"Egyértelmű ugyanis, hogy nem a tiltások és korlátozások valamint ezek szankcionálása a legmegfelelőbb módja a balesetek csökkentésének..."
Szerinted!
Szerintem meg egy olyan országban amiben olyan a közélet, a közlekedési morál, a kulturáltság amilyen, ez a leggyorsabban járható út a heti 10-20 halálos áldozat csökkentésére.
Amíg érzem a különbséget a közutakon, hogy a saját lanosban, swiftben ülök vagy a céges csilivili új astra ill. fókuszban, nem is változik a véleményem.
Amikor meg néha nagyobb új flottaautót kipróbálhatok, még szembetűnőbb az "autóstársak" hozzáállása. (Tisztelet a kivételeknek)
Pedig 21 év jogsival és pár százezer kilométerrel ugyanúgy vezetek egy szakadt lanost mint egy új nagy terepjárót.
A két autót csak azért hoztam fel példának, mert TÖBB alkalommal olvastam a ceed dízel esetleges "rángatásáról" és ez megijesztett. ( A jövő év elején tervezek autót vásárolni, jelenleg úgy néz ki 1,6 Ceed)
Amiért biztosan nem veszek Astrát, vagy Fókuszt:
1. A 194cm magasságommal nem fér el egyikben sem a lábam. A feleslegesen vastag közéőkonzol verdesi a jobb térdemet. Ezzel ellentétben a Ceed (nekem) kényelmes. Az egész konzol előrébb van. Ez döntő érv. Mögöttem nagyobb hely marad a gyerekeknek...
2. Iszonyat csörgő hangjuk van, új autóhoz képest. A 7 éves Lanosom sem hangosabb náluk... A Ceed ebben is jobb. Gyengék. Az Astra szeret indulásnál fulladozni. (nem csak nekem)
3. A számomra fontos függönylégzsákok csak jelentős felárért kaphatók.
4. Még sok egyéb apróság.... (felszereltség, szervízdíj, biztosítás,...)
Olyat kerestem a Cora-ban is, az más típus Mindendéléhez van talp 7000Ft-ért. VAn köztük KIA is, ha jól emlékszes Shuma. A rúd asszem 6000FT-. Csak azt nem tudom, melyik jó a Ceed-re. Ha az amlített Shuma talpa ugyanaz, akkor nyert ügy.
Thule-t azért nem veszek, hogy hátha egyszer egy évben kell. Ahhoz drágaszág.
Szerintem ne csak az árlistát, hanem a felszeretséget is nézd!
Az Essentia Astra és a Trend Focus elég fapados egy EX Cee'd-hez képest, merthogy ezek vannak egy árban. Én tudom, mert néztem mindet autóvásárlás előtt.
Mást egyelőre nem találtam, de a THULE-ban az a jó hogy csak a tetőn lévő rögzítési pontokhoz csatlakozik, és nincs olyan alkatrésze, amit az ajtó és a tető pereme alá kellene illeszteni, így biztos, hogy hosszútávú használat során sem fogja bántani a fényezést.
Tipp? 10-12% befizetéssel megkapod már. A jobbikat választod, tehát nem kell cserélgetni pár évente,hanem sokáig meg tudod tartani +kicsi a költség a dízellel. Tehát vedd meg hosszú távra,és takarékoskodj egy kicsit melette. (pénzügyileg) Ha akarod, hamarabb ki tudod fizetni, bár nem éri meg. Lesz pénzed, és lesz autód is.
Előre spórolni, később megvenni, gyakran cserélni, mert nem a jobbikat vetted, pénzkidobás szerintem. Autóban pénzt tartani mindenképp bukta. A banét kell bele tenni. A saját lóvét meg pld fejlődő országok részvényeibe. Kína pld idén már 70%-ot emelekdet. Bocsi az off-ért.
Nem szeretnék vitatkozni, de ha te magad írod azt, hogy az astrával és a focussal nincs semmi baj akkor miért nem azok közül választasz? Nekem ez nem világos, érted?
Itt a péda 5 ajtósokban, szerintem elérhető áron:
Astra 1.7 CDTI 110 Le Essentia: 4676000 Ft Astra 1.9 DTJ 120 Le Essentia: 5031000 Ft
Plussz kapsz ugye árengedményt is, gondolom én!
Focus 1.6 TDCI 110 Le Trend: 4793000 Ft
ebből lejön 600000 Ft, használtautó beszámítás címén.
Meg persze találsz korszerű benzines motorparkot is mindkét márkánál, szóval lehet választani bőven. A felszereltségi szintekről nem is beszélve.
A kényesség témához: a dízeleknél és a benzineseknél a motortérben lerakodások keletkezhetnek, ez függ a használattól. Tehát ha valaki keveset megy és nem hajtja a meg a vasat rendszeresen előjönnek ezek a tünetek, amire te gondolsz. Mivel te céges kocsival jársz, gondolom nem keveset és tempósan ezek a tünetek elmaradhatnak. Bővebb felvilágosítás ügyében keress fel opel és ford szervizeket. De csak egy apró példa: opel benzines motorokban a lerakódások rángatást okoznak, nem megy a gép, ez típushiba, rossz a konstrukció. (szelepek) A dízelekről nem tudok nyilatkozni, de biztosan elég jók a Fiat és a PSA motorjai.
Na de a végére tényleg egy cinikus megjegyzés, aki Cee'd-et vett az meg is érdemli! :)
Gondolom azon a szakaszon is lesz majd kút is, pihenő is, csak még folytatni fogják, így nem tudni hova kell majd pihenő...gondolom én :)
Egyébként ez a kamerától kameráig ötlet ha jól tudom az olaszoknál működik. Csak ott kaputól-kapuig.
Szerintem egyébként csak bizonyos szakaszokon van értelme, ahol több a baleset. Nem hiszem, hogy minden pályára és minden kamera között lesz ilyen. Legalábbis, ha rajtunk múlik, biztosan nem (motoros érdekvédelem). Nemrég volt egy kerekasztal beszélgetés közlekedésbiztonság tárgykörben és szinte mindenki ellenezte. Egyértelmű ugyanis, hogy nem a tiltások és korlátozások valamint ezek szankcionálása a legmegfelelőbb módja a balesetek csökkentésének...
Boccs a hosszú OFF-ért. :)
Egyébként figyelek, írjatok csak minden infót, mert csak azért is ceed-em lesz. (SW 1.6 CDRI EX + El csomag a jelenlegi tipp) Már csak a pénz hiányzik, de rajta vagyok! :)))
Csak az a helyzet, hogy már pisáltam BENZINKÚTNÁl, és azon a szakaszon, amelyikre céloztam (M7 völgyhídtól Keszthely felé) nincs benzinkút, ha jól emlékszem pihenőhely sem.
Enni meg, ilyen rövid távolságokon, minek? Csak hízik az ember fia - lánya.
Amúgy pont ezen gondolkodtam én is. Félreállsz mondjuk max 5-10 percre, majd nyomsz neki 180-at a kamera alatt, azok meg nézik hogy de szépen ment ez 120 km/h-val... Nem hiszem hogy ez lenne a megoldás. A szemléleten, közlekedési kultúrán kéne változtatni, nem trafipaxokkal és kamerákkal teleszórni az autópályákat. Akkor nem lennének olyan esetek, mint ami tegnap dílerrel vagy sok mással aki már esetleg nem tudja elmondani...
Szerencse, hogy nem kellett tesztelned az 5*-ot, mint a Megane-ban... Csak csatlakozni tudok KL-hez, hogy örülünk hogy megúsztad. Nagyon sok a felelőtlen ostoba az utakon. :(
Már túl vagyok rajta. Ki kell venni a lámpákat, úgy könnyebb. Ha szettet veszel, ügyelj hogy pontosak legyenek az égők. Sok a kacat,aminek fél centikkel beljebb van a gyújtópontja. Az eredmégy: iszonyú szórás.
A minap ment a vita, hogy kell-e ESP, vagy nem. Nem akarom szítani csak megírnám, hogy pénteken megmentette az életem.
Országúton lakott területen kívül, egy hosszú jobbos kanyarból kiérve szembe találtam magam egy autóval. ( Már megint ) 2 teherautót előzött az isten barma két kanyar közt.
Elrántottam a kormányt jobbra, és padlófék. Hála a jó reflexemnek, hiogy figyeltem, a jó féknek, az ESP-nek, hogy nem szálltam el, vagy ő belém szemből.
Pont a barátom ment mögötte, utána felívtam, örvendeztönk a menekülésnek. Volt ám b...megezés.