Az derék, a lane assist kamera miatt szélvédőt is cseréltél? Elvitted kalibrációra is utána?
Nekem a '14 februári O3-ban mutatja a sebességhatárokat, de csak az érintőképernyőn. Neked a sávtartó beszerelése előtt sem mutatta (hátha van-e összefüggés)? Régi fejegység FW-rel állítólag nem mutatja, de nekem már az eredeti 0435-tel se volt ilyen problémám. Frissítésem van, ha érdekel (0490).
(Egyébként kb. 2 éve nem használom a navit, nem is rendelek a legközelebbi autóba. Frissítés után is régiek térképek, TMC nincs, kapják be. Ráálltam a waze-ra, kész.)
Annyit tudni kell, hogy ha a gateway modult is cserélni kell akkor akkor egy hivatalos skoda szervízben el kell távolíttatni róla a komponens védelmet. ezt kb 10 ezerért csinálják.
Az első alkalommal amikor a pályára ráálltam a VW Tiguanal, bekapcsoltam egy funkciót, ami sávtartó + adaptív tempomát +holttérfigyelő+ még valami.
Teljesen üress pályán sávot akartam váltani, de nem jeleztem és bekeményedett a kormány- közbe valami apró ikon a digitási műszerfalon színt is váltott. Megálltam és letiltottam az sávfigyelő rendszert a menűbe.
Egyszer egy új felfestésű közúton bekapcsoltam és tényleg vitte a kormányt is a kanyarokban.
De ha a festés kopott, akkor néha kikapcsol, aztán vissza- oda kell figyelni...
Szerencsére, ha a rendszer ki van kapcsolva, akkor a hagyományosan működik a tempomát, de be lehet kapcsolni hozzá a radaros vészfékezést.
Pár hónapja írtam az O3 Climatronic problémámról, hogy recsegés-ropogás után valamilyen alkatrész kiesett, ami azonban nincs meg. Eddig a vezetőülésből nem vettem észre hibát, tegnap azonban az anyósülésen ültem és bekapcsolt klímával azt vettem észre, hogy meleget fúj rám. Kipróbáltam és megállapítottam, hogy bármilyen hőfokra és irányba állítom, a jobb oldalon csak fűtés van, ugyanaz a meleg áramlik be. Bal oldalon és hátul rendben van, fűtés és hűtés is megy.
A jobb oldali állitomotor eshetett szét és így nem mozgatja a terelő lapátokat?
...es meg azt hittem, en vagyok a maniakus a led-csikos xenon berakasaval :)
mondjuk az ilyen extraktol, mint savtarto, adaptiv tempomat es tablafelismero nagyon nem izgulok fel, az adaptiv tempomatot kifejezetten ruhellem. es evek ota nem ertem, hogy miert nem olyan adaptiv tempomatokat fejlesztenek, hogy aki eppen megunta az allando visszalassulasokat, az atkapcsolhassa hagyomanyossa. ha lesz olyan, amelyik tud ilyet, akkor talan erdekelni fog :)
Az új autóval a gyár küldi a COC-t és vásárlásánál oda kell adja a kereskedő, mert nem lehet forgalomba írni nélküle az autót.
Az én O3-som pl. sárga színnel lett kiadva a COC szerint, a beíratásnál ezt elfogadták és ezt a színt írja a hivatal által kiállított törzskönyvbe is, de az első műszaki vizsgán a biztos ezt megváltoztatta, szerinte bézs a színe, ezt át is írta a törzskönyvbe.
Ha otthon lennék segitenék, most két hétig nyaralunk.
Ha kiviszed, érdemes a kereskedötöl kikérni a „COC“ (remélem jol emlékszem)bizonyitvànyt.
Az kelleni fog ugyis a bejelentő ország hivatalába.
Azon amugy minden rajta van.
Ha magánuton vesz az ember akkor ezt az első Dekra vizsgahivatal is ki tud álitani (ca.100-140€) Én az utobbit hasznaltam mert már 10 éve tulajdonomban volt az autó, emiatt macerás lett volna a kereskedötöl.
Üdv mindneki!Az lenne a kérdésem hogy nekem van egy sima kormányon Skoda o3 2013 és az érdekelne hogy ebbe bele lehet e tenni utolag a multi gombokat?Köszi előre is
Egy nagyon "láma" kérdésem van, 2006 1.4/16v tour hátsó ablaktörlőlapátot hogyan lehet kicserélni...sajnos a kezelésije otthon van én meg a világ végén...előre is köszi a segítséget!
Sziasztok. "gateway modult kell cserélni ha a betű a végén L előtti. Ez kb 10 pénz. " Ezt hol kell nézni ?Melyik számsorban? Szeretném lecserélni Swingre a stream rádiót.Ha cserélnem kell ki tudja ráhangolni számítógéppel az újat?(hajdú bihar)
A motorszám a motor vezérműfedelén is rajta van és a szervizfüzetbe és a csomagtartóba beragasztott matricán is rajta van. Ennek már szerintem 4 betű és kb 6-7 numerikus karakter lesz, pl.: CFFB 1234567
most fogok eladni egy két éves, 2.0 dízel DSG Octavia kombit (Kodiaq-ba fogok átülni), úgy hogy először megvesszük a német anyacégtől, majd magyar rendszámot kap, utána jöhet az új tulaj.
Csinálnám a kétnyelvű adásvételi szerződést, de a motorszámnál megakadtam.
Az eredeti német forgalmiban sincs ilyen számsor, a neten sem találtam releváns infót.
Aki járt már így, kérem ossza meg velem a tapasztalatait, hol a motorszám, illetve a szervizkönyv első belső oldalán lévő adatsorokból melyik a releváns.
Nekem a legérdekesebb a csalómotoros visszahívásokra vonatkozott, pontosabban az, hogy mit kell tenniük ha szoftverfrissítés után a tulajnak gondja lesz a motorral. Konkrétan semmiféle összefüggést nem ismernek el, sőt, ezt kifejezetten közölni kell az ügyféllel, de méltányosságból szinte bármilyen hiba javításába beszállnak, ami a frissítés után következett be és az ügyfél összefüggést vél/lát a frissítés és a hiba között. Azt hiszem ez 2017-ben lejárt kampány amúgy, de felvetett bennem pár kérdést.
Ahm, nem pontosan emlékszem, de a járműazonosítás (menü->VIN megadás) után érhető el minden ilyen doksi, persze csak az adott autóra (is) vonatkozók. Elég kézenfekvő menüsor, csak valami hülye neve van a menünek, azt hiszem talán Műszaki termék-információ, vagy hasonló. Az olajos doksinak legalábbis ez a fejléce, "Műszaki termék-információ 2035997/1"
Pontosabban 7 EUR + a vásárló országa szerinti áfa, perpill 227 CZK összesen, merthogy koronában számolják el. És lentieken kívül olyan érdekességeket is lehet olvasni, hogy pl. vihet-e az ügyfél olajat a szervizhez, és ha igen, mit kell tennie utóbbinak, vagy van-e lényeges visszahívás az adott autóra (alvázszám), hogyan kell elbírálni egyes reklamációkat a jótállás alatt, vagy mi van akkor, ha valaki utólag beszereltet egy riasztót és az autónak elektromos nyűgje lesz. Bár a szerviz körlevél része nem teljes.