Keresés

Részletes keresés

Norbee88 Creative Commons License 2017.07.30 0 0 24904

Hello!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Lido di Ostia-bol a fiumicino reptérre, hogy a legegyszerűbb es gazdaságos eljutni???

Köszönöm

oleandro Creative Commons License 2017.07.25 -1 0 24903

azt honnasn tudod? legfeljebb nem láttad! :)

Előzmény: Torlonia Pyrandus (24902)
Torlonia Pyrandus Creative Commons License 2017.07.25 0 0 24902

Nono: idén április 10 körül az Auditoriumtól vissza a 2-es villamos vonalán 23h30 után semmiféle bandák nem voltak a Popoloig.

Előzmény: oleandro (24901)
oleandro Creative Commons License 2017.07.25 -1 0 24901

Véresen.

Humorban nem ismerek tréfát :)

Előzmény: Torlonia Pyrandus (24900)
Torlonia Pyrandus Creative Commons License 2017.07.25 0 0 24900

Irónia, vagy komoly?

Előzmény: oleandro (24885)
feher64 Creative Commons License 2017.07.25 -3 0 24899

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenn, mivel látom, hogy nem csak Róma témában megy az üzengetés, hogy október végén lenne 1 hetem, így szeretnék elutazni valahová, nem 100%-ban a fürdés a cél, hanem új élmények felfedezése. Így voltam már Rómában és Lisszabonba, mindenhol isteni volt az idő.

Most Nápoly, Szicília, Bologna, stb jött szóba, de minden tanácsot szívesen veszek.

Olaszokat imádom, bármi jó tanács jöhet ki mit javasolna, és miért????

Köszönöm előre is!

oleandro Creative Commons License 2017.07.24 -1 1 24898

valamennyi víz a tóból is kerül a római vízvezetékbe. Most az alacson vízállás miatt a tartományi elnök megtiltotta a vízvételt. Erre a  vízművek tiltakozott, mondván nem ettől apad a tó, a napi vízkivétel jóval kisebb, mint a nyári napi párolgás.

Előzmény: Catella (24893)
oleandro Creative Commons License 2017.07.24 -4 1 24897

habony-művek :(

Előzmény: Time-travelling bunny (24894)
Sikambria Creative Commons License 2017.07.24 0 0 24896

Köszönöm, ez megnyugtató. Akkor lehet, hogy tudunk spórolni Puglia partjainál egy kis vadkempingezéssel és nem kell feltétlenül campingbe, lakóautó parkolóba mennünk.

Előzmény: Time-travelling bunny (24894)
Sikambria Creative Commons License 2017.07.24 0 0 24895

Igen, úgy tervezzük, hogy a Caremarral megyünk Caprira, majd a Beata Solitudoban szállunk  meg és túrázunk a Sentiero degli deien. Aztán Puglia. De nem részletezem, mert ez egy Római utazási topic, nem akarok eltérni a témától.

Előzmény: juhlaci (24892)
Time-travelling bunny Creative Commons License 2017.07.24 -3 1 24894

Fárasztó már ez a hangulatkeltés, ami megy. Egy darab partavetett bevándorlót sem láttam a múlt héten Rómában.

Előzmény: Sikambria (24891)
Catella Creative Commons License 2017.07.24 0 0 24893

Vízzel kapcsolatban elég ellentmondásosak a hírek. Igaz, hogy a Bracciano tó apad, de napi 1,5 mm-t olvastam, a tó meg 146 m mély. Parti sáv vegetációját veszélyezteti, de a vízellátást?

A nasonék elzárását a vizes szakemberek nem tartják túl jó ötletnek, mivel ezek egyben légtelenítőként is funkcionálnak (légtelenítés nélkül nagyobb a korrodált cső lyukadásának esélye is, levegős cső kevesebb vizet szállít, nyomás vesztesség miatt nem fog felmenni a víz a magasabb emeletekre). Tényleg az az egyik fő baj, hogy a víz harmada elszivárog a sok lyukas szakaszon. Ehhez képest nulla spórolás, ha elzárják a kutakat:(

Előzmény: oleandro (24886)
juhlaci Creative Commons License 2017.07.24 -2 0 24892
Előzmény: Sikambria (24891)
Sikambria Creative Commons License 2017.07.24 0 2 24891

Köszönöm a segítséged! Egyébként alapból nem vagyunk félősök. Tavaly Szardíniát jártuk be lakóval, az előtt meg egy 8000 km-es utat tettünk meg Ausztria-Olaszország-Franciaország-Spanyolország útvonalon, le Gibraltárig.

Ami miatt kérdeztem a helyzetet az az, hogy a médiában elég feketén írják le Rómát.Egyébként Róma után még Nápoly,Vezúv,Pompei, Sorrento, Capri és egy kis tengerpart Pugliában is benne van a tervben.3800 km,remélem semmi baj nem lesz!

Szóval jövünk Róma!

Előzmény: juhlaci (24890)
juhlaci Creative Commons License 2017.07.24 -2 0 24890

közben megtaláltam a kordináták szerint a parkolót, nem olyan rossz ez a kerítésen bellül. https://www.google.hu/maps/@41.8759847,12.5553057,3a,75y,217.55h,92.24t/data=!3m6!1e1!3m4!1sxiErhllYqw7hvzp2et-05Q!2e0!7i13312!8i6656   Ha már van ez a lakóautó akkor használjátok ki és nem csak Nápolyig menni! Rengeteg látnivaló van Olaszországban. Van aki csak egy két napra megy és utána oldalakat ír mintha könyvből olvasná. Buon viaggio!

Előzmény: juhlaci (24889)
juhlaci Creative Commons License 2017.07.24 -2 1 24889

Annyira nem vészes a helyzet. oleandro mindenkinek ezt írja aki be van tojva a migránsoktól, erre ne adj. Az olasz cigányok is lakóautókkal járják az országot! Ne GPS kordinátákat add meg hanem a Googl térképen mutasd meg a helyet illetve a címet. Nem ártana ha érkezéskor egy kandelláber alá álnál ha félted az autót. 

Előzmény: Sikambria (24888)
Sikambria Creative Commons License 2017.07.24 0 0 24888

Ez komoly? Bonnita nem látja ilyen vészesnek a helyzetet. Jártál Rómában mostanában?

Az is lehet, hogy Bonnita nem járt ott mostanában?

El vagyok szomorodva, hogy ilyen nagy különbség van a kettőtök véleménye között.

Most akkor nem tudom, hogy menjünk vagy ne menjünk.

A lakóautó megállóhely: 41.87555, 12.55527

bonnita Creative Commons License 2017.07.24 0 0 24887

Ugyan nem tudom hol vannak ezek a parkolási lehetőségek, de ez Róma, Itália, a kultúra bölcsője, egyik legfejlettebb európai ország. Nem leszel veszélyben, csak annyira mint bármely európai nagyvárosban. Buszon, metrón zsebesek előfordulhatnak, értékekre vigyázni kell kb úgy mint a 6-os villamoson. 

Előzmény: Sikambria (24884)
oleandro Creative Commons License 2017.07.24 0 0 24886

Elég komoly vízhiány van Rómában. A üzek mellett ez a fő hír jelenleg. A Bracciano-tó vízszintje olyan extrém alacsony, hogy nemcsak a turizmust, de az ökoszitsztémát is felboríthatja.  A városban is vízkorlátozások vannak, kezdetként napi nyolc órára elzárják a nasonéket. Persze a dolog azért különösen súlyos, mert a hálózat maga is  annyira ramaty állapotban van, hogy a víz fele simán elfolyik, mire  a fogyasztókhoz kerülne.

oleandro Creative Commons License 2017.07.24 -3 4 24885

Tele van minden migránssal. Én a helyedben nem mennék sehova. Mára már egész Itália egy óriási no-go zone.

Rómában különösen súlyos a helyzet. Esténként teljesen kihalt, legfeljebb fosztogató migráns bandák kóborolnak az utcákon.

Előzmény: Sikambria (24884)
Sikambria Creative Commons License 2017.07.24 -1 1 24884

Sziasztok!

Rómába ( és Nápolyba is ) szeretnénk utazni lakóautóval. A lakóautó parkolók a külvárosi részeken vannak elhelyezve. Onnan tömegközlekedéssel tudjuk megközelíteni a belvárost. Pl. metróval.

A kérdésem az lenne, hogy hol vannak a migránsok elszállásolva, mely városrészekben? Van-e probléma az éjszakai biztonsággal ezeken a területeken? A helyzet az, hogy már sötétben mennénk vissza a lakónkhoz, mert  szeretnénk az esti Angyalvárat és a Pincio-dombot megnézni.

Köszönöm a választ!

feketefelho Creative Commons License 2017.07.22 0 0 24883

A milyen szokott lenni az idő kérdésre, ITT találod a választ.

Át lehet váltani éves nézetre is, abból annyi az érdekes, hogy november a legcsapadékosabb hónap Róma környékén, ez nagyjából megfelel nálunk a május csapadékosságának. "Májusi eső, aranyat ér!" - tartja a népi mondás, nem véletlenül, mert az a legcsapadékosabb időszak nálunk.

Abban az esetben, ha csak szigorúan a számokat nézzük, azt jelenthetné, hogy minden 3-ik nap esik az eső novemberben, de az időjárás nem így működik, csak a statisztika.

Indulás előtt nézz meg pár előrejelzést, átlagold azokat, és akkor már pontosabban tudhatod milyen idő várható.

(Nézd meg a budapesti előrejelzést is, mert lehet mire hazaérsz gyökeres változás lesz az időben, ne érjen meglepetésként, hogy pl. kellemes, őszi időben indultál és havazásban érsz haza!)

Előzmény: Cans1 (24880)
Manipura Creative Commons License 2017.07.22 0 1 24882

Szia!

72 órában inkább Rómát fedezném fel, esetleg a leghíhíresebb "romkertet" nézzétek meg. Egy 15€ körüli kombinált jeggyel a Palatino-Foro Romano és a Colosseo megnézhető. Novemberben korábban zárnak, ezért 2  1/2 nap elmegy rá. Érdeklődési kőr teherbirás, és kint töltött idő függvényében dönts további múzumokról úgy hogy utánanézel mit rejt pl. a Musei Capitolini,  a Castel St. Angelo, vagy a Galleria Borghese, esetleg a 4 helyszínes Nemzeti Múzeumok együttese. Lehet hogy napi 2-3 közlekedési jegy is elég lenne, de ahhoz átgondolt utvonal-és prgterv kellene. Ha mégis RP mellett döntesz, kint ráérsz megvenni.

Bármilyen idő lehet,voltam már kellemes napos időben, és szemerkélő esős novemberben is. Keresőszavakkal itt a fórumon, neten mindent megtalálsz, youtube és google is a barátod. Jó készülődést!

bonnita Creative Commons License 2017.07.22 0 1 24881

Általában a legdrágább belépőkre szokták felhasználni az RP "ingyenes" belépőit, úgy mint Angyalvár, Borghese, Palatino-Forum-Colosseo hármas. Szerintem nem kell itthon megvenni. Többször voltam novemberben, mindig kellemes, napsütéses idő volt nappal 20 fok körüli hőmérséklettel, de azért eső lehetséges.

Cans1 Creative Commons License 2017.07.22 0 0 24880

Sziasztok!

Lehet elcsépelt a kérdés, viszont könnyen megválaszolható. Szerintetek ár-érték és természetesen élmény arányban melyik két múzeumra érdemes "ellőni" a két ingyenes múzeumbelépőt a Roma pass 72 birtokában?

Magyarországon is meg lehet vásárolni a kártyát, ha jól látom. Érdemes ezzel itthon foglalkozni, vagy a Termini melletti szállásunkhoz legközelebb eső trafikosnál vegyem inkább meg?

November közepén kb. milyen időjárásra készüljünk fel? 

Köszönöm szépen a "törődést" előre is.

Üdv,

Cans1

Tenkjuh414 Creative Commons License 2017.07.20 0 0 24879

Sziasztok ! 

Szeptember 14 től 19 ig Rómában leszünk ! Ryan airrel érkezünk. 

Szállást valszeg bookingon fogunk keresni de ha van tippetek akár airbnb vagy kanapészörfre  arra is vevő vagyok.Szállással kapcsolatban a legnagyobb elvárásunk hogy a szobához saját fürdő wc járjon .

A sok érdekes látni való mellett ha lenne mód kimennénk egy foci meccsre vagy legalább a stadionokat megnézni. hol lehet utánna nézni hogy lesz adott időben hazai meccs ? 

igyexem minnél többet vissza olvasni 

bonnita Creative Commons License 2017.07.17 0 0 24878

Király !! :)

Előzmény: Time-travelling bunny (24877)
Time-travelling bunny Creative Commons License 2017.07.17 0 0 24877

Na közben megjártuk, borzalmas bérelt csotrogányokon, a Róma-Ostia Antica távot oda-vissza. Ostia Antica jegypénztárbódéja melletti bódé mellett van ingyenes biciklitároló :)

Előzmény: bonnita (24872)
erikanyu Creative Commons License 2017.07.12 0 0 24876

Tegnap megjöttünk. Catella tényleg nagyon meleg volt. Nem sikerült találkoznunk, "kicsit" váratott magára a gép indulása. Bár az utolsók között szálltunk fel férjemmel, a helyed még üres volt. Később meg bealudt az egész sor, nem volt szívem felkelteni őket ahhoz, hogy én kijöjjek az ablaktól.De ami késik nem múlik, megyünk mi még Rómába. 
Írok majd a szenvedélyesre egy összefoglalót, a lényeg a tervek borultak ilyen-olyan indokok miatt, meleg és buszjárat. De Róma csodás volt ami kimaradt helyette kaptunk mást, nincs hiányérzetem, azt láttam amit látnom kellett. 

Előzmény: Catella (24867)
Time-travelling bunny Creative Commons License 2017.07.11 0 0 24875

Egy Vespával elmész szinte bárhol dugóban is, csak elszántság kérdése :)

Előzmény: 01ricco (24874)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!