Természetesen, erre már rég gondoltam, - amikor hallottam a törvénytervezetet, - de azért elég macerás lenne utána hosszú ideig poroszkálni, sztrádán, a szélső sávban. Kivéve, ha csak egy rövid ideig száguldozol.
Melyik a jobb? Amit nagyon akarnak, azt elvisznek. Ha áll egymás mellett két szürke autó, és az egyikben nincs semmi, a másikban van váltózár, vagy egyéb szirszar, akkor az elsőt fogják elvinni. De olvastam valahol olyat is, hogy ha nagyon el akarják vinni a váltózáras kocsit, akkor alul szétakasztják a váltórudazatot, beteszi kettesbe, és kész. Persze azzal már babrálni kell a helyszínen, tehát az előző mondat lép életbe.
A véleményem az, ha a Cee'd annyira kényes ahogy sokan tapasztalják, nem kell megvenni! Astrát és Focust kell, mert azok nem kényesek és megbízhatóak. Én nem gondolkodnék akkor a helyedben a Cee'd-en!
Én is kipróbáltam egyszer az 1,4-es benzinest, 160-ig, még volt benne szufla, de visszavettem a gázt.
Arra reagálnék, hogy mint írtad, eljön az ideje, a 150 km-nél nagyobb sebességnek is, mivel bejáratos az autód.
Nem biztos, hogy eljön az ideje, ha januártól bevezetik az autópályákon, a matrica figyelő kamerák által történő sebesség mérést is!! 2 kamera közti távolság megtételének idejéből kiszámítják a sebességet, és jön a NAGY büntetés!
A robbanékonyság jó lesz majd az előzések gyors véghez viteléhez.
Én megyek majd a Defend-Lock-hoz, a Stilomon is ez szolgált, megbízható darab. De az egyik autósújságban olvastam egy komplex védelemről, ami a sebváltózár bezárása esetén egyidejűleg több rendszert is élesít.
Májusban én ezzel a defend lock váltózárral szerelve vásároltam a kocsit, ajándéknak kértem és kaptam.
Könnyű kezelni: hátramenetbe kapcsolva, csak benyomom és kissé elfordítom a hengert. Nyitáshoz a kulccsot elfordítom benne, oszt jó napot-nyitva is van!
Biztonságosnak tűnik.
Ezen kívül 24 helyre gravírozták, - csak UV fénnyel láthatóan - az alváz számot. Ezt matrica jelzi, a rafináltabb tolvajoknak, így aki bontásra lopja-lopatja, esetleg könnyebben lebukhat.
Szerintem mg világ a világ, és lesznek benzinesek és dízelek, no meg cee'd fórum, mindig menni fog a vita a "melyik jobb?" témában?
Én ma hajnalban jöttem vissza a Balatonról, most már kemény 430 km van az autóban. A hosszú ötödikkel rendelkező Stilomhoz képest amit tapasztalok: mivel rövidebb az ötöse, picivel többet pörög 150-nél, viszont bármilyen furcsa is, egyszer sem váltottam vissza. A zaj nem zavaró 150-nél sem, tovább egyelőre nem mentem, eljön annak is az ideje. Viszont szélérzékenyebb, de majd megszokom (a Stilo 3 ajtós volt). A váltó hál'istennek ugyanolyan pontos, mint a Stiloé volt.
Na majd írok, egyelőre ennyi fért bele a 2 napba.
Ja, ki tudja, hogy lehet megnézni, pontosan mikort gyártották le az autómat?
Ahogy olvasom, az adagolás 40l-ig van leírva... ez kb jó is lehet, ha úgy tankolsz... kérdés, mennyibe kerül ez a folyékony cucc, mert az lenne igazán érdekes, bár a leírás inkább benzineshez van kihegyezve...
Értem az érveidet. Mindössze arra akartam rávilágítani, hogy szerintem ne csak az alapján döntsön valaki, hogy megéri vagy sem. Nyilván a legfontosabb a pénztárca, ez határoz meg mindent lényegében. De emelett még sok tényező is ott van, ahogy Te is említetted: nyomaték, fogyasztás, hang, pörgethetőség, szervizköltség... Bármelyik mellett is dönt az ember, előtte próbálja ki mindenképpen. :)
De elég nagy az árkülönbség, másrészt nem mindenkinek jön be a szűk használható fordulatszám.
(2-3000 között húz igazán. a benzines meg ha kell, pörgetni és visszakapcsolni kell, esetenként többet is, valamint a fogyi szempontjából hímestojás.)
Amúgy sokan az itt említett mértékű dízelesedést és felszereltséget sajna anyagi okok miatt nem engedhetik-jük meg. És lehet sosem térül meg. Csak 1* üt be valami...ha nem garis, iszonyat árak...)
És a zaj (kia a legcsöndesebb dízelek egyike ugyan).
A 140 lovas Leon azért ütősebb volt...még szűkebb használható tartománnyal, igaz 6 seb. És szégyenletes traktorhanggal.
És ami miatt Cee'd-I30-at vennék, elsősorban alapár-6 légzsák-biztonság. (pl Skoda-Suzuki mennyibe kerül így, és jóval kisebb, 4*,stb.) Minden csak utána levő ok: 7 év gari(Kia), szépség, erő, motoros ablak-fűtött tükör kevésbé 6 meg. És ez is sok, 3-3,5 m-ért nincs távkpzár, ajtóvédő gumicsík. Pitiáner spór.
Benzines nyomatékosabb, robbanékonyabb, pörgősebb. Problémát nem okoz, van rá garancia, és biztosítás. Nem gagyi. Válaszolok szívesen, de mielőtt marketing lenne... na mindegy, ki kell próbálni,és kész.
Mondja meg valaki, miért kell adalékolni a ceed dízelt? Miért ilyen kényes? Rángatás az állítólagos rossz gázolajtól. (itt is néhányszor ill. Totalcar tesztben)
Céges fókusz és astra dízelek minden nyekk nélkül mennek iszonyat kilométereket.
3 autót hajtunk kb. tizen. másfél év alatt 150.000km kocsinként....
Bejáratás? Első nap csúcsra járatunk mindent.....
Nem egyszer előfordult, hogy kimarad egy 20000-es szervíz!!!
Motorikus gond egyikkel sem volt. Csak a cég belső szabályai miatt kell leadni 120000km-nél. (jellemző, mire kapunk új autót már 150000km-nél járnak)
Ugyanazzal a magyar gázolajjal járnak mint a ceed
Misztikus "lerakódások" amit tisztítani kellene, vagy rángatásnak nyoma sincs.
Kicsit elbizonytalanodtam a dízellel kapcsolatban. (igyazán az 1,6 benzines is jó lenne km alapján) Inkább a csendesebb autópálya, hatótáv, és kellemesebb nyomaték miatt kacsingatok a dízel felé)
Megint egy pitiáner hiba. :( Lehet, hogy nem is a kapcsolóval lesz a gond, én még BCM (karosszéria vezérlő modul) hibát sem zárnám ki. Próbáld meg áramtalanítani a gépet, hátha segít.
MPG tablettát használok már a 3. autóban a családban, és pár haverom is veszi.(tőlem) 2 benyás, ez a harmadik a KIA a dízel. Ehhez a folyékonyat vettem (MPG Boost)ugyanaz mint a tabletta, csak keni az üza rendszert, befecskendezőt, és felveszi a vizet, ha esetleg van. A csajom 1.3-as Yarisa 5 l fogyaszt ( nekem többet, mert tolom neki :) Anyám 1.3-as off Wagonja extrém körülmények közt is csak 6 litert evett. (nálam) A KIA relatív mennyit eszik, egy tankoásnyit most űzött vad-ként autóztam ki, ma rátankoltam: 6.1l . Egy biztos: padlózva sem kormol, nem kopog, és 180-nál is csend van.
Az link2] fémnemesítő adalékot most először tettem a Ceed-be, szintén MPG(már vártam) Szárazon jobban indul, ha meg nyomom neki, mint egy GTi, baromira húz, nincs surlódás, elcsendesedik a motor. Ugyan csendes volt eddig is.
Be tudok regisztrálni bárkit ha kell, hogy nagyker áron rendelhessen magának. Vita most ebből ne legyen, nem üzleti reklámnak szántam.