Ahogy írtam,a héten voltam ismerős szerelőnél a "csörgés " miatt.Engem nem nyugtatott meh eléggé,pedig azt mondta,hogy az előbefecskendezésen kell állítani vagyis az adagolót kellene forgatni egy pici.Közben rajta kell lennie a Bosch gépnek /úgy mint amikor nézte/,hogy közbe lássa a befecskendezés szögét.én csak azt nem értem,ha ennek ez a baja,akkor hidegen nem kövér gáznál miért nem csinálja.
A turbónyomásra térve nekem kb. 2 bar volt a nyomásom egy emelkedőnek felfele.Azt mondta,hogy ez elég.Hát nem tudom.Szerintem nem oldódna meg az állítással.Azt mondta a szerelő,hogy nyugottan lehet vele közlekedni így is nem lesz baja.
Egy más téma:nem tudja valaki,hogy mi az acél felninek a mérete,kódja ami jó a Zafirára? Ugyanis most akarok venni a télre.
Ha már szóba jött a turbó.Tegnap pécsről hazafelé észrevettem hogy mintha pár ló elment volna legelni a motorból. Főleg gyorsításnál lehetett észrevenni, magasabb fordulaton meg valami sziszegő hang jött a motor felől. Otthon megnézve láttam hogy a turbó, és a cooler közötti gumi cső bizony megadta magát. Viszont se csörgő hang, se lámpa nem jelzett. Szerintem a csörgö hang már komoly feltöltési hiányt jelent.
A szép még az, az egészben, hogy ilyen tömlőt csak gyáriban lehet kapni, rendelésre, és 3-4 munkanap míg ideér. Ja, és mindezt "potom" 21.000ft.-ért. Az ember esze megáll.
Az injektor tisztítót ugye a tankba öntöd, ahol összekeveredik a gázolajjal és egy zárt csövön jut a befecskendező szelepbe, majd az égéstérbe. A turbóba a levegő a szabadból a légszűrőházon keresztül jut el szintén zárt rendszerben. Akkor mégis mennyit számítana a turbónak az injektor tisztító?:))
Általában egy turbodízel akkor csinál ilyet, ha elszökök a töltött levegő. Ilyenkor a turbo nem dolgozik és az autó csak vonszolja magát. Végig kéne nézni a turbo csöveket, esetleg a turbonyomás érzékelőt kicserélni próbából. Márkaszervízben biztos megcsinálják.
Pár hozzászólásal ezelőtt írtam hogy letöltöttem a 2008-as tis-t, és hogy 6GB terjedelmű, rosszul írtam, ez is csak 2.93 GB. Kicsit jobban belebújtam, és rájöttem merre vannak az ábrák, kapcs. rajzok,stb. Ha valakit érdekel, szóljon, igaz ez angol nyelvű. e-mail:nemo003@freemail.hu
Szerintem van valami köze hozzá, nekem azóta nem volt ilyen esetem. Amúgy az Opel Molnárék Harasztiban nagyon korrektek szerintem. Én meg voltam elégedve velük, 9 évig odajártam az Astrámmal. A Zafit csak azért nem náluk vettem, mert 500 ezerrel drágább ajánlatot mondtak, mint a Gaál. :-) Sajnáltam otthagyni őket.
Én egyszer jártam így tavaly az M3-on mentem, mikor hirtelen kikapcsolt a tempomat és 100-nál nem tudtam többel menni. Szerencsére pont útba esett az Opel Gaál Gödöllőn, így kis kitérővel megnézettem, hogy mi a gond. Rátolták a műszert, majd azt mondták, hogy egy kis korom szemcse válhatott le a turbónál, és az csinál ilyet. Mikor beindítottam onnantól már nem csinálta. Mondták is, hogy ilyenkor, ha mégegyszer csinálja, akkor állítsam le, majd ok lesz minden. Szerencsére többet nem fordult elő, mert itt ajánlotta valaki, hogy 5000 km-nként tegyek bele injector tisztítót. Azóta mindig beleteszem, és nem fordult elő azóta. :-)
Frissiben ki akarom írni magamból a dühömet, ma bizony otthagyott az autópályán az eddig szeretett Zafirám. Már délelőtt egyszer felvillant a töltésjelző lámpa, de akkor megállva, újraindítva eltűnt, utána jól ment a kocsi. Aztán délután az M3-on megint kigyulladt a piros töltésjelző, aztán rögtön egypár sárga figyelmeztető lámpa is. Megálltam a leállósávban, aztán egy-két perc alatt minden elektromosság elment a kocsiból, meg se nyikkant indítózásra. (Tudjátok, milyen kellemetlen a hátsó ülésen bemászva kiszedni a csomagtartóajtóból az elekadásjelző háromszöget, mert ugye áram nélkül se vészvillogó, se a hátsó ajtó nyitója nem működik?) Assistance kocsi jön, megméri az akkut, semmi töltés, az ürge szerint zárlatos lett az akku vagy valami hasonló töltés jellegű gond. Ingyen persze csak a legközelebbi márkaszervízig (Eger) vontatják, Debrecenbe hazahozatni nagyon sok lett volna, úgyhogy otthagytam a kocsit Egerben aztán majd hétfőn érdeklődöm. Az egyetlen örömöm, hogy novemberben jár le a kétéves garancia, ha ezt egy hónappal a gari lejárta után csinálja, biztos t.kön szúrom magam.
TamásD
Ja, ha van rá érdeklődés, megnézem az ncore-os TIS-t, ami elméletileg 2008 tavaszi feltevés, bár a máshonnan leszedett szintén 2008 tavaszi TIS-em csak angol nyelvű (meg orosz meg cseh), magyar nincs benne.
Köszönöm mindenkinek a hasznos infot hölégfuvoval sikerült kicsit jobbá tenni!
"
Sziasztok!
Az ajtón lévő műanyag díszlécet a két végénél csavar rögzíti, amit belül egy-egy gumi kupak fed. Ez könnyen lepattintható és alatta 10-es anya van. A középső részen már csak patentok vannak, nehogy ezért valaki lebontsa a kárpitot!
Sajnos nem találom hogy honnan szedtem le,de régebbi verzió van fent a piratebay-en is. Ha közben rájövök, majd beírom. Ha esetleg be tudsz jutni az ncore-ra, amit TamasD is említett, ott nagy valószinűséggel magyar nyelvűt is találsz.