Sziasztok!
Nem véletlenül szidják a Shell kutakat. Vanak jó kutak,de vannak kritikán aluliak is, mind szolgáltatás,benzinminőség szempontjából.
Egy régi karburátoros és mechanikus gyujtású kocsin iszonyatosan észre lehet venni, nagyon csörög a motor és nem megy.A Dízel füstöl és szintén nem megy,ennek eredménye:
-Tankoltam gázolajat Citroen BX 19 dízelbe az M3-as bevezető szakaszán. Volt még a kocsiba kb 4L
üzemanyag. Addig minden ok volt,pesten kavirnyáltam. Visszamentem Mogyoródra,a Mogyoródi táblánál 3. ba voltam, hirtelen megtorpant a kocsi,hiába nyomtam a gázt.Lelassultam, megáltam, kinyitottam a motorháztetőt.Alapjárat volt,de valami kegyetlen hangot és rázkódást produkált a motor.Továbbhajtás kizárva, annyi bika se volt, hogy megmozduljon a kocsi.
Szétment az adagoló. A Shell kifizette a javítási költségeket!!!
Nem tudom hogy írta e már valaki de ha nem akkor leírom.Azok a kis hölgyecskék a shopban előszeretettel szeretik "elszámolni" magukat!!!
Nézzétek meg mindig hogy miket üt be a gépbe!!!
Tegnap a Kerepesi úti Shellnél tankoltam, gondoltam kipróbálom a V-Power-t (legyen már egyszer a Puntosznak is gyereknap :)) A kutasokkal nem volt gondom abszolút. Kiszállás után mondtam neki, hogy majd én tankolok, ezek után megkérdezte, hogy segíthet-e valamiben (nem), majd odébb is állt. Benn a shopban sem volt semmi gond a csajjal, csak egy kicsit csodálkozott, hogy V-Power-t tankolok és nincs Smart kártyám...
Egyébként a V-Power most 225.5 Ft/l
Mellesleg járt vele a srác gyursulgatni a ringre. Az adatlapján annyi szerepelt olajkályha. CRX-eket nyomkodta le.
S saját bevallása szerint 7köznapi használatban jó, nem eszik többet, s a tudat, hogy ha kell, megy mint állat megnyugtatja ~ : )
Nagyon ismerős az a srága golf 1 ~ : )
Esetleg a hátsó szélvédőn Zolee felirat ? ~ ; ))))
Amugy nem a motor a gyenge pontja, hanem a váltó + kuplung. Legutóbb vissza lett véve 150-180 ló körülre, mert tépte a váltót.
S turbónyomás ?
Nos: turbónyomás, könnyített főtengely, zsugor hajtókarok, spec. dugók, tervezett vizbefecskendezést is, de akkor még nem volt meg hozzá. Saját tervezés, s nemkicsit ért hozzá.
Mert a kíméletesen kergetett 1,6 D elment úgy 350 ezret. A turbo 100-al kevesebbet. Az IC turbó még kevesebbet. (Lóerők rendre: 54, 70, 80) Ha folytatod a sort 250-ig, az élettartam nagyjából 0.....
A viccet félretéve: nem hiszem el. A gyár egyszer csinált valami 24 órás versenyre 250 paci körüli 1,9TDI-t... A gyár minden tudásával, technikai felszereltségével, korlátlan anyagi eszközeivel, a teljes fejlesztő gárda ismerethátterével. Így voltak képesek 24 órára alkalmas 1,9 TDI-t csinálni. (Egyébként mindkét autó kiesett, az egyiket rommá törték, a másiknak feladta a motorja)
Az 1,6 D ugyanis egy eléggé feszített, pörgős motor már gyárilag is, sok tartalék nincs benne... Százegynéhány lovat még valszeg bele lehet verni egy nagyobb IC-vel, megemelt turbónyomással stb, de SZVSZ ezt sem bírja sokáig.
Turbónyomást feltekeri, megy mint az atom, aztán sity-suty szénnéég a moci.
Különben szemtanuja voltam 2 hete, hogy egy Golf I (citromsárga 155-ös gumi, szakadt külső) M5-ös BMW-t otthagyta (~100-ig, de nagyon) 1.6D volt vagy 400Nm nyomaték, pille kasztni. De félévente motorgenerál - szerintem.
Turbós mocinál határ a csillagos ég, de ezzel arányba az élettartam közelít a 0-hoz...
Nemtudom. Régen csak VW 1,6, illetve 1,9 D, TD vel foglalkozott, aztán hallottam olyant, hogy 86 utáni TD-s VW motorokkal. Bár láttam BMW 2,5 TD-t is nála 1x.
Önszerelő szakkör, de ha akadt VW 1,6-1,9.. TD-s mocival rendelkező vasad, amit meg akarsz kicsit bikásítani, akkor tudok ajánlani rá szerelőt. 250 lovasra piszkálta az 1,6TD-s golf I-esét ~ : )))))
Hát 1részt ARALhoz van kártyám, tehát a kagylós kut nem életem része. S ha ottvan, s valami gonoszságot művel, nemlennék a bőrébe... Sok az ismerősöm Újvárosban ~ : )
Én minap álltam be Dunaújvárosban a Shell-hez. Srác rohan, mire kiszállok már kezében a V-power-es pisztoly, rámosolyogtam, s közöltem: Szélvédőt leszelszives. Majd bementem a shop-ba egy Coke-ért, s kijöttem, a srác izomból összegányolta a szélvédőt. Felvettem a mosószettet, és lehúztam normálisan, majd ránéztem a köcsögre s közöltem: Na a mai maszturbációd ezexerint megvolt.
A kollegái hangosan röhögtek, én meg mentem tovább. Shellnél max ablakot mosok, keréknyomást ellenörzök, és a shop-ban vásárolok, ha a kiszáradás fenyeget.
Kiírtak anno egy pályázatot, hogy "Milyen névre kereszteljük a most épült Lágymányosi hidat?". Jobbnál jobb nevek érkeztek, kicsivel több, mint 500 pályázat. Végül az objektumot elnevezték Lágymányosi hídnak...
Ekkor kellett volna eszmélni, és munkatáborba küldeni az egész impotens politikus bandát...
Pedig az a Lágymányosi híd mint név elég hülyeség :))
1, Nem Lágymányoson van
2, De már a Petőfi-híd budai oldala is Kelenföld
3, Egy hídnak általában két vége van, miért pont az egyikről nevezik el?
Ha SAABról úgyse lehetne elnevezni, legyen inkább Szent László... (vagy Szent Blákszló? :)) )
Na utananeztem a dolognak es a BAH csomopont valoban BAH :) de talaltam egy erdekesseget, miszerint 2001. nyaran volt egy kozgyules, ahol Bach-ra akartak keresztelni, de aztan leszavaztak a dolgot. Idezem:
"A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön, késő éjszakába nyúló ülésén megszavazta, hogy a XII. kerületi Orbán teret Szent Orbán térré kereszteljék át. A XI. kerületi Osztapenko közből Szent Kristóf utca lett. A képviselők elutasították viszont azt a javaslatot, hogy a Lágymányosi híd nevét Szent Lászlóra, a Moszkva tér nevét Antall József térre változtassák. A Feneketlen tó környéke nem lett Mindszenty József park, és a BAH-csomópont sem veszi fel Johann Sebastian Bach nevét."
Szoval ha akkor megszavazzak, akkor most majdnem jol irtam :-)
Tegnap kenytelen voltam a Bach csomoponti Aral kutnal tankolni. Hat ilyen szar benzint en meg nem tankoltam, a motor zajosabb es sokkal gyengebb, mint mas beniznnel. Azt hiszem megmaradok a kedvenc kis kutamnal, a Budaorsi uti Esso-nal, ahol mindig kedvesek velem, soha nem probaltak meg trukkozni (atvagni), a benzinjukkel meg ropul az auto. 2db 50-esert meg ki is porszivozhatom a kocsit, 4db 50-esert le is moshatom. 300 Ft-ert teljes takaritas :)
Ez a kut messze a legjobb nalam :-)
Üdv!
Tudtok esetleg vmit az Agip robogós akciójáról?Nyerni lehet, vagy venni azt a szép robogót? Ma reggel, mikor kérdeztem a kiccsíjt, azt mondta nem tudja mi az, de tartsam meg a blokkot, majd mire legközelebb megyek,utánanéz:)
Sajnos elég sok kútnál jellemző, hogy a nagy táblán csak az Xtra dolgokat tüntetik fel ( toalett, kértyaelfogadás, esetleg shop, kajálási lehetőség... ) de a benzinárt sajna nem ~ : (.
Persze ezek a kutak vagy a balatonparton, vagy autópályák mellett laknak. ~ : (