...olvasgattam közben a VNIIZsT (Össz-oroszországi Vasúti Tudományos Kutatóintézet) dolgait, tele van "részt vettünk ebben - részt vettünk abban" jellegű szövegekkel, ami max. a létezés igazolására (állami pénzek leakasztására) szokott bevetésre kerülni.
Ámde megakadt a szemem ezen: "Vezetéknélküli elektropneumatikus fékek teherkocsik számára, 2004-2007". No, ez már érdekes lehet - csak éppen egyelőre semmi további anyag róla. Találtam máshol még egy utalást, hogy ezzel a témával valaki foglalkozott 2002-2003. között.
Asszem érdemes lesz kutakodni... Mert odáig rendben, hogy digitális rádiócsatornával bármit lehet - főként, hogy azt jelzésképek és millió egyéb információ átvitelére már üzemszerűen használják. Onnantól izgalmas, hogy az eszköz mitől lesz kellően üzembiztos, olcsó, a napi üzem megpróbáltatásait elviselő.
Valszeg a válaszadó sem tekintette ezt valami kardinális kérdésnek, és ennek megfelelően kiabálta be a választ.
"A HC szvsz vastagon üzletpolitikai kedvezménynek számít, mely után remélem nem kérik az állami támogatást..."
Oké, közvetlenül nem kéri.
De tegyük fel, nekem van egy boltom, ahol húsz forintért adom a tej literjét, de a kiadásaimat beleszámolva, kétszázért kellene adnom ahhoz, hogy éppen ne haljak éhen. A húsz és a kétszáz közötti különbözet befizetésére a rendőr bácsin keresztül kötelezem a ház lakóit (ahol a boltom van), arra hivatkozva, hogy ha én itt nem árulnék tejet, akkor mindenki szomjanhalna. Másnap kitennék egy bazi nagy táblát a boltom elé, hogy egy hétig tíz forint a tej. Biztosítanám arról a ház lakóit, hogy á, dehogy kell most a tíz forint különbségeket megtéríteniük. De két hét múlva szólok a rendőr bácsinak, hogy ugyanmá', szedjen be még egy kis pénzt a lakóktól, mert mégsem jött be annyi bevétel, mint amennyire számítottam. Ja, és egy fagyit is szeretnék elnyalni (jó az decemberben).
Meg kell mondjam, hogy ha a ház lakói továbbra sem teszik ki a szűrömet, és a rendőr bácsit sem adják fel postán az Antarktiszra, akkor meg is érdemlik a sorsukat.
Egy kis visszatekintés: 2005 December 22 én 18:05 Délibáb IC Keletiből hajszálpontosan indultunk, terhelés átlag 60-75 % os, csomagokon keresztül ugrálva lehet közlekedni.... 19:20 körül, amikor is elvileg már Szolnok magasságában kellene lennünk, hirtelen lassitás, majd megállás. Úgy 20 percen keresztül se kép se hang, se tájékoztatás, se bemondás, de még a kalauz hirét se láttuk... Újjabb 10 perc elteltével cammogtunk Szolnokig, ahol a táblán 20 perc késés volt látható a valóságos 30 helyett. Debrecenbe úgy érkeztünk hogy némileg faragtunk a késésből, de még igy is 18 percet késtünk, noha a kijelzőn csak 15 perc volt kiirva. Senki nem tájékoztatott senkit arról hogy miért késtünk, a csatlakozó vonatok mind elmentek, az állomáson a pénztárnál ott toporogtak az emberek. A pénztárhoz én is odaálltam és kértem , hogy fizessék vissza a pótjegyet, hiszen a késés olyan mértékú volt! A pénztáros hölgy közölte, hogy a havazásra van fogva a késés, ezért nem fizet semmit! Mérgesen otthagytam, mivel egyáltalán semmi köze nem volt a havazásnak a késéshez!!! 800 ember*520 Ft = 416000 Ft súlyos összeg 2005. December 23-án 14:05 Hajdú IC A Keletiben indulás előtt 5 perccel sem lehetett tudni honnan indul és milyen összeállitásban a vonat!!!!!!!!!! 15 perccel indulási idő után!!!!betolták a vonatot, amire felszáltak az emberek!!!!!!!!! 14:25 kor elindult a vonat 8 as vágányról, 14:05 helyett!!! Azért ez nem semmi!! Püspökladányban még szerencsétlenkedtek egyet a vasutasok a szétkapcsolással, igy szummázva csak 10 perc késéssel futott be 17:46 helyett 17:55 kor Debrecenbe!!!!!! Köszönhető a nagy tartalékidőnek is azért ez!! Azért ekkora fejetlenséget én sem gondoltam volna két nap alatt!!!!! Szoktam mondani a hal a fejétől büzlik, a MÁV-ra is igaz ez!!! HULLJANAK A FEJEK EZEK UTÁN!!!!!
Szummázva a MÁV ZRt. igen csak leszerepelt, pedig ehhez képest teljesen mást igértek!!! Hát ennyit erről!!! Garfield
Úgy vélem nem érzékelted az így van.../ez van... különbségét:)
Nem a kártya hátteréről folyt a polémia, hanem a válasz mikéntjén.
A HC szvsz vastagon üzletpolitikai kedvezménynek számít, mely után remélem nem kérik az állami támogatást... (Bár ezen kártya esetében látszik szine a legvilágosabban, hogy adott kedvezménnyel milyen jegyet -táv, ár- adtak el.)
Aha. És ők szerződést kötnek közlekedési cégekkel, meg csomó más szervezettel. Mondjuk a MÁV SzÜ-től ki akarnak csikarni valamennyi kedvezményt, aminek hatására úgy gondolják, hogy ezt a kártyát a vevő venni fogja, az pedig azért lesz nekik jó, mert ... (akármiért). A MÁV SzÜ ad valamennyi kedvezményt, ám mivel ettől lényegesen több utasa nem lesz, és különben is az egész bolt úgy veszteséges, ahogy van, a kedvezményt voltaképp állami pénzből finanszírozná. Ámde állami pénzt erre a célra nem kap (vagy nem kap annyit, amennyit szeretne), tehát ki kell gazdálkodnia. "Hogy mindenki csendben maradjon" alapon annyit sikerül, amennyit, ez kerül be a szerződésbe. A Hotelinfo elfogadja, mert valószínűleg nem a vasúti kedvezménytől várja a kártya forgalmának egekbe szökését.
Ezek után a MÁV SzÜ képviselőjének teljesen igaza van, hiszen tényleg ez áll a szerződésben. Akkor mi a gond?
Ez szörnyű, nem csak a volán, meg a MÁV kedvezmény, hanem a városi tömegközlekedési napijegy is csökkent, na meg a pályamatrica is.
Számolgatnom kell majd nagyon, de valszeg még így is meg fogja nekem érni, mert jövőre is lesz hídtúrám.
Ebből az 5520-ból két kártyát 4416-ért megkapok, akkor össze jön 8db 50%-os és 2 db 33%-os vonat kedvezmény. Valamint még veszek egy teljes árút, és akkor ott vagyok mint idén a 2 kártyával, azaz 12db 50%-os, és 3db 33%-os (itt még több is 1-el). Így összesen fizetek 14352 Ft-ot, ami végül is kevesebb mint idén a kifizetett 15.111-Ft, és még a +1 db 33%-al, több is lesz.
Akkor továbbra is más nem lévén maradok ennél, nekem így is megéri még.
A jövő évi Hungary Card már kapható. 5520 ft lett az ára, de csak 4 50%-os és 1 33%-os vasúti kedvezményt biztosít. (A Volánon is csak 4db 50%-os kedvezményt ad.)
Nem tudom megéri-e így is.
Nem tudom miért kell egy jó szolgáltatást visszafejleszteni.
Szándékosan vetett véget az életének karácsonykor egy középkorú kiskunhalasi nő, amikor tehervonat elé feküdt – értesült az Objektív Hírügynökség a Bács-Kiskun Megyei RFK sajtószolgálatától.
A közigazgatási eljárási törvény szabályai szerint vizsgálja a kiskunhalasi rendőrkapitányság egy 38 éves helyi lakos nő rendkívüli halálát, aki öngyilkossági szándékkal a Budapest-Kelebia vasútvonalon közlekedő tehervonat elé feküdt a sínekre, a vonat pedig – a vészfékezés ellenére – elütötte. A halottszemle során bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel.
Vonattal ütközött egy kutyaszán Finnország északi részén.
A 14 és a 18 éves fiú a helyszínen életét vesztette, amikor szánjuk vonattal ütközött az északi sarkkörtől mintegy 40 kilométernyire egy vasúti átjáróban - közölte a regionális tűzoltóság vezetője. A két fiú annak a 18 fős olasz turistacsoportnak volt a tagja, amely kutyaszántúrán vett részt. A csoportból másnak nem esett bántódása. A baleset okának tisztázására folyik a vizsgálat. (klubradio.hu)
Ők már tavaly télen is ott 'laktak', 1-2 hónappal, és egy másik padpár elfoglalásával később elszállítottak onnan mindent. Állítólag utaspanasz volt, és a MÁV intézkedett.
"A GySEV, tegnapelőtt, még, többségi MAGYAR tulajdon volt."
Ahogy kapcsolgattam mindenféle TV-adók között (mire rájöttem, hogy felesleges), valahol (talán Hír TV?) ugyanezt a szöveget láttam viszont. Ebben az a jó, hogy ha valakiben esetleg nem rögzülne egy hírforrás által bedobott duma, akkor majd rögzül, ha tizenöt helyről hallod ugyanazt. Ja, hogy mind a tizenötnek ugyanaz az egy a forrása?.... :)
És ha én egy cégnél azért nem végezném el a napi feladatomat pl. egy gyártósor mellett, mert épp' ihletem van, vajon azt hogyan honorálná a vezetés?
Igaz, történtek előrelépések, Budapest-Keleti pu-on az utazószemélyzet-vezényletre (jv-k., vjv-k) kitették a továbbítandó vonatok listáját valamikor november elején (ritkán járok arra, +- három hét is lehet), hogy nosza rajta, lehet fordákat gyártani, akinek van jó ötlete, vesse papírra, ha jó, akkor beemelik a hivatalos fordába. Nekem tetszik ez az ötlet.
100 000 lakos feletti város Ausztriában sincs túl sok. Amúgy én is csodálkoztam, hogy miért áll meg az EC Neumarkt-Kalhamban, ami nem egy nagy település. Igaz, csomópont, de azért nem olyan hatalmas nagy. A másik vágányon csak egy sínbusz (villany) állt, amikor arra utaztam.