Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.24 0 0 10370

Én bevallom őszintén eddig meg sem néztem az olajszintet.

Ugyanakkor ma megvolt az  "ajánlott" 2000 Km.-es csere.

Így most nem volna értelme megnézni.

Ígérem ezentúl oda fogok figyelni.

Üdv.

Előzmény: Vatomi (10369)
Vatomi Creative Commons License 2007.10.24 0 0 10369
Nekem ennyire eszi, meg még valakinek itt, de lehet hogy csak az első cseréig???? Mondjuk ez hülyeség.

KEDVES CRDI-s KOLLÉGÁK NÉZZÉTEK MEG LEGYETEK SZÍVESEK A NÍVÓPÁLCÁT.
ESZI A KOCSI AZ OLAJAT????
Előzmény: Monk (144) (10368)
Monk (144) Creative Commons License 2007.10.24 0 0 10368
Nekem is gyanús ez az olajfogyás. Tényleg ennyire eszi az olajat?? Ha ez így van, el kell gondolkodnom, most, az autóvásárlás előtt. Nem túl szimpatikus ez a történet :(.
Előzmény: Vatomi (10365)
Vatomi Creative Commons License 2007.10.24 0 0 10367
Nem úgy gondoltam, hogy nem volt olaj a kocsiban, csak a minimumnál volt. Bocs.
Előzmény: gszarkatat (10366)
gszarkatat Creative Commons License 2007.10.24 0 0 10366
valakinél előfordult már, hogy 11000 km-nél lecserélte az olajat, mert elfogyott

az lehetetlen. Ha elfogyott, nem lehet lecserélni...:-)
Egyébként hogy a bánatba tud elfogyni vagy 4-5 liter olaj??? Ezt nem vágom, annál az autónál valami nagyon nincs rendben!
Előzmény: Vatomi (10365)
Vatomi Creative Commons License 2007.10.24 0 0 10365
Én is ki akartam várni az első olajcserét 20000 km-ig, ahogy az elő van írva, de most a nívó 7100 km-nél a max és a min között félúton van (újonnan maxnál volt) és eléggé sötét is az olaj színe, ahogy valakinél előfordult már, hogy 11000 km-nél lecserélte az olajat, mert elfogyott. Nekem is elfogyna addig, ezért marad az idő előtti csere, amit ugyan nem akartam, és a szervíz sem ír elő, de lehet hogy mégsem hülyeség. Remélem a következő 13000-et és az utánna jövő 20000-et jelentős olajfogyasztás nélkül teljesíti.
Lassan én is azt gondolom, hogy jobb lenne a 15000-es intervallum a dieselnek is.
Előzmény: Doki1984 (10274)
scenic(725) Creative Commons License 2007.10.24 0 0 10364

szia

Mi 300 kmt utazunk egyszerre, jól jön egy pár perces megálló féluton az autópályán. Lehet wc-zni meg enni nyugiban.

Miskolc (- Bp) - Szfvár útvonalat havonta-kéthavonta megjárjuk. Gödöllő környékén jól esik egy kis pihenés...

Nem azért, mert elgémberedünk, hanem mert jólesik kényelmesenn enni, sétálni. Mi a jó abban, hogy vezetés közben

eszed a szendvicset... veszélyes is lehet! Ettem párszor én is igy, de leszoktam róla. Ilyen távon 10 percen nem mulik semmi.

Visszatérve a kamerákhoz... szinte sose megyek 140-től többel az autópályán, még nem kaptam gyorshajtásról

szóló csekket, igaz okot sem adtam rá soha :) Talán a legfontosabb az, hogy a forgalom ritmusát fel kell venni.

Meg kell tanulni ésszel vezetni az autópályán. Sajnos sok olyat látok a pályán akiknek nincs...

Az nem mindig ér célba, aki padlógázzal közlekedik a pályán. Lásd a két idiotát a multkor az M1-M7 szakaszon.

Előzmény: Doki50 (10323)
ceeee Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10363

kösz a linket!

Már meg is rendeltem egy méretkompatibilis 4részes gumiszőnyeget, itt mégsem olyan horror áron van, mint a szalonban (kevesebb mint a fele!)

Előzmény: Heapa (10330)
ceeee Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10362

Tulajdonképpen igen. Én csak azt cáfoltam, hogy az, hogy a kormánytagok, "fejesek" betartják a szabályokat, az még önmagában nem elég , ennek nincs súlya a közlekedés többi résztvevőjére. Annak már annál inkább, ha velük szemben is a törvény teljes szigorával járnak el.

Előzmény: adamax (10360)
Chapi Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10361

Szia !

Én itt vettem SW-hez: www.csomagtartobolt.hu , itt már ismerik a ceed-et és 1 nap alatt megjött a cucc.

Esetleg: www.csomagtartoszerviz.hu vagy

www.tetotarto.hu/

Előzmény: Törölt nick (10335)
adamax Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10360
Miért lenne naivitás? Hisz' ugyanarról beszélünk :)

adamax
Előzmény: ceeee (10359)
ceeee Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10359

A követendő minta ilyen értelemben -bocs-, naivitás. Attól egy felnőtt ember , egy közlekedésszegő, nem megy lassabban, mert egy kormánytag nem száguldozik.

A megoldás inkább az, hogy a szabályok, ill. azok betartatatása mindenkire érvényes legyen

A minta adás úgy igaz, hogy   apuka kösse be a gyerekét, akkor is ,ha 100 métert megy a boltig, ne húzzon át a piroson , ha bennül a gyerek stb.. 

.

És  például attól én a falat tudom kaparni, ha egy "médiaszemélyiség, színészakárki" azzal kérkedik, hogy rendőrbácsi felismerte, és jól futni hagyta, mert szépen rávigyorgott a "művészúr"..!

Előzmény: adamax (10352)
MotoGroom Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10358

Nem akarok tovább OFF-olni, de csak részben értek veled egyet.

Annak ugyanis semmi értelme, hogy olyan helyen, ahol a baleseti kockázat alacsony, feleslegesen trafizzanak és büntessenek. Pl autópálya, ahol a baleseti kockázat sokkal kisebb, mint egy kétszer egy sávos úton. Viszont kényelmesebb és olcsóbb sebességet mérni, majd büntetni.

Nem mondom kell a büntetés, de ha már büntetést akarunk osztani, akkor azt ne a legkisebb ráfordítással és ne a legkényelmesebben akarjunk.

Sajnos ahogy többen is mondták, a közlekedési morál csak rajtunk közlekedőkön múlik. Lehet büntetni, lehet korlátozni, de egyik sem ér xart se, ha nincs hajlandóság a közlekedők részéről a szabályok betartására.

Szerintem így nem jutunk előbbre. Nem mondom, hogy könnyű a megoldást megtalálni, de törekedni kell rá...

Előzmény: Doki50 (10342)
n.k.i Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10357
Ők ügyesek,biztos megoldják hge1.3
hge1.3 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10356

Pontosan nem tudom, (olyan 35.000 körül mozog) mert sikerült belealkudni az autó árába. Itt sajna arról van szó, hogy kb 30-35 cm-re tudom felnyitni, ami azért nagyon kevés. A héten megpróbálok bemenni Angyalföldön egy csomagtartógyártóhoz, hátha valami sínes előretolós megoldást ki tudunk találni.
Előzmény: adamax (10355)
adamax Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10355
Hi!

Mennyibe került a gyári keresztrúd?

Az előző autómnál is volt ilyen gond, egyszerűen tudomásul vettem, hogy le kell hajolnom, ha pakolni akartam a csomagtérbe...

adamax
Előzmény: hge1.3 (10341)
MotoGroom Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10354

díler!

Értem amit mondasz, de az induló részlet jelenleg egy 1.0-s OFF Yaris-ban van. Az a helyzet, hogy nem akarok télire új autót venni. Most már ezt a 3 hónapot kibekkelem és jövőre veszek egy évvel fiatalabbat :)

Legalábbis most ez a terv...

Előzmény: Törölt nick (10329)
n.k.i Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10353
Sziasztok,a dohányzó csomag mit jelent az Lx plustól fölfelé?Gondolom,hamutartó és szivargyújtó.
adamax Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10352
A szigort én is támogatom, de akkor jelenlenek meg a pozitív, követendő minták, a legfelsőbb állami vezető autóitől kezdve...

adamax
Előzmény: ceeee (10345)
adamax Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10351
Rémtörténetek mindenhol vannak... Aki nagyon alapos akar lenni, vigyen vastagságmérőt, én alaposan megnéztem a fényezést, körbenéztem kívül-belül, oszt el a szalonból.

adamax
Előzmény: Brian63 (10350)
Brian63 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10350

OFF swift2 fórumon járt valaki úgy, hogy csak otthon vette észre a felhasadt ülésszövetet. Persze elhajtották.

A külső belső sértetlenséget mindenképpen megnézném (gumik is), mert a funkcionális hibákat azért gariban lehet orvosolni. Plusz  a felszereltséget, nehogy utólag szereljék be. (pl. tempomatra gondolok)

Rémtörténeteket hallva esetleg rétegvastagság mérőt is lehet vinni....

Előzmény: Törölt nick (10346)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10349
A csajoma alvázszámát. :-D
Stimmel. :)
hge1.3 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10348
Én leginkább a fényezést néztem, illetve a legtöbb elektromos kütyüt kipróbáltam, viszont lehet hogy lenyúltak egy csomagrögzítő hálóval.
Mintha valaki azt írta volna, hogy az jár az sw-hez.
Doki50 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10347
Abban igazad van, hogy az autópálya a közutak közül a legbiztonságosabb.

Sajnos, az is valószínű, hogy a nagy szabálytalanságokat elkövetők megússzák, míg azok, akiken esetleg "nincs, vagy van sapka", fizetni fognak.

Jó lenne azokat kiszűrni, és a közlekedésből kivonni, akik mások életét-testi épségét veszélyeztetik.

Persze, ehhez az is kellene, hogy a közlekedési rendőrök is betartsák a szabályokat - ezt bizonyára többen tapasztaltátok, hogy sokszor, magasról tesznek rá(záró vonal átlépés, index nem használata, stb.).
Előzmény: ceeee (10344)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10346
Sziasztok!

- Ti átvételkor mit néztetek meg az autón? (Gondolom most már érdemes lenne azt a pár - általatok is említett problémát célzottan is leellenőrízni..)
- Adamax korábbi kérdésére kapható válasz engem is érdekelne: "Ki tudja, hogy lehet megnézni, pontosan mikor gyártották le az autómat?"

kösz,
ab,
ceeee Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10345
"...közlekedési morál javításának és..."
Előzmény: ceeee (10344)
ceeee Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10344

Teljesen egyetértek abban, hogy a közekedési morál, és a balesetek visszaszorításának egyértelmű módja a szigor.

De!

Az, hogy a közúti kölekedés egyik legbiztonságosabb terepén, az autópálya vonalain akarnak szigorítani, csak blöff, ill. egy újabb  könnyű pénzbehajtási módszer!

Egy olyan út, ahol ha 130 helyett 150 -nel megy valaki (nem helyeslem) nagyságrendekkel kisebb baleseti veszélyforrás, mint egy alsóbbrendű úton 90, 100 km nél szabálytalanul előzni, sebességet túllépni.

Márpedig a balesetek döntő többsége itt, és nem az autópályán gyorshajtás miatt következik be.

Nem beszélve arról, hogy előbb az utakat kellene rendbeszedni, a sokmillió beszedett benzinadóból, mert a sok kinhagyott kilométereken át érvényben lévő 40es 60as sebességkorlátozás  demoralizáló hatású  az autóvezetők számára.

Persze bírságolni lehet miattunk!!

cumpika Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10343
hosszú jobbos kanyarból kiérve szembe találtam magam egy autóval. ( Már megint )
2 teherautót előzött az isten barma két kanyar közt.

Sajnálom, hogy azt gondolja bárki, az ilyeneket büntetéssel, szabályozással meg lehet fékezni.

Csak a bevételt akarják növelni sz@rnak a balesetekre, a megelőzésére.

A megemelt büntetések csak arra jók, mégtöbb szivató helyre álljanak ki sebességet mérni.
Doki50 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10342
Véleményünk egyezik, szerintem is JELENLEG az egyedüli út a rengeteg BALESET számának visszaszorítására, a BÜNTETÉS.

A sok felelőtlenül közlekedőt, egyéb módszerrel rendszabályozni, sajnos nem lehet.

Minél nagyobb teljesítményű autót vezet valaki (tisztelet a kivételnek!), azt hiszi, hogy akkor ő már egy ász, azt tehet, amit akar, akár a többi közlekedő, és annak testi épsége rovására!!

A közlekedési kultúra, sajnos nagyon is alacsony Magyarországon.

Ez, egy 31 éve jogsival rendelkező tapasztalata.
Előzmény: Brian63 (10339)
hge1.3 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 10341
Sw tulajdonosok, segítsetek légyszi!

Illetve a többiektől is várom az ötleteket, mert most kicsit kiakadtam. Az autónak semmi baja, imádom. Most ebéd után volt egy kis időm, gondoltam kipróbálom a gyári keresztrudat, és a síboxomat, hogy mutat az autón. felraktam a keresztrudat, (azzal semmi gond) és ahogy rátettem a síboxot rögtön észrevettem, hogy nem tudom felnyitni a csomagtartót!!!!!!!!!! Elkezdtem előrébb tologatni a boxot, és annyira előre kell tolni, hogy már kezd lebillenni magától, illetve ott már nincs gyári rögzítési pont. (már a kereszttartót sem tudom előrébb tolni) Van valakinek valami ötlete? esetleg valahogy emeljem meg a boxot? (bár légellenállás miatt ezt nem tenném) Szereljem le majd mindig, amint ki akarom nyitni a csomagtartót??? Csütörtökön megyek be az 1000-es átvizsgálásra a szervizbe, majd megkérdezem hátha tudnak valami okosat mondani, de addig is várom az ötleteket. A boxom egy Thule Polar 500-as, már azon is gondolkozom, hogy rendelek hozzá gyorsrögzítőt, és akkor marad a le és felszerelgetés.
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de picit kiakadtam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!