Marika sajnos találtam, ugyan egy Nilka nevü hölgyet, de sajnos zárva a blog..... elküldtem Neked emilkét....
Terimami, hogy milyen undorítóan tudnak viselkedni emberek..... de ha velük történik ilyesmi, biztosan nagy a szájuk....
Ilike, nálunk ezt a technikát Szép Margitka, szikralány műveli, gyönyörűeket készít, és Nagyika is...
Nálunk is zajlott tegnap az élet..... úgy jöttek haza a lányomék, hogy a nagylánynak fájt a füle.... nagy nehezen péntek lévén találtak egy ügyeletes kórházat.... hallóhjárat gyull. fél méter géz a fülében, ma megint menni cseréltetni.... nem részletezem...... a kislány elájult...... lement a vércukra.... (fajdalomtól nem tudodd egyáltalán enni) lányom szintén az ájulás határán volt..... na mindegy... a lényeg, hogy jobban van az uncsim...... már tudott enni is....
Dáviddal délután beültünk a medencébe..... a nagyernyőkre ráraktam két fehér ágytakarót, mert még a napernyőn keresztül is tűzött a nap, azt hittem, hogy roszul leszek, pedig nem volt a víz meleg, csak kellemesen langyos, na vajon ma milyen idő lesz.... megint leizzad rólunk a bugyi????
Csodaszép a terítő. Én is őrzök egyet, amit az anyósom készített fiatal asszony korában, de azt nem tudta megmodani honnét ered a minta. Egyszer még annak is utánajárok.
szálhúzásos kézimunka, nagyon szép, idő-és munkaigényes. Régóta őrzök egyet, ami pár évvel idősebb, mint én, édesanyám varrta a tokaji pogári leányiskolában
Nem az eladót hibáztattam, a főnök árazott ma, biztos, hogy árváltozás lesz. Ami megint nem öröm. Azért odaadhatta volna a két kis vödör teknős eleséget.
Néha nem értem az embereket, évek óta nála vásárolok és pont ebben a hőségben kellett volna harmadszor is visszamennem.
Terimamy, nagy szívás ilyen melegben fölöslegesen mászkálni. Mindenesetre, ha lett volna egy kis lelkiismeret az eladóban, akkor megnézte volna az árat, hogy ne mászkálj potyára ebben a hőségben.
Érdeklődnék, találkozott -e valaki orosz oldalakon a Nilka felhasználónévvel? Rá lehet valahol keresni? Ha tudja valaki, írja meg legyen szíves. Köszi előre is.
Vica, köszi a képeket. Azt hiszem, úgy nem fog neki menni, hogy nincs minta.
Nekem is tetszik a matróz bluz. Nagy munka ilyen melegben, de majd lesz még hüvősebb is /remélem/ .
Ma csak a feltett képeket nézegettem, nem megy a kézimunka.
Mérgelődtem, mert kétszer mentem hiába a teknősnek kaját venni. Először 10 órakor, hogy még a hőség előtt bevásároljak. A szomszédban van a bolt, de akkor vették át az árút Ebéd után visszamentem, még nem árazták be. Ma többször nem próbálkoztam.
Reggel locsoltam, a sövényt is megakartam locsolni az utca felől is. A hidat még mindig nem csinálták meg rendesen. Ott álltam a hid közepén a kapuval szemben és nem mertem bejönni A 3 méter széles árokra tettek egy méteres hidat , ami fél méterrel alacsonyabb mindkét oldalon, mint az út Aztán csak sikerűlt. Megcsinálják majd, de addig nem tudunk rendesen kimenni .A menyem motorral jár vásárolni, ma ő is cipekedett. Nem tud kimenni a kapun.
Mindnkinek kellemes hétvégét kivánok, nem sokára megtudom, hogy megyünk-e holnap reggel korán Annát köszönteni. Akkor csak este leszek itthon.
Vica, nagyon jó a matrózfelső, a karkötőről nem is beszélve. Valahol láttam, hogy olyan széles kapcsot szerelnek rá, amilyen széles a karkötő. Ahol a zárókupakot vetted, biztos lesz hozzávaló.
A matrózfelső mintáját hol lehet megtalálni? Van egy kedves ismerősöm, akinek kis fiúunokája van, annak szeretném elkérni a mintát.
köszike...... nekem olyan gyöngyös könyv kéne, amiben TÁSZLIK vannak, Brigi olyat szeretne, de még olyan könyvet nem kaptam...... ill. nincsen nekem.......
Puszi Magdika, és vigyázz magadra, pihenj sokat..... a páromnak is alacsony a vérnyomása, ő is szenved, ha legugol, akkor mindig elsötétedik előtte minden, ha feláll.....
Terike, nem baj....... van az úgy, hogy az embernek mennie kell..... s utána már nincs több ideje visszajönni, meg egyebek......
Azok a virágok, amikről írtál van a lányomnak is, meg Brigi unokámnak is.... hogy meddig fog tartani nem tudom, ők nem egy virágápolók, de az ablakban van a konyhában, ott azért észreveszik, ha nem locsolták, vagy egyebek....
Jaj ne is mondjad a melegtől én is teljesen kivagyok....... a fákat is locsolom, mármint a levelüket, mert ahogy mennek az autók, meg fúj a szél kavarja a port, és ugye itt a hatalmas szántóföld előttünk, van por bőven..... érezni a porszagot, és hiába locsolok egy nap 2x, a föld sziklaszáraz!!!!
ez ugyan nem az övéké, van nekik ilyen piros, meg sárga virágú
Magdikám, örülök, hogy épségben megúsztad a meleget...sajna mégh jön tovább a többi....... nagyon-nagyon nem bírom én sem...... csak 1 nap merészkedtem be a városba..... azt is csak úgy, hogy a vonat légkondis..... és már sok busz Pesten is légkondis.....meg a villamos is......
Milyen hamar eltelt ez a pár nap, ma már jönnek haza a gyerekek..... na kíváncsi vagyok mit mesél majd a kicsi. Kicsi a világ..... a szembe szomszédék is ott nyaralnak, írta tegnap a lányom....
Vicusom, ez valami nagyon szépséges, ügyes vagy le a kalappal előtted.......elsőre máris ilyen szépség... Biztosan, ahonnan vetted a mintát, mutatja, hogy hogyan kell befejezni... én olyanokat választok, aminél megvan minden.... hogy hogyan kell, mert én csak így tudom, puska után....Lassan én is egyszer elkezdek ilyet is csináni!!! Remélem, menni fog..... A matróz blúz Dávidkának...... biztosan jól is fog állni a kis vagánynak......
Loncikám, köszönöm a segítségedet...... a videókat....
Tinám én is egyetértek Marikával, még melegében kell elintézni, és biztosan foglalkoznak vele a fogyasztó védelemnél.... megérdemlik, hogy a körmük alá is nézzenek!!!
Megyek, hozom a kávét, utána meg még maradok egy kicsit, bár ma főznömn kell, lehet én is ma a cukkini lepényt készítem el......
Én bekekezdtem egy kendőbe de már nem is tudom hányszór fejtettem vissza. fonalam sem a legalkalmasabb hozzá. Kék hullámot akartam , megcsinálni. De folyton elrontom, persze meleg van meg közben filmet is néznék, na így nemigen megy. Marad a fejtés.
Hát a helyválasztással vigyázz Erzsike ha mégis mennétek.