne igen nagy segítség, még postaköltséggel együtt is jóval olcsóbb lenn sokaknak, mint a legközelebbi nagyvárosba utazás nemzetközi jegyért, másrészt megszűnne az az állapot, hogy a MÁVDirekt úgy ajánl nemzetközi jegyárakat, hogy nem ajánlja hozzá azt pénztárat, aki annyiért ki is adná azt a jegyet, vagyis az árajánlatuk nem számonkérhető:(
A lényegre térve:
Budapest-Berlin vonattal:
Én nem vasútmániás átlagutast csak és kizárólag a Budapest-Berlin közvetlen IC-vel küldenék, vagyi Pozsony-Brno-Prága útirányon át.
KÖZVETLEN vonat, szép vonat, tiszta vonat, nappali vonat, 2 hölgynek ideális.
Ezért az árat is erre az útvonalra számolom:
1./ teljesárú menettérti jegyár: 54.500,- forint, ez
t csak összehasonlításként írom, mert ennél kedvezőbb:
2./ vesznek egy-egy RailPlus “igazolójegyet”, ami egy éven át 25 % kedvezményt ad a teljesárú nemzetközi jegyárakból.
Az ára: 60 év felett: 15 EUR = 3.750,- Ft , 60 év alatt: 25 EUR = 6.250,- Ft
Ezzel, végig 25 %-os kedvezménnyel a menettérti jegy ára: 40.900,- Ft
A helyjegy nem kötelező, de váltható, ára 3 EUR = 750 Ft/út
3./ Ezt egy kicsit még olcsóbbá lehet tenni, ha két részletben veszed:
Veszel egy Budapest-Bratislava (Pozsony)-Budapest (Szobon át) menettérti jegyet: 15 EUR = 3.750,- forintért és szigorúan egy másik nemzetközi jegypénztárnál (mert hivatalosan ezek a kedvezmények nem kombinálhatóak váltásnál - a kalauzt már nem érdekli, mindig az adott szakaszra érvényes jegyet kell mutatni, Pozsonyt meg megismerik, hogy onnantól kel a másik jegyet mutatni) kiváltjátok a RailPlus-t és vesztek 25 %-os RailPlus kedvezménnyel egy Bratislava-Berlin-Bratislava menettérti jegyet, aminek az ára 32.800,- Ft. Így a teljes menetjegyár: 36.550,- Ft menettérti útra (ehhez jön még a RailPlus igazolványok ára).
Ezek a jegyek 2 hónapig érvényesek, nincs naphoz, vagy vonathoz kötöttség, tehát pl. a visszaút 2 hónapon belül bármely napon történhet.
"Nem gondoltam volna, hogy valaha egyszer ide írni fogok, de ami ma este a 3328-as vonaton zajlott, az több, mint undorító. Már természetesen a Keletiben sem volt hely, a vezérlőkocsi hátsó része pedig bezárva, bent ül egy hazautazó kaller, és rejtvényt fejt. A fizető utasok meg a peronon állnak. A jegyvizsgálónő kijelentette, hogy ez szolgálati szakasz, és különben is csak akkor mehetnék be, ha bicikli lenne nálam, vagy kerekesszékkel utaznék. Közölte, vegyem úgy, mintha zárhatatlan lenne a mozdonyfülke ajtaja, és azért lenne lezárva. Hiába dörömböltem az ablakon, a rejtvényfejtő géniuszunk fel sem nézett.
Gergőtől kérdezném, van-e az ilyen túlkapások elkerülése ellen valami hatásos védekezési mód az átlag utas számára, azon kívül, hogy autóval jár inkább?"
A keljfeljancsi azaz összférhetetlen pattagó nikkel bolha még mindig nem tudott rendet rakni? Levonhatná már a tanulságot.
Ugy hogy nem tudom milesz a hétvégén:( a coronát biztos lerohamozzák. Amióta az ady endre ic-s inkább a dácsia személygépkocsi növekedett Biharkeresztesen.
Igen az ady endre Ic-s lett sajnos. A kocsik változtak benne meg a Budapesti indulása nagyon durván 4 órával későbbre helyezték. És a megszokott nyugati pu helyett ismét a keletibe indul és érkezik.
Azért az 5 utas kissé túlzottan kevés, csak mi 3-an voltunk, és rajtunk kavűl még voltak vagy 10-en az első Dezsőben, na meg itt Nyíregyen szállt fel vagy 5 szeszás is még.
Most, hogy itt olvasgatom a fórumot , egy kicsit fel vagyok háborodva.
Mi van ezzel az Ady Endrével? Azt tudom, hogy IC lett, de, hogy ennyire bonyolult azt nem. Sokszor utaztam ezzel a vonattal, de amióta a menetrend megváltozott azóta nem vóltam. Még örültem is amikór megláttam az új menetrendet, hogy végre normális körülmények között fogok utazni ezen a majdnem hatszáz kilóméteren.
Ezek szerint nem!
Mit akar ez a MÁV? Miért nem veszi már végre észre, hogy nemcsak nyugatra, hanem keletre is emberek utaznak?